AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

IFPI: Markkina-arvosta haihtunut kolmannes vuoden 2003 jälkeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.1.2011 13:27 Kommentteja (6)

IFPI: Markkina-arvosta haihtunut kolmannes vuoden 2003 jälkeen IFPIn (International Federation of the Phonographic Industry) tällä viikolla julkaiseman vuosiraportin mukaan musiikkiteollisuuden markkinoiden arvosta on vuoden 2003 jälkeen haihtunut ilmaan 30 prosenttia. Raportissa ollaan myös huolestuneita digitaalisen musiikin myynnin hidastumisesta.
Digitaalisen musiikin myynnin liikevaihto on viimeisen seitsemän vuoden aikana kasvanut huimat 1000 prosenttia. Musiikkiteollisuuden kokonaistuotoista on haihtunut samalla aikavälillä kolmannes digitaalisen musiikin hyvästä menestyksestä huolimatta. Nykyään digitaalisen musiikin myynnin arvo kokonaismyynnistä on noin kolmannes. Vaikka digitaalista musiikin jakelua voidaankin pitää alan pelastajana, niin senkin kasvu taittui viime vuonna kuuteen prosenttiin, kun se vuonna 2009 oli yhdeksän prosenttia.

Musiikkiteollisuuden pelastajaksi IFPI kaavailee Spotifyn kaltaisia palevluja. Musiikin heikosta menekistä viime vuosina IFPI syyttää piratismia, jonka kitkemiseksi järjestö toivoo päättäjiltä voimakkaampia piratisminvastaisia lakeja.
Digitaalisen jakelun ongelmana ei ole ainoastaan piratismi, vaan myös musiikin lisenssointiin liittyvät ongelmat. Musiikin levittämiseen tarvittujen lisenssien hankkiminen on osoittautunut hankalaksi, minkä vuoksi esimerkiksi Spotifyn laajentuminen Yhdysvaltoihin on ollut hidas prosessi. IFPI ei kuitenkaan näe lisenssiongelmia selittävänä tekijänä alan taloudellisille ongelmille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: IFPI
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.1.2011 13:31

typo.. "jälkeeb"

Spotify kyllä on mainio palvelu, mutta eihän sekään maksa itse artisteille käytännössä juuri mitään.

221.1.2011 13:43

Siinä on ongelma miten myyt kappaleita jo ennestäänkin täysille markkinoille... Mutta hitaasti mutta varmasti, suurien dinosauruksien aika tulee olemaan kohta ohi ja tilalle tulee markkinat jotka perustuu suoraan musiikin kuluttajien ja artistien välisille kaupalle. Välistävetäjät jäävät nuolemaan näppejään.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

321.1.2011 14:06

Jaa, taas tämä aika vuodesta

...TO-puolen porukat ahneuksissaan kehittäneet niin monimutkaiset lakikoukerot omille tuotteilleen, että ajavat musiikintuottajat konkurssiin >D


"Noh, syytetään piraatteja. Miljoonakorvauksia vaan peliin niin selvitään ensi vuoteen."

421.1.2011 18:57

Aina syytetään piratismia kaikesta. Koskaan ei kysytä että miksi sitä piratismia edes tapahtuu. Olisikohan liian korkeat hinnat syynnä piratismiin? Käykää katsomassa mitä se musiikki maksaa siellä paikallissa kaupassa. Sen jälkeen kysykää kenellä on varaa ostaa sitä siinä määrissä kuin musiikkiteollisuus haluaa.

Kyllä se ihminen mielummin ostaa ruokaa pariksi päiväksi kuin ostaa jonkin uuden musiikki CD:n. Ei se ole piratismia, se on itsestäänselvä tapahtuma ylihinnoitelluille tuotteille. Kyllä se on ihan musiikkiteollisuuden oma ahneus joka ajaa musiikkiteollisuutta alas. Kun heidän pitäisi pyrkiä ratkaisemaan musiikin hintaongelma, eli etsimään ratkaisuja joilla se saataisiin kuluttajille hinnoilla, joilla heidän ei tarvitse hakea sitä tuotetta piraatti puolelta.

Miksi uutuus maksaa noin 4 kertaa enemmän kuin pari vuotta vanhana tuote?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 19:00

521.1.2011 20:35

Hinnan lisäksi toinen mitä sietää miettiä on nykymusiikin laatu. Itse en keksi viime vuosilta kuin pari albumia, mitkä ovat hankkimisen arvosia. Ja suunta on ollut väärä jo pitkään. Joitain albumeita ei löydy monista nettikaupoista, jos löytyy ne on pilattu re-masteroinnilla sekä isketty pari demoa kylkeen ja hinta on taas 20+€.

622.1.2011 19:30
tonttila
Inactive

Lainaus:
Musiikin heikosta menekistä viime vuosina IFPI syyttää piratismia
Siis oikeasti, ei joka ala voi kasvaa koko ajan. Ehkä muu media vaikkapa elokuvat vievät markkinaosuutta musiikilta. Ei ihmisillä loputtomasti ole rahaa tuhlata eri medioihin. Jostain pitää säästää et toista saa enemmän. Kyllä itse nykyään kulutan peleihin ja sitten elokuviin. Ihan viimeisenä musiikkiin, muodossa kuin muodossa.

On vain niin helppo syyttää piratismia. Ehkä pitäisikin syyttää spotifyä tai youtubea ettei tarvi ostaa eikä laittomasti ladata musaa kun sen saa ilmaiseksikin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto