AfterDawn: IT-alan uutiset

Operan selain Sonyn televisioihin ja Blu-ray-soittimiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 21.1.2011 13:25 Kommentteja (4)

Operan selain Sonyn televisioihin ja Blu-ray-soittimiin Norjalainen selainvalmistaja Opera Software on kuuluisa kaikille alustoille yltävästä selaintuestaan ja nyt yhtiön selain päätyy Sonyn televisioihin sekä Blu-ray-soittimiin. Selain toteutetaan Operan oman SDK:n avulla, joka on alustariippumaton sovelluskehitysalusta, johon perustuvat myös muut Operan selainversiot.
Opera Devices SDK tukee uusimpia web-standardeja kuten HTML5-versiota, nettitelevision palvelujen kehittämistä helpottaa HbbTV:tä (Hybrid Broadcast TV) sekä IP-television tekniikoiden yhtenäistämiseen pyrkivää OIPF-standardia. HTML5-tuki saattaa tuoda mukanaan esimerkiksi Operan työpöytäselaimesta tutut Widgetit myös tv-ruudulle.

Monikäyttöisempi Internet-selain tuo netin monet videopalvelut kätevästi kotiteattereihin. Samaan on pyrkinyt myös Google GoogleTV-tuotteillaan joita Sonykin on tuonut markkinoille. Televisioon sisäänrakennettu toimiva selain saattaa kuitenkin olla monen mielestä kätevämpi ratkaisu, varsinkin kun monet isot sisällöntuottajat ovat kieltäytynet jakamasta sisältöjään GoogleTV-käyttäjille.

Tägit: Sony Opera
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

121.1.2011 17:05

Sama PS3:een kiitos.

222.1.2011 14:11

Hah eli tiedossa ärräpäitä telkkarinomistajien(kin) suunnalta.
Olen operaa kokeilumielessä aina sillointällöin käyttänyt niin windows ja linux puolella eri koneilla sekä nokialaisella opera on jatkuvassa käytössä ja jotenkin tuntuu ettei ikinä pääse eroon jostain oudosta ongelmasta mikä vain ykskaks sammuttaa selaimen, oli alusta mikä tahansa.

324.1.2011 15:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti renttu1:
Sama PS3:een kiitos.
Todellakin. Pleikan oma selain ei rendaa edes Googlea oikein...

424.1.2011 15:49

Sonyn todellakin kannattaisi ottaa käyttöön tuo myös PS3:ssa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto