AfterDawn: IT-alan uutiset

Antipiratbyrån: Poliisit sulkivat Devil-topsiten Tukholmassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.12.2010 12:46 Kommentteja (9)

Antipiratbyrån: Poliisit sulkivat Devil-topsiten Tukholmassa Ruotsin Warez-ryhmiä vastaan on jälleen tehty isku viranomaisten toimesta, kun poliisit takavarikoivat keskiviikkona Devil-nimisen topsiten palvelimet ja pidättivät yhden henkilön kuulusteluja varten.
Piratismia vastaan taistelevan Antipiratbyrånin mukaan palvelimille oli tallennettu 200 teratavun edestä tekijänoikeudella suojattuja elokuvia (yli 10 000 elokuvaa), joita palvelimien käyttäjät pystyivät lataamaan.

Poliisit tekivät Tukholman alueella kolme eri iskua, ja palvelinten lisäksi poliisit veivät kohteista muutakin ATK-laitteistoa.

Poliisin kiinniottama henkilö on Antipiratbyrånin mukaan mukana Warez-piireissä, ja häntä tullaan mahdollisesti syyttämään Devilin kautta tapahtuneista tekijänoikeusrikoksista, koska hän on tiettävästi ylläpitänyt palvelimia.

Antipiratbyrånin toimintaa johtava Henrik Pontén kehui operaation jälkeen poliisin toimintaa, joka muuttuu Ponténin mukaan jatkuvasti tehokkaammaksi. Pontén pitää iskua jälleen merkkinä siitä, etteivät internetissä tekijänoikeusrikoksia tekevät tahot ole lain ulottumattomissa.

TorrentFreakin saamien tietojen mukaan isku on vaikuttanut myös Secu- ja Tomte-topsitejen toimintaan.

Topsite-palvelimien avulla tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvattomaan levittämiseen keskittyvät ryhmät voivat vaihdella keskenään tuotoksiaan. Tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien epäonneksi topsite-palvelimien materiaalia päätyy kuitenkin usein jakoon myös P2P-verkkoihin ja piraattituotteita valmistavien tahojen haltuun, jonka takia tekijänoikeusjärjestöt yrittävät sulkea näitä topsite-palvelimia.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

117.12.2010 15:09

Ikävä kyllä. Kun yks kaadetaan ni kaks nousee jo seuraavana päivänä pystyyn tuplasti suurempina...


kirjotushäröt saattavat johtua alkoholista. =)
vaikka niitä näenkin en vaivaudu niitä korjaamaan

217.12.2010 17:36

Lainaus:
teosto

Ikävä kyllä. Kun yks kaadetaan ni kaks nousee jo seuraavana päivänä pystyyn tuplasti suurempina...

Kyllä,näin se taitaa mennä..
Tosin enpä ole tästäkään uutisen piraattisatamasta koskaan edes kuullut saati muista valtaosasta muista mitä viimeaikoina tämänkin eetterin uutisissa on mainittu.
Tarttis varmaan liittyä genreen jotta oppisi tavoille..

317.12.2010 23:01

Tuo Pontén on varmaan yksi vuosituhannen pahimmista pelleistä. Niin onhan meillä muuten Suomessakin oma Ponténimme, Antti Kotilainen. Kaikenlaista minäkin psykologiaa laajasti opiskelleena ihmismielestä ymmärrän, mutta näiden kavereiden mielenliikkeitä en. Mistä ihmeestä kumpuaa heidän päähänsä tunne siitä, että heidän toimintansa on oikein? Mikä voi muuttaa ihmisen mielen niin kieroutuneeksi, että näkee miljoonakorvaukset jostain kopiosta oikeutetuksi? Miten näiden mielestä on oikein tuhlata heidän edustamiensa tahojen rahoja, rahoja, jotka kuuluisivat taiteilijoille, joiden puolesta nämä niin kovasti puhuvat? Kotilainenkin myönsi tuossa jokin aika sitten, että piratismin vastaiseen taisteluun sijoitettua rahaa ei koskaan saada takaisin. Siis syytävänsä rahaa kaivoon, polttavansa näiden rakkaiden artistiensa omaisuutta.

418.12.2010 1:25

200 TERAtavua? Yhdellä topsite-serverillä? Tuollaiset tilamäärät vaatisivat kyllä jo kokonaista varastohallia, ottaen huomioon että servereissä yksi teratavu yleensä muodostetaan neljästä 250GB levystä. Tällöin 200 teratavuun tarvittaisiin huimat 800 kovalevy ja tämäkin on totta vain laskettaessa gigatavuja 10^9 määritelmällä eikä oikealla 2^30 määritelmällä.

518.12.2010 7:55

Nettipiraatit ja piraattipalveluiden ylläpitäjät jäävät kiinni huolimatta heidän teknisistä keinoistaan. Kannattaa jokaisen piraattisivuston ylläpitäjän ja nettipiraatin suosiolla lopettaa laiton toimintansa. Koska on vain ajan kysymys koska tulette jäämään kiinni ja joudutte oikeuteen. Poliisi tekee kotietsinnän, vie kaikki tietokone tarvikkeet ja tallennus välineet ja vangitsee teidät poliisivankilaan jopa 3 päiväksi. Sitten joudutte oikeuteen ja teidät tuomitaan jättimäisiin korvauksiin ja elämänne on pilalla pysyvästi.

Korostan vielä sitä, että nettipiraatit ja piraattisivustojen ylläpitäjät ovat rikollisia ja poliisi ja oikeuslaitos kohtelee teitä rikollisina.

Viimeistään nyt kannattaa piraattien lopettaa rikollinen ja laiton toiminta, koska siitä jää aina kiinni.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2010 @ 07:59

618.12.2010 8:16

Omasta mielestä on ainakin hyvä juttu että nuo privaatti servut kaadetaan koska ne on niitä pahimpia paikkoja ja kun ne kaatuu saadaan laadukkaampaa tavaraa kaikkien saataville :)

Kyllä kun näitä uutisia lukee pikku hiljaa tosiaan paikat kaatuu. Nykyisin on onneksi ymmärretty iskeä jakajiin eikä lataajiin mikä on mielestäni ihan oikein.

718.12.2010 18:02

taas menny yks sellane sivu josta ikuna kuullukkaa mitää, sen sijaa ne 20+ julkista ja 30+ privaa jokka tunne porskuttaa siististi eteepäi ilma et polizait mitää puuttuu, TBB exluded...mut eipä sekää ole verkosta poistunu, tosi ei se hostaa niit filuja mut eniveis ku suuret ja mahtavat piratismi vastaiset taistelijat päättävät :)

818.12.2010 20:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Daiz:
200 TERAtavua? Yhdellä topsite-serverillä? Tuollaiset tilamäärät vaatisivat kyllä jo kokonaista varastohallia...

Kuulostaa kyllä aika paljolta... vaikka ovatkin olleet kolmessa eri paikassa =/

919.12.2010 22:42

Järjestelmästä en tiedä, mutta mennään siitä missä aita on matalin. Jos tuo määrä halutaan saavuttaa pelkillä intokiintolevyillä Suomen hinnoilla, niin kyllä se alle kymppitonnin menee.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto