HS: Verkkokauppa.com valitti kovalevyjen hyvitysmaksusta

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 18.1.2011 15:28 Kommentteja (14)

HS: Verkkokauppa.com valitti kovalevyjen hyvitysmaksusta Joulukuun 16. päivä Valtioneuvosto sääti kopioinnin hyvitysmaksun koskemaan myös ulkoisia kovalevyjä. Kyseenalaistettu asetus tuli voimaan vuoden alusta, joka saikin liikkeelle teostomaksuista kärsiviä osapuolia. Yksi Suomen suurimmista elektroniikkajälleenmyyjistä Verkkokauppa.com on nyt valittanut korkeimmalle hallinto-oikeudelle päätöksestä, kertoo Helsingin Sanomat.
Verkkokauppa.comin mukaan päätös ulkoisten kovalevyjen hyvitysmaksusta on sekä tekijänoikeuslain että hallintolain vastainen. Yhtiön mukaan päätös ei ole laillinen, sillä kaikkia lain edellyttämiä osapuolia ei kuultu ennen päätöstä.Yhtiön kanta on, ettei ulkoisista kiintolevyistä tule maksaa kopioinnin hyvitysmaksua, sillä kyseinen maksu on tallenteille jo maksettu. Verkkokauppa.com sekä muut maahantuojat ja valmistajat maksavat tallennusmedioille kohdistetut hyvitysmaksut, jotka usein siirtyvät suoraan jälleenmyyntihintoihin.

Verkkokauppa.comin lisäksi EFFI ry (Electronic Frontier Finland) on selvästi tuominnut niin kutsutun kasettimaksun laajentamisen ulkoisiin kiintolevyihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

118.1.2011 15:47

On hyvä että joku on kuluttajan asialla. On hyvä pistää stoppi teostoverolle ja tekijänoikeusjärjestöjen laittomalle ahneudelle. Olli Valkama saa nyt sitä mitä halusi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2011 @ 15:48

218.1.2011 16:10

Kireässä kilpailussa kukaan ei halua ylimääräisiä kuluja niskoilleen, oikeudenhaltijat haluavat rahaa itselleen ja tässä tapauksessa kaupalle tulee kuluja kun pitää hallinnoida ja maksaa näitä maksuja.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

318.1.2011 16:20

Mukavaa, että joku firmakin jaksaa potkia tutkainta vastaan, eivätkä vain yksittäiset kuluttajat. Tuohon saisivat muutkin alan firmat yhtyä ja mm. esittää laskelmia maksun myötä menetettävistä työpaikoista - niinhän to-järjestötkin maksujen laajentamista ja korottamista perustelevat.

418.1.2011 16:56
Arzgahhh
Inactive

Melkein osasin odottaa että tää ei mee ihan villasella painaen läpi! Ihan hyvä vain. Törkeää tollainen päätös vaan ilmoitetaan että nyt se sitten on päätetty! Eikä ole edes kuultu kaikkia osapuolia... Haisee kyllä pahasti vispiläkauppa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2011 @ 17:03

ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


518.1.2011 18:13

Propsit Verkkokaupalle!

618.1.2011 21:03

Verkkokaupasta jäännyt pari kertaa aika vahva paskamaku suuhun, mutta nyt sain hieman glysterineä. Kiitos ja hyvä VK.


Luulo on kaikkien mokien äiti

718.1.2011 22:45

Nyt on verkkokauppa hyvällä asialla. Todella hieno juttu.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

818.1.2011 23:35

Hyvä tosiaan että edes joku valittaa, kun tuo laki potkii kaikkia päähän, kuluttajia ja jälleenmyyjiä. Joskin jos se nyt väkipakolla läpi silti
vedetään niin mulla on idea: Koska laki koskee ulkoisia kovoja, voi verkkokauppa alkaa myymään settiä, missä tulee kovo, ulkoinen kotelo ja kasaus samaan hintaan. Ja kun se kasaus on verrattaen hyvin nopea toimitus, ei hinta ole läheskään yhtä korkea kuin "oikeasti" ulkoisilla kovoilla.

919.1.2011 08:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 4Rayden2:
Koska laki koskee ulkoisia kovoja, voi verkkokauppa alkaa myymään settiä, missä tulee kovo, ulkoinen kotelo ja kasaus samaan hintaan. Ja kun se kasaus on verrattaen hyvin nopea toimitus, ei hinta ole läheskään yhtä korkea kuin "oikeasti" ulkoisilla kovoilla.
Tähän tämä varmaan menee, kunhan ei tule sisäisten kovalevyjenveroa ja kovalevykoteloveroa . :D

AMD Phenom II X3 720 @ 3.0 Ghz & AC Freezer 7 Pro | ASRock 970 Extreme4 | Kingston 2x4GB 1333MHz | HIS ATI Radeon 4770 512 MB | Kingston 120GB SSD | WD Caviar Blue 500GB | Antec 902 | XFX 550W | Windows 7 | Logitech G5 | Prodige FlatX | Acer V233H + S231HL 23"

1019.1.2011 22:00

Sellanen vero jos tulee ni rakennan vanhoista kovoista jonkilaisen lekan ja meen hutkimaan näitä meidän rakkaita lainsäätäjiä... :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2011 @ 22:00

1121.1.2011 16:56
hjunnola1
Inactive

Joo ja mä oon mukana...;)

1223.1.2011 08:34

Myyjien katteet pienenee uuden hyvitysmaksun takia entisestään? Ei ihme että joku valittaa.

1323.1.2011 12:14

Kaiken lisäksi tällainen lisää piratismia enevämässä määrin eli summa summarum, suo siellä vetelä täällä, ahneus koska tekijänkorvauksien määrä ei ole toteutunut tyhjien ns. kasettimaksujen muodossa lisää piratismia ja lisäksi tämä antaa oikeuden tehdä sitä koska olet jo maksanut tekijänoikeuskorvaukset tallennettavan median muodossa.. Onko näin?? Miettikääpä kaikki, jos maksat tekijänoikeusmaksua niin silloin sinulla on oikeus tallentaa vaikka bryan adamsin kappaleita koska olet jo maksanut siita ja teoston velvollisuus on välittää maksu oikeaan osoitteeseen eikä säilöä sitä itselleen eli piratismioikeudenkäynnit ovat siis lainvastaisia ja lisäksi sinulla on oikeus välittää tietoja perustuslain mukaan koska tieto on ykkösiä ja nollia.. meneekö se näin?? Tuppi voisi alkaa vähän kommentoimaan koska on töissä teostolla ja seuraa tätä palstaa jatkuvasti myös kotonaan..

1423.1.2011 12:14

Kaiken lisäksi tällainen lisää piratismia enevämässä määrin eli summa summarum, suo siellä vetelä täällä, ahneus koska tekijänkorvauksien määrä ei ole toteutunut tyhjien ns. kasettimaksujen muodossa lisää piratismia ja lisäksi tämä antaa oikeuden tehdä sitä koska olet jo maksanut tekijänoikeuskorvaukset tallennettavan median muodossa.. Onko näin?? Miettikääpä kaikki, jos maksat tekijänoikeusmaksua niin silloin sinulla on oikeus tallentaa vaikka bryan adamsin kappaleita koska olet jo maksanut siita ja teoston velvollisuus on välittää maksu oikeaan osoitteeseen eikä säilöä sitä itselleen eli piratismioikeudenkäynnit ovat siis lainvastaisia ja lisäksi sinulla on oikeus välittää tietoja perustuslain mukaan koska tieto on ykkösiä ja nollia.. meneekö se näin?? Tuppi voisi alkaa vähän kommentoimaan koska on töissä teostolla ja seuraa tätä palstaa jatkuvasti myös kotonaan..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin (23.1.2020 06:00)
Microsoft myöntää joutuneensa valtavan tietovuodon kohteeksi. Vyyhdin taustalla oli väärin konfiguroitu asiakaspalvelutietokanta, joka oli käytännössä näkyvillä kaikille tietokantaan pääsyä yrittäville. ....
Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....

Uutisarkisto