AfterDawn: IT-alan uutiset

Valamiehistö iski P2P-lataajalle 1,5 miljoonan dollarin laskun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.11.2010 11:54 Kommentteja (5)

Valamiehistö iski P2P-lataajalle 1,5 miljoonan dollarin laskun Sopivien tekijänoikeuskorvausten määrittäminen musiikin luvattomasta nettijakelusta tuntuu olevan hankala asia, sillä eilen Yhdysvalloissa Jammie Thomas-Rasset kävi jo kolmannen kerran oikeudessa puimassa omaa tapaustaan. Tällä kertaa valamiehistö määräsi Thomas-Rassetin korvaamaan 1,5 miljoonaa dollaria 24 kappaleen luvattomasta nettijakelusta.
Vuonna 2007 korvaussummaksi määrättiin 220 000 dollaria. Viime vuonna summa hyppäsi 1,92 miljoonaan dollariin, mutta tuomari alensi tänä vuonna summan 54 000 dollariin. Levy-yhtiöiden oikeuksia Yhdysvalloissa suojaava RIAA (Recording Industry Association of America) olisi halunnut sopia jutun 25 000 dollarin summalla, mutta Thomas-Rasset ei antanut periksi, joten tapauksen puinti oikeudessa jatkui.

RIAA:n edustaja oli mielissään viimeisimmästä tuomiosta. Hänen mukaansa on tärkeää, että valamiehistö otti tuomiota antaessaan huomioon teon vakavuuden. RIAA toivoo Thomas-Rassetin kantavan nyt vastuun teoistaan, jolloin lisää oikeudenkäyntejä ei olisi enää luvassa. Thomas-Rassetin asianajaja viittasi kuitenkin aiemmin Päiväni murmelina -elokuvaan, joten tuomiosta valitetaan, ja sama rumba toistunee uudelleen.

Thomas-Rassetin ongelmat alkoivat vuonna 2005, jolloin hän käytti Kazaa-ohjelmaa musiikin lataamiseen. Silloin oikeudelle jätetyt paperit kertoivat Thomas-Rassetin ladanneen itselleen Kazaan avulla yli 1 700 kappaletta, joita Kazaa oli jakanut eteenpäin P2P-hengen mukaisesti. Oikeudenkäynnin alkaessa korvauksia vaadittiin kuitenkin vain 24 kappaleen jakamisesta.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

14.11.2010 14:42

RIAA on todellinen hyväntekijä, kun ei vaatinut tuomiota 1700 kappaleesta. Puolitoistahan miljoonaa on kohtuullinen tuomio verrattuna 106250000 dollariin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.11.2010 @ 14:42

24.11.2010 19:39

Läppä tuo logo. Kyllähän siinä bisnes kukoistaa. Harmi kun ei itse ole kekkaillut tuollasta bisnesideaa.

34.11.2010 21:05

Hyvä homma, valitusta peliin vaan niin pitkään ennen kuin tulee vapauttava tuomio. Sillä mitä väliä on vaikka kolmannen kerran jälkeen korvausvaatimus olisi 10miljoonaa... tod.näk. tuolla olisi ollut varaa maksaa edes 25,000 sovittelu summaakaan.

Se ei ole tyhmä joka vaatii, vaan se joka maksaa.

47.11.2010 21:02

24 kappaletta... mitä noiden päässä oikein liikkuu? Siis mafia saa kaikki naurettavat teoriansa (kaikki jotka lataavat olisivat ostaneet -> jakaja on aiheuttanut tappioita niin ja niin paljon). Miksei kukaan laske edes sitä, ettei maailmassa todellakaan riittäisi raha jos tämä matematiikka paikkansa pitäisi. Joku taas joka osaisi ottaa selvää voisi katsoa paljonko maailmassa yhteensä on rahaa ja laskea montako kappaletta sillä saisi näillä hinnoilla.

Täyttä pelleilyä. Ilman minkäänlaista järjen hiventäkään. Laittaa naurattamaan ja itkettämään yhtäaikaa.

521.11.2010 7:26
pernite
Inactive

Minua taas lähinnä säälittää jenkkiläiset kuinka hampaaton on heidän oikeuslaitoksensa ja kytkeytynyt kapitalismiin eikä kuten oikeusistuimien pitäisi olla tasapuolinen, niin kansalaisille kuin yrityksille ja heidän etujaan ajavien järjestöjen suhteen eli kaikille...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto