AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin Kinect-ohjaimen suojaukset kierrettiin viikossa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.11.2010 12:04 Kommentteja (5)

Microsoftin Kinect-ohjaimen suojaukset kierrettiin viikossa Microsoft julkaisi Xbox-konsolille tarkoitetun Kinect-liikeohjaimen viime viikolla. Vasta viikon vanhan ohjaimen suojaukset on kuitenkin murrettu ja se on saatu toimimaan Windows 7 -käyttöjärjestemällä varustetussa tietokoneessa. Amerikkalainen yritys Adafruit lupasi suojauksen kiertäjälle 2000 dollarin palkinnon, mutta kiertotien keksinyt nimimerkki AlexP ei ole ainakaan vielä julkaissut kehittämäänsä tekniikkaa.
Adafruitin mukaan Kinectin pitkälle kehitetyillä liiketunnistusominaisuuksilla voisi olla paljon käyttöä myös konsolipelaamisen ulkopuolella esimerkiksi robotiikan tai opetuksen piirissä. Cnet-sivustolle lähettämänsä sähköpostiviestin mukaan Microsoft ei kuitenkaan ole innoissaan Kinectin käytöstä paikoissa johon sitä ei ole tarkoitettu.

"Microsoft ei hyväksy sen tuotteiden muuntelua, Kinectiin on rakennettu useita laite- ja ohjelmistotasoilla toimivia suojauksia. Microsoft aikoo tulevaisuudessa edeleenkehittää näitä mekanismeja ja toimia yhdessä viranomaisten kanssa estääkseen tuotteidensa sormeilun", kertoo Microsoftin edustaja viestissä.

Ilmeisesti suojausmekanismit eivät kuitenkaan olleet niin hyviä kun Microsoftilla kuviteltiin, sillä etäisyyden- ja liikkeentunnistus vaikuttaisi toimivan kohtuulisen hyvin myös Windowsissa. Toinen video toiminnasta löytyy täältä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

19.11.2010 12:32

Tuommoiset rajoitukset ovat aivan turhia koska niistä aiheutuu enemmän haittaa oikealle käytölle kuin mitä saadaan hyötyä. Ja miksi M$ haluaa rajoittaa laitteen myyntiä varsinkin jos tuo tuloja firmalle?

Niin tietenkin, halutaan estää laitteen hyödyntämisen esim Wii konsolissa ...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2010 @ 14:46

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

29.11.2010 13:27

@Syrtek
Siksi että laitetta myydään todennäköisesti tappiolla tai nolla voitolla, ja sen tuotto halutaan lunastaa sille myytävistä peleistä. Kinect:in webbikameraksi ostaneet eivät todennäköisesti hanki kovin montaa peliä.

39.11.2010 14:02

Lainaus:
Ja miksi M$ haluaa rajoittaa laitteen myyntiä varsinkin jos tuo tuloja firmalle?
Noilla estoilla/suojauksilla halutaan estää kiinalaisten halpiskopioiden markkinoiden tulo.

las ballenas son el camino

49.11.2010 17:10

On se nyt kumma, jos ei itselleen ostettua vehettä saa räplätä niin kuin haluaa. Ja jos tehdään tappiolla, niin pitäis katsoa peiliin.

510.11.2010 19:01

@renttu1
Minusta PS3:n tapauksessa pitäisi kahtsoa peiliin, kun markkinoille tuodaan selvästi ylihintainen laite, joka lähes yksin omaan siitä syystä jäi konsolisodan hännille. Käsittääkseni PS1:n jälkeen ei ole tuotu markkinoille ainuttakaan konsolia, joka olisi tehnyt julkaisussaan voittoa rautamyynnillä. (Ehkä GC:tä ja Wiitä lukuun ottamatta.)

Kinectillä on muutenkin niin suuri potentiaali jäädä niche-tuotteeksi, että sitä ei olisi kannattanut tuoda markkinoille lainkaan, jos sen hinta vastaisi valmistuskustannuksia. Halpa rauta ja pienet suunnittelukustannukset ovat vihoviimeinen tavoite, kun yritetään rakentaa jotain uutta ja mullistavaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto