AfterDawn: IT-alan uutiset

Teosto: Hyvitysmaksu ulkoisista kiintolevyistä ei riitä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.12.2010 14:54 Kommentteja (56)

Teosto: Hyvitysmaksu ulkoisista kiintolevyistä ei riitä Hyvitysmaksuja tallennuslaitteista keräävän Teoston mukaan hallituksen eilen hyväksymä hyvitysmaksujen laajennus ei ole riittävä, kertoo It-viikko. Hallitus päätti asetuksella ulottaa ns. kasettimaksun koskemaan myös ulkoisia kiintolevyjä. 250 - 950 gigatavun kiintolevyihin tulee lisähintaa 5 euroa ja siitä suurempiin enintään 3 teratavun levyihin 10 euroa.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin (rkp.) arvion mukaan uusien laitteiden mukaantulo nostaisi hyvitysmaksukertymän kahdeksan miljoonan euron tietämille. Teoston mukaan Wallinin laskelmat ovat liian optimistisia. Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikön Olli Valkaman mukaan kokonaiskertymä itse asiassa pienenee ensi vuoden aikana, johtuen vanhojen laitteiden myynnin vähenemisestä.

Teosto on laskenut, että ulkoiset kiintolevyjen tuotto on 1 - 1,3 miljoonaa, jonka jälkeen hyvitysmaksutuloja kertyisi ensi vuonna yhteensä noin 5,5 - 6,3 miljoonaa. Vielä kaksi vuotta sitten hyvitysmaksuista tuli Teostolle tuloja noin 12 miljoonaa euroa.

Edellinen Seuraava  

56 kommenttia

117.12.2010 15:12

Teoston mukaan Wallinin laskelmat ovat liian optimistisia.
Tässä asiassa olen Teosto-mafian kanssa samaa mieltä-nimittäin mielessä olisi hankkia uusi ulkoinenkovo mutta kyseisen korotouksen takia ostopaikka on ulkomailta...
Jännää, että tässä asiassa laskevat tuotto oletukset alakanttiin mutta piraattilatausten takia tulomenetykset aina laskevat yläkanteen

217.12.2010 15:28

Sitä en epäile hetkeäkään ettei usb kovojen pakkovero riitä noille paskiaisille

317.12.2010 15:34

Lyhyesti: Sairasta

417.12.2010 15:36

Aivan järjetön rahastus asetus meni läpi ja vielä itketään :) Onhan tämä 10€ parempi kun 21€, mutta ei tällekkään mitään oikeutusta ole. Hyvitysmaksujahan kerätään tuotteista joita käytetään merkittävissä määrin yksityiseen kopiointiin ja ulkoinen kovalevy ei nyt vain tuohon joukkoon mitenkään mahdu.

BTW: Tuollaisen 1TB kovon täyttäminen musiikilla(128kbs) yksityisellä kopioinnilla CD-levyiltä(keskim. 60min/CD): 1000000000/(16*3600)= 17361,11... eli noin 17000 CD-levyä pitäisi varastosta löytyä tuon kovon täyttämiseen. 17000 CD-levyä koteloissaan vie tilaa: 17000*(142 mm × 125 mm × 10 mm)=3,0175m^3. 17000 CD-levyn kopioimiseen(5min/CD) tietokoneelle menee aikaa 17000*5min=85000min. Eli yhtäjaksoista kopiointia pitäisi jatkaa noin 60 päivää putkeen. 17000 CD-levya maksaa(15€/kpl) 15€*17000=255000€

Kootaan vielä yhteen: 1TB kovalevyn täyttämiseen musiikilla tarvitaan 17000 CD-levyä, 255000€ rahaa, 60 päivää aikaa yhtäjaksoiseen kopioimiseen ja levyt veisivät todella tiukkaan pakattuna 3 kuutiometriä tilaa. Lopputuloksena kovalevyn musiikkiarkiston läpikuunteluun menee aikaa noin 2 vuotta.

517.12.2010 15:50

Kun näköjään kohta joka laitteesta maksetaan hyvitysmaksua niin pitänee alkaa elvytellä tätä ennen internet-aikaa vallinnutta "kopioidaan kaverilta" -systeemiä. Eli kaveripiiristä yksi käy ostamassa kaupasta CD:n ja siitä sitten tehdään koko porukalle omat kopiot.

617.12.2010 16:16

kyllähän sitä rahaa tietysti on mukava saada tyhjästä.

eiköhän tämä testo-mafia kohta esitä kaikille kansalaisille teosto-veroa koska "kyllä jokainen ainakin kaupassa kuulee musiikkia tai ainakin päässä soi joku kappale" eiku rahat pois kansalta.

kyllä jos rahat täytyy saada kerättyä keksimällä uusia "veroja" niin ei ole systeemi kovin terveellä pohjalla.
jos yritys ei kannata niin konkurssiinhan se pitää julistaa eikä itkeä rahaa jokapuolelta.

tämä uusin idiootti idea ei taatusti lisää teoston tuloja yhtään, päinvastoin. minä ainakin ostan esim. ulk.kiintolevyt jostain missä ei teostolle hyvitetä senttiäkään.
vaikkapa venäjältä. siellä on kaikki halvempaa. esim. tuolta: http://forum3.ru/?action=show_price&catalog_mode=tree&valuta=RUR&class=6

lappu luukulle koko teostolle, ainakin nykyisessä muodossaan. tässä ei enää ole mitään järkeä.

tämä on sama systeemi kuin yle-verolla. maksettava on vaikka ei kyseisiä palveluja käyttäisikään.

kyllä olisi kirveelle töitä. eiku saunan taakse moiset k..ipäät.

717.12.2010 16:59

Olenko ymmärtänyt oikein, että vain ulkoisista kovalevyistä aletaan periä hyvitysmaksua, mutta tavallisista kovalevyistä ei?

Mikäli näin on, niin eiköhän kohta ala markkinat olla pullollaan erilaisia koteloita kovalevyille. Sitten vain ostetaan kotelo ja tavallinen kovalevy halvalla ja isketään se kovalevy koteloon. Näin saadaan ulkoinen kovalevy ilman hyvitysmaksua.

Ei suomesta kannata kohta ostaa mitään muuta kuin ruokaa. Kaikki elektroniikka ja kulutustavarat saa halvemmalla ulkomailta.

817.12.2010 17:03

"kyllä jokainen ainakin kaupassa kuulee musiikkia tai ainakin päässä soi joku kappale"

Juu mulla soi juuri nyt päässäni jostain syystä Irwin vainaan Haistakaa paska koko valtiovalta.
Joku Teoston spede voisi tulla hakemaan hyvityksiä..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2010 @ 17:03

917.12.2010 17:32

Jaaha no ulkomailta sit vaan noitakin tilataan enemmän. dvd levyt on omassa piirissä jo järjestäen tilattu ulkomailta. Kovalla vauhdilla täällä suomessa kauppiaille tehdään uusia harmeja.

1017.12.2010 17:37

Vuosi vuodelta hiukka lisää tuotteita hyvitysmaksun piiriin. Tällä tavoin säästytään uutisotsikoilta (itse en ainakaan nähnyt missään valtamedian lähetyksessä hyvitysmaksun laajenemisesta mainintaa) ja tavanpulliaiset tajua mitään ennen kuin on liian myöhäistä.

Miten käynee sitten kun kaikesta mahdollisesta maksetaan hyvitysmaksua mutta Teosta tokaisee: Ei vielä riitä!
Tekstejä kaivataan... miksei myös kuviakin:
http://www.facebook.com/pages/Osta-tallennusmediat-ulkomailta/161004460610282?ref=ts

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2010 @ 17:40

1117.12.2010 18:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti apek:

Mikäli näin on, niin eiköhän kohta ala markkinat olla pullollaan erilaisia koteloita kovalevyille. Sitten vain ostetaan kotelo ja tavallinen kovalevy halvalla ja isketään se kovalevy koteloon. Näin saadaan ulkoinen kovalevy ilman hyvitysmaksua.


Onhan näitä jo nyt markkinat pullollaan ja itsekin olen ostanut kotelon/telakan johon sitten voi tyrkätä 2,5" tai 3,5" kiintolevyn.

1217.12.2010 18:08

Lainaus:
Vuosi vuodelta hiukka lisää tuotteita hyvitysmaksun piiriin. Tällä tavoin säästytään uutisotsikoilta (itse en ainakaan nähnyt missään valtamedian lähetyksessä hyvitysmaksun laajenemisesta mainintaa) ja tavanpulliaiset tajua mitään ennen kuin on liian myöhäistä.
Tekniikka muuttuu ja kehittyy. Harva enää käyttää c/vhs/beta kasetteja tallennuksiin. MP3 soittimet ovat korvanneet cd-soittimet. Itse en edes muista milloin olisin viimeeksi polttanut cd:n tai dvd:n. Jne...
Siinä mielessä on ymmärrettävää, että hyvitysmaksullisia tallennusmediota tulee lisää. Asia erikseen on sitten se, kuinka järkevä nykyinen hyvitysmaksulaki/asetus ylipäätään on. Itse en kannatta sitä, ainakaan nykyisellä maksutasolla ja rahanjako perusteilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2010 @ 18:10

las ballenas son el camino

1317.12.2010 18:19

Lukeudun varmaankin vähemmistöön sillä minulla on käytössä vielä CD, DVD kuten myös VHS:kin (näitä tulee tosin ostettua enää aika vähän) :D

Ehkä olisi järkevää lopettaa teosto ja hyvitysmaksut ja lisätä sen toiminta johonkin valtion konttoriin. Valtio keräisi summan ja jakaisi puhtaana (vähennettynä työntekijöiden palkat) taiteilijoille =/

1417.12.2010 18:28

Lainaus:
Lukeudun varmaankin vähemmistöön sillä minulla on käytössä vielä CD, DVD kuten myös VHS:kin (näitä tulee tosin ostettua enää aika vähän) :D
Kyllähän nuo itseltäkin vielä löytyy 'käytössä', mutta vähemmän ja vähemmän niitä tulee käytettyä. Musiikit tulee kuunneltua kovalevyiltä tai streeminä. Leffatkin löytyvät kovalevyltä jolta ne streemaan boxille/telkkariin. Joten jos peilaan omaa käyttöäni, niin en pitä mitenkään outona että kovalevyjäkin aletaan 'verottamaan'.

las ballenas son el camino

1517.12.2010 18:35

teosto ja kumppanit ei olisi tyytyväisiä vaikka saisivat 1 000€ kaikista siruja sisältävistä tuotteista.

1617.12.2010 18:51

Täällähän puhutaan nyt minusta PERKELE =D

Mutta tuo menee vielä perus kovoihin tuo maksu.
Katsokaas vaan kun kovojen hintana on ilman maksuja 100€ niin maksujen kanssa se on rapiat 175€
Näin se homma vaan tulee menemään.


kirjotushäröt saattavat johtua alkoholista. =)
vaikka niitä näenkin en vaivaudu niitä korjaamaan

1717.12.2010 20:26

Teosto valittaa, kun hyvitysmaksun tuotto on pienenemässä parin vuoden takaisesta. Olisiko jollakulla antaa linkkiä tai tietoa hyvitysmaksun tuoton historiasta?

Villi arvaukseni on, että hyvitysmaksun tuotto on ollut nousussa vuoteen 2008 saakka ja nyt alkoi hirveä valitus, kun tuotto kääntyi laskuun.

1817.12.2010 20:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Kootaan vielä yhteen: 1TB kovalevyn täyttämiseen musiikilla tarvitaan 17000 CD-levyä, 255000€ rahaa, 60 päivää aikaa yhtäjaksoiseen kopioimiseen ja levyt veisivät todella tiukkaan pakattuna 3 kuutiometriä tilaa. Lopputuloksena kovalevyn musiikkiarkiston läpikuunteluun menee aikaa noin 2 vuotta.
Niin ja leffojahan siellä koviksella ei olis ainoatakaan. :-D Mutta joo, jopa minun mielestäni ihan syvältä bärsseestä koko lobbauksen loppukantamoinen.

Mutta rehellisesti, olen Teoston jäsen itse, ja ainakin meikäläinen on tietynlaista mediavähennystunnusta (oma nimike, hienompi nimi oli joku ihan muu, ei voi muistaa ulkoa) vastaan saanut nuo "kasetti"-yms. maksut pois CD-, DVD- sun muista levyistä.

Suosittelenkin jokaiselle liittymistä Teostoon (onnistuu näin: tekaisette jonkun biisintekeleen ja yritätte saada sen jossakin soimaan, vaikka kaverin parturikampaamossa tms., ei tarvitse siis olla radio/TV, kunhan tuo taho vain maksaa Teostolle vuosittaista korvausta - ja voihan se olla tietty joku DJ-kaverikin tms., mutta tärkeintä on se raportti, josta käy ilmi, että teidän biisinne on pärähtänyt jossakin soimaan), jonka jälkeen tarpeeksi kinuamalla ja kiukkuamalla on mahdollista saada tuo vähennystunnus. Edellyttäen, että duunissa tarvitsette aihioita ja koviksia (kuten allekirjoittanut media-alalla työskennellessään). Se taas on yhden omanlaisensa selvityksen takana. Ei helppoa, mutta jos haluaa älyttää niitä, niin olkaa valmiita menemään pitkälle.

Muistaakseni homma meni niin, että taisin kerran vuoteen itkeskellä fyrkkaa pois Teostolta, nyttemmin olen ostellut ulkomailta (DVD-romppuja menee semmoiset >2000 kpl per vuosi pelkkiin asiakastoimituksiin, koviksia varmaan 50-60 kpl á 1 TB, HD-videokuva haukkaa, nääs). Jos Verkkokauppa olisi vähän fiksumpi, se mahdollistaisi suoraan moisen vähennystunnuksen käytön omassa tilausjärjestelmässään, jolloin Teoston asiakkaiden elämä helpottuisi vähän, kun voisi tilauksen yhteydessä liittää oman vähennys(tms.)tunnuksensa tilauksen yhteyteen, jolloin mediakorvaus vähennettäisi loppusummasta automaattisesti... ei helkkari, aivan liian hienoa. Ei onnistu ikinä.

Että siitä nyt vaan biisintekoon.

Ja ainahan sitä voi tosiaan tilailla ulkomailta. Veikkaanpa, että seuraavaksi bygataan pystyyn joku Werccogaubba.es, josta saa tilata suomenkielisestä palvelusta just tasan mitä haluaa. Seuraavaksi se kielletään, jonka jälkeen aihioiden ja kovisten osto painuu maan alle tai EU:n ulkopuolelle - tai sitten Teoston jäsenet alkavat myydä niitä pimeästi. :-D Hyvä lisäbisnes ehtyvän musakaupan korvaajaksi.

1917.12.2010 21:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
Sitä en epäile hetkeäkään ettei usb kovojen pakkovero riitä noille paskiaisille
Näinpä.

2017.12.2010 21:53

Eipä ole Stefan Wallin tullut ajatelleeksi sitä, että valtion tulot vain pienenevät. Näin käy, koska kansalaiset hyödyntää EU:n sisämarkkinoita ja alv maksetaan maahan, josta tavaraa ostetaan. Suomessa TO- mafian myötä vähenee kaupankäynti ja lisää verotaakkaa. Välillisesti vaikuttaa työttömyyteenkin. Mutta eiväthän 'päättäjät' ole milloinkaan kokonaiskuvaa asioista ajatelleet.


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

2117.12.2010 22:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti metrinen:
Suosittelenkin jokaiselle liittymistä Teostoon (onnistuu näin: tekaisette jonkun biisintekeleen ja yritätte saada sen jossakin soimaan, vaikka kaverin parturikampaamossa tms., ei tarvitse siis olla radio/TV, kunhan tuo taho vain maksaa Teostolle vuosittaista korvausta - ja voihan se olla tietty joku DJ-kaverikin tms., mutta tärkeintä on se raportti, josta käy ilmi, että teidän biisinne on pärähtänyt jossakin soimaan), jonka jälkeen tarpeeksi kinuamalla ja kiukkuamalla on mahdollista saada tuo vähennystunnus. Edellyttäen, että duunissa tarvitsette aihioita ja koviksia (kuten allekirjoittanut media-alalla työskennellessään). Se taas on yhden omanlaisensa selvityksen takana. Ei helppoa, mutta jos haluaa älyttää niitä, niin olkaa valmiita menemään pitkälle.

Tai rekisteröi itsellesi toiminimi (kertamaksu 75€) ja ilmoita toimialaksi ammattikuvaaja ja hae Teostolta vapautus maksuista

2217.12.2010 22:38

@ yourJoost:
Vertasin kokeeksi 1 teran Buffalo Juststore -kovalevyn hintoja. Suomessa kyseinen kovalevy maksaa postikuluineen Hintaseurannan mukaan 64 - 104 euroa. Nierlen verkkokaupasta samaisen kovalevyn voisi tilata postikuluineen noin 90 eurolla. En tiedä, onko Nierle edullisin ulkomainen verkkokauppa, mutta tuskin ulkomailta tilaamalla hirveästi säästää rahaa jatkossakaan. Toki jotkut saattavat jatkossa periaatteen vuoksi tilata ulkoiset kovalevynsä ulkomailta, vaikka joutuisivat maksamaan hieman ylimääräistä, mutta en usko hyvitysmaksun olennaisesti lisäävän ulkoisten kovalevyjen tilauksia ulkomailta.

@ cpenter83:
Voiko tuollaista pöytälaatikkofirmaa pyörittää ilman MITÄÄN muita kuluja ja saako Teostolta vapautuksen, vaikkei oikeasti harjoittaisi valokuvaukseen liittyvää liiketoimintaa?

2317.12.2010 22:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quaoar:
@ yourJoost:
Vertasin kokeeksi 1 teran Buffalo Juststore -kovalevyn hintoja. Suomessa kyseinen kovalevy maksaa postikuluineen Hintaseurannan mukaan 64 - 104 euroa. Nierlen verkkokaupasta samaisen kovalevyn voisi tilata postikuluineen noin 90 eurolla. En tiedä, onko Nierle edullisin ulkomainen verkkokauppa, mutta tuskin ulkomailta tilaamalla hirveästi säästää rahaa jatkossakaan. Toki jotkut saattavat jatkossa periaatteen vuoksi tilata ulkoiset kovalevynsä ulkomailta, vaikka joutuisivat maksamaan hieman ylimääräistä, mutta en usko hyvitysmaksun olennaisesti lisäävän ulkoisten kovalevyjen tilauksia ulkomailta.


No nythän ei olekaan kyse pelkästään ulkoisista kovalevyistä, vaan kaikesta siitä mihin TO- mafian maksut kohdistuvat. Nimikkeitä on useita kuten, tallentavat digiboxit, tyhjät romppuaihiot jne.
Itse olen hyödyntänyt tätä mahdollisuutta, jonka EU on suonut ja kaikki mahdollinen (edullisempi) on ostettu muualta kuin suomesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2010 @ 22:56

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

2417.12.2010 22:55

Mikä laki antaa oikeuden tällaiseen verotukseen? Tämä verotushan ei tapahdu valtiovallan taholta vaan ihan yrityksen (Teosto). Eihän se nyt millään voi olla oikein???? Mistä löytyy perustelut tällaiselle rosvoukselle? Ei mistään? Taidan lähteä viemään asiaa eteenpäin.

Tyhjiä levyjä en ole ostanut kymmeneen vuoteen Suomesta, sama koskee kaikkea muuta, josta tuolle rosvojoukkiolle joutuisi kymmenyksiä maksamaan. Samaa suosittelen kaikille muille. Kyllä, siinä kärsii suomalainen yrittäjyys, mutta minkäs teet. Minun rahoistani mafia ei saa sentin senttiä.

2518.12.2010 0:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yourJoost:
No nythän ei olekaan kyse pelkästään ulkoisista kovalevyistä, vaan kaikesta siitä mihin TO- mafian maksut kohdistuvat. Nimikkeitä on useita kuten, tallentavat digiboxit, tyhjät romppuaihiot jne.
Itse olen hyödyntänyt tätä mahdollisuutta, jonka EU on suonut ja kaikki mahdollinen (edullisempi) on ostettu muualta kuin suomesta.
Levyaihioissa hyvitysmaksu on tosiaan niin suuri osa tuotteen hinnasta, että itsekin olen tilannut aihiot ulkomailta. Sen sijaan kovalevyissä ja digibokseissa hyvitysmaksu on sen verran pieni suhteessa laitteen hintaan, ettei se houkuttele tilaamaan tuotetta ulkomailta, varsinkin kun takuuasiat menevät ulkomailta tilattaessa paljon hankalammiksi.

2618.12.2010 0:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQu:

eiköhän tämä testo-mafia kohta esitä kaikille kansalaisille teosto-veroa koska "kyllä jokainen ainakin kaupassa kuulee musiikkia tai ainakin päässä soi joku kappale" eiku rahat pois kansalta.

Tämähän on tavallaan jo olemassa, liikeissä ei saisi soittaa musiikkia ilman hyvitysmaksua aka sinä et maksa mutta yritykset maksavat, paitsi jos kyseessä on radio, siitä maksaa itse asema.

Rape is never funny. Unless its a clown.

2718.12.2010 1:33

Eu:sta ostettaessa vaikka tietokone komponentteja ja tarvikkeita on niiden lähtöhinta jo 20-30% halvempi, kuin halvimmat hinnat Suomessa. Silloin tällöin on jopa mahdollista saada yli 30% halvemmalla tuotteita, kuin Suomesta halvimmillaan. Itse olen jo vuosia hankkinut kaikki tietokone komponentit ja tarvikkeet Saksasta. Takuuasioissa ei ole ollut koskaan mitään ongelmia ja homma on hoitunut hyvin englannin kielellä ulkomaisissa verkkokaupoissa. Viimeksi kun takuuasioita jouduin Suomalaisen firman kanssa tekemään kesti yli 4 viikkoa saada uusi vastaava tuote tilalle. Kun Saksassa esimerkiksi vastaavassa tilanteessa meni noin 2 viikkoa. Eli ei voi yleistää, että takuuasiat olisivat ulkomaisissa verkkokaupoissa paljon hankalampia. Harvojen ns. "huonojen" ulkomaisten firmojen kanssa on takuuasiat kestäneet todella pitkään mutta uusi tavara saatu tilalle aina. Kyseisistä puljuista en ole sen jälkeen ostanut yhtään mitään.

Toki firmoja on paljon monenlaisia Suomessa ja ulkomailla, joten takuuasiat voivat kestää pidempään ns "huonoissa" firmoissa. Joissa ei sen jälkeen tule asioitua. Ns. "hyvissä" firmoissa takuuasiat toimivat kuten pitää oli kyse Suomalaisesta firmasta tai ulkomaisesta.

Kyseinen Teostovero nostaa ulkoisten kovalevyjen hintaa noin 15% Suomessa, kun EU:n maista ostettaessa atk-komponentteja/laitteita yms. jne lähtöhinta halvimmissa paikoissa on tosiaan 20-30% halvempi kuin Suomessa halvimmat hinnat. Tulee Teostovero kasvattamaan eroa +15% eli ero kasvaa veron myötä 35-45% eli parhaimmillaan saa noin 50% halvemmalla EU-maista tilaamalla. Postikulut ovat ulkomailta tilattaessa noin 12 euroa postipaketti, kun Suomessa postipaketti maksaa 8.50 euroa

http://www.posti.fi/hinnatjaohjeet/


http://hintaseuranta.fi/

Ulkomaiset hintaseurannat

http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/ulkomaat.aspx

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2010 @ 01:53

2818.12.2010 2:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti metrinen:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Kootaan vielä yhteen: 1TB kovalevyn täyttämiseen musiikilla tarvitaan 17000 CD-levyä, 255000€ rahaa, 60 päivää aikaa yhtäjaksoiseen kopioimiseen ja levyt veisivät todella tiukkaan pakattuna 3 kuutiometriä tilaa. Lopputuloksena kovalevyn musiikkiarkiston läpikuunteluun menee aikaa noin 2 vuotta.
Niin ja leffojahan siellä koviksella ei olis ainoatakaan. :-D Mutta joo, jopa minun mielestäni ihan syvältä bärsseestä koko lobbauksen loppukantamoinen.

Itsellä ei nyt heti tule mieleen ainuttakaan hyvää lähdettä yksityiselle kopionnille leffoille. Huomioikaa että lähes kaikki DVD-elokuvat ovat suojattu ja niitä ei saa kopioida.
No periaatteesa voisi kopioida TV-lähetyksiä, mutta muuten suojaamattomat musiikki CD-levyt ovat käytännössä ainoa yksityisen kopioinnin lähde, edes ohjelmistoja tai pelejä ei saa kopioida.

Huom. Hyvitysmaksun ei olisi tarkoituskaan kohdistua laittomiin tiedostoihin.

2918.12.2010 2:33

Lainaus:
Mikä laki antaa oikeuden tällaiseen verotukseen? Tämä verotushan ei tapahdu valtiovallan taholta vaan ihan yrityksen (Teosto). Eihän se nyt millään voi olla oikein???? Mistä löytyy perustelut tällaiselle rosvoukselle? Ei mistään? Taidan lähteä viemään asiaa eteenpäin.
Eduskunta antaa oikeuden tällä. Eli sinun(?) ja minun valitsemat edustajat. Vie vain asiaa eteenpäin.

Lainaus:
Eipä ole Stefan Wallin tullut ajatelleeksi sitä, että valtion tulot vain pienenevät. Näin käy, koska kansalaiset hyödyntää EU:n sisämarkkinoita ja alv maksetaan maahan, josta tavaraa ostetaan. Suomessa TO- mafian myötä vähenee kaupankäynti ja lisää verotaakkaa. Välillisesti vaikuttaa työttömyyteenkin. Mutta eiväthän 'päättäjät' ole milloinkaan kokonaiskuvaa asioista ajatelleet.
Suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta että osa kovalevyjen yms. hinnasta menee teostolle. Osa ihmisista on lampaita jotka huutelevat eri foorumeilla ja vannovat ostavansa levynsä jatkossa ulkomailta, vaikka hakevat ne kuitenkin anttilan tarjouksesta. Pieni osa on oikeasti niitä jotka lopettavan suomesta ostamisen.

las ballenas son el camino

3018.12.2010 3:43

Muistan miten vuonna 85 Teosto hyökkäsi radioiden kimppuun. Se on kuin iilimato, jota kaikkian pitää varoa.

Radiot luulivat mainostavansa Teoston tuotteita. Niin kuulemma ja juuri sen vuoksi noille LOISILLE pitää maksaa.

3118.12.2010 3:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta että osa kovalevyjen yms. hinnasta menee teostolle. Osa ihmisista on lampaita jotka huutelevat eri foorumeilla ja vannovat ostavansa levynsä jatkossa ulkomailta, vaikka hakevat ne kuitenkin anttilan tarjouksesta. Pieni osa on oikeasti niitä jotka lopettavan suomesta ostamisen.
Friisin yksittäinen mielipide.

Kysymys on siitä kuinka moni ihmisistä on valmis maksamaan samasta tuotteesta 35-45% lisää hintaa ja kuinka moni ei ole valmis maksamaan ylimääräistä vaan ostaa halvemmalla. Ainakin tallentavien medioiden osalta suurin osa ihmisistä ei ollut kiinnostunut maksamaan +50% lisää hintaa, vaan tilasi ja tilaa ne ulkomailta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2010 @ 03:47

3218.12.2010 9:02

Mikä ylipäätään on teosto maksun idea?
Cd levyt ja elokuvat maksavat uutuutena järkyttävän paljon ja jos siitä cd levystä haluaa hyvän, pakatun kopion itsellensä tehdä mp3 soittimeen niin mitä sitten. Ihan yhä hyvin voisi kantaa kannettavaa cd soitinta mukanansa.

Mitä elokuviin tulee niin niitä ei tavallisesti edes saa kopioitua.
Tv kanavat maksavat elokuvan esittämisestä ja kansalaiset maksavat tvn katsomisesta. Kaikki mikä televisiosta tulee kuuluu ihmisille jotka siitä loppupelissä maksavat eikö?

Käytännössä ostamalla cd levyn citymarketista olen artisteille maksanut ja voin heidän musiikkiaan internetistä kopioida? Miksi ei?

Ei edes viitsi mennä DRM suojaukseen saati muihinkaan suojauksiin jotka RAJOITTAVAT näiden "teosten" kopiointia näille teostomaksullisille laitteille.

Kertokaa tai osoittakaa minut oikeasti hyvään perusteluun teostomaksun olemassa ololle. Kiitos.


SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

3318.12.2010 10:36

MBnetin uutisista lainattua:

Lain valmistelussa otettiin Stillin mukaan huomioon mahdollisuus kulutuksen siirtymisestä sähköisesti ulkomaille, tai ulkoisten kiintolevyasemien ja niihin asennettavien levyjen ostamiseen erikseen. Stillin mukaan hyvitysmaksu saatetaankin laajentaa jo aikaisintaan seuraavana vuonna koskemaan myös tietokoneita ja sisäisesti asennettavia levyjä.

3418.12.2010 12:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Flobat:
Mikä ylipäätään on teosto maksun idea?
Cd levyt ja elokuvat maksavat uutuutena järkyttävän paljon ja jos siitä cd levystä haluaa hyvän, pakatun kopion itsellensä tehdä mp3 soittimeen niin mitä sitten. Ihan yhä hyvin voisi kantaa kannettavaa cd soitinta mukanansa.

Mitä elokuviin tulee niin niitä ei tavallisesti edes saa kopioitua.
Tv kanavat maksavat elokuvan esittämisestä ja kansalaiset maksavat tvn katsomisesta. Kaikki mikä televisiosta tulee kuuluu ihmisille jotka siitä loppupelissä maksavat eikö?

Käytännössä ostamalla cd levyn citymarketista olen artisteille maksanut ja voin heidän musiikkiaan internetistä kopioida? Miksi ei?

Ei edes viitsi mennä DRM suojaukseen saati muihinkaan suojauksiin jotka RAJOITTAVAT näiden "teosten" kopiointia näille teostomaksullisille laitteille.

Kertokaa tai osoittakaa minut oikeasti hyvään perusteluun teostomaksun olemassa ololle. Kiitos.
Teosto maksua maksetaan juurikin siitä että saat tehdä cd-levystä kopion itsellesi tai pienelle joukolle läheisiäsi (käytännössä perheenjäsenet). Kyseenalaista maksussa mielestäni on se että suuri osa nykyisestä fyysisestä mediasta on tavalla tai toisella suojattua (DRM) jolloin kopioiminen omaan käyttöön on sallittua, mutta rajoituksilla ja lainsäädännöllä estettyä. Hyväksyn sen että median toistamiseen käytettävien laitteiden massamuistista maksetaan teostomaksu, tietokoneiden kovalevyjen, olkoot sisäinen tai ulkoinen, liittäminen maksun piiriin on mielestäni väärin. Uuden maksun määritelmä vain näyttää miten vähän maksusta päättävät henkilöt ymmärtävät tekniikasta ja lakien säätämisestä.

Ostamalla cd-levyn olet maksanut artistille käyttöoikeuden kyseiseen tuotteeseen. Et omista itse musiikkia vaan kyseisen fyysisen tallenteen. Teoston mediamaksulla maksat samaiselle artistille erillisen korvauksen oikeudesta ottaa kopion ko. tuotteesta. Taas päädytään siihen DRM:ään eli miten artisti voi vaatia mediamaksua jos hän on estänyt tuotteensa kopioinnin. Käytännössä artisti syyttää levynsä ostajia rikollisiksi (DRM:n aktiivinen kiertäminen on lain mukaan rikollista).

Mediamaksu on aikansa elänyt maksu joka toimi televisio ja radio aikana kun televisio- ja radio-ohjelmien nauhoittaminen fyysisille medioille oli vielä järkevä tapa kopioida musiikkia ja tv lähetyksiä. Tallentavissa digiboxeissa, video ja mp3 soittimissa mediamaksu on mielestäni perusteltu, mutta vain siinä tapauksessa että artisti ei käytä tuotteissaan hyödyttömiä DRM suojauksia.

Maksan mielelläni kuuntelemastani musiikista ja muusta mediasta sopivaksi katsomani summan, jos tuote on mielestäni liian kallis jätän tuotteen ostamatta. Spotify on erinomainen tapa kokeilla musiikkia ennen ostopäätöstä.

3518.12.2010 14:08

@ zya:
Itse ostan komponentit suomalaisista kivijalkakaupoista tai noutopisteistä, jolloin hintaan ei tule postikuluja. Takuuasioista minulla ei ole juurikaan muita kokemuksia kuin yksi virtalähde, joka hajosi pian oston jälkeen. Vein sen takaisin liikkeeseen (Datadog) ja sain saman tien ehjän tilalle. Mutta ymmärrän, ettei takuu Suomen kivijalkakaupoissa läheskään aina toimi noin hyvin. Jos Saksasta tilatun tuotteen lähettää takuuhuoltoon, pitääkö asiakkaan maksaa lähetyskulut?

Katselin Saksan hintaseurannasta, mitä mainitsemani ulkoinen kovalevy (HD-E1.0TU2) maksaa Saksassa. Ilman postikuluja hinta on noin 60 euroa. Kaipa tuossa jokusen euron säästää hyvitysmaksun käyttöönoton jälkeen, mutta tämän tuotteen osalta en puhuisi mistään 20-30 prosentin hintaerosta.

3618.12.2010 14:46

tupla..........

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2010 @ 14:47

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

3718.12.2010 14:46

"Taas päädytään siihen DRM:ään eli miten artisti voi vaatia mediamaksua jos hän on estänyt tuotteensa kopioinnin. Käytännössä artisti syyttää levynsä ostajia rikollisiksi (DRM:n aktiivinen kiertäminen on lain mukaan rikollista)."

Tuossa se pointti on! Noihin kaikenlaisiin kopionestoon (muka) suojaaviin tekniikoihinko tuata hyvitysmaksua käytetään? Tietääkseni artistit ei tuasta saa latin latia. Olen sitte rikollinen ja kopsaan............


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

3818.12.2010 15:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jons81:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Flobat:
Mikä ylipäätään on teosto maksun idea?
Cd levyt ja elokuvat maksavat uutuutena järkyttävän paljon ja jos siitä cd levystä haluaa hyvän, pakatun kopion itsellensä tehdä mp3 soittimeen niin mitä sitten. Ihan yhä hyvin voisi kantaa kannettavaa cd soitinta mukanansa.

Mitä elokuviin tulee niin niitä ei tavallisesti edes saa kopioitua.
Tv kanavat maksavat elokuvan esittämisestä ja kansalaiset maksavat tvn katsomisesta. Kaikki mikä televisiosta tulee kuuluu ihmisille jotka siitä loppupelissä maksavat eikö?

Käytännössä ostamalla cd levyn citymarketista olen artisteille maksanut ja voin heidän musiikkiaan internetistä kopioida? Miksi ei?

Ei edes viitsi mennä DRM suojaukseen saati muihinkaan suojauksiin jotka RAJOITTAVAT näiden "teosten" kopiointia näille teostomaksullisille laitteille.

Kertokaa tai osoittakaa minut oikeasti hyvään perusteluun teostomaksun olemassa ololle. Kiitos.
Teosto maksua maksetaan juurikin siitä että saat tehdä cd-levystä kopion itsellesi tai pienelle joukolle läheisiäsi (käytännössä perheenjäsenet). Kyseenalaista maksussa mielestäni on se että suuri osa nykyisestä fyysisestä mediasta on tavalla tai toisella suojattua (DRM) jolloin kopioiminen omaan käyttöön on sallittua, mutta rajoituksilla ja lainsäädännöllä estettyä. Hyväksyn sen että median toistamiseen käytettävien laitteiden massamuistista maksetaan teostomaksu, tietokoneiden kovalevyjen, olkoot sisäinen tai ulkoinen, liittäminen maksun piiriin on mielestäni väärin. Uuden maksun määritelmä vain näyttää miten vähän maksusta päättävät henkilöt ymmärtävät tekniikasta ja lakien säätämisestä.

Ostamalla cd-levyn olet maksanut artistille käyttöoikeuden kyseiseen tuotteeseen. Et omista itse musiikkia vaan kyseisen fyysisen tallenteen. Teoston mediamaksulla maksat samaiselle artistille erillisen korvauksen oikeudesta ottaa kopion ko. tuotteesta. Taas päädytään siihen DRM:ään eli miten artisti voi vaatia mediamaksua jos hän on estänyt tuotteensa kopioinnin. Käytännössä artisti syyttää levynsä ostajia rikollisiksi (DRM:n aktiivinen kiertäminen on lain mukaan rikollista).

Mediamaksu on aikansa elänyt maksu joka toimi televisio ja radio aikana kun televisio- ja radio-ohjelmien nauhoittaminen fyysisille medioille oli vielä järkevä tapa kopioida musiikkia ja tv lähetyksiä. Tallentavissa digiboxeissa, video ja mp3 soittimissa mediamaksu on mielestäni perusteltu, mutta vain siinä tapauksessa että artisti ei käytä tuotteissaan hyödyttömiä DRM suojauksia.

Maksan mielelläni kuuntelemastani musiikista ja muusta mediasta sopivaksi katsomani summan, jos tuote on mielestäni liian kallis jätän tuotteen ostamatta. Spotify on erinomainen tapa kokeilla musiikkia ennen ostopäätöstä.
Jos minä sen cd levyn omistan niin miksi tarvitsee maksaa jos sitä ei halua soittimessa naarmuttaa tai jos sen haluaa mp3 soittimeen kannettavan tiilen kokoisen cd soittimen sijaan.
On musiikki sen verran kallista nykympäivänä että luulisi siihen sisältyvän kaikki maksut.
Tyhjän levyn kun ostan nii yleensä data backuppeja omista töistäni teen enkä suinkaan musiikkia kopioi.
Televisiot ja radiot maksavat teostolle eikö? radiot ja mainos kanavat saavat tulonsa mainoksilla. Toisinsanottuna kuluttaja on tv ohjelmistaan maksanut joko tv luvalla tai mainoksia katsomalla. Miksi hän ei voi sitä itsellensä sitten kopioida?
Spotify toimii tällä periaatteella myös ja sieltä musiikkini nykyään kuuntelen.

SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

3918.12.2010 18:02

Kyllä se on ihan sama mitä täälläkin itkette. Eduskunta tekee päätökset niin kuin isot firmat (nokia, teosto jne) haluvat ja kansalaisia ei oikeasti kuunnella ikinä. Toista se on kun muutama muusikko menee eduskuntaan imemään alatalon munaa että lisää liksaa ja hyvitysmaksut nousee siinä missä kuluttajan verenpaine.

Itse olen ostanut cd:n viimeksi 2006. Musaa tulee ihan laillisesti radiosta ja netistä ihan tarpeeksi. Elokuvia jopa ostan warettamisen ohessa ja en niitä mihinkään kopioi. Valokuvia siirsin juuri digikamerasta kiintolevylle ja taidan poltella ne nierlestä ostetulle halvalle dvd:lle.

4018.12.2010 20:18

Mikä laki antaa oikeuden tällaiseen verotukseen?

Tämä verotushan ei tapahdu valtiovallan taholta vaan ihan yrityksen (Teosto).


Teoston alaista tavaraa ei ole kuin markinaali määrä musiikista ,miten näin pieni pulju pääsee vedättää koko suomea ja pääsee kuin varkain VERO valtaan ja mille sillä ei ole edes oikeutta, ja vielä ruikuttaa ettei saa tarpeeksi rahaa.aika härskiä porukkaa.

Ei vois vituttaa enempää, en kuuntele teoston alaista tavaraa,radio ja tv on suljettu jo vuosikymmen sitten...

Nykyinen hallitus on ihan perseestä.

BLACKMETAL ON VAIN TARKOITETTU ELIITILLE

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2010 @ 20:20

4118.12.2010 22:44

"Teosto: Hyvitysmaksu ulkoisista kiintolevyistä ei riitä"

Kuka oli niin hyväuskoinen, että ajatteli sen riittävän niille?!
Hmm. Mitäköhän ne keksii sitten kun kaikki hankitaan ulkomailta...
Monet eivät myöskään edes tiedä koko hyvitysmaksusysteemistä mitään.. Pitää valistaa ihmisiä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2010 @ 22:50

4219.12.2010 11:40

Mielestäni hyvitysmaksu on perusteltua, mutta perustelut kusevat jo alkumetreille. Miksi Teosto saa periä rahaa tuotteesta, jolle on vain MAHDOLLISTA tallentaa TO-lein alaista materiaalia. Siis sama kuin Sähköliitto alkaisi perimään rahaa kolveista, koska niillä on MAHDOLLISTA tehdä jonkun Sähköliiton jäsenen työ.

Itse asetuksessa, joka velvoittaa Teoston tähän on paha reikä. Jaetaan muka kaikille taiteen tekijöille tasaisesti. Ja PAH! Koska joku on kuullut, että Teosto on maksanut hyvitysmaksurahoja kuvataitelijoille, elokuvien tekijöille, ohjelmistotaloille tai pelifirmoille eli tasapuolisesti kaikille kenen tuotoksia kopioidaan? En ainakaan itse ole koskaan kyseiseen ilmiöön törmännyt, vaan aina nämä rahat ovat menneet muusikoille.

Mites Teosto sitten tulevaisuudessa tulee perustelemaan tietokone komponenteista kerättävää hyvitysmaksua? Koska ne mahdollistavat yksityisenkopioinnin? Koska niitä käytetään pääsääntöisesti vain yksityiseenkopiointiin?

Olisiko aika jo viedä joku/jotkut saunan taakse ja tehdä maailmasta taas vähän parempi paikka asua ja Suomesta vähän enemmän hyvinvointivaltio?

4320.12.2010 16:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Flobat:
Mikä ylipäätään on teosto maksun idea?
Cd levyt ja elokuvat maksavat uutuutena järkyttävän paljon ja jos siitä cd levystä haluaa hyvän, pakatun kopion itsellensä tehdä mp3 soittimeen niin mitä sitten. Ihan yhä hyvin voisi kantaa kannettavaa cd soitinta mukanansa.

Mitä elokuviin tulee niin niitä ei tavallisesti edes saa kopioitua.
Tv kanavat maksavat elokuvan esittämisestä ja kansalaiset maksavat tvn katsomisesta. Kaikki mikä televisiosta tulee kuuluu ihmisille jotka siitä loppupelissä maksavat eikö?

Käytännössä ostamalla cd levyn citymarketista olen artisteille maksanut ja voin heidän musiikkiaan internetistä kopioida? Miksi ei?

Ei edes viitsi mennä DRM suojaukseen saati muihinkaan suojauksiin jotka RAJOITTAVAT näiden "teosten" kopiointia näille teostomaksullisille laitteille.

Kertokaa tai osoittakaa minut oikeasti hyvään perusteluun teostomaksun olemassa ololle. Kiitos.
Enpä osaa kertoa. Nuppi nimimerkki osaisi kyllä kertoa version teostoon päin, mutta ei varmaan siis aitoa syytä dinosaurus-maksulle

4420.12.2010 16:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ameiba:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Flobat:
Mikä ylipäätään on teosto maksun idea?
Cd levyt ja elokuvat maksavat uutuutena järkyttävän paljon ja jos siitä cd levystä haluaa hyvän, pakatun kopion itsellensä tehdä mp3 soittimeen niin mitä sitten. Ihan yhä hyvin voisi kantaa kannettavaa cd soitinta mukanansa.

Mitä elokuviin tulee niin niitä ei tavallisesti edes saa kopioitua.
Tv kanavat maksavat elokuvan esittämisestä ja kansalaiset maksavat tvn katsomisesta. Kaikki mikä televisiosta tulee kuuluu ihmisille jotka siitä loppupelissä maksavat eikö?

Käytännössä ostamalla cd levyn citymarketista olen artisteille maksanut ja voin heidän musiikkiaan internetistä kopioida? Miksi ei?

Ei edes viitsi mennä DRM suojaukseen saati muihinkaan suojauksiin jotka RAJOITTAVAT näiden "teosten" kopiointia näille teostomaksullisille laitteille.

Kertokaa tai osoittakaa minut oikeasti hyvään perusteluun teostomaksun olemassa ololle. Kiitos.
Enpä osaa kertoa. Nuppi nimimerkki osaisi kyllä kertoa version teostoon päin, mutta ei varmaan siis aitoa syytä dinosaurus-maksulle


Unohdin, nuppi on kyllä taas jälleen kerran hyvin hiljaa kun on kyse teoston tekemisistä ja perimisistä, kuten oli ja ollut monta kertaa muulloinkin hyvin hiljaa. Esim. silloin kun eräs suuri levyfirma kärähti piratismista ja sopimusrikkomuksista.

4520.12.2010 19:05

Huomasin juuri, että omissa kotivideoissa vilahtaa pätkä erästä Bonesin jaksoa läppärin ruudulla. Tossahan on periaatteessa kopioitu laittomasti tv-sarjaa. Taidan laittaa varulta parikymppiä Teostolle.

4621.12.2010 1:25

@ameibaLainaus:
Tietoa hyvitysmaksusta

Mikä yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu on ?
Kopiointi on nykyisin helppoa ja kopioiden laatu vastaa yleisesti alkuperäisen teoksen laatua. Laitteita, joille teoksia voi tallentaa tulee markkinoille jatkuvasti lisää ja yksityisen kopioinnin määrä onkin jatkuvasti kasvanut. Ilman hyvitysmaksujärjestelmää tulisi jokaisen, joka kotonaan haluaa esimerkiksi tallentaa elokuvan tai kopioida kirjaston levyjä tyhjälle cd:lle, pyytää kaikilta teoksen tekijöiltä lupa.

Suomessa hyvitysmaksun piiriin kuuluvista laitteista ja maksun suuruudesta päättää valtioneuvosto. Hyvitysmaksu koskee lain mukaan niitä laitteita, joita käytetään merkittävissä määrin yksityiseen kopiointiin. Sellaisia ovat mm. tyhjät cd- ja dvd-levyt, kovalevylliset digisovittimet ja videotallentimet.

EU:n tekijänoikeusdirektiivin mukaan tekijöiden pitää saada hyvitys heidän teostensa yksityisestä kopioinnista. Valtioneuvoston asetuksella säädetään liikenne- ja viestintäministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön annettua asiasta lausuntonsa, mitkä laitteet kuuluvat hyvitysmaksun piiriin ja mikä on maksun suuruus. Ennen asetuksen antamista opetusministeriö neuvottelee valmistajien ja maahantuojien sekä tekijöitä edustavien järjestöjen ja kuluttajaviranomaisten kanssa. Opetusministeriö päättää kerättyjen hyvitysmaksujen jaosta. Hyvitysmaksujen kerääjänä toimii Teosto opetusministeriön päätöksellä.

Opetusministeriö tekee vuosittain päätöksen tuottojen jakamisesta. Vuonna 2009 tilitetty summa oli 13,0 miljoonaa euroa. Suurin osa varoista tilitetään suorina korvauksina yksittäisille tekijöille ja osa käytetään tekijöiden yhteisiin tarkoituksiin.
http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/tietoa_hyvitysmaksusta.html

Hyvitysmaksuvelvollisuus

Lainaus:
Koska hyvitysmaksua pitää maksaa?
Tekijänoikeuslain mukaan hyvitysmaksu tulee maksaa valmistettaessa tai tuotaessa maahan laitteita, joita merkittävissä määrin käytetään yksityiseen kopiointiin, yleisön keskuuteen levitettäväksi.

Maahantuoja on velvollinen toimittamaan maksun keräävälle järjestölle, Teostolle, tarvittavat tiedot hyvitysmaksun suorittamista varten.
http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/hyvitysmaksuvelvollisuus.html

Jos jokin jäi epäselväksi voi itse lukea lisää.

http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/index_fi.html
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2010 @ 13:00

4721.12.2010 10:06

nuppi
älä tämän foorumin vastaisesti copy-pasteta samoja pätkiä joka viestiketjuun ilman mitään uutta asiasisältöä. Sen sijaan voisit näyttää meille kiistattomat todisteet siitä miksi sinun mielestäsi Teosto ei ole syyllistynyt taiteilijoille suunnattujen varojen kavallukseen rahoittaessaan niillä omaa toimintaansa täysin lainvastaisesti?

4821.12.2010 12:57

Kyllä teosto on mafiajärjestö.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2010 @ 12:59

4921.12.2010 12:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

älä tämän foorumin vastaisesti copy-pasteta samoja pätkiä joka viestiketjuun ilman mitään uutta asiasisältöä. Sen sijaan voisit näyttää meille kiistattomat todisteet siitä miksi sinun mielestäsi Teosto ei ole syyllistynyt taiteilijoille suunnattujen varojen kavallukseen rahoittaessaan niillä omaa toimintaansa täysin lainvastaisesti?
Ei kannattaisi keksiä asioita omasta päästä ja tulkita lakia oman mielen mukaan. Teosto ei ole koskaan rikkonut mitään lakia, eikä riko lakia vaan noudattaa aina kaikessa toiminnassaan Suomen lakia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2010 @ 13:05

5021.12.2010 14:02

Kenekähän palkkalistoilla nuppi liänee? Jotenkin paistaa läpi se, että hänen kirjoituksensa ei nyt ihan puolueettomia ole. Ja sitäpaitti, teoston ryästämistä rahoista tuskin hyätyy yksikään taiteilija. Kuluihin ja muuhun hukkuvat ne kerätyt............
Eiku tuontia vaan lisää EU:sta, jotta ei TO-mafia hyäry mitään näistä uusista maksukohteista!


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

5121.12.2010 14:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

älä tämän foorumin vastaisesti copy-pasteta samoja pätkiä joka viestiketjuun ilman mitään uutta asiasisältöä. Sen sijaan voisit näyttää meille kiistattomat todisteet siitä miksi sinun mielestäsi Teosto ei ole syyllistynyt taiteilijoille suunnattujen varojen kavallukseen rahoittaessaan niillä omaa toimintaansa täysin lainvastaisesti?
Ei kannattaisi keksiä asioita omasta päästä ja tulkita lakia oman mielen mukaan. Teosto ei ole koskaan rikkonut mitään lakia, eikä riko lakia vaan noudattaa aina kaikessa toiminnassaan Suomen lakia.
No hyvä. Sittenhän sinulla on esittää pyytämäni dokumentit.

p.s. korostetaan sanaa koskaan: Gramex ja Teosto tuomittiin maksumiehiksi

5222.12.2010 5:12

Itse taidan käydä vielä tämän vuoden puolella ostamassa pari tommosta teran toosaa ja ängen ne täyteen waretettua ja kopsattua musiikkia sun muuta sisältöä, kuten kuvia, maalauksia, elokuvia, sarjoja... kopiosuojattua tietenkin. Jos tästä paskasta pitää alkaa jotain lisiä maksamaan, niin käytän kyllä laitetta myös niinkuin itseäni kiinnostaa. Hyvinvointivaltio ja paskat...

Teostolle perkeleen hyvää joulua ja uutta vuotta!
Nupille on täällä yksi teranuppi imettäväks, teostohuora...


YARR!

5322.12.2010 18:15

Kyllä se teosto ja gramex osaa kiusata :)


i7 920 @ 3.4ghz,His Radeon HD 5770x2,GA-EX58-EXTREME,3gb DDR3 Corsair Dominator 1600mhz,500gb HDD,Zalman ZM600-HP, CM Storm Sniper.

5423.12.2010 0:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Teosto ei ole koskaan rikkonut mitään lakia, eikä riko lakia vaan noudattaa aina kaikessa toiminnassaan Suomen lakia.
Joku rahalla läpi lobattu laki ei tee siitä yhtään toimivampaa tai oikeudenmukaisempaa. Etkä sinä Teoston sivuja copy-pastettamalla voi edelleenkään perustella, miksi Teostovero olisi oikeudenmukainen. Onneksi on helppo nähdä, että ahneella on taas paskainen loppu kun rahat menevät ulkomaille.

5523.12.2010 7:17

Taisi nuppi tämän foorumin jo hylätä kun jäi jo kiinni törkeästä valehtelusta ja vääristelystä ^_^

5623.12.2010 12:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Guarded:
Itse taidan käydä vielä tämän vuoden puolella ostamassa pari tommosta teran toosaa ja ängen ne täyteen waretettua ja kopsattua musiikkia sun muuta sisältöä, kuten kuvia, maalauksia, elokuvia, sarjoja... kopiosuojattua tietenkin. Jos tästä paskasta pitää alkaa jotain lisiä maksamaan, niin käytän kyllä laitetta myös niinkuin itseäni kiinnostaa. Hyvinvointivaltio ja paskat...

Teostolle perkeleen hyvää joulua ja uutta vuotta!
Nupille on täällä yksi teranuppi imettäväks, teostohuora...
Teosto on vastuussa musiikista ja elokuvista. Kuvataiteelle on olemassa kuvasto jne noito sto;ja on kaikille omansa :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

WhatsAppiin tulossa uusia ominaisuuksia WhatsAppiin tulossa uusia ominaisuuksia (18.10.2018 14:05)
Tulevista WhatsApp-ominaisuuksista monesti etukäteen kertonut @WABetaInfo on kertonut pikaviestipalvelun lisänneen hiljaisuus-ominaisuuden (Silent Mode) sovellukseensa ja kehittävän kahta muuta. ....
Huawein uudella huippupuhelimella onnistuu jopa iPhonen lataaminen Huawein uudella huippupuhelimella onnistuu jopa iPhonen lataaminen (18.10.2018 12:21)
Huawei esitteli eilen Lontoon julkistustilaisuudessaan uuden lippulaivamallin Huawei Mate 20 Pron. Koko ruudun peittävän näytön, näytön sormijälkitunnistimen sekä kasvojentunnistuksen lisäksi ....
Suomessa poliisi saa ottaa väkisin sormenjäljen puhelimen avaamiseksi - mutta ei salasanaa tai PIN-koodia Suomessa poliisi saa ottaa väkisin sormenjäljen puhelimen avaamiseksi - mutta ei salasanaa tai PIN-koodia (18.10.2018 11:17)
Eduskunnan oikeusasiamies on linjannut, että poliisi saa käyttää rikoksesta epäillyn sormenjälkiä puhelimen avaamiseen vastoin hänen tahtoaan - riippumatta rikoksen laadusta.
6 kommenttia
Älypuhelinlupauksesta pettymykseksi – Essential irtisanoo lähes joka kolmanneksen Älypuhelinlupauksesta pettymykseksi – Essential irtisanoo lähes joka kolmanneksen (18.10.2018 11:11)
Androidin perustaneen Andy Rubinin tuore yrityshanke näyttää haukanneen turhan ison palan. Essential Products on vahvistanut uutistoimisto Bloombergin raportoimat tiedot jopa 30 prosentin väenvähennyksistä. ....
Spotifyn älykellosovellus uudistui – Voit ohjata vaikka kaiuttimia Spotifyn älykellosovellus uudistui – Voit ohjata vaikka kaiuttimia (18.10.2018 10:56)
Android Wear -älykellojen Spotify-sovellus oli siinä määrin hirveä räpellys, että monet suoratoistopalvelun kuuntelijat käyttivät kelloissaan mieluummin kolmannen osapuolen ohjelmaa. Nyt voi ....

Uutisarkisto