AfterDawn: IT-alan uutiset

IFPI: Markkina-arvosta haihtunut kolmannes vuoden 2003 jälkeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.1.2011 13:27 Kommentteja (6)

IFPI: Markkina-arvosta haihtunut kolmannes vuoden 2003 jälkeen IFPIn (International Federation of the Phonographic Industry) tällä viikolla julkaiseman vuosiraportin mukaan musiikkiteollisuuden markkinoiden arvosta on vuoden 2003 jälkeen haihtunut ilmaan 30 prosenttia. Raportissa ollaan myös huolestuneita digitaalisen musiikin myynnin hidastumisesta.
Digitaalisen musiikin myynnin liikevaihto on viimeisen seitsemän vuoden aikana kasvanut huimat 1000 prosenttia. Musiikkiteollisuuden kokonaistuotoista on haihtunut samalla aikavälillä kolmannes digitaalisen musiikin hyvästä menestyksestä huolimatta. Nykyään digitaalisen musiikin myynnin arvo kokonaismyynnistä on noin kolmannes. Vaikka digitaalista musiikin jakelua voidaankin pitää alan pelastajana, niin senkin kasvu taittui viime vuonna kuuteen prosenttiin, kun se vuonna 2009 oli yhdeksän prosenttia.

Musiikkiteollisuuden pelastajaksi IFPI kaavailee Spotifyn kaltaisia palevluja. Musiikin heikosta menekistä viime vuosina IFPI syyttää piratismia, jonka kitkemiseksi järjestö toivoo päättäjiltä voimakkaampia piratisminvastaisia lakeja.

Digitaalisen jakelun ongelmana ei ole ainoastaan piratismi, vaan myös musiikin lisenssointiin liittyvät ongelmat. Musiikin levittämiseen tarvittujen lisenssien hankkiminen on osoittautunut hankalaksi, minkä vuoksi esimerkiksi Spotifyn laajentuminen Yhdysvaltoihin on ollut hidas prosessi. IFPI ei kuitenkaan näe lisenssiongelmia selittävänä tekijänä alan taloudellisille ongelmille.

Tägit: IFPI
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.1.2011 13:31

typo.. "jälkeeb"

Spotify kyllä on mainio palvelu, mutta eihän sekään maksa itse artisteille käytännössä juuri mitään.

221.1.2011 13:43

Siinä on ongelma miten myyt kappaleita jo ennestäänkin täysille markkinoille... Mutta hitaasti mutta varmasti, suurien dinosauruksien aika tulee olemaan kohta ohi ja tilalle tulee markkinat jotka perustuu suoraan musiikin kuluttajien ja artistien välisille kaupalle. Välistävetäjät jäävät nuolemaan näppejään.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

321.1.2011 14:06

Jaa, taas tämä aika vuodesta

...TO-puolen porukat ahneuksissaan kehittäneet niin monimutkaiset lakikoukerot omille tuotteilleen, että ajavat musiikintuottajat konkurssiin >D


"Noh, syytetään piraatteja. Miljoonakorvauksia vaan peliin niin selvitään ensi vuoteen."

421.1.2011 18:57

Aina syytetään piratismia kaikesta. Koskaan ei kysytä että miksi sitä piratismia edes tapahtuu. Olisikohan liian korkeat hinnat syynnä piratismiin? Käykää katsomassa mitä se musiikki maksaa siellä paikallissa kaupassa. Sen jälkeen kysykää kenellä on varaa ostaa sitä siinä määrissä kuin musiikkiteollisuus haluaa.

Kyllä se ihminen mielummin ostaa ruokaa pariksi päiväksi kuin ostaa jonkin uuden musiikki CD:n. Ei se ole piratismia, se on itsestäänselvä tapahtuma ylihinnoitelluille tuotteille. Kyllä se on ihan musiikkiteollisuuden oma ahneus joka ajaa musiikkiteollisuutta alas. Kun heidän pitäisi pyrkiä ratkaisemaan musiikin hintaongelma, eli etsimään ratkaisuja joilla se saataisiin kuluttajille hinnoilla, joilla heidän ei tarvitse hakea sitä tuotetta piraatti puolelta.

Miksi uutuus maksaa noin 4 kertaa enemmän kuin pari vuotta vanhana tuote?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 19:00

521.1.2011 20:35

Hinnan lisäksi toinen mitä sietää miettiä on nykymusiikin laatu. Itse en keksi viime vuosilta kuin pari albumia, mitkä ovat hankkimisen arvosia. Ja suunta on ollut väärä jo pitkään. Joitain albumeita ei löydy monista nettikaupoista, jos löytyy ne on pilattu re-masteroinnilla sekä isketty pari demoa kylkeen ja hinta on taas 20+€.

622.1.2011 19:30

Lainaus:
Musiikin heikosta menekistä viime vuosina IFPI syyttää piratismia
Siis oikeasti, ei joka ala voi kasvaa koko ajan. Ehkä muu media vaikkapa elokuvat vievät markkinaosuutta musiikilta. Ei ihmisillä loputtomasti ole rahaa tuhlata eri medioihin. Jostain pitää säästää et toista saa enemmän. Kyllä itse nykyään kulutan peleihin ja sitten elokuviin. Ihan viimeisenä musiikkiin, muodossa kuin muodossa.

On vain niin helppo syyttää piratismia. Ehkä pitäisikin syyttää spotifyä tai youtubea ettei tarvi ostaa eikä laittomasti ladata musaa kun sen saa ilmaiseksikin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto