AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.12.2010 15:53

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle? Sonyn PSP2-käsikonsolista on huhuttu jo pidempään ja sen ilmestymistä ensi vuoden aikana voidaan pitää kohtuullisen varmana asiana. Tulevan konsolin ulkomuodosta on kuitenkin saatu vasta vähän tietoja. PlayStationLifeStyle.net-sivusto on kaivanut käsiinsä Sonyn PlayStation-suunnittelusta vastavaan SCEA:n (Sony Computer Entertainment America) jättämiä patenttihakemuksia, joiden perusteella PSP2 sisältäisi kosketusohjaimen myös laitteen takana.
Sonyn hakeman patentin mukaan perinteisten kosketusnäyttöjen ongelmana on sisällön ja valittavien objektien peittyminen ohjaukseen käytetyn sormen alle. Sonyn ratkaisu ongelmaan on laitteen takapuolelle sijoitettu kosketuspinta, jonka avulla päänäytöllä olevaa sisältöä voidaan ohjata. Hakemuksessa kuvaillaan sekä varsinaista sisältöä esittävää takapuolelle sijoitettua näyttöä että pelkkää ohjaukseen tarkoitettua track pad -tyyppistä alustaa.
Uudenlainen kosketusohjain kuullostaa mielenkiintoiselta, vaikka se ei jokaiseen tapaukseen liene paras mahdollinen vaihtoehto. Monissa peleissä on kuitenkin ruudulla oleva visuaalinen vastine (kursori, tähtäin) ohjaimelle, jolloin tarkkakin navigointi olisi mahdollista.

Hakemusten peruteella laitteen ulkomuoto muistuttaisi joko nykyisiä tablet-koneita koostuen yhdestä tasaisesta levystä tai se olisi simpukkamallinen sisältäen avattavan kannen. Aiempien vuotojen mukaan liukukansi olisi hylätty vaihtoehtona johtuen liiallisesta lämpenemisestä.


Kuva:PlayStationLifeStyle.net

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Sony Sony PSP
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto