AfterDawn: IT-alan uutiset

DC-hubin ylläpidosta 800 000 euron korvaukset

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.1.2011 16:51 Kommentteja (56)

DC-hubin ylläpidosta 800 000 euron korvaukset Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi DC-hubin ylläpidosta syytetyn helsinkiläiskaksikon ehdollisiin vankeusrangaistuksiin sekä jättimäisiin 800 000 euron korvauksiin tekijäoikeuksien haltijoille. 35-vuotias nainen tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 21-vuotias mies sai 3 kuukauden ehdollisen rangaistuksen.
Tuomitut olivat perustaneet ja ylläpitäneet Sarahs' Secret Chamber -nimistä DirectConnect-hubia. Syyttäjän mukaan palvelimella oli noin 1600 käyttäjää, joiden muille käyttäjille jakamien tiedostojen yhteismäärä nousi 50 teratavuun. Syyttäjän arvion mukaa määrä vastaa 750 000 albumillista musiikkia. Poliisi teki asiassa kotietsinnän kesäkuussa 2007.

Asiassa syyttäjänä toiminut Kukka-Maaria Kankaalan mukaan syytetyille langetetut vankeustuomiot ovat linjassa viime syksynä langetettujen samansuuntaisissa tapauksissa langetettujen tuomioiden kanssa. Myös Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen pitää ennätyksellisiin lukemiin nousevia korvauksia kohtuullisina. "Tuomitut mittavat korvaukset ovat suoraa seurausta tehtyjen loukkausten laajuudesta" Kotilainen sanoo TTVK:n tiedotteessa.

Oikeudenhaltijat vaativat syytetyiltä alunperin yli kahden miljoonan euron suuruisia korvauksia. Tuomittujen odotetaan valittavan hovioikeuteen.

Tägit: piratismi
Edellinen Seuraava  

56 kommenttia

120.1.2011 17:00

no siitä vaan sitten koko tpb .torrent kasa suomalaiselle serverille? paljos tulee?

220.1.2011 17:11

Kohtuullistako on pilata ihmisten elämä? He maksavat noita korvauksia lopun elämäänsä, eivätkä niitä kokonaan saa maksettua. Näihin täytyy saada aivot mukaan. Tuo ehdollinen vankeus on ymmärrettävää nykyisen lainsäädännön voimassaollessa, mutta nämä korvaukset ovat täysin naurettavia. Aina vaan uskotaan mafian perustelut siitä, että jos joku ei olisi saanut tuotetta X ilmaiseksi vertaisverkosta, hän olisi se ostanut.

Tutkikaa asiaa, ehkä noin 1% olisi ostanut, ehkä vähemmän. Ja oikeastihan on tutkittu asia, että verkosta laittomasti lataavat myös käyttävät eniten rahaa näihin tuotteisiin. Siis laittoman latauksen hyöty on mafiallekin haittaa suurempi, mutta kun eivät sitä voi tunnustaa.

320.1.2011 17:40

voi voi... mihin tämä oikeus on menossa... no ei ainaka oikeesee suuntaa!!


Asus Rampage 3 Xtreme|Core i7 930 @ 4 GHz + NH-D14|GTX 460 Hawk SLi|6Gigs 1600MHz DDR3|60Gig Corsair SSD| Mozard TX Kotelo

420.1.2011 17:53

Suomen oikeusjärjestelmässä ei ole mitään järkeä ollut enää pitkään aikaan... enkä nyt puhu pelkästään näistä P2P-tuomioista.

520.1.2011 17:54

Poliisi voisi pikkuhiljaa alkaa ratsaamaan myös käyttäjiä. Mielestäni hieman kohtuutonta että ylläpitäjät ovat vastuussa käyttäjien tekemistä rikoksista. 800000/1600= hieman kohtuullisempi summa. Toisaalta ylläpitäjien ratsaaminen toimii varmaan pelotteena hyvin. Miten on, onko DC (suomi) hubien määrä millainen nykyään? onko määrä pienentynyt viime vuosina paljonkin?


las ballenas son el camino

620.1.2011 17:58

Friisillä taitaa olla oma hubi jossain päin bittiavaruutta ;)

Mites monta käyttäjää olisi sinun mielestä sopiva määrä ratsattavaksi näin alkujaan vai olitko ajatellut, että kaikilta käydään samantien koneet ja levyt pois?

720.1.2011 18:03

Hienoa oikeusjärjestelmä! Teitte kahdesta parhaassa iässä olevasta työikäisestä ja terveestä ihmisestä yhteiskunnan vihanneksia ja elättejä.

Rehellistä työtä kyseisen kaksikon ei enää ikinä kannata tehdä, koska kaikki tulot valuvat korkojen ja korvauksien maksamiseen.

Vertauksena voisi mainita, että huomattavan/vaikean vamman aiheuttamisesta toiselle voi tuomita 7000-16000 euron korvauksiin. Voi siis huoletta runnoa seuraavan vastaantulijan vasaralla sairaalakuntoon, ja livahtaa sata kertaa pienemmillä korvauksilla. (älkää silti tehkö niin)820.1.2011 18:07

no jos "financial death penalty" pohjilla, niin sittenhän vaikka 10^600 € lisää sinne vaan?


"I just came up with this neat method of encryption. Heres some ciphertext: FHDSIJOYW^&%$*#@OGBUJHKFSYUIRE. Is it strong?"

920.1.2011 18:20

V*u mitä p*aa. Tämmöinen v*lu saa minut raivoihin ja saa ihmiset huomaamaan miten korruptoitunut ja vinoon kasvanut tämä yhteiskunta on. Miten tämä muka saa ihmiset kunnioittamaan lakia jos kerran ihmisiä potkitaan päähän tällä tavalla? Minä maksan teosto maksuja saatana joka v*un välissä ja sitten huomaan että mikään ei riitä noille v*n ahneille roistoille. Tällä tuomiolla ei ole mitään todellisuuden pohjaan, ihmisen loppuelämäksi pyörätuoliin potkinut saa parin tuhan sakon ja sitten tulee tämmöisiä päätöksiä missä ei ole mitään tolkkua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2011 @ 18:21

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1020.1.2011 18:23

Lainaus:
Friisillä taitaa olla oma hubi jossain päin bittiavaruutta ;)

Eipä ole (onneksi).
Lainaus:
Mites monta käyttäjää olisi sinun mielestä sopiva määrä ratsattavaksi näin alkujaan vai olitko ajatellut, että kaikilta käydään samantien koneet ja levyt pois?


Niin, onhan se kietämättä vaikeaa 1600 käyttäjää ratsata, mutta jollain tavalla on mielestäni kohtuutonta että vain ylläpitäjiä rangaistaan.las ballenas son el camino

1120.1.2011 18:37

Tässä järjestelmässä ei ole kuin häviäjiä. Pari uutta valtion elättiä ja Teostolle muodollinen korvaus, jota ei tilitetä koskaan.

Yks putoaa kärrynpyörästä toinen on jo tulossa tilalle.

1220.1.2011 19:20

On tämä saakeli menny mallilleen! Eikö joku vois jo tehä jottai? Ei varmasti ku eduskunnan päälliköitä ei kiinnosta tavallisten ihmisten elämä!

Lukekaapa...
http://yle.fi/alueet/lahti/2011/01/uhri_juotettiin_ja_raiskattiin_lahdessa_2299650.html?origin=rss

Mihin V*****n tämä maa on oikein menossa? Hyysätään ja höösätään nuita s******n tappajia ja raiskaajia, ei jumaliste mitä touhua!

1320.1.2011 20:17

liekköhän tuo 50 teraa koostunut ihan kokonaan musiikista ja liekkö ollut edes totta koko määrä. en tiedä tän päivän dc clienteistä mutta takavuosina oli joku jolla pystyi itse päättämään paljonko client näyttää jakoja vaikkei mitään edes jakanut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2011 @ 20:53

1420.1.2011 20:55

En halua olla provosoiva, mutta ihan oikein!

Eli kaikki tuntuu päivittelevän asioita ja vertaavan oikeuskäytäntöä raiskaajiin jne.

Totuus on se, että nyt kun saadaan korvukset ison maailman tasolle. Niin pelko warettamisesta nousee -> ei uskalleta pitää yllä waresivustoja/hubeja/purkkeja.

Tällöin saadaan kotimainen warescene kuriin ja hyvä niin. Waretuksen käännekohta on siis lähellä ja tämä saa jokaisen hubin jne. pystyttäjän takajaloilleen ja pelkäänmään. Ainoat jotka valittavat ovat käyttäjät, joilla ei ole nyt riskiä....vielä, kuten tällä sivustolla kautta aikojen. Jokainen valittaja voi panna pystyyn nyt omat hubin, tai siten kuten haluaa. Riskit ja rangaistukset ovat nyt siis tiedossa.

Turha itkeä jos käy kalpaten. Riskit on tiedossa.

No, nyt joku tuhkamuna itkee, että mä laitan oman sivun suljetuksi. Hah hah... itsellä tilit rautaportissa, bitaddictissa...jne. Mutta en enää ole todella aktiivinen, joten jos joku luulee ettei niihin pääse sisään...turha toivo.

Mikäs minuakaan estää ottamasta kuvan kaapausta torrentjako verkosta azureuksen kautta, jossa näkyy esim. tietyn torrentin jakajat tai sitten laittaa maililla virkavallalle omat käyttäjä tunnukset...mitäss sitten.

Totuus on, peli on kovaa ja turha on vi**tu vinkua jos ei aina voita ja käy huonosti. Jokainen meistä tietää riskit.

All in...

1520.1.2011 21:08

Niin, mikäa siinä jos tuomioita tulee. Pitäisi vaan saada nuo korvausvaatimukset oikealle tasolle. 10,000€ olisi voinut tässä olla sopiva summa "vahinkoon" nähden... tuossakin taitaa olla puolet liikaa =/

Mainitsit tuossa, että on hyvä on tyhmää mainita raiskaajia tässä tapauksessa... miksi? Eikö olisi oikein, että tuomiot tuostakin rikoksesta nostettaisiin "maailmantasolle". Eli 2-5 vuotta linnaa ja 20,000€ korvauksia uhrille.

1620.1.2011 21:14

Niin, mutta kenties sitten pitäisi ottaa kantaa mieluummin raiskaustuomioiden puolesta ja vaatia niiden kohottamista, sen sijaan että vaaditaan näiden alentamista...eikö?

Mutta niihin vaatimuksiin, tämä foorumi taitaa olla väärä paikka, kun täällä ei raiskaustuomioista ole valitettu KOSKAAN, vaan ainostaan omaan nilkkaan osuvista uhkista.

Eikös tuo ole silloin hieman tekopyhää, kun verrataan sivulauseessa aina raiskaajiin...ja se jää siihen. Kun ei hluta niiden tuomioiden korotusta, vaan näiden alennusta?

Maailma kun on omaa napaa tuijottavia täynnä...

1720.1.2011 21:18

Niin, täällä ei kyllä hirveämmin uutisoida raiskaustuomioista... mutta kyllä tuo sinällään on ihan hyvä esimerkki Suomen oikeusjärjestelmän järjettömyydestä. Kun uhri on henkilö, tuomiot heitetään aina alakanttiin mikäli niitä langetetaan lainkaan. Mutta jos uhrina on yritys, nostetaan tuomiot(=korvaukset) aina yläkanttiin x 1000.


Lainaus:
Eikös tuo ole silloin hieman tekopyhää, kun verrataan sivulauseessa aina raiskaajiin...ja se jää siihen. Kun ei hluta niiden tuomioiden korotusta, vaan näiden alennusta?

Vihjaatko sinä nyt, että Afterdawnin jäsenen ovat raiskaajia??!?

...vitsi, vitsi ;) En usko, että kellään täällä olisi mitään sitä vastaan, että raiskaajat tuomittaisiin linnaan useammaksi vuodeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2011 @ 21:21

1820.1.2011 21:54

no.... suuresta maailmasta löytyy kuitenkin tarinoita hyvin kohtuullisista korvauksista... kuten täällä uutisoitu setti kanadan levy-yhtiöistä jotka narahti kokoelma levyistä joiden biiseihin niillä ei ollut oikeuksia. Kotilainen voisi vaikka kommentoida sitä

1920.1.2011 22:03

Mitä ihmeen väliä mikä sivusto tämä on ja millaisia käyttäjiä täällä on? Ihan hyvinhän täällä voidaan ihmetellä erilaisten rikosten seuraamuksia ja vertailla niitä toisiinsa jos niissä kerran on selviä epäkohtia...

Tämähän on juuri hyvä paikka ottaa kantaa eri rikosnimikkeiden seuraamusten vääristyneisyyteen, koska täällä uutisoidaan nimenomaan juuri tekinjänoikeusrikoksista ja niiden aiheuttamista jättimäisistä korvausvaatimuksista.

2020.1.2011 23:04

Totta.

Täällähän voidaan keskustella ja pitääkin keskustella seuraamuksista.

Mutta kuten mainitsit sanan vääristyneisyys. Täällä kaanta on, että korvaukset pitäisi olla asiallisemmat warettajien kohdalla kun raiskaajat saavat vähemmän vankeutta/sakkoa kuin warettajat.

Eikö sinun mielestä sitten olisi parempi korottaa niiden raiskaajien tuomioita, sen sijaan että laskea warettajien?
Saataisiin rangaistukset linjaan.

Mitä noihin warettajien rangaistuksiin tulee. Ihan hemmetin hyvä että ovat korvaukset pilvissä ja elämä menee pilalle. Koska hum! kaikkien näiden uutisoitujen ennakkotapauksien jälkeen eivät voi valittaa että tulivat yllätyksenä. Kuten sanoin, se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Turha itkeä sen jälkeen kun peli on päättynyt.

Tuo vuodattelu on aivan turhaa ylläpitäjien tuomioista, koska ainoa asia joka niitä valittajia kiinnostaa on tavaran saatavuus. Sekä että oma lehmä on ojassa jos kanavat menevät umpeen. Turha tulla taivastelemaan asioista, kun takana on omat edut :D

2120.1.2011 23:22

Lainaus:
Tuomittujen odotetaan valittavan hovioikeuteen.
Syytä onkin. Siellä ne oikeasti viisaat tuomarit on töissä. Ja korkeinpaan sit jos ei tuomiossa tai pikemminkin korvausten määrässä ala olla järkeä.

2220.1.2011 23:54

Onhan tuo summa aivan kohtuuton. naaman saa murskata halvemmalla. Ja kakku on n. yhtä pitkä. Mitä oikeusjärjestelmä arvostaa enemmän ihmisten koskemattomuutta/henkeä vai immateriaali oikeuksia?

2321.1.2011 0:47

Olet oikeassa, summa on kohtuuton mainitsemaasi naaman murskaukseen nähden. Siksi ehdoitankin, että tuota rangaistusta ihmisen koskemattomuudesta pitäisi korottaa samalle ja korkeammalle tasolle immateriaali rikkeisiin nähden. Eikö?

Kenen mielestä noihin raiskauksien ja pahonpitely rangaistusten epäkohtaan pitäisi puuttua mieluummin, eli korottaan ja kiristää rangaistuksia niiden kohdalla, kuin noihin ware rangaistuksiin alentavasti?

2421.1.2011 2:05

Lainaus:
Kenen mielestä noihin raiskauksien ja pahonpitely rangaistusten epäkohtaan pitäisi puuttua mieluummin, eli korottaan ja kiristää rangaistuksia niiden kohdalla, kuin noihin ware rangaistuksiin alentavasti?


Juuri näin.

las ballenas son el camino

2521.1.2011 9:54

Hahaha, olisivat suoraan laittaneet... "one billion dollars". Eihän kukaan enää ota koko lakia tosissaan :D
edit: Ainiin, all in.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2011 @ 09:55

2621.1.2011 10:53

@20 ja @24 Täällä pohjolassa vallitsee vähän erilainen oikeuskäsitys ja järjestelmä kuin mihin viittaat. Ajatus on, että jos teet rikoksen niin elämäsi ei ole automaattisesti ohi. Näistä muista rikoksista tuomitut palaavat tämän mallin mukaan tuomionsa kärsittyä yhteiskuntaan elämään normaalia elämää. Velka seuraa pitempään kuin mikään tuomio eli mielestäni logiikkasi ontuu ellet sitten ole sitä mieltä, että pahinta mitä tässä yhteiskunnassa voi tehdä on pistää pystyyn DC hubi.

En ole muuten itse koskaan logannut mihinkään DC hubiin ja en tiedä niiden pyörittämisestä mitään, joten oma kommentointi liittyy nyt enemmän tähän oikeisjärjestelmään.

2721.1.2011 11:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mniskane:
@20 ja @24 Täällä pohjolassa vallitsee vähän erilainen oikeuskäsitys ja järjestelmä kuin mihin viittaat. Ajatus on, että jos teet rikoksen niin elämäsi ei ole automaattisesti ohi. Näistä muista rikoksista tuomitut palaavat tämän mallin mukaan tuomionsa kärsittyä yhteiskuntaan elämään normaalia elämää. Velka seuraa pitempään kuin mikään tuomio eli mielestäni logiikkasi ontuu ellet sitten ole sitä mieltä, että pahinta mitä tässä yhteiskunnassa voi tehdä on pistää pystyyn DC hubi.


nimenomaan. Tässä yksi syy miksi tekijänoikeusrikoksista saadut korvaukset tulisi alentaa oikeaan suhteeseen muihin rikoksiin nähden, eikä muiden rikoksien rangaistuksia/korvauksia nostaa (tai no monessa tapauksessa niitäkin pitäisi)

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

2821.1.2011 11:44

Lainaus:
Ajatus on, että jos teet rikoksen niin elämäsi ei ole automaattisesti ohi. Näistä muista rikoksista tuomitut palaavat tämän mallin mukaan tuomionsa kärsittyä yhteiskuntaan elämään normaalia elämää. Velka seuraa pitempään kuin mikään tuomio eli mielestäni logiikkasi ontuu ellet sitten ole sitä mieltä, että pahinta mitä tässä yhteiskunnassa voi tehdä on pistää pystyyn DC hubi
Kyllähän monista muistakin rikoksista tuomitaan syyllinen maksamaan sakkoja ja/tai vahingonkorvauksia ja samalla tavalla sekin velka seuraa.
Jos siis varastan autosi ja ajan sen romuksi (ja jään kiinni), niin autovarkaustuomion lisäksi juodun maksamaan vahingonkorvauksia sinulle auton arvon verran (tai todennäköisemmin sinun vakuutusyhtiölle).

las ballenas son el camino

2921.1.2011 12:04

Ajat huumepäissäsi varastetulla autolla ja nukahdat rattiin ja vedät vastaantulijoiden kaistalle ja ajat nokkakolarin jolloin toinen osapuoli kuolee. Seuraus. 6kk ja korvauksia omaisille 2400, autosta 1300 ja hautauskulut. Reilua?

3021.1.2011 12:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Ajatus on, että jos teet rikoksen niin elämäsi ei ole automaattisesti ohi. Näistä muista rikoksista tuomitut palaavat tämän mallin mukaan tuomionsa kärsittyä yhteiskuntaan elämään normaalia elämää. Velka seuraa pitempään kuin mikään tuomio eli mielestäni logiikkasi ontuu ellet sitten ole sitä mieltä, että pahinta mitä tässä yhteiskunnassa voi tehdä on pistää pystyyn DC hubi
Kyllähän monista muistakin rikoksista tuomitaan syyllinen maksamaan sakkoja ja/tai vahingonkorvauksia ja samalla tavalla sekin velka seuraa.
Jos siis varastan autosi ja ajan sen romuksi (ja jään kiinni), niin autovarkaustuomion lisäksi juodun maksamaan vahingonkorvauksia sinulle auton arvon verran (tai todennäköisemmin sinun vakuutusyhtiölle).
Tuota... Sori, mutta tuo esimerkki on oikeasti aivan perseestä. Yritä uudestaan.

3121.1.2011 12:26

no ei taida syylliset noiden korvausvaatimusten jälkeen tehdä rehellistä työtä

3221.1.2011 13:36

Lainaus:
Velka seuraa pitempään kuin mikään tuomio eli mielestäni logiikkasi ontuu ellet sitten ole sitä mieltä, että pahinta mitä tässä yhteiskunnassa voi tehdä on pistää pystyyn DC hubi
Lainaus:
Tuota... Sori, mutta tuo esimerkki on oikeasti aivan perseestä. Yritä uudestaan.
En ole aivan varma miksi esimerkki on aivan perseestä, koska et viitsi perustella. Yritin vain kertoa että velka on velka, oli se sitten tullut tekijänoikeusrikoksesta tai mistä vain muusta.

las ballenas son el camino

3321.1.2011 14:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Jos siis varastan autosi ja ajan sen romuksi (ja jään kiinni), niin autovarkaustuomion lisäksi juodun maksamaan vahingonkorvauksia sinulle auton arvon verran (tai todennäköisemmin sinun vakuutusyhtiölle).
niin ~10 000e vs 800 000e korvaukset, hyvä vertaus

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

3421.1.2011 14:28
mustakaapu
Vahvistamaton

asia on kunnossa jos korvauksien maksu onnistuu rikoshyötynä saadulla mielikuvitus rahalla ?

3521.1.2011 16:00

Onko Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden idiotismi sitä tasoa että siellä tuomitaan ilmoitustaulua ylläpitäneetkin tolkuttomiin varkaustuomioihin jos joku varas sattuu laittamaan ilmoitustaululle myynti-ilmoituksiaan?!?


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

3621.1.2011 17:22
pisberg
Inactive

Voi perse, mitä pelleilyä.. tuskin nyt ylläpitäjät tota 50tb jaellut vaan hubin käyttäjät.En kyllä ymmärrä miten ylläpitäjä voi joutua vastaamaan koko hubin jaosta... Ja olisi kiva tietää miten tuo summa sitten jakautuu,ettei olisi vaan niin että koko summa jää teosto/valtion taskuun. Tosi kiva plussa niille ja artistit jää taas ilman..jollei valtio sais bonusta kassaan tästä niin ei näitä tapauksia edes jaksettais jahdata, suomessa raiskaaminen on pienempi rikos kun teidostojen jakelu koska siitä ei teosto voi vaatia kasettimaksua ja sen seurauksena helpot rangaistukset! jeee,hyvin menee!!!

3721.1.2011 17:26
BodGua
Inactive

Tossa dc hubissa oleva nainen on sama Sarah joka pyörittää tätä nörttipoikien Team Elite :a joka dossii ja flodaa joka puolella, joka on syyllinen moneenki sivuston kaatamiseen....

3821.1.2011 17:47

Lainaus:
800,000 euroa sovittelulla (ehdotuksena)
vaikka yhteiskunta palveluna kuulostaa kohtuulliselta. jep,on kotilainen oikeesti vetänyt joskus jotain kahvia väkevämpää todellakin xd

No,parasta tässä on taas se että tehtiin kai se kuuluisa esimerkkitapaus joka ei johda mihinkään..korvauksia ei maksa kukaan koskaa, jutulla haetaan pelkkää julkisuus arvoa pelokkeena kai. Valtionkonttorin kassa ei ihan heti aukene teoston korvaus vaateille..

3921.1.2011 20:59

Tietokonekatsastus ja ratsiat kohta varmasti voimassa.
Poliisille ja teostolle + Ylelle oikeus scannata tietokoneiden sisältö mielivaltaisesti.
Tietokone katsastettava kerran vuodessa oikein tarkassa syynissä.

Johan on kivaa kaikilla.


Michael Knight:"ALLRIGHT!!"

4022.1.2011 0:56

Matkaoppaat alkaa pian nelosella .. voi prkl.

4122.1.2011 8:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Kohtuullistako on pilata ihmisten elämä? He maksavat noita korvauksia lopun elämäänsä, eivätkä niitä kokonaan saa maksettua. Näihin täytyy saada aivot mukaan. Tuo ehdollinen vankeus on ymmärrettävää nykyisen lainsäädännön voimassaollessa, mutta nämä korvaukset ovat täysin naurettavia. Aina vaan uskotaan mafian perustelut siitä, että jos joku ei olisi saanut tuotetta X ilmaiseksi vertaisverkosta, hän olisi se ostanut.

Tutkikaa asiaa, ehkä noin 1% olisi ostanut, ehkä vähemmän. Ja oikeastihan on tutkittu asia, että verkosta laittomasti lataavat myös käyttävät eniten rahaa näihin tuotteisiin. Siis laittoman latauksen hyöty on mafiallekin haittaa suurempi, mutta kun eivät sitä voi tunnustaa.
Kyllä se on pikemminkin niin, että se joka harjoittaa laittomaksi luokiteltua toimintaa, pilaa itse oman elämänsä. Suurin syyllinen on aina se joka tiedostoja jakaa LAITTOMASTI ja pienempi rikollinen on se joka niitä itselleen lataa (rikollinen joka tapauksessa). Summa summarum: Tuomio oli oikeaan osunut näiden kahden rikollisen kohdalla. Rikollinen on aina se joka EI NOUDATA LAKIA. Ei pitäisi olla vaikeata ymmärtää. Itsekkäästä ja mistään piittaamattomasta ajattelusta ja toiminnasta kärsii koko ruho. Motto: Tukka pois ja linnaan tuollaisilta!

4222.1.2011 10:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bream:


Kyllä se on pikemminkin niin, että se joka harjoittaa laittomaksi luokiteltua toimintaa, pilaa itse oman elämänsä. Suurin syyllinen on aina se joka tiedostoja jakaa LAITTOMASTI ja pienempi rikollinen on se joka niitä itselleen lataa (rikollinen joka tapauksessa). Summa summarum: Tuomio oli oikeaan osunut näiden kahden rikollisen kohdalla. Rikollinen on aina se joka EI NOUDATA LAKIA. Ei pitäisi olla vaikeata ymmärtää. Itsekkäästä ja mistään piittaamattomasta ajattelusta ja toiminnasta kärsii koko ruho. Motto: Tukka pois ja linnaan tuollaisilta!

Mutta koska elämme sivistyneessä yhteiskunnassa, niin eikö mielestäsi warettajilla ole enää koskaan oikeutta saada toista mahdollistuutta ja jatkaa normaalia elämää? Toisin kun esim raiskaajilla, tappajilla, jne...otetaan nyt esimerkiksi tämä http://iltalehti.fi/uutiset/2011012113047021_uu.shtml 1-vuotiaan lapsen hyväksikäyttö, kolmen vuoden päästä äijä on vapaa ja jatkaa elämäänsä ja noin pieni korvauskin varmaan jo maksettu. Samaan aikaan paha paha warettava opiskelijapoika kärsii taloudellista kuolemantuomiotaan ilman mahdollisuutta armahdukseen.


Toinen pointti on tietenkin se, että tästä ei hyödy kukaan. Yhteiskunta saa uudden siivelläeläjän, tää kannustaa veronkiertoon kun ei ole mitään järkeä rehellistä työtä enää tehdä, ja teosto ei tule ikinä saamaan edes 5% tuosta summasta. Joten miksi ei määrättäisi samantien jotain tyyliin 10 000e korvauksia? Teosto saisi about saman verran tuloja kuin tuolla 800 000e vaatimuksellaan, tämä jannu voisi jatkaa rehellisen työn tekemistä eikä meidän tarvitsisi sitä elättää verorahoilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2011 @ 10:31

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

4322.1.2011 12:28

Onneksi Valtionkonttori ei enää maksa noita vahingonkorvauksia eli tässä tapauksessa Teosto saa vain ja ainoastaan sen mitä kyseiset henkilöt pystyvät maksamaan eli todellisuudessa erittäin pienen osan tuosta täysin järjettömästä summasta.

4422.1.2011 13:04

Henkirikoksella olisivat päässeet helpommalla.

4523.1.2011 15:22

Lainaus:
Tietokonekatsastus ja ratsiat kohta varmasti voimassa.
Poliisille ja teostolle + Ylelle oikeus scannata tietokoneiden sisältö mielivaltaisesti.
Tietokone katsastettava kerran vuodessa oikein tarkassa syynissä.

Johan on kivaa kaikilla.
tästähän on jo jonkinsortin tutkimus käynnissä onko mahdollista toteuttaa.


Lainaus:
nimenomaan. Tässä yksi syy miksi tekijänoikeusrikoksista saadut korvaukset tulisi alentaa oikeaan suhteeseen muihin rikoksiin nähden, eikä muiden rikoksien rangaistuksia/korvauksia nostaa (tai no monessa tapauksessa niitäkin pitäisi)

vaiko kenties korottaa niitä muita vastaamaan TO rikosten tasoa?

mielestäni aivan tarpeeksi hyvä näpäytys to mafian puolesta laittaa tuollaiset sakot kerrallaan.
eikös tuota hubin ylläpitäjää ollut muutamasti varoitettu että sulje hubi tai pääset oikeuteen???? näin jotenkin muistelisin.
eli tyhmyyttä taas ollut ilmassa

kirjotushäröt saattavat johtua alkoholista. =)
vaikka niitä näenkin en vaivaudu niitä korjaamaan

4623.1.2011 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
Lainaus:
Tietokonekatsastus ja ratsiat kohta varmasti voimassa.
Poliisille ja teostolle + Ylelle oikeus scannata tietokoneiden sisältö mielivaltaisesti.
Tietokone katsastettava kerran vuodessa oikein tarkassa syynissä.

Johan on kivaa kaikilla.
tästähän on jo jonkinsortin tutkimus käynnissä onko mahdollista toteuttaa.
Kyllä huomaa että Teoston talleroilla ei ole mitään käsitystä Suomen laista jos ne kuvittelee tällaisen menevän läpi Suomessa. :P kenties pissa noussut heilläkin vähän liikaa päähän? ;)

4723.1.2011 16:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
Lainaus:
Tietokonekatsastus ja ratsiat kohta varmasti voimassa.
Poliisille ja teostolle + Ylelle oikeus scannata tietokoneiden sisältö mielivaltaisesti.
Tietokone katsastettava kerran vuodessa oikein tarkassa syynissä.

Johan on kivaa kaikilla.
tästähän on jo jonkinsortin tutkimus käynnissä onko mahdollista toteuttaa.
Kyllä huomaa että Teoston talleroilla ei ole mitään käsitystä Suomen laista jos ne kuvittelee tällaisen menevän läpi Suomessa. :P kenties pissa noussut heilläkin vähän liikaa päähän? ;)

eihän nykysen TO lain pitänyt myöskään mennä läpi.
rahallla on aika iso merkitys tossa asiassa. jos mediajätit tollasen haluaa tälläseen suomenkokoseen maahan ni se tulee varmasti.
ja suomi kun on siitä jännä maa että osotetaan mieltä facebookissa tai kirjotetaan foorumit täyteen, mutta uupuu se konkreettinen vastarinta. jota tälläsessa tapauksessa ja monissa muissa tapauksissa tarvittais.
voin tästä hyvänä esimerkkinä sanoa vaikka tuon viimevuotisen "yleislakon" sai siitäkin hyvät naurut.

kirjotushäröt saattavat johtua alkoholista. =)
vaikka niitä näenkin en vaivaudu niitä korjaamaan

4823.1.2011 16:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
Lainaus:
Tietokonekatsastus ja ratsiat kohta varmasti voimassa.
Poliisille ja teostolle + Ylelle oikeus scannata tietokoneiden sisältö mielivaltaisesti.
Tietokone katsastettava kerran vuodessa oikein tarkassa syynissä.

Johan on kivaa kaikilla.
tästähän on jo jonkinsortin tutkimus käynnissä onko mahdollista toteuttaa.
Kyllä huomaa että Teoston talleroilla ei ole mitään käsitystä Suomen laista jos ne kuvittelee tällaisen menevän läpi Suomessa. :P kenties pissa noussut heilläkin vähän liikaa päähän? ;)

eihän nykysen TO lain pitänyt myöskään mennä läpi.
rahallla on aika iso merkitys tossa asiassa. jos mediajätit tollasen haluaa tälläseen suomenkokoseen maahan ni se tulee varmasti.
ja suomi kun on siitä jännä maa että osotetaan mieltä facebookissa tai kirjotetaan foorumit täyteen, mutta uupuu se konkreettinen vastarinta. jota tälläsessa tapauksessa ja monissa muissa tapauksissa tarvittais.
voin tästä hyvänä esimerkkinä sanoa vaikka tuon viimevuotisen "yleislakon" sai siitäkin hyvät naurut.
Painitaan "hiukan" eri sarjassa nykyisen lain kanssa. Nyt pitää olla todella vakavat perusteet sille, että poliisi voi takavarikoida sun koneen ja katsoa mitä sen sisältä löytyy.

4924.1.2011 8:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bream:


Kyllä se on pikemminkin niin, että se joka harjoittaa laittomaksi luokiteltua toimintaa, pilaa itse oman elämänsä. Suurin syyllinen on aina se joka tiedostoja jakaa LAITTOMASTI ja pienempi rikollinen on se joka niitä itselleen lataa (rikollinen joka tapauksessa). Summa summarum: Tuomio oli oikeaan osunut näiden kahden rikollisen kohdalla. Rikollinen on aina se joka EI NOUDATA LAKIA. Ei pitäisi olla vaikeata ymmärtää. Itsekkäästä ja mistään piittaamattomasta ajattelusta ja toiminnasta kärsii koko ruho. Motto: Tukka pois ja linnaan tuollaisilta!

Lainaus:
Mutta koska elämme sivistyneessä yhteiskunnassa, niin eikö mielestäsi warettajilla ole enää koskaan oikeutta saada toista mahdollistuutta ja jatkaa normaalia elämää?

En ole sellaista koskaan väittänytkään, etteikö kenelle tahansa kerran rikoksen tehneelle annettaisi toista mahdollisuutta (jatkaa ILMAN RIKOLLISTA elämää). Hyvä niin, kunhan vaan se toinen mahdollisuus pysyy myös toisena mahdollisuutena, eli, tehdään totaalinen parannus ja lopetetaan kaikenlainen rikollinen hölmöily myös totaalisesti. Aina on olemassa niitä luupäitä, jotka eivät koskaan opi (tai eivät halua oppia), kun ovat kerran joutuneet kiven sisään. Vapauduttuaan samat hölmöilyt jatkuvat. Helppo sitä on uskotella itselleen, ettei minusta enää tule rikollista. Helpommin sanottu kuin tehty. Ihminen kun on monien erilaisten addiktioiden uhri jo entuudestaan. Kun kerran opittu juttu on "hyväksi" havaittu ja se toimii, eikä mitään vaaraa ole, addiktio pesitytyy ihmiseen entistä syvempään, kuin täi tervaan. Kenenkään on silloin turha tulla urputtamaan valheellisesti että kyllä minä tästä eroon pääsen, vaikka ei pääsekään. Ja rikollinen kierre jatkuu, jatkuu, jatkuu, aina vaan. Tarvitaan radikaaleja muutoksia ilman pään silittelyjä, paapomisia ja hyysäämisiä. Summa summarum: On aivan sama mitä minä tässä bamlaan, kun jokainen toimii kuten edellä kerroin. En minä aio ryhtyä kenenkään moraaliseksi selkärangaksi tässä asiassa. Halusin vaan tällä ja edellisellä mielipiteellä tuoda ajatukseni julki. LIFE GOES ON!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2011 @ 08:15

5025.1.2011 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bream:
Kyllä se on pikemminkin niin, että se joka harjoittaa laittomaksi luokiteltua toimintaa, pilaa itse oman elämänsä. Suurin syyllinen on aina se joka tiedostoja jakaa LAITTOMASTI ja pienempi rikollinen on se joka niitä itselleen lataa (rikollinen joka tapauksessa). Summa summarum: Tuomio oli oikeaan osunut näiden kahden rikollisen kohdalla. Rikollinen on aina se joka EI NOUDATA LAKIA. Ei pitäisi olla vaikeata ymmärtää. Itsekkäästä ja mistään piittaamattomasta ajattelusta ja toiminnasta kärsii koko ruho. Motto: Tukka pois ja linnaan tuollaisilta!
Väärin. Valtiolle pitää tehdä sellaisia vastaiskuja, että unohtavat "laillisen" "oikeutensa". Tyyliin: "Google on selain." Olkoot sitten vaik epistä.

Tässä vaan kyllästyttää se, että vuosi toisensa jälkeen tulee ristiinnaulituksi monissa muissakin asiassa kuin piraattiasiassa noita viattomia tai melkein viattomia ituhippi idealisteja, jotka luulevat olevansa (jostain valtion propagandasta kuulleet) jotain muuta kuin yksittäisiä pelinappuloita valtion strategiapeleissä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2011 @ 09:46

"I just came up with this neat method of encryption. Heres some ciphertext: FHDSIJOYW^&%$*#@OGBUJHKFSYUIRE. Is it strong?"

5127.1.2011 22:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bream:
Rikollinen on aina se joka EI NOUDATA LAKIA. Ei pitäisi olla vaikeata ymmärtää. Itsekkäästä ja mistään piittaamattomasta ajattelusta ja toiminnasta kärsii koko ruho. Motto: Tukka pois ja linnaan tuollaisilta!
Lait ovat tulkittavissa ja muokattavissa. Laki on laki, muttei oikeus. Tässäkään tapauksessa tuomio ei ole missään suhteessa rikokseen, koska mitään vahinkoa ei ole tapahtunut kenellekään. Olet itsekin rikollinen ajaessasi vaikka ylinopeutta. Olisitko valmis leikkaamaan tukkasi ja menemään linnaan?

5228.1.2011 7:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Komikus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bream:
Olisitko valmis leikkaamaan tukkasi ja menemään linnaan?

Eikös valtio kysy miehiltä kerran elämässä leikkaatko tukkasi vai menetkö linnaan?

Michael Knight:"ALLRIGHT!!"

535.2.2011 11:33
mietteliäs
Vahvistamaton

jos yhdellä henkilölle tuli sakkoja 400 000e lasketaampa paljonko joutuvat istumaan linnassa jos eivät maksa. Henkilön kuukausitulo on 1 500 euroa. Verojen ja muiden maksujen jälkeen hänen nettotulonsa ovat 1 000 euroa kuukaudessa.

Tästä vähennetään 255 euroa = 745 euroa. Päiväsakon määrä on 745 euroa jaettuna 60 = 12 euroa. 400 000/12= 33333.333333333 päiväsakkoa.
yksi vankeuspäivä vastaa 2 päiväsakkoa 33333.333333333/2=16666.66666 päivää vankeutta
eli linnaa 46.3v. mistä muusta rikoksesta voi istua yhtä pitkään ????

545.2.2011 13:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mietteliäs:
eli linnaa 46.3v. mistä muusta rikoksesta voi istua yhtä pitkään ????

Suomessa varmaan mistään... eikös täällä ole pisin istuttava kakku n.15 vuotta =/

559.7.2012 16:05
jorstakake
Vahvistamaton

hehhehhehhe kyllä mahtaa saraa nyt vituttaa. ihan oikein tosin, kuuluihan se siihen vitun hakkeri tiimiin nimeltä team elite. sen ryhmän romanialainen pääjehukin taitaa istua linnassa atm..

569.7.2012 19:38

Saakohan nuo korvaukset ulosottoon, jossa sitten vanhenee näppärästi 5 vuodessa.


Michael Knight:"ALLRIGHT!!"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sonyn PS4 täytti viisi vuotta – Katso täältä viettämäsi aika konsolin parissa! Sonyn PS4 täytti viisi vuotta – Katso täältä viettämäsi aika konsolin parissa! (17.12.2018 18:54)
Sonyn PlayStation 4 ilmestyi marraskuussa 2013, joten sen ilmestymisestä tuli hiljattain kuluneeksi viisi vuotta. Juhlistaakseen tapahtumaa Sony on luonut pelaajille mahdollisuuden tarkastella ....
Teslasta kaikkoaa johtajia – Apple ei olekaan enää hautausmaa? Teslasta kaikkoaa johtajia – Apple ei olekaan enää hautausmaa? (17.12.2018 18:30)
Vuonna 2015 Elon Musk kuvaili Applea Teslan "haustausmaaksi", jonne työpaikkaa vaihtavat lähinnä ne työntekijät, joilla ei ole Teslalla käyttöä tai tulevaisuudennäkymiä. Tuolloin Teslaan liittyvä ....
Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
4 kommenttia

Uutisarkisto