AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n Kinect-lisälaitetta myyty jo 2,5 miljoonaa kappaletta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.11.2010 18:56 Kommentteja (2)

Xbox 360:n Kinect-lisälaitetta myyty jo 2,5 miljoonaa kappaletta Ohjelmisto- ja laitevalmistaja Microsoft ilmoitti maanantaina myyneensä Xbox 360 -pelikonsolille tarkoitettua Kinect-lisälaitetta 2,5 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Kinect-lisälaitetta on ollut saatavilla hieman alle kuukausi.
Hyvien myyntilukujen lisäksi Microsoft toteaa toivekkuutensa myynnin jatkuvan hyvänä. Yhtiön ennusteena on, että Kinectin myynti joulunpyhien jälkeen on ylittänyt viiden miljoonan kappaleen rajan. Kinectia on tällä hetkellä saatavilla 38 maassa, Suomi mukaan luettuna. Sen suositushinta on 149 dollaria ja 149 euroa.

Kinect on Microsoftin Xbox 360 -konsoliin kytkettävä kamera, joka tarkkailee kuvassa 48 eri pistettä. Kamera tunnistaa ihmisen kehonosia ja niiden liikkeitä, mitkä kamera muuttaa pelin ohjauskäskyiksi. Kameran ansiosta käsissä pidettävää ohjainta ei tarvita.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.12.2010 15:33

Siis en vain tajua. Eihän Kinectiä käyttäviä pelejä edes ole paria halpisroskakokoelmapeliä lukuunottamatta. Gigantissa käydessäni joku pari ihmetteli koko Kinect-laitetta. Yksi myyjistä huomasi sen ja kävi tietenkin tilaisuuteen käsiksi. Tämä raahasi parin testaamaan jollain hyppypelillä ja jostain syystä pari oli ihan onnessaan ja kaappasi heti laitteen mukaansa.

Tiedä sitten, vaikuttaako hakkerien kyhäilemät open source-ajurit asiaan mitään. Olihan ihan jännää nähdä jonkun pelaavan vanhan kunnon Mariota emulaattorilla Kinectin avulla, mutta laitteen jumalaton viive liikkeen havaitsemisessa oli niin emulaattorin kuin x360-pelienkin ongelmana.

Jos itse haluan Wiin kapulan lisäksi jotain liiketunnistusta, hommaan suosiolla PS3:lle Move-setin.

23.12.2010 19:23

Olen samaa mieltä ylläolevan kanssa. Hullu viive Kinectissä, eli ei mitään käytännön hyötyä missään mielessä. Turhaa rahastusta ja hölmöt kuluttajat ostavat. "Pitäähän tuo olla, on niin mullistavaa pelaamista". Hohhoijaa. -.-

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto