AfterDawn: IT-alan uutiset

Operasta julkaistiin versio 11

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.12.2010 13:20 Kommentteja (5)

Operasta julkaistiin versio 11 Opera-selaimella on pienehkö, mutta uskollinen käyttäjäkunta. Alkuviikosta ilmestyneiden Release Candidate -versioiden jälkeen Opera Software julkaisi tänään uuden selaimen versionumerolla 11. Opera 11 -selaimen uusiin ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi tuki selainlaajennuksille. Toinen odotettu uudistus on välilehtien hallintaa helpottava Tab Stacking -ominaisuus, jonka avulla välilehdet voi jaotella ryhmiin vetämällä useita välilehtiä päällekkäin.
Uudessa versiossa myös nettiselauksen turvallisuutta pyritään parantamaan piilottamalla osoiteriviltä monimutkaisten URL-osoitteiden parametreja ja näyttämällä vain selaajan kannalta hyödyllinen sivustosta kertova tieto. Turvallisuuteen liittyy myös mahdollisuus sallia asennettujen lisäosien toiminta vain käyttäjän erillisellä luvalla.

Lisäksi eleohjaukseen on tarjolla visuaalinen opas eri komennoista. Myös selaimen sisäänrakennettu sähköpostiohjelma on saanut uutta toiminnallisuutta.

Uusimman version voi ladata esimerkiksi täältä.

Tägit: Opera
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

116.12.2010 17:17

Loistava :)

216.12.2010 18:00

Joululahjoja etuajassa. :)

316.12.2010 18:55

Mielenkiinnolla olisin testaillut Operaa, kun en pitkään aikaan ole sitä käyttänyt. Mutta vaikea käyttää kun ohjelma kaatuu heti käynnistyksen jälkeen.

Ohjelman poisto, rekisterimerkintöjen poisto ja uudelleen asentaminen ei auttanut.

417.12.2010 19:28
mikkomalli
Vahvistamaton

Aivan loistavasti toimii... Testasin Peacekeeper browser benchmarkilla tuossa toissa päivänä ja opera nousi aivan Chromen kannoille nopeudessa. Taisi olla vaivaset 50 pojoa eroa ja mm. Mozilla jäi muistaakseni n. 5000 pojoa jälkeen. IE peränpitäjänä n. 900pojoa sai yhteensä. Opera ja Chrome sai jotain 8500 pojoa.

518.12.2010 19:58

Olen käyttänyt 9 versioista saakka opera.Todella hyvin 11 toimii, Pinomis toiminto mainio, miten on pärjännyt ilman.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto