AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungilta RVU-tuellisia televisioita

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.1.2011 16:23

Samsungilta RVU-tuellisia televisioita Samsung on esitellyt CES-messuilla kolmea uutta LED-televisiota, joista löytyy tuki RVU-protokollalle. Televisiot ovat maailman ensimmäiset, joista löytyy tuki kyseiselle vuonna 2010 esitellylle protokollalle.
Samsungin esittelemät RVU-tuelliset televisiot ovat nimeltään LED D6000, D6400 ja D6420. Ne tulevat myyntiin ilmeisesti ainoastaan Pohjois-Amerikkaan, koska RVU-ominaisuutta ei ole mahdollista käyttää tällä hetkellä missään muualla. Televisioiden hinnasta ei ole tietoa, mutta ne tulevat myyntiin maaliskuussa. Lehdistötiedotteessa ei kerrota myöskään mitään muista televisioiden ominaisuuksista.

DLNA- ja UPnP-standardeihin perutuvan RVU-protokollan ansiosta kodin kotiverkkoon liitetyt laitteet voivat jakaa sisältöä kaikkien muiden laitteiden kesken. Periaatteessa siis mistä tahansa televisiosta on mahdollista katsella jollekin toiselle laitteelle tallennettua sisältöä tai live-kuvaa. Tällöin riittäisi siis hankkia vain yksi tallentava digiboksi yhteen kotitalouteen. Lisäksi samaan verkkoon kytketyn tietokoneen avulla voisi katsella suoria televisiolähetyksiä.

RVU-verkon luomiseksi vaaditaan kuitenkin protokollaa tukeva palvelinlaite, jollaista myy tällä hetkellä ainoana maailmassa Pohjois-Amerikassa toimiva DirecTV.

Tägit: Samsung RVU
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto