AfterDawn: IT-alan uutiset

RIAA: P2P-ohjelmista puhuminen kannustaa luvattomaan lataamiseen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.11.2010 13:07 Kommentteja (11)

RIAA: P2P-ohjelmista puhuminen kannustaa luvattomaan lataamiseen Levy-yhtiöitä puolustava RIAA (Recording Industry Association of America) on jälleen löytänyt uuden syntipukin musiikkiteollisuuden ongelmille, sillä tekijänoikeusjärjestön mukaan jopa PCMag-verkkojulkaisun tekemä lista P2P-ohjelmista kannustaa ihmisiä luvattomiin latauksiin.
PCMag julkaisi LimeWiren sulkemisen jälkeen listan ohjelmista ja palveluista, joiden avulla latausharrastustaan voi jatkaa. Artikkelissa mainitaan vielä erikseen, että PCMag ei kannusta ihmisiä luvattomiin latauksiin, mutta tämä ei näytä kiinnostavaan RIAA:ta, joka vaati artikkelin poistamista.

RIAA:n näkemyksen mukaan P2P-ohjelmien ja -sivustojen listaaminen kannustaa ihmisiä luvattomiin latauksiin. Luvattomat lataukset johtavat puolestaan työpaikkojen menetyksiin, joten P2P-ohjelmien listaaminen ei ole hyväksi musiikkiteollisuudelle.

RIAA:n negatiivisesta palautteesta huolimatta PCMag ei aio muuttaa toimintatapojaan, vaan sivusto uutisoi jatkossakin P2P-ohjelmista ja niihin liittyvistä asioista. PCMagin päätoimittaja Lance Ulanoff sanoo, etteivät he kannusta ihmisiä luvattomaan lataamiseen, mutta he eivät voi myöskään estää lukijoidensa tekemiä luvattomia latauksia.

Ulanoff toivoo musiikkiteollisuuden pian käsittävän, ettei muutosta vastaan taistelusta ole mitään hyötyä. Hänen mukaansa musiikkiteollisuus on koettanut estää luvattomia latauksia jo vuosikymmenen verran, mutta mitään positiivisia tuloksia ei tältä osin ole saatu aikaan. Ulanoffin vinkki musiikkiteollisuudelle on uusien liiketoimintatapojen kehittäminen, jotta digitaalisten latauspalveluiden suosio saadaan nostettua samalle tasolle kuin mitä CD-levyjen, kasettien ja LP-levyjen myynti oli vanhoina hyvinä aikoina.

Tägit: RIAA P2P pcmag
Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

125.11.2010 13:30

Kannustaako aD nyt luvattomaan lataamiseen kun uutisoi tälläsistä? :)


Säännöt
Ubuntu is an African word meaning "I cant configure Debian"
Kun raportoit tuplaketjua, laita ketjun URL mukaan raporttiin, helpottaa elämää. :)
"Poliisilla on asiakas oikeassa ja pamppu vasemmassa."

225.11.2010 14:36

Seuraava askel on kieltää P2P ohjelmista puhuminen. Pian on varmaan sillee ku Harry Potterissa ei saa Voldemortin nimeä sanoa. "tiedät kai ketä" niin meillä onkin sitte niin, että "tiedät kai mikä ohjelma".

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2010 @ 14:37

325.11.2010 14:51

Saman logiikan mukaan aseista puhuminen kannustaa murhiin.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

425.11.2010 15:27

Mageeta. Laki vaan vireille missä sakkotuomio ilman valitusoikeutta jos erehtyy puhumaan P2P verkoista.

525.11.2010 15:35

SENSUURI TÄÄLTÄ TULLAAN!

Ai niin, kannustaako huumeista puhuminen käyttämään niitä? :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2010 @ 15:37

625.11.2010 15:57

Mikäs se sananvapaus olikaan?

725.11.2010 17:46
Arzgahhh
Inactive

heh heh päivän läppä kyllä! :) Mutta joo eikai sitä, itsekkään ois ikinä alkanu waree. Jos ei ois täältä (download.fi) löytänyt ekaa ohjelmaa. :) Eikös silloin afterdawn, kannusta kans laittomaan lataukseen? Kun oikein foorumilta löytyy oma osio P2P käyttäjille!


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


825.11.2010 19:53

Jos RIAA olisi maailman hallitsija, torrenteista tai rapidsharesta vain tietävä henkilö olisi systeemille 'Vihollinen/Kapinallinen' ja siten likvidoitava. ;)

925.11.2010 20:57

Ja Oluesta/Wiskeistä puhuminen rattijuoppouteen...Voi herran jestas sentään...mitähän vielä?


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1026.11.2010 12:41

Aika tekopyhää puppua RIAA:lta. Nimittäin faktahan on, että P2P-käyttäjien räjähdysmäinen kasvu alkoi silloin kun he, ja kaikki muut to-puljut, alkoivat näyttävästi uutisoida nettilataajia vastaan tehdyistä ratsioista ja oikeusistunnoista.

Tuolloin tuli vielä jonkun verran latailtua tavaraa ja silloin käytössä oli joku kupinen Napster (Muleista ja Torrenteista ei tuolloin ollut tietoakaan vielä) tyylisellä klooni softa... yllämainittujen uutisointien jälkeen käyttäjämäärät kasvoivat parissa viikossa kuusin kertaisiksi.

Samaa pätee vielä tänäkin päivänä. Mitä enemmän uutisoidaan vertaisverkkojen sisällöstä, sitä useampi tavan pulliainen saa tietää siitä ja tod.näk. imaisee jonkun softan omalle koneelleen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.11.2010 @ 14:46

1126.11.2010 16:19

Lainaus:
Artikkelissa mainitaan vielä erikseen, että PCMag ei kannusta ihmisiä luvattomiin latauksiin, mutta tämä ei näytä kiinnostavaan RIAA:ta, joka vaati artikkelin poistamista.
SANANVAPAUS takaa oikeuden julkaista ja keskustella mm. tiedostojenjakopalveluista.

TekijänoikeusFASISMIIN tai tekijänoikeusTOTALITARISMIIN ei tietenkään kuulu sananvapauden yms. kansalaisten oikeuksien kunnioittaminen. Sen sijaan heillä tuntuu olevan mielipide jonka mukaan heillä pitää olla kyllä oikeus vaikka yllyttää ihmisiä vahingoittamaan itseään tai toisiaan...

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto