AfterDawn: IT-alan uutiset

Kampiakseli toi JavaScript-kruunun takaisin Chromelle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.12.2010 23:55

Kampiakseli toi JavaScript-kruunun takaisin Chromelle Googlen Chrome-selaimen JavaScript-suorituskyky koki tällä viikolla huomattavan parannuksen, kun siihen lisättiin uusi Crankshaft-nimellä kulkeva käännösosa. Chromen 10-versioon lisätty Crankshaft toi samalla selaimelle takaisin ykköstilan useissa JavaScript-testeissä.
Virallisen blogitekstin perusteella Crankshaft jopa kaksinkertaistaa Chromen Javascript-suorituskyvyn tietyissä testeissä, ja esim. V8-testissä suorituskyky on parantunut yli 50 prosenttia. Erityisesti Crankshaftista hyötyvät runsaasti aritmeettisia operaatioita ja funktiokutsuja käyttävät JavaScrip-sovellukset. Käytännössä tiettyjen sivustojen latausnopeudet parantuvat Googlen mukaan noin kymmenen prosentin verran.

ConceivablyTech-sivuston tekemien testien perusteella suorituskyky parani Googlen oman V8-testin lisäksi selvästi myös Sunspider- ja Kraken-testeissä.

Nyt julkaistu Crankshaft sisältää optimointeja lähinnä x86-arkkitehtuurin suorittimille, mutta Google lupaa tulevan tuovan huimia parannuksia myös ARM- ja x64-arkkitehtuurin suorittimille.

Näillä näkymin Chromen 10-versio saapuu kuluttajien ulottuville helmikuun lopulla.

Alla kuvaaja V8-testin suorituskyvystä Chromen eri versioilla

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto