Oulunkylän DVB-T2-lähetinasema valmistui

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.11.2010 23:03

Oulunkylän DVB-T2-lähetinasema valmistui Digitelevision toinen tuleminen on jälleen aiempaa lähempänä, sillä DNA kertoi tänään saaneensa valmiiksi Helsingin Oulunkylässä sijaitsevan lähetinaseman, joka lähettää DVB-T2-lähetyksiä.
Lähettimen näkyvyysalueella on noin puoli miljoonaa taloutta ja se lähettää testilähetystä kanavilla 8 ja 6. Testilähetyksen katsomista varten taloudesta pitää löytyä DVB-T2-digiboksi tai -televisio sekä lähettimeen päin suunnattu VHF-antenni.

DNA:n mukaan DVB-T2-lähetykset voivat aiheuttaa käytössä olevan VHF-taajuusalueen takia ongelmia joissain talouksissa nykyisille TV-lähetyksille, jos rakennuksen antennijärjestelmät eivät ole kunnossa: "Käytännössä ongelmia voi ilmetä, jos taloyhtiössä on käytössä laajakaistainen 47-862MHz -antennivahvistin, jossa VHF- ja UHF signaalien vahvistusta ei voi säätää erikseen ja/tai UHF- ja VHF-alueen yhdistelmäantenni."Helsingin jälkeen valmistumisvuorossa ovat Lahden ja Espoon lähettimet. Niiden valmistumisen jälkeen DNA aikoo jatkaa verkon laajentamista Valkeakosken Pispantallissa, Hämeenlinnan Ahvenistolla ja Nurmijärvellä. DNA lupaa lähetysten näkyvän vielä tämän vuoden aikana Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Lahden, Hämeenlinnan ja Tampereen alueilla.

DNA tiedottaa vuodenvaihteen aikana sen verkossa näkyvistä kanavista. Ohjelmien katselu tulee tuolloin vaatimaan DNA Katselukortin, mutta nyt lähetettävät testilähetykset näkyvät ilman maksukorttia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin Microsoft teki nolon mokan – Suuri tietokanta vuoti nettiin (23.1.2020 06:00)
Microsoft myöntää joutuneensa valtavan tietovuodon kohteeksi. Vyyhdin taustalla oli väärin konfiguroitu asiakaspalvelutietokanta, joka oli käytännössä näkyvillä kaikille tietokantaan pääsyä yrittäville. ....
Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö Motorola Razr tekee taas paluun – Simpukkapuhelimessa on taittuva näyttö (22.1.2020 17:31)
Motorola Razr -mallisto on noussut Yhdysvalloissa samanlaiseen kulttimaineeseen kuin Nokia 3310 on Suomessa. Siksi uuden Motorola Razr -puhelimen lanseeraus on maassa iso uutinen. Vielä isommaksi ....
Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa Vihdoin alkaa tapahtua – WhatsAppin tumma teema on lopputestauksessa (22.1.2020 17:09)
WhatsApp on päivittänyt pikaviestipalvelun Android-sovelluksen uuteen beta-versioon ja sen mukana julkiseen betaan on tullut dark mode -teema. Tumman teeman avulla voit vähentää silmiin kohdistuvaa ....
Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen Google pidentää useiden uusien Chromebookien ohjelmiston päivitystukea 8 vuoteen (22.1.2020 10:53)
Google on kertonut Bett -tapahtumassa pidentävän Chrome OS -laitteiden ohjelmiston päivitystukea kahdella vuodella vuoden 2020 tai sen jälkeen julkistettujen laitteiden kohdalla. Aikoinaan ....
Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun Netflix kasvoi odotettua enemmän – Disney ja Apple eivät tehneetkään lovea kasvuun (22.1.2020 06:21)
Vaikka kilpailu suoratoistomarkkinoilla kiristyi viime vuoden lopulla Apple TV+:n ja Disney+:n lanseerausten takia, eivät ne onnistuneet tekemään lovea Netflixin kasvulukemiin. Pikemminkin päinvastoin, ....

Uutisarkisto