AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube-videoista 80 prosenttia muunnettu WebM-muotoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 4.11.2010 16:39 Kommentteja (1)

YouTube-videoista 80 prosenttia muunnettu WebM-muotoon Google ilmoitti kesällä kehittävänsä avoimeen lähdekoodiin perustuvaa VP8-kodekkia. Samalla Google lähti WebM-säiliömuotoon kuuluvan kodekin kanssa mukaan HTML5-videokodekkisotaan H.264:ää vastaan. Googlella on hyvät eväät kilpailuun, sillä se omistaa maailman suosituimman nettivideopalvelun, Youtuben.
Streaming Media West -konferenssissa puhunut WebM:n tuotepäällikkö John Luther kertoi, että Google on tähän mennessä onnistunut muuntamaan 80 prosenttia YouTube-videoista WebM-muotoon. Kaikki suosituimmat videot on saatu jo muunnettua.

Googlen pitää vielä tehdä paljon töitä saadakseen laitevalmistajat WebM:n taakse. Tästä syystä Google julkaisi säiliömuodon spesifikaatiot hyvissä ajoin kesällä, vaikka myöhemmin monet ovat purnanneet spesifikaatioiden voineen olleen paremmat. Uutisoimme eilen VP8-kodekin SDK:n saaneen päivityksen, jonka myötä VP8-videoiden suorituskyky pitäisi olla aiempaa parempi.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

14.11.2010 20:11

Toi laatuhan on aivan karmaiseva verrattuna flash-toistimeen. Ei siis mitään rajaa, HD:kin täyttä pixelimössöä ja fullhd:ssa ei olla lähelläkään tarkkaa kuvaa. Näin ainakin google chormella ja tarkoilla silmillä o.o

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto