AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony-johtaja ennustaa konsolitason grafiikkaa selainpeleihin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 8.12.2010 13:56 Kommentteja (9)

Sony-johtaja ennustaa konsolitason grafiikkaa selainpeleihin Sonyn entinen Euroopan toimintojen johtaja ennustaa, että konsolitason grafiikkalla varustetut selaimella pelattavat pelit ovat seuraava suuri askel pelialan kehityksessä. Harrison kertoi näkemyksistään Roomassa järjestetyssä pelialan tapahtumassa ja asiasta raportoi Develop-online-sivusto.
Sonylta London Venture Partners -yritystä perustamaan siirtynyt Harrison uskoo, että nykyvauhdilla Modern Warfare 2 -peliä muistuttava pelikokemus on helposti mahdollinen selainpelissä jo seuraavan 5-10 vuoden kuluessa.

Harrison ennusti myös selainten kehityksen keskittyvän yhä enemmän tehokkaan pelisuorituskyvyn tarjontaan. Ennusteen mukaan seuraavan sukupolven selainsodat käydään nimenomaan parhaan pelitekniikan kehittäjän tittelistä.

Ennuste ei kuullosta ollenkaan hullummalta, sillä jo nyt näytönohjaimen avulla kiihdytetyt grafiikat ovat hitaasti, mutta varmasti tulossa selainten perusominaisuudeksi ja tuleva HTML5-standardi tarjoaa laajoja mahdollisuuksia grafiikan ja pelitoiminnallisuuden kehittämiseksi.

Harrison näkee tulevaisuuden selainpelien toimivan lähes kaikilla alustoilla älypuhelimista tabletteihin ja perinteisiin tietokoneisiin.

Pelinkehittäjien kesken kilpailu taas tullaan käymään tosipelaajan sydämen voittamisesta. Nykyisillä avoimilla alustoilla pelataan eniten yksinkertaisempia pieniä pelejä, mutta selainpelit pääsevät kunnolla vauhtiin vasta kun nykyiset konsoli- ja pc-pelaajat saadaan houkuteltua mukaan.

Tägit: pelit selaimet
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

18.12.2010 14:34

Tylsä ennustus. 5-10 vuotta on aika turvallinen haarukka.

28.12.2010 14:59

Samaa mieltä. Yhtä hyvin voisin "ennustaa", että konsolipelien grafiikanlaatu paranee seuraavan 5-10vuoden aikana. Aina se tekniikankivi vaan vyöryy eteenpäin.


38.12.2010 16:43

Oletan, että Modern Warfare 2 -tasoisen pelin pelaaminen selaimessa vaatisi jokseenkin nopeaa verkkoyhteyttä.
No, mukavaahan se on niille, jotka asuvat Kehä I:n sisäpuolella. Muilta Sonerat ym. vetävät viimeisetkin kuparit hiiteen ja 1mbps yhteydellä ja 10Gt/kk rajoituksin ei kehityksellä tee mitään..

48.12.2010 18:47

En kyllä näe suurta hyötyä että peli pyörisi selaimessa, jos sen laajuus olisi perus pc pelien luokkaa. Kuitenkin selaimella pelattaessakin pelin joutuisi lataamaan koneelle. Ja vaikka peli latautuisi osissa sen voi tehdä yhtä helposti natiivi koodillakin.

Pienempiin tuotoksiin hienoilla 3D graffoilla varustettuna selaimesta voisikin olla alustaksi. Mutta epäilen ettei selaimella pelailla mitään massivisen kokoisia pelejä vielä kymmenenkään vuoden päästä.

Mutta täytyy myöntää että 5 - 10 vuoden haarukka on kyllä iso ja kaikkea voi tapahtua :)

58.12.2010 22:32

samaa epäilen minkäin, tuo 10v o hiema lyhyt aika kehittää PC rautaa /selaimia ja internet yhteyttä riittävästi et pystys raskasta grafiikkaa omaavia pelejä ilma erillistä tiedoston lataamista pyörittää selaimella :)
itse kyll mieluummi tykkää ettei liika kehitettäskää raudan edelle ohjelmistoo...ei pystys kodi ulkopuolella si kauheest selainpelejä pyörittää jos paikassa ei ole PC rauta "viimestä huutoo"

68.12.2010 23:08

Johan tuommoiseen grafiikkaan kykeneviä pelejä on olemassa, nimittäin EA:n Tiger Woods online joka on selaimella pelattava verkkopeli.

710.12.2010 11:18

maailman nopein kansa jolla puolella joku mokkula. ei välttis. paitsi kehä 3 sisäpuolelle.

813.12.2010 19:56

mw2 on graafisesti aika ala-arvoista tasoa jopa xboxilla uskon kyllä että paketin saisi toimivaksi nettiin jo tämän hetkisellä tekniikalla, en vaan ymmärrä olisiko siitä juurikaan hyötyä.

920.12.2010 8:54

Mikäs siinä jos on semmonen 1 Gbit/s yhteys, niin voinee aloittaa pelaamisen melkeen samantien ja ladata pelien tiedostoja siinä samassa.

Muuten tosta grafiikasta, eikö MS:kin ole tuomassa DirectX rajapintaa suoraan IE:n käyttöön? Eikö sillä voi pyörittää ihan yhtä tehokkaasti pelejä kun ilmankin selainta? (Modern Warfare 2 on melko vanhentunutta grafiikkaa 5-10 vuoden päästä)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto