AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin Kinect-ohjaimen suojaukset kierrettiin viikossa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.11.2010 12:04 Kommentteja (5)

Microsoftin Kinect-ohjaimen suojaukset kierrettiin viikossa Microsoft julkaisi Xbox-konsolille tarkoitetun Kinect-liikeohjaimen viime viikolla. Vasta viikon vanhan ohjaimen suojaukset on kuitenkin murrettu ja se on saatu toimimaan Windows 7 -käyttöjärjestemällä varustetussa tietokoneessa. Amerikkalainen yritys Adafruit lupasi suojauksen kiertäjälle 2000 dollarin palkinnon, mutta kiertotien keksinyt nimimerkki AlexP ei ole ainakaan vielä julkaissut kehittämäänsä tekniikkaa.
Adafruitin mukaan Kinectin pitkälle kehitetyillä liiketunnistusominaisuuksilla voisi olla paljon käyttöä myös konsolipelaamisen ulkopuolella esimerkiksi robotiikan tai opetuksen piirissä. Cnet-sivustolle lähettämänsä sähköpostiviestin mukaan Microsoft ei kuitenkaan ole innoissaan Kinectin käytöstä paikoissa johon sitä ei ole tarkoitettu.

"Microsoft ei hyväksy sen tuotteiden muuntelua, Kinectiin on rakennettu useita laite- ja ohjelmistotasoilla toimivia suojauksia. Microsoft aikoo tulevaisuudessa edeleenkehittää näitä mekanismeja ja toimia yhdessä viranomaisten kanssa estääkseen tuotteidensa sormeilun", kertoo Microsoftin edustaja viestissä.

Ilmeisesti suojausmekanismit eivät kuitenkaan olleet niin hyviä kun Microsoftilla kuviteltiin, sillä etäisyyden- ja liikkeentunnistus vaikuttaisi toimivan kohtuulisen hyvin myös Windowsissa. Toinen video toiminnasta löytyy täältä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

19.11.2010 12:32

Tuommoiset rajoitukset ovat aivan turhia koska niistä aiheutuu enemmän haittaa oikealle käytölle kuin mitä saadaan hyötyä. Ja miksi M$ haluaa rajoittaa laitteen myyntiä varsinkin jos tuo tuloja firmalle?

Niin tietenkin, halutaan estää laitteen hyödyntämisen esim Wii konsolissa ...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2010 @ 14:46

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

29.11.2010 13:27

@Syrtek
Siksi että laitetta myydään todennäköisesti tappiolla tai nolla voitolla, ja sen tuotto halutaan lunastaa sille myytävistä peleistä. Kinect:in webbikameraksi ostaneet eivät todennäköisesti hanki kovin montaa peliä.

39.11.2010 14:02

Lainaus:
Ja miksi M$ haluaa rajoittaa laitteen myyntiä varsinkin jos tuo tuloja firmalle?
Noilla estoilla/suojauksilla halutaan estää kiinalaisten halpiskopioiden markkinoiden tulo.

las ballenas son el camino

49.11.2010 17:10

On se nyt kumma, jos ei itselleen ostettua vehettä saa räplätä niin kuin haluaa. Ja jos tehdään tappiolla, niin pitäis katsoa peiliin.

510.11.2010 19:01

@renttu1
Minusta PS3:n tapauksessa pitäisi kahtsoa peiliin, kun markkinoille tuodaan selvästi ylihintainen laite, joka lähes yksin omaan siitä syystä jäi konsolisodan hännille. Käsittääkseni PS1:n jälkeen ei ole tuotu markkinoille ainuttakaan konsolia, joka olisi tehnyt julkaisussaan voittoa rautamyynnillä. (Ehkä GC:tä ja Wiitä lukuun ottamatta.)

Kinectillä on muutenkin niin suuri potentiaali jäädä niche-tuotteeksi, että sitä ei olisi kannattanut tuoda markkinoille lainkaan, jos sen hinta vastaisi valmistuskustannuksia. Halpa rauta ja pienet suunnittelukustannukset ovat vihoviimeinen tavoite, kun yritetään rakentaa jotain uutta ja mullistavaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto