AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.1.2011 09:26

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt eroaa Googlea jo kymmenen vuotta toimitusjohtajana hallinnut Eric Schmidt on kertonut, että hän jättää tehtävänsä huhtikuussa. Googlen toimitusjohtajaksi nousee yhtiötä alun perin perustamassa ollut Larry Page.
Schmidt ei kuitenkaan jätä Googlea kokonaan taakseensa, vaan huhtikuusta alkaen hän toimii Googlen hallituksen puheenjohjana. Puheenjohtajana hän vastaa yhtiön suhteista julkishallintoon, muihin yhtiöihin ja asiakkaisiin. Samalla Schmidtin on tarkoitus toimia yhtiön perustajan Sergey Brinin "apupoikana", auttaen häntä uusien tuotteiden strategioiden luomisessa.

Schimdt kertoi, että kyse ei ole pelkästä hetken mielijohteesta, vaan hän, Page ja Brin ovat jo kauan keskustelleet miten yhtiön päätöksentekoa voitaisiin tehostaa ja nopeuttaa. Schimdt kertoi, että hänen hallintokautensa aikana Googlesta on tullut entistä monialaisempi yhtiö ja samalla vaikeampi johtaa. Kolmikon joululomilla käymien keskustelujen lopputuloksena oli, että nyt on sopiva aika toteuttaa johtoportaassa tarvittu muutos.

Googlella on ollut tähän asti kolme toimitusjohtajaa eli kaikki edellä mainitut henkilöt. Jokainen heistä on osallistunut yhdenvertaisina päätöksentekoon. Vaikka isoimmista päätöksistä edelleen tehdään yhdessä päätös, niin johtoportaan muutoksilla halutaan etenkin selvyyttä työnkuvaan.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto