AfterDawn: IT-alan uutiset

Tableteille kaavaillaan hyvitysmaksua - Windows-tabletit rajataan ulkopuolelle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.12.2010 12:48 Kommentteja (12)

Tableteille kaavaillaan hyvitysmaksua - Windows-tabletit rajataan ulkopuolelle Suomen lisäksi tallennusmedioista ja erinäisistä laitteista maksettavat hyvitysmaksut raivostuttavat kuluttajia ympäri maailmaa, ja tällä kertaa savua on näkynyt Ranskassa, jossa halutaan periä hyvitysmaksuja tablet-laitteista.
Ranskassa halutaan kuitenkin ajaa kilpailu laitteiden välillä eriarvoiseen asemaan, sillä kaavailujen mukaan Windows-käyttöjärjestelmää käyttävät tabletit välttävät hyvitysmaksut, koska ne lasketaan "oikeiksi" tietokoneiksi. Maksua siis kerättäisiin esim. iPadeilta ja Android-pohjaisilta laitteilta.

Kuluttajien lisäksi uusi idea raivostuttaa tablet-laitteita myyvää Archos-yritystä, joka on uhannut viedä päätöksen oikeuteen, jos kyseinen hyvitysmaksu otetaan käyttöön. Yritys maksoi vuonna 2009 hyvitysmaksuja 3 miljoonaa euroa, mutta uuden suunnitelman myötä yritys joutuisi maksamaan hyvitysmaksuja ensi vuonna 58 miljoonan euron edestä.
Edullisimmat Archosin tablet-laitteet maksavat alle 100 euroa, joten jos niiden hintaa joudutaan korottamaan 12 euron hyvitysmaksulla, nousee laitteiden hinta jopa yli 10 prosenttia.

Poliitikot äänestävät uudesta hyvitysmaksusta Ranskassa tammikuun 12. päivä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

129.12.2010 12:59

Mikki vissiin päässy taas hiukan lobbailemaan.

229.12.2010 13:11

mielenkiintoista että tabletteihin tulisi hyvitysmaksu, toistat ja teet selailet mitä tahansa niin taiteilijat ja mediafirmat saavat ilmaista verotuloa. Millä perusteella sitten valitaan ne tahot ja henkilöt jotka saavat kansalta nyhdettyä rahaa? Ja teet CC musiikkia teoksia ja joudut maksamaan siitä hyvästä veroa yksityisille firmoille?

Tämä on sama asia jos radioon laitettaisiin nykyään teostomaksu vain sen takia että on mahdollista kuunnella jo kertaalleen maksettua musiikkia...

Tuo mikkisofta tapaus on tosi hyvä esimerkki vallan ja korruption voimasta. että joku firma saisi eri vapauden vain sen takia että siitä maksettu lisenssi amerikkaan, törkeetä."History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

329.12.2010 13:35

Reilu peli, tottakai tabletti, jonka speksit ovat samat kuin muilla, mutta se on varustettu markkinajohtajan käyttiksellä on enemmän tietokone kuin muuta laitteet.

429.12.2010 14:15

^ Meinaatko että mikkisoftan laitteesta on riisuttu kaikki median toistoon liittyvät palikat pois? Ja missään tapauksessa siihen ei saa mp3 koodekkia ;-)


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

529.12.2010 15:05

Ja työpöydällä on suora linkki MS:n verkko-officeen -> selvä tietokone.

629.12.2010 15:08

Microsoft selvästi saanut tavoitteensa läpi, eli ihmiset ajattelevat tietokone = Windows.

729.12.2010 15:59
KalikoJak
Inactive

Nää hyvitysmaksut lähtee nyt niin lapasesta että ei oo totta. Mutta pahempaa on se, että jos hyvitysmaksua peritään sillä perustein, mikä käyttis on. Toivottavasti siellä Ranskassa nyt vähän herättäis. poliitikot vaihtoon jos ehdotus menee läpi. Korruptiota ei tueta.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

829.12.2010 19:02

minkä takia ne ei halua mikkihiiren hyvitysmaksuja? :D ja noissa tableteissakinhan on niin hieno surround ääni että kaikki ostaa ne vaan sitä varten että saa kuunnella musiikkia...sehän onkin helppo pitää esim. lenkillä mukana

930.12.2010 04:21

On kyllä aika naurettava meininki Ranskassa.

1030.12.2010 09:00

Onhan se totta että tuossa on pieni ero käyttiksissä. Sama kuin iOS vs MacOS, ei voi puhua samoista laitteista. Tosin minusta ei ole mitään älliä maksaa tallenusmaksua tableteista kun eikai esim. ipadiin edes saa musaa kuin iTunesin kautta??

Siirrettäköön kasettimaksu musiikin hinnanmuodostukseen niin menee sekin raha oikeille artisteille jotka myy. Ei Jari Sillanpään tarvitse saada siivua minun rahoistani jos en sitä koskaan kuuntele/osta. Varsinkaan jos ostan kovalevyn oman musiikkini tallentamiseen.


1130.12.2010 14:54

Taas näitä flippailevia porvareita liikkeellä.

123.1.2011 23:15

Lainaus:
Microsoft selvästi saanut tavoitteensa läpi, eli ihmiset ajattelevat tietokone = Windows.
Jos nyt Applea kuuntelee niin on vain PC tai Mac \ PC tai Apple

Eli Omena herra ei itse kutsu omia laitteita tietokoneiksi
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2011 @ 23:17

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto