AfterDawn: IT-alan uutiset

Bluebeat.com myi The Beatlesin musiikkia luvatta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.12.2010 11:58 Kommentteja (1)

Bluebeat.com myi The Beatlesin musiikkia luvatta Viime vuonna Bluebeat.com-sivusto keräsi huomiota myymällä The Beatles -yhtyeen kappaleita 0,25 dollarin hintaan. Sivuston toiminta ei kuitenkaan ollut musiikkiteollisuuden mukaan laillista, joten levy-yhtiö EMI haastoi yrityksen oikeuteen, ja tällä viikolla sivuston todettiin syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin.
Oikeuden mukaan sivusto rikkoi tuhansien kappaleiden tekijänoikeuksia, kun se myi niitä kuluttajille ilman lupaa. Sivuston toimitusjohtaja Hank Risan kertoi oikeudessa, että he olivat luoneet kappaleet uudelleen tietokoneen avulla käyttämällä apuna "psykoakustista simulaatiota", joten kyseessä ei ole tekijänoikeusrikos. Tuomari Josephine Staton Tucker ei ollut kuitenkaan asiasta samaa mieltä, joten seuraavaksi mietitään maksettavien tekijänoikeuskorvausten suuruutta.

Todennäköisesti sivustolle määrättävän korvaussumman loppusumma on miljoonissa, sillä The Beatlesin ohella sivusto kauppasi luvattomasti mm. Metallican ja Led Zeppelinin kappaleita.

Oikeuskäsittelyn aikana Bluebeat.com lopetti MP3-muotoisen musiikin myymisen. Nykyään sivustolle voi kasata omia soittolistoja, joihin vaaditut kappaleet voi ostaa iTunesin tai Amazonin kautta. Lisäksi sivusto tarjoaa nettiradion omien suosikkiartistien kuuntelua varten.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

115.12.2010 22:18

Jos teet identtisen coverin kappaleesta se muuttuukin alkuperäiseksi, mielenkiintoista ko?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto