AfterDawn: IT-alan uutiset

Oulunkylän DVB-T2-lähetinasema valmistui

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.11.2010 23:03

Oulunkylän DVB-T2-lähetinasema valmistui Digitelevision toinen tuleminen on jälleen aiempaa lähempänä, sillä DNA kertoi tänään saaneensa valmiiksi Helsingin Oulunkylässä sijaitsevan lähetinaseman, joka lähettää DVB-T2-lähetyksiä.
Lähettimen näkyvyysalueella on noin puoli miljoonaa taloutta ja se lähettää testilähetystä kanavilla 8 ja 6. Testilähetyksen katsomista varten taloudesta pitää löytyä DVB-T2-digiboksi tai -televisio sekä lähettimeen päin suunnattu VHF-antenni.

DNA:n mukaan DVB-T2-lähetykset voivat aiheuttaa käytössä olevan VHF-taajuusalueen takia ongelmia joissain talouksissa nykyisille TV-lähetyksille, jos rakennuksen antennijärjestelmät eivät ole kunnossa: "Käytännössä ongelmia voi ilmetä, jos taloyhtiössä on käytössä laajakaistainen 47-862MHz -antennivahvistin, jossa VHF- ja UHF signaalien vahvistusta ei voi säätää erikseen ja/tai UHF- ja VHF-alueen yhdistelmäantenni."
Helsingin jälkeen valmistumisvuorossa ovat Lahden ja Espoon lähettimet. Niiden valmistumisen jälkeen DNA aikoo jatkaa verkon laajentamista Valkeakosken Pispantallissa, Hämeenlinnan Ahvenistolla ja Nurmijärvellä. DNA lupaa lähetysten näkyvän vielä tämän vuoden aikana Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Lahden, Hämeenlinnan ja Tampereen alueilla.

DNA tiedottaa vuodenvaihteen aikana sen verkossa näkyvistä kanavista. Ohjelmien katselu tulee tuolloin vaatimaan DNA Katselukortin, mutta nyt lähetettävät testilähetykset näkyvät ilman maksukorttia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto