AfterDawn: IT-alan uutiset

Tiversa: WikiLeaks on kerännyt tietoja P2P-verkoista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.1.2011 11:46 Kommentteja (6)

Tiversa: WikiLeaks on kerännyt tietoja P2P-verkoista Tietoja vuotava WikiLeaks-sivusto on saanut mediassa runsaasti huomiota julkistamiensa dokumenttien takia. Sivuston mukaan dokumentit heille ovat luovuttaneet asioihin liittyneet tahot, mutta Tiversa-yrityksen mukaan WikiLeaks on kerännyt tietoja myös P2P-verkoissa ilman lupia.
P2P-seurantaan erikoistunut Tiversa sanoo löytäneen todisteita tapauksista, jossa WikiLeaksin tietokoneilla on etsitty P2P-verkoissa mm. tietyt hakukriteerit täyttäviä Excel-tiedostoja. Hakuja tehtiin ainakin Kazaa- ja LimeWire-ohjelmien avulla vuoden 2009 aikana, ja löydetyt tiedostot ladattiin sitten talteen ja julkaistiin sivuston kautta.

Tiversan mukaan WikiLeaks sai tällä tavalla haltuunsa esim. Pentagonin ohjushankkeisiin liittyviä dokumentteja. WikiLeaks väitti kuitenkin dokumenttien julkaisun yhteydessä saaneensa ne haltuunsa ulkopuoliselta vuotajalta, joten jos Tiversan väitteet pitävät paikkaansa, ei WikiLeaks ole kertonut aivan koko totuutta toimintatavoistaan.

Salaisiksi tarkoitettujen dokumenttien etsiminen P2P-verkoissa ei ole mikään uusi juttu, sillä vastaavaa on tapahtunut aiemmin, koska jotkin P2P-ohjelmat jakavat automaattisesti kaiken kiintolevyltä löytyvän sisällön verkkoon. Täten virastoon asennettu P2P-ohjelma saattaa jakaa verkkoon runsaasti salaisiksi luokiteltuja tiedostoja.

WikiLeaksin asianajaja Mark Stephens sanoo Tiversan syytösten olevan valetta. Tiversan toimitusjohtaja Robert Boback seisoo kuitenkin sanojensa takana, ja hänen mukaansa jopa puolet WikiLeaksin julkaisemista dokumenteista voivat olla peräisin P2P-verkoissa, jolloin yksityisten tietolähteiden merkitys sivuston toiminnassa olisi odotettua pienempi.

Tiversa-yritys on löytänyt aiemmin seurantansa avulla P2P-verkoissa jaossa olleita salaisuuksia, kuten Yhdysvaltojen presidentin käytössä olevan Marine One -helikopterin tarkkoja tietoja sekä Irakissa sotilaiden käyttämiä radiotaajuuksia.

Tägit: Tiversa WikiLeaks
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.1.2011 12:23

Mikäs tässä on nyt se ongelma?

221.1.2011 12:52

Mikä ohjelma tarkalleen jakaa kaiken koneelta suoraan? =D


Asus P5KC, DDR2 677mhz 4x1gb, Intel Core2 E6750 @3Ghz, Asus EAH4850 512MB, Samsung 18xDVD, Seagate 320Gb, SonataIII+500W poweri, Win7,Nexus lisätuuletin, LG Flatron W2352T, logitech lasor,Anysee digikortti. 32" Philips pfl 5322 TV. X360 Premium.

321.1.2011 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juffeo:
Mikä ohjelma tarkalleen jakaa kaiken koneelta suoraan? =D
Jokin näistä, saattoi olla juuri kazaa tai sitten limewire, laittoi oletusasetuksilla koko C: aseman jaetuksi kansioksi ellei huomannut itse määrittää jaettuja kansioita. Kuulostaa kieltämättä uskomattomalta, mutta olen itse nähnyt ohjelmia kokeillessani että näin se vaan oli.

Wikileaksin kannalta tämän uutisen tekee ongelmaksi se, että wikileaks on vetäytynyt vastuusta kertomalta saaneensa dokumentit joltain ulkopuoliselta henkilöltä jotta heitä ei voitaisi syyttää tietomurrosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 13:29

421.1.2011 13:41

Hetkinen, ymmärsinkö nyt oikein. On todisteita, että Pentagonissa ja Valkoisessa Talossa harrastetaan laitonta nettijakamista eivätkä to-puljut ole reagoineet tähän mitenkään.

Aivan sama mistä Wikileaks tietonsa hommaa kunhan ne tiedot pitää paikkaansa. Mutta, että valtionleivissä olevat henkilöt säästyvät tekijänoikeus mafian vihalta... se ei kyllä käy päinsä!!!>D

521.1.2011 16:31

Jos joku laittaa koko kovalevynsä sisällön jakoon nettiin, niin onko näiden tiedostojen lataaminen tietomurto?

621.1.2011 18:48

Juu,kaikki tiedot jaetaan torrenteina ja loput valtiosalaisuudet höpistään sitten skypessä..

http://www.barefoot.im/images/art/tmb/cheers_smiley_2_1797_102.jpg

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 20:31

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto