AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox 4 Beta 8 ehti ulos ennen joulua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.12.2010 17:02 Kommentteja (4)

Firefox 4 Beta 8 ehti ulos ennen joulua Selainsodan osapuolet ei tunnu hidastavan julkaisutahtiaan edes juhlapyhien lähestyessä, sillä Firefox-selaimen tulevasta 4-versiosta julkaistiin tänään uusi Beta 8 -julkaisu.
Muutoshistorian perusteella uusia ominaisuuksia ei ole lisätty edelliseen versioon nähden, mutta bugikorjauksia ja suorituskykyparannuksia on tehty useisiin komponentteihin (mm. WebGL ja selainlaajennusten hallinta).

Koska Firefox 4:n julkaisuaikataulu näyttää venyvän jatkuvasti, ei lopullisen version julkaisua kannata odottaa ainakaan pariin kuukauteen. Tällä hetkellä lopullisen julkaisun estäviä bugeja on jäljellä noin 290 kappaletta ja näillä näkymin selaimesta julkaistaan ainakin vielä kaksi beta-julkaisua ennen Release Candidate -version julkaisua.

Bugien suuresta määrästä ei kannata kuitenkaan huolestua, ja selainta kehittävän Mozillan mukaan nyt julkaistu versio kelpaa päivittäiseen käyttöön. Ongelmia voi kuitenkin tulla vielä tiettyjen selainlaajennusten kanssa.

Firefoxin 3.6-versioon verrattuna 4-versio tarjoaa runsaasti uudistuksia, joita ovat mm. huomattavasti nopeampi Javascript-moottori, tuki näytönohjaimen rautakiihdytykselle, vähemmän elementtejä sisältävä käyttöliittymä ja kattavampi HTML5-tuki.

Tägit: Firefox Beta
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

121.12.2010 19:19

Ainakin 4.0b7:llä on esiintynyt ajoittain ärsyttävää hidastelua. Toisinaan kestää useita sekuntteja, että esim. osoitepalkkiin osoitetta kirjoittaessa alkaa ilmestymään kirjaimia.

Toivottavasti b8 korjaisi tätä hidastelua.

No beta-versioitahan nämä tietenkin ovat, joten ymmärrettäviä hidasteluita.

221.12.2010 20:07

Sori tuplat tuli.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2010 @ 20:09

321.12.2010 20:07

4.0 beta 8 on jo ilmestynyt.....

421.12.2010 23:30

Onhan tuo beta 8 vielä vähän piilossa, mutta eiköhän se viimeistää huomenna näy kaikille. Tässä hätäisille: http://www.mozilla.com/fi/download/?product=firefox-4.0b8&os=win&lang=fi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto