AfterDawn: IT-alan uutiset

PSJailBreak palauttaa nyt vanhemman firmwaren

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.11.2010 18:51 Kommentteja (12)

PSJailBreak palauttaa nyt vanhemman firmwaren Elokuussa PlayStation 3 -pelikonsolille julkaistiin PSJailBreak-laite, joka mahdollisti omien epävirallisten ohjelmien suorittamisen konsolilla. Sony korjasi PSJailBreakin hyödyntämän tietoturva-aukon syyskuun alussa julkaistussa firmware-päivityksessä, mutta nähtävästi Sonyn temppu ei ollut aivan aukoton, sillä PSJailBreakin kehittäjät ovat julkaisseet laitteelleen PS Downgrade -nimisen ohjelman, joka mahdollistaa vanhempien firmware-versioiden asentamisen konsoleihin.
Kyseisen tempun myötä kaikkiin markkinoilla oleviin PS3-konsoleihin voi asentaa PSJailBreak-aukon kanssa yhteensopivan firmwaren, joten vahingossa konsolinsa uudempaan versioon päivittäneet tai uuden konsolin hankkineet saavat halutessaan käyttöönsä epäviralliset sovellukset. Vanhempiin konsoleihin voi myös asentaa Other OS -toiminnolla varustetun firmwaren, jolloin konsoliin voi taas asentaa esim. Linuxin.

Nyt julkaistu PS Downgrade toimii kehittäjiensä mukaan myös tulevien PS3-päivitysten kanssa, eikä firmwaren vaihto-operaation suorittamista voi kuulemma havaita konsolin muutoksia tarkkailevien ominaisuuksien avulla, joten tältä osin uusin aukko vaikuttaa Sonyn kannalta haitalliselta.

Sony ei ole vielä julkaissut asian tiimoilta virallista kannanottoa, mutta sellainen nähdään myöhemmin mahdollisesti oikeushaasteen muodossa.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

115.11.2010 19:32

Ihan näppärä, mutta eikö silti tulevat pelit vaadi uusimman firmwaren joten niiden "varmuuskopioiden" pelaaminen ei ilmesesti tule siltikään onnistumaan? (paitsi tuon CoD:Black Ops on saatu toimimaan myös psjailbreakilla?) Tämän PS Jailbreakin takaisin toimivaksi saattaminen on varmasti kuitenkin ollut se tärkein ajatus tässä, veikkaisin.

215.11.2010 19:36

Onkos tuohon tullut vielä mitään CFW:a? Itsekin voisi harkita kyseisen laitteen tekemistä, mutta en näe siinä paljon järkeä jos pitää normaalien FW:n kassa pelleillä.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

315.11.2010 20:56
Arzgahhh
Inactive

Noh yksi syy lisää ostaa PS3:nen!


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


416.11.2010 16:26

Lainaus:
eikö silti tulevat pelit vaadi uusimman firmwaren
Ei kai.. Ajattele tilannetta: Kaveri joka ostanut ps3:n muutama vuosi sitten ja ei syystä tai toisesta omista nettiyhteyttä eikä siis ole päivittänyt konetta mitenkään oston jälkeen vaan pelkästään pelaillut sillä. Sit hän ostaa pelin ja se ei toimikaan. Kyllä harmittaa..

Move pelit tosin tarvinnevat fw päivityksen?516.11.2010 16:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Lainaus:
eikö silti tulevat pelit vaadi uusimman firmwaren
Ei kai.. Ajattele tilannetta: Kaveri joka ostanut ps3:n muutama vuosi sitten ja ei syystä tai toisesta omista nettiyhteyttä eikä siis ole päivittänyt konetta mitenkään oston jälkeen vaan pelkästään pelaillut sillä. Sit hän ostaa pelin ja se ei toimikaan. Kyllä harmittaa..

Move pelit tosin tarvinnevat fw päivityksen?Homman voisi hoitaa samalla tavalla kuin PSP:llä, eli pelilevyltä löytyy myös FW-päivitys. Luulisi Blu-Raylle mahtuvan.


616.11.2010 16:55

Lainaus:
Ei kai.. Ajattele tilannetta: Kaveri joka ostanut ps3:n muutama vuosi sitten ja ei syystä tai toisesta omista nettiyhteyttä eikä siis ole päivittänyt konetta mitenkään oston jälkeen vaan pelkästään pelaillut sillä. Sit hän ostaa pelin ja se ei toimikaan. Kyllä harmittaa..

Move pelit tosin tarvinnevat fw päivityksen?


Päivityksiä jaelleen pelien Blu-ray-levyillä, joten verkkoyhteyttä ei tarvita tuohon päivittämiseen. Eli kyllä, uudet pelit voivat vaatia vähintään esim. 3.50-version firmwarea, jolloin sen päivityksen voi/pitää asentaa ennen pelaamista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.11.2010 @ 16:58

716.11.2010 18:05

Edelleen, mikä oikeus tuolla Sonylla on yrittää estää ihmisiä käyttämästä laitteita, jotka he ovat ostaneet ja näin omistavat, ihan siten kuin nämä haluavat? Ajatellaas niin, että ostan auton, vaikka Volvon ja tahdon vaikka maalata sen uudelleen ja vähän virittää moottoria, niin estääkö Volvo tämän toiminnan? No ei todellakaan, sehän nyt olisi kaikkien aikojen pelleilyä. No, ihan sama juttu tässä Sonyn kanssa.

Tuotteen omistajalla on oikeus tehdä tuotteellaan mitä ikinä tahtoo. Tällainen käyttötarkoitusten rajoittaminen tulisi kieltää ihan laissa.

816.11.2010 18:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Edelleen, mikä oikeus tuolla Sonylla on yrittää estää ihmisiä käyttämästä laitteita, jotka he ovat ostaneet ja näin omistavat, ihan siten kuin nämä haluavat? Ajatellaas niin, että ostan auton, vaikka Volvon ja tahdon vaikka maalata sen uudelleen ja vähän virittää moottoria, niin estääkö Volvo tämän toiminnan? No ei todellakaan, sehän nyt olisi kaikkien aikojen pelleilyä. No, ihan sama juttu tässä Sonyn kanssa.

Tuotteen omistajalla on oikeus tehdä tuotteellaan mitä ikinä tahtoo. Tällainen käyttötarkoitusten rajoittaminen tulisi kieltää ihan laissa.

toisaalta, liikaa muutoksia et voi autoon tehdä, muuten rekisteriotteessa ei enää lue volvo? suomen laki rajoittaa kuitenkin suuren osan muutoksista, ja ne pienetkin mitkä on sallittujen listalla vaativat uudelleenkatsastuksen.

916.11.2010 23:06

Lainaus:
toisaalta, liikaa muutoksia et voi autoon tehdä, muuten rekisteriotteessa ei enää lue volvo? suomen laki rajoittaa kuitenkin suuren osan muutoksista, ja ne pienetkin mitkä on sallittujen listalla vaativat uudelleenkatsastuksen.
Suomen laki ei vaadi katsastusta pelikonsoleille, joten miten tämä liittyy asiaan?

1017.11.2010 14:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joker_:
Lainaus:
toisaalta, liikaa muutoksia et voi autoon tehdä, muuten rekisteriotteessa ei enää lue volvo? suomen laki rajoittaa kuitenkin suuren osan muutoksista, ja ne pienetkin mitkä on sallittujen listalla vaativat uudelleenkatsastuksen.
Suomen laki ei vaadi katsastusta pelikonsoleille, joten miten tämä liittyy asiaan?
viittasin tuohon ylläolevaan autovertaukseen. Tottakai tuotteen tekijällä on oikeus tiettyyn pisteeseen asti määrätä millaisessa laitteessa heidän logonsa on. Sony yrittää vain pitää kiinni brändistään, samalla kun karsii ainoana konsolivalmistajana onnistuneesti piratismia.

1117.11.2010 15:31

Lainaus:
Edelleen, mikä oikeus tuolla Sonylla on yrittää estää ihmisiä käyttämästä laitteita, jotka he ovat ostaneet ja näin omistavat, ihan siten kuin nämä haluavat?
Lainaus:
Tuotteen omistajalla on oikeus tehdä tuotteellaan mitä ikinä tahtoo. Tällainen käyttötarkoitusten rajoittaminen tulisi kieltää ihan laissa.
Saat toki tehdä konsolillasi mitä haluat. Mutta jos päätät olla päivittämästä konsoliasi, niin kaikki pelit eivät tule toimimaan sillä tulevaisuudessa. Sony on ilmoittanut jo konsolin julkaisun yhteydessä, että sitä tullaan päivittämään ja sen ominaisuudet tulevat muuttumaan. Esimerkiksi Movea ei olisi koskaan tullut PS3:lle jos sony ei pystyisi päivittämään konsolia.

Jo nyt muutamat pelit vaativat näennäisesti tuon 3.50 fw:n. Mutta se pystytään kiertämään koska pelit on kehitetty 3.40 sdk:lla.

las ballenas son el camino

1228.11.2010 12:50

Toimiiko tämä kiinasta ostetuilla PSJB-tikuilla?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa (22.2.2018 13:48)
Yhteisöpalvelu Facebookin palvelut eivät tällä hetkellä toimi. Facebook.com ilmoittaa, että jokin meni pieleen, ja ongelmaa korjataan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. ....
Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
1 kommentti
Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita (21.2.2018 22:37)
Facebook on kertonut tänään uudistuksista, joita se on tehnyt maailman toiseksi suosituimpaan viestisovellukseen. Kyseessä on tietysti WhatsAppin jälkeen Facebookin toiseksi suosituin viestikanava Messenger. ....

Uutisarkisto