AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.12.2010 15:53

Sony suunnittelee kosketusohjausta PSP2:n takapuolelle? Sonyn PSP2-käsikonsolista on huhuttu jo pidempään ja sen ilmestymistä ensi vuoden aikana voidaan pitää kohtuullisen varmana asiana. Tulevan konsolin ulkomuodosta on kuitenkin saatu vasta vähän tietoja. PlayStationLifeStyle.net-sivusto on kaivanut käsiinsä Sonyn PlayStation-suunnittelusta vastavaan SCEA:n (Sony Computer Entertainment America) jättämiä patenttihakemuksia, joiden perusteella PSP2 sisältäisi kosketusohjaimen myös laitteen takana.
Sonyn hakeman patentin mukaan perinteisten kosketusnäyttöjen ongelmana on sisällön ja valittavien objektien peittyminen ohjaukseen käytetyn sormen alle. Sonyn ratkaisu ongelmaan on laitteen takapuolelle sijoitettu kosketuspinta, jonka avulla päänäytöllä olevaa sisältöä voidaan ohjata. Hakemuksessa kuvaillaan sekä varsinaista sisältöä esittävää takapuolelle sijoitettua näyttöä että pelkkää ohjaukseen tarkoitettua track pad -tyyppistä alustaa.

Uudenlainen kosketusohjain kuullostaa mielenkiintoiselta, vaikka se ei jokaiseen tapaukseen liene paras mahdollinen vaihtoehto. Monissa peleissä on kuitenkin ruudulla oleva visuaalinen vastine (kursori, tähtäin) ohjaimelle, jolloin tarkkakin navigointi olisi mahdollista.

Hakemusten peruteella laitteen ulkomuoto muistuttaisi joko nykyisiä tablet-koneita koostuen yhdestä tasaisesta levystä tai se olisi simpukkamallinen sisältäen avattavan kannen. Aiempien vuotojen mukaan liukukansi olisi hylätty vaihtoehtona johtuen liiallisesta lämpenemisestä.


Kuva:PlayStationLifeStyle.net

Tägit: Sony Sony PSP
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto