AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify teki tappiota viime vuoden

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 22.11.2010 15:00 Kommentteja (2)

Spotify teki tappiota viime vuoden Suositun musiikkipalvelu Spotifyn viime vuosi oli rankasti tappiollinen, ainakin sen englantilaisen päähaaran Spotify Limitedin osalta. Yhtiön tilinpäätöstietoja tutkinut musiikkiblogi Musically raportoi Spotify Ltd:n tuloksen olleen 16,66 miljoonaa puntaa tappiollinen vuoden 2009 osalta. Huolimatta miinusmerkkisistä tilinpäätöksistä, palvelu on kasvattanut suosiotaan tasaisesti ja Pohjois-Amerikan julkaisustakin huhutaan.
Uusimpien lukujen mukaan Spotifylla oli tämän vuoden lokakuussa yli 10 miljoonaa käyttäjää joista 500 000 käytti maksullista versiota. Maksullisten versioiden tilaajamääriä on kasvattanut muun muassa tilauksen vaativat älypuhelimille tarkoitetut versiot.

Spotifyn suosio on näkynyt myös tekijänoikeuksien haltijoille maksettujen korvausten määrissä. Muutaman vuoden aikana Spotify on maksanut tekijänoikeuskorvauksia 40 miljoonaa euroa, joista 30 miljoonaa pelkästään tämän vuoden aikana.

TechCrunch-blogin tietojen perusteella Spotifylla on pian mahdollisuus kasvattaa käyttäjämääriään roimasti lisää. Nimettömien lähteiden mukaan yhtiön yli vuoden myöhästynyt debyytti Pohjois-Amerikan markkinoilla tapahtuisi vielä tämän vuoden joulukuussa tai viimeistään aikaisin ensi vuonna. ITunes kauppaansa puolustavan Applen on aiemmin uskottu hidastaneen Spotifyn avausta Yhdysvalloissa käyttämällä vaikutusvaltaansa levy-yhtiöiden parissa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.11.2010 19:22
SQQQ
Vahvistamaton

squi, sun pitäisi kyllä alkaa oikolukemaan uutisesi ennen postaamista. Jokaisessa uutisessa ollut suhteellisen helppoja (esim. Wordin oikoluvulla huomattavia) kirjoitusvirheitä ainakin nyt viimepäivien aikana. :)

Hyvää luettavaa, mutta sisältää harmittavan usein typoja.

223.11.2010 9:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SQQQ:
squi, sun pitäisi kyllä alkaa oikolukemaan uutisesi ennen postaamista. Jokaisessa uutisessa ollut suhteellisen helppoja (esim. Wordin oikoluvulla huomattavia) kirjoitusvirheitä ainakin nyt viimepäivien aikana. :)

Hyvää luettavaa, mutta sisältää harmittavan usein typoja.
Kiitoksia rakentavasta palautteesta, kiva jos uutiset kiinnostaa :) Pitää kyllä noihin typoihin yrittää kiinnittää huomiota.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto