AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorer 9 otti ykköstilan W3C:n HTML5-testeissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.11.2010 18:47 Kommentteja (12)

Internet Explorer 9 otti ykköstilan W3C:n HTML5-testeissä Vaikka tulevan HTML5-standardin määrityksiä ei ole lyöty vielä lukkoon, ovat useat tahot julkaisseet erilaisia testipaketteja, joiden avulla voi tarkistella selainten HTML5-yhteensopivuutta. HTML5-standardin pelisääntöjä kehittävä World Wide Web Consortium (W3C) on myös julkaissut oman testipakettinsa, jonka suorituksessa parhaiten onnistuu Microsoftin Internet Explorer 9 -selain.
Testeissä mukana olivat Internet Explorer 9 Platform Preview 6, Google Chrome 7.0.517.41 beta, Firefox 4 Beta 6, Opera 11.00 alpha (build 1029) ja Safari Version 5.0.2 (6533.18.5), joiden välillä löytyi tietyissä testiosioissa suuriakin eroja. Kaikki testissä mukana olleet selaimet osasivat käsitellä uudet audio-tagit ilman ongelmia, mutta esim. SVG- tai MathML-sisällön käsittely HTML5:n määrittämällä foreign content -tavalla tuottaa testitulosten mukaan suuria ongelmia Opera- ja Safari-selaimille.

IE9 läpäisi kaikissa kategorioissa yli 80 prosenttia testitapauksista, joten merkittäviä heikkouksia ei tältä osin löytynyt. Testin hopeamitalin nappasi Chrome, joka hätyyttelisi IE9:siä, jos selaimen XHTML5-yhteensopivuus olisi parempi. Kolmantena on Firefox 4 Beta 6, jonka suurimmat ongelmat liittyivät video-tagia käsittelevää testiosioon.

W3C:n julkaisema testipaketti ei testaa HTML5:n kaikki ominaisuuksia, joten sen perusteella ei voi sanoa selaimen olevan täysin HTML5-yhteensopiva. Microsoftille hyvä tulos on kuitenkin arvokas sulka hattuun, sillä ohjelmistojätti kertoi aiemmin panostavansa jatkossa entistä enemmän HTML5-standardiin, jotta sovelluksia saadaan ajettua mahdollisimman monessa eri laitteessa.

Microsoftin lisäksi myös lähes kaikki muut ohjelmistomaailman suuret nimet seisovat HTML5:n takana, joten HTML5-yhteensopivuudesta tulee tärkeä asia selainten välisessä kamppailussa.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

12.11.2010 19:06

Ohhoh, ei olisi uskonut. IE on ollut lähiaikoina huonoimpia selaimia...

22.11.2010 19:14

Hyvä, oikeasti tukemalla jo olevia ja tulevia standardeja voi välttyä turhilta asioilta, kuten Silverlightilta ja Flashiltä, parempi oppia myöhään kuin ei milloinkaan. Vielä Microsoftilla on opittavaa monessa asiassa, esim. oman toimisto-ohjelmistopakettinsa standardien kanssa, miksi se ei noudata omia standardejaan vaan vääntää niistä erilaisen? Voisi tukea täydellisesti edes jotakin standardia.

32.11.2010 20:06

Vielä kun saisi näitä webgurujen kommentteja näistä viimeajan "fuusioista"

42.11.2010 20:18

Jäiköhän uutinen huomaamatta Linux-firefox faneilta? Yleensähän he alkavat suu vaahdossa huutaa näitä "ostettuja testejä" muka.

52.11.2010 22:40

Nooh eiköhän niitä html5 määritelmiä tuota pikaa muuteta paremmin googlea ja firefoxia suosivaksi.

62.11.2010 22:40

(W3C)
kun nyt edes sivut vastaisi XHTML 1.0 saati CSS niin sekin olisi kumarruksen paikka..

72.11.2010 23:09

Twitter: <Haavard> Compare http://test.w3.org/html/tests/submission/Microsoft/ and http://test.w3.org/html/tests/approved/ :-)

Twitter: <Haavard> "First official HTML5 tests topped by...Microsoft" (and written by MS to a great extent, but don't tell anyone) http://www.theregister.co.uk/2010/11/01/w3c_html5_conformance_tests/

Eli sitten voidaan miettiä miksi IE voitti... No tottakai koska se on paras!

83.11.2010 15:24

Kyllä IE:llä silleen googlettelee mutta viralliset ja sellaiset jutut missä rahoja siirrellään hoidellaan Firefoxilla,IE saattaa lakata vastaamasta milloin vain ja millä sekunnilla hyvänsä jotta se siitä luottettavuudesta pariin kertaan on mennyt veikkauksen pelitkin pieleen moisen takia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.11.2010 @ 16:33

iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

93.11.2010 15:47
jkstone
Inactive

Itselläni ei ainakaan IE kaatuile nytkään, Firefox senkin edestä.

MS on nyt menossa aina vain eteenpäin.


103.11.2010 16:29

IE ja Firefox kaatuillu ihan liikaa.. Siks tullu suuhen tulokseen, että Chrome on paras. Ainoo selain mitä oon kunnolla käyttäny ja ei oo koskaan kaatunu.. Kaiken lisäks paljon nopeempi ku FF tai IE.. Etenkin käynnistyminen.

Kyllä se Chrome vielä tässäkin IE:n ohittaa ;)

114.11.2010 12:03

Itsekin olen pannut merkille, että pari viime versiota Firefoxista on ollut suhteellisen kaatumaherkkiä. IE:stä en osaa tällä hetkellä sanoa mitään, kun en sitä ole vakituiseen käyttänyt vuosiin. Viimeksi koneen uudelleen asennuksen jälkeen hain IE:llä Firefoxin verkosta.

Mutta ihan hyvä, että MS on alkanut tukemaan standardeja webbipuolella. Ilmeisesti ainakin tässä asiassa on asiakasta kuunneltu.

126.11.2010 6:26
Croft
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joensuu:
Kyllä IE:llä silleen googlettelee mutta viralliset ja sellaiset jutut missä rahoja siirrellään hoidellaan Firefoxilla,IE saattaa lakata vastaamasta milloin vain ja millä sekunnilla hyvänsä jotta se siitä luottettavuudesta pariin kertaan on mennyt veikkauksen pelitkin pieleen moisen takia.
"Viralliset ja sellaiset", plaa plaa plaa... =)

-Niin viralliset ja sellaiset hoidetaan Internet Explorerilla meillä, Firefox on meillä kaatunut huvikseenkin ilman mitään oikeasti hyvää syytä, tosin ei minulla (kun en ole siihen pitkällä tikullakaan koskenut enkä koske). Vaihdettiin muiltakin FF:t pois niin loppui kaatuilit, se siitä luotettavuudesta...

Seuraavaa ihanaa IE Betaa odotellessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden (18.1.2019 09:46)
Microsoft on lähettänyt medialle kutsun MWC-messuille, jossa ohjelmistojätti aikoo kertoa uutisia toimitusjohtajansa voimin. Voisi siis olettaa, että kyseessä ei ole mistään turhanpäiväisestä tilaisuudesta. ....
Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia (18.1.2019 09:27)
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta ....
Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti
Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana (17.1.2019 16:51)
Suoratoistpalvelu Spotify on lisännyt mobiilisovelluksiinsa uuden Car View -näkymän, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkipalvelun käyttöä ajon aikana. Joku voisi sanoa, ettei puhelinta ....

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto