AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA listasi pahoja nettisivustoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.11.2010 10:07 Kommentteja (3)

MPAA listasi pahoja nettisivustoja Suuret tekijänoikeusjärjestöt ovat aika ajoin julkaisseet erilaisia listoja, joissa kerrotaan kyseisen alan tulevaisuutta eniten uhkaavista ongelmista. Nyt tällaisen listan on tehnyt myös elokuvateollisuuden omaisuutta turvaava MPAA (Motion Picture Association of America), joka listasi Yhdysvaltain hallituksen kauppaa edustavalle USTR:lle (United States Trade Representative) ongelmia tuottavia internet-sivustoja.
Vähemmän yllättäen listalta löytyy useita torrent-sivustoja. Näiden joukkoon kuuluvat mm. BTjunkie, Demonoid, isoHunt, Kickasstorrents ja ThePirateBay (TPB). Ruotsi on torrent-sivustojen osalta hyvin edustettuna, sillä sekä BTjunkie, Kickasstorrents että TPB ovat MPAA:n mukaan osittain tai kokonaan majoittuneet Ruotsiin. MPAA mainitsee lisäksi sivustoille internet-yhteyksiä ja palvelimia tarjoavia yrityksiä, joita Ruotsissa ovat mm. Dedicated Network ja NetworkSpiration. isoHuntin kohdalla MPAA on vielä erikseen maininnut sivustoa pyörittävän yrityksen osoitteen, jotta Vancouverissa vierailevat USTR:n henkilöt voivat käydä tervehtimässä sivuston taustalta löytyviä henkilöitä.

Lataussivustojen osalta MPAA mainitsee haitallisiksi mm. Megauploadin, RapidSharen ja Webhardsin. Kyseiset sivustot eivät päätyneet MPAA:n listalle pelkästään kävijämäärien perusteella, vaan MPAA:n mukaan käyttäjiä houkutellaan kyseisille sivustoille luvattomilla latauksilla.

Rahamäärien osalta MPAA ei valitettavasti tarjoa tietoa kaikkien sivustojen osalta, mutta TPB:n sanotaan ansaitsevan mainostuloilla noin 60 000 dollaria joka kuukausi. TPB:n edelle kiilaa kuitenkin maksullisia UseNet-palveluita tarjoava UseNext, jonka sanotaan tuottavan joka kuukausi noin 100 000 euron edestä rahaa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

18.11.2010 10:36

Vaikka nuo rahasummat ovat yleensä aika paljon liioiteltuja, niin silti melko paljon noista näyttää rahaa kertyvän, toki ylläpitokin maksaa.

28.11.2010 11:30

Minuakin pikkuisen epäillyttää nuo summat, kuten edellä servereiden ylläpito ei ole ihan halpaa lystiä. Saattaa olla jopa niin että suurinosa "tuloista" menee juuri ylläpitoon.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

38.11.2010 12:46

No, TPB:n tapauksessa rahaa menee myös järjestelmän kehittämiseen ja uusien ideoiden toteuttamiseen. UseNextin toivoisi kyllä käyttävän vähemmän provosoivaa mainontaa, niin se pysyy pelkkänä palveluntarjoajana eikä "warezin myyjänä".

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto