AfterDawn: IT-alan uutiset

COICA mahdollistaa P2P-sivustojen pimentämisen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.11.2010 12:19 Kommentteja (21)

COICA mahdollistaa P2P-sivustojen pimentämisen Yhdysvallat ovat vuosien ajan taistelleet internetissä erilaisia tekijänoikeusrikoksia vastaan. Tulokset ovat kuitenkin jääneet monilta osin hyvin laihoiksi, jonka takia maassa koetetaan runnoa läpi uutta Combating Online Infringement and Counterfeits Act -lakipakettia (COICA), joka mahdollistaisi tekijänoikeusrikoksiin kannustavien sivustojen pimentämisen.
Jos COICA hyväksytään, voi Yhdysvaltojen oikeusministeriö haastaa tekijänoikeusrikoksiin ja tuoteväärennöksiin kannustavien sivustojen domainnimen omistajan siviilioikeuteen. Oikeusministeriön voittaessa siirtyy kyseinen domainnimi heidän haltuunsa, jolloin minunrakaspiraattisivusto.com ei enää johda surffaajan toivomalle palvelimelle.

Yhdysvalloissa asuvien kuluttajien lisäksi tällaiset oikeudenkäynnit vaikuttavat lähes kaikkialla, koska sivusto voi menettää domaininsa vaikka sillä ei olisi mitään virallista toimintaa Yhdysvalloissa. Koska kaikkia domainpäätteitä ei hallinnoida Yhdysvalloista käsin, ei oikeusministeriö voi luonnollisesti saada aivan kaikkia sivustoja nurin tällä tavalla, mutta tällaiset sivustot voidaan sitten asettaa erikseen sulkulistalle.

COICA sai eilen ensimmäisen siunauksensa senaatin oikeusosastolta, ja sen täytyy saada hyväksyntä vielä senaatilta ja kongressilta. Lakipakettia vastustavat mm. Demonoid-sivusto ja EFF, joiden mukaan COICA rikkoo sananvapautta ja aiheuttaa pahimmassa pysyviä ongelmia koko internetin toiminnalle.

COICA on saanut kannatusta tekijänoikeusjärjestöiltä ja mediajäteiltä. Esim. elokuvateollisuutta tukeva MPAA sanoo tiedotteessaan (PDF) COICA:n pelastavan työpaikkoja, eikä järjestö usko väärinkäytöksiin, koska oikeuskäsittelyn voi käynnistää ainoastaan oikeusministeriö.

Torrent-sivustojen ja vastaavien palvelujen ohella uusi lakipaketti mahdollistaisi mm. Wikileaksin sulkemisen, koska sivusto jakaa joitain tekijänoikeuden suojaamia dokumentteja luvatta.

Edellinen Seuraava  

21 kommenttia

119.11.2010 13:52

Taasen tätä, lienee ACTA:n seuraamuksia.

Jo nyt on olemassa palveluita joilla voidaan kiertää tämmöiset kiellot. Tämä synnyttää vain varjointernetin ja tilanteen missä seuranta ei ole missään kontrollissa. Laillisten nimipalveluiden tarjoajat vain häviävät tässä.

Ja poistuuko piratismi jos se yritetään poistaa näkyvistä? Ei tällä edistetä muuta kuin sensuuria ja raharikkaiden kukkaroiden etuja.

219.11.2010 14:20

Mitenkäs Google? Vai luulenko vain, että sillä nykyään helpoimmin löytää torrentin? Jos mediamafiat saa päättää otetaan käyttöön sivuleikkurit, sillä parhaiten estetään kaikki laiton!

319.11.2010 15:41

Lainaus:
uusi lakipaketti mahdollistaisi mm. Wikileaksin sulkemisen
Selvästi sananvapautta loukkaavaa tekijänoikeusfasismia. Ihan verrattavissa Kiinan netissä harjoittamaan ihmisoikeuksien polkemiseen...

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

419.11.2010 16:40

Tällaisenhan kiertää muutamassa sekunnissa vaihtamalla DNS palvelinta tai kirjottamalla vaikka hosts tiedostoon ip osoitteet.

519.11.2010 16:43

Edellisten pointtien lisäks; sivustohan voi jatkaa toimintaansa vaikka sen DNS:t tuhottaisiinkin, ei ne IP:t tarvitse muistaa kuin kerran (Google löytää vaikka sivun otsikon perusteella) ja sen jälkeen laittaa kirjanmerkkeihin. ;)


Säännöt
Ubuntu is an African word meaning "I cant configure Debian"
Kun raportoit tuplaketjua, laita ketjun URL mukaan raporttiin, helpottaa elämää. :)
"Poliisilla on asiakas oikeassa ja pamppu vasemmassa."

619.11.2010 16:47

Kirjottakaa vaikka huvin vuoksi Googleen: Sims 2 torrent.
Sanokaa mitä löydätte.

Pitäskö Google sulkee, vai mitä?

719.11.2010 17:25

"Torrent-sivustojen ja vastaavien palvelujen ohella uusi lakipaketti mahdollistaisi mm. Wikileaksin sulkemisen, koska sivusto jakaa joitain tekijänoikeuden suojaamia dokumentteja luvatta. "

Jaha, joha se oikea syy selvisi.

819.11.2010 18:43

Hieman hankala asia. Tekijäoikeudet ja patentit on luotu suojelemaan niiden kehittäjien oikeuksia hyötyä keksinnöstään. Mutta nykyään taitaa olla että niistä on enemmän haittaa yhteiskunnan kehittymisen kannalta, koska kaikesta on kyse vain ja ainoastaan rahasta. Eli kyse ei ole enään pelkästään suojelemisesta vaan että ne ovat voiton tavoittelun keinoja, hinnalla millä hyvänsä. Kurjaa on se että koko ihmiskunta kärsii siitä kun viedään voitontavoittelu näin pitkälle, eli jarrutetaan tekniikan kehitystä.

Yritykset ja ihmiset eivät saa käyttää "halvempaa" tekniikkaa, kun se vahingoittaa voiton tavoittelua. Samalla myös nämä asiat estävät kilpailua, kun yritetään estää muiden pääseminen samoille markkinoille suljetuilla teknillisillä ratkaisuilla.

Ehkä hieman ohi asian, mutta kaikki liityy toisiinsa, eli mennään kohti yritysten johtamaa valvontayhteiskuntaa, jossa RAHA sanalee moraalin ja vapauden. Ihmisillä on oikeuksia, mutta jos raha sanelee elämisen ehdot, niin saneleeko raha myös meidän oikeudet. Jo nyt on nähtävissä laki muutoksia missä muiden ihmisten ihmisoikeuksia poljetaan voiton tavoittelun oikeuden takia.

Minusta kannattaisi miettiä minkälaiseen yhteiskunta rakenteeseen tämä johtaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2010 @ 14:28

919.11.2010 18:49

Kyllä tuon lain voimaan tulon estämiseksi on herätty piraattien taholta näemmä samantein kun ilmoa asiasta vähänkään oli haju tietoa kuukausia sitten..

Läpihän ne tuon tulee runnoo tietenkin.
..mutta kapuloita rattaisiin on tämän lopputulos ja taidettu nähdä aiemmenkin.

1019.11.2010 20:52

http://www.opennicproject.org/

Tekee kyseisen lain täysin tehottomaksi. Samoin kuin aikaisemmin mainitut keinot. Alla lisää tarkkoja keinoja tehdä kyseinen laki täysin tehottomaksi.

Lainaus:
136 Nov 19, 2010 at 06:16 by mrpete
Above, “a voice” suggested “manually insert the entry into your hosts file.” I think that that will work for us, at least for the websites that the ISPs don’t stop hosting.

To make that work we need to find out the IP addresses of the websites that we access. DO THIS NOW, WHILE THERE IS STILL TIME. Be ready for the day when you need to put this info into your hosts file.

One easy way is to ping the website. Even if the website does not allow pings the IP address will still be given. For example …

+–
| C:\>ping SomeWebsite.com
|
| Pinging SomeWebsite.com [123.45.67.89] with …
+–

Then put the text below into your hosts file. The file name is simply hosts. There is no extension.

123.45.67.89 somewebsite.com

RoestVrijStaal suggested that everyone “transfer your domains to a non-US located registar.” Well, that won’t work if the website is a (.com/.net/.org) website. Websites from those TLDs will be “de-DNS-ed” and will just disappear. On the other hand I strongly suspect that http://www.demonoid.cc will still work. Australian law likely applies to the .cc TLD.

Someone asked “so how does this work with domains which are hosted in other countries?” The US attorney general won’t be able by fiat to order a foreign ISP to stop hosting a website. That approach only works (will work if this becomes law) in the USA. If the website is (.com/.net/.org) then the website will likely be “de-DNS-ed” and will just disappear even if it is hosted outside the USA. Those websites should register a new domain in another TLD … for example .cc .eu .se .pa etc. They should do this NOW so that everyone has some time to get used to the new name/domain.

If this does become law and ISPs in the USA are ordered to block access to a web site and the blocking is done by dropping all packets sent to or coming from the website then users in the USA who want to get around this will have to use a foreign proxy server or get on a non-USA VPN (Europe/Central America/Asia/etc). If the blocking is done only through DNS then the host file hack will work. If someone makes a browser plugin to get around this then that would be another way to go.
http://torrentfreak.com/senate-passes-bill-to-quash-pirate-websites-101118/

Lainaus:

Bring back AlterNIC FTW
http://en.wikipedia.org/wiki/AlterNIC

OpenNIC also FTW
http://www.opennicproject.org/

More alternate roots are still up!
http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_DNS_root

Lastly bonus points for
http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Root_Server_Network

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2010 @ 21:20

1119.11.2010 21:05

voi voi. kyllä hukkaan menee tuokin homma. koska,


Lainaus:
Koska kaikkia domainpäätteitä ei hallinnoida Yhdysvalloista käsin, ei oikeusministeriö voi luonnollisesti saada aivan kaikkia sivustoja nurin tällä tavalla1219.11.2010 21:27

Aika moni piraatti sivusto käyttää päätteitä .us , .net , .org , .com , gov , .mil , .edu,
Nuo kaikki saadaan kyseisen lain avulla suljettua hetkessä, vaikka omistaja ei olisikaan Amerikan kansalainen. Nyt onneksi on löydetty keino nettipiratismin lopettamiseksi. Toivottavasti kyseinen laki saadaan voimaan, jo ensi vuoden alusta. Nettipiraatit eivät pääse lain voimaan tulon jälkeen enää piratebay:n ja muille vastaaville sivustoille vaan siellä odottaa seuraava teksti. Muutama piraatti sivusto on jo kokenut vastaavan kohtalon.
http://filespump.com/index.html

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2010 @ 22:19

1319.11.2010 21:37

Lainaus:
nuppi

Nettipiraatit eivät pääse enää piratebay:n ja muille vastaaville sivustoille vaan siellä odottaa seuraava teksti.
Nyt,pomppis pyöreä esine mäkeä alas sulta otappas kiinni pian..

1419.11.2010 22:42

Lainaus:
Nyt onneksi on löydetty keino nettipiratismin lopettamiseksi.
Hahhaaa hahahhaa, etkö Nuppi osaa lukea edes tätä ketjua?

Ja miten tämä muka vaikuttaa edes bittorrent liikenteeseen? Polta ja seivästä taikka mestaa vaikka kuinka monta piraattia hyvänsä niin tilalle tulee entistä parempia keinoja jakaa kulttuuria ja tietoa ihmisten kesken huolimatta teidän kaltaisten lobbaajien toimista.

Joten Nuppi, ota järki käteen ja hyväksy tosiasiat huomioon ja lopeta tuulimyllyjä vastaan taistelu.

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1519.11.2010 22:54

Lainaus:
Aika moni piraatti sivusto käyttää päätteitä .us , .net , .org , .com , gov , .mil , .edu,
Nuo kaikki saadaan kyseisen lain avulla suljettua hetkessä, vaikka omistaja ei olisikaan Amerikan kansalainen. Nyt onneksi on löydetty keino nettipiratismin lopettamiseksi. Toivottavasti kyseinen laki saadaan voimaan, jo ensi vuoden alusta. Nettipiraatit eivät pääse lain voimaan tulon jälkeen enää piratebay:n ja muille vastaaville sivustoille vaan siellä odottaa seuraava teksti. Muutama piraatti sivusto on jo kokenut vastaavan kohtalon.

Juuh, niinhän sitä luullaan..

Mitenkäs nuppi suljet TPB:n nimipalvelimen, joka sijaitsee Ruotsissa? Amerikan lait eivät sinne yllä, eikä maailmanlaajuisia sulkulistoja ole olemassa.

Lopeta tuo kirjoittaminen ja irtisano ittes niin meidän ei niitä sinun palkkoja tarvi maksaa kun kirjoittelet vaan jotain jaskaa tänne toivoen että se muuttaisi jotain.

Lainaus:
Nettipiraatit eivät pääse lain voimaan tulon jälkeen enää piratebay:n

*edit "hauska" kissakuva - Betrayed*
Pistäisitkö pääsi vadille tämän puolesta?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.11.2010 @ 08:28

1620.11.2010 6:40

Nuppi varmaan tarkoittaa juuri tätä

Lainaus:
Yhdysvalloissa asuvien kuluttajien lisäksi tällaiset oikeudenkäynnit vaikuttavat lähes kaikkialla, koska sivusto voi menettää domaininsa vaikka sillä ei olisi mitään virallista toimintaa Yhdysvalloissa.
Eli esimerkiksi piratebay.org sivuston domain voidaan kyseisen lain voimaan tullessa menettää kuten esimerkiksi http://filespump.com/index.html

Eli vaikka ei olisi amerikan kansalainen mutta jos rikkoo tekijänoikeuksia netissä nettisivuilla vaikka omistaja olisi missä maassa tahansa .net , .org , .com päätteillä. Voivat usan to-mafian edustajat kaapata domainin kuten filespump.com on jo käynyt samoin muutamalle muulle sivustolle. Alla tarkempaa tietoa.

Lainaus:
As part of a initiative cracking down on Internet piracy and counterfeiting, at the end of June U.S. Immigration and Customs and the Department of Justice took action against nine web portals suspected of linking to first-run movies. Seven sites had their domains seized – TVShack.net, Movies-Links.TV, FilesPump.com, Now-Movies.com, PlanetMoviez.com, ThePirateCity.org and ZML.com. Raids were also carried out against the popular NinjaVideo site.
http://torrentfreak.com/the-war-against-movie-and-tv-show-linking-websites-100910/

Noilla seitsemällä sivulla on täysin sama teksti domain on kaapattu tekijänoikeusrikosten takia. Sama teksti mitä nupin kuvassa on. Nyt homma on vain laajenemassa, että mikä tahansa domain missä tahansa voidaan kaapata, jos se on .net , .org , .com. Koska noita domain nimiä hallitaan Usasta käsin ICANN.

http://en.wikipedia.org/wiki/Icann

Nupin tapauksessa täytyy myös ottaa huomioon sama fakta kuten Antti Kotilaisen ja muiden to-mafian edustajien. Heille maksetaan siitä, että he lobbaavat ja yrittävät "valistaa" = pelotella ihmisiä lopettamaan nettipiratismi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2010 @ 06:57

1721.11.2010 0:31

Nyt alkoi pelottamaan :D

Joku aika sitten Jenkkejä vaadittiin luovuttamaan ICANN maailmalle yhteiseksi, eivät suostuneet, tämä oli kai jo suunnitteilla, siat!

1821.11.2010 12:59

Lainaus:
Eli esimerkiksi piratebay.org sivuston domain voidaan kyseisen lain voimaan tullessa menettää kuten esimerkiksi http://filespump.com/index.html

Eli vaikka ei olisi amerikan kansalainen mutta jos rikkoo tekijänoikeuksia netissä nettisivuilla vaikka omistaja olisi missä maassa tahansa .net , .org , .com päätteillä. Voivat usan to-mafian edustajat kaapata domainin kuten filespump.com on jo käynyt samoin muutamalle muulle sivustolle. Alla tarkempaa tietoa.
Tuskin vaikuttaa esim. Pirate Bayhin. Kyseessä on vain dns-tietueiden muutos, .org, .com jne. domaineille.

Esimerkiksi thepiratebay.se-dns-nimelle on määritetty A-tietue Pirate Bayn palvelinten IP-osoitteeseen. Koska se ei ole CNAME-alias thepiratebay.orgille, toimisisi se edelleen vaikka thepiratebay.org-domain kaapattaisiinkin.

Osittaisilla dns-kaappauksilla ei ikinä pysäytetä piratismia.


$ dig thepiratebay.se

; <<>> DiG 9.7.1-P2 <<>> thepiratebay.se
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 34138
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 4, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;thepiratebay.se.		IN	A

;; ANSWER SECTION:
thepiratebay.se.	86400	IN	A	194.71.107.15

;; AUTHORITY SECTION:
thepiratebay.se.	86400	IN	NS	ns1.thepiratebay.org.
thepiratebay.se.	86400	IN	NS	ns2.thepiratebay.org.
thepiratebay.se.	86400	IN	NS	ns3.thepiratebay.org.
thepiratebay.se.	86400	IN	NS	ns0.thepiratebay.org.

;; Query time: 67 msec
;; SERVER: 192.168.1.3#53(192.168.1.3)
;; WHEN: Sun Nov 21 12:53:03 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 137

1921.11.2010 19:03

Heh to-mafia vs. piraattimafia:) Onkohan kukaan miettinyt mitä tapahtuisi jos kaikki lopettaisivat laittoman jakelun... Tiiä vaikka hinnat tippuisi...

Uutiseen: Ei mitään kunnon hyötyä. Ehkä se että vähentää uusien lataajien sikiämistä kun tietoa vaikeampi löytää. Edelleen itse sitä mieltä että luvaton lataaminen on väärin tekijöitä kohtaan. Mitä jos laitettaisiin teidänkin tavarat jakoon?? Tai verkkopankki???


2021.11.2010 19:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anestic:
Heh to-mafia vs. piraattimafia:) Onkohan kukaan miettinyt mitä tapahtuisi jos kaikki lopettaisivat laittoman jakelun... Tiiä vaikka hinnat tippuisi...

Uutiseen: Ei mitään kunnon hyötyä. Ehkä se että vähentää uusien lataajien sikiämistä kun tietoa vaikeampi löytää. Edelleen itse sitä mieltä että luvaton lataaminen on väärin tekijöitä kohtaan. Mitä jos laitettaisiin teidänkin tavarat jakoon?? Tai verkkopankki???

Muistathan että kyse on kopioimisesta, ei varastamisesta.

Minulla on tilillä tonni rahaa. Annan kaverini kopioida tämän rahasumman itselleen, jolloin minulla on tonni sekä kaverillanikin on nyt tonni kopioimisen myötä. Vertaukset siis kuntoon. ;)

2124.11.2010 16:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anestic:
Heh to-mafia vs. piraattimafia:) Onkohan kukaan miettinyt mitä tapahtuisi jos kaikki lopettaisivat laittoman jakelun... Tiiä vaikka hinnat tippuisi...

Uutiseen: Ei mitään kunnon hyötyä. Ehkä se että vähentää uusien lataajien sikiämistä kun tietoa vaikeampi löytää. Edelleen itse sitä mieltä että luvaton lataaminen on väärin tekijöitä kohtaan. Mitä jos laitettaisiin teidänkin tavarat jakoon?? Tai verkkopankki???

Muistathan että kyse on kopioimisesta, ei varastamisesta.

Minulla on tilillä tonni rahaa. Annan kaverini kopioida tämän rahasumman itselleen, jolloin minulla on tonni sekä kaverillanikin on nyt tonni kopioimisen myötä. Vertaukset siis kuntoon. ;)

Jep ja sen jälkeen kopioit sen kaverin tonnin itsellesi ja hän sen jälkeen sen sinun kaksi tonnia itselleen ja niin edelleen. Herranen ja aika sentään, sinähän keksit keinon rikastua loputtomasti!

PS. Tulin juuri töistä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2010 @ 16:14

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto