AfterDawn: IT-alan uutiset

Google: Kamera-automme keräsivät sähköposteja ja salasanoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.10.2010 00:31 Kommentteja (14)

Google: Kamera-automme keräsivät sähköposteja ja salasanoja Tänä keväänä Googlen Street View -katunäkymäpalvelun kuvausautoista nousi kova kohu, kun Google vahvisti niiden keränneen talteen salaamattomien WLAN-verkkojen liikennettä. Tällä viikolla asia on noussut jälleen otsikoihin, kun Google kertoi tallennetun WLAN-liikenteen sisältävän mm. kokonaisia sähköpostiviestejä, tietoja vierailluista internet-sivuista ja ihmisten käyttämiä salasanoja.
Nämä Googlen kannalta ikävät seikat tulivat esiin ulkopuolisten tahojen tekemissä tarkistuksissa, joita suoritettiin mm. eri valtioiden toimesta. Kanadan viranomaiset löysivät kerätyistä tiedoista esim. 678 puhelinnumeroa, 787 osittaista sähköpostia ja ainakin viisi kokonaista sähköpostiviestiä, joissa osassa oli lähetetty käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Googlen Street View -autojen keräämää datakasaa ei ole tarkistuksien takia vieläkään poistettu, joten arkaluonteista tietoa on edelleen tallessa. Googlen mukaan tämä tietojen poistaminen tulee tapahtumaan lähiaikoina.

Googlen johtoportaaseen kuuluva Alan Eustace on blogikirjoituksessaan pahoillaan yrityksen keräämästä WLAN-liikenteestä ja sen aiheuttamista ongelmista. Jotta vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa, aikoo Google muuttaa yrityksen sisäistä toimintaa parempaan suuntaan mm. dokumentoimalla kaikki käyttäjätietojen keräämiseen liittyvät asiat tarkistuksia varten.

Googlen nimitti myös aiemmin uuden yksityisyyttä turvaavaan vastuuhenkilön (Alma Whitten), jonka tarkoituksena on jatkossa estää vastaavien ongelmien syntyminen. Lisäksi kaikki hakujätin työntekijät joutuvat yksityisyyttä käsittelevään koulutukseen ja heidän on hyväksyttävä yrityksen uudet pelisäännöt.

Eustace on varma siitä, että Googlen tekemät muutokset asian tiimoilta auttavat parantamaan kuluttajien yksityisyyttä. Eustacen mukaan inhimilliset virheet voivat kuitenkin edelleen aiheuttaa ongelmia, joten David Barksdalen tapaiset tapaukset saattavat jatkossakin nostaa Googlen otsikoihin huonosti turvatun yksityisyyden osalta.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

123.10.2010 11:56

Oikeuteen kirjesalaisuuden rikkomisesta ja yksityihenkilöiden vakoiluista. Vielä mahdollisesti hyvin kamalasta torrent hakemistostaan!

223.10.2010 13:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aksuduud:
Oikeuteen kirjesalaisuuden rikkomisesta ja yksityihenkilöiden vakoiluista. Vielä mahdollisesti hyvin kamalasta torrent hakemistostaan!
Googlella on niin hyvin valtaa, että tuostakaan tuskin kummoisempia seuraamuksia tulee.


323.10.2010 14:27

Lainaus:
Jotta vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa, aikoo Google muuttaa yrityksen sisäistä toimintaa parempaan suuntaan mm. dokumentoimalla kaikki käyttäjätietojen keräämiseen liittyvät asiat tarkistuksia varten.
Eli aiemmin noita koodinpätkiä ei ole edes dokumentoitu vaan on vaan käytetty tietämättä tarkasti, mitä koodi tekee? Vai miten tämä pitäisi ymmärtää?

423.10.2010 17:45

Kuka vaan saa nämä tiedot samallalailla kun googlen auto. Eli olisikohan aika tarkistaa niitä langattomia verkkoja etc eikä vaan huudella sinne googlen suuntaan. Toivonmukaan tämä lisää tietoisuutta langattoman verkon haavoittuvuudesta.

523.10.2010 17:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oskariunit:
Kuka vaan saa nämä tiedot samallalailla kun googlen auto. Eli olisikohan aika tarkistaa niitä langattomia verkkoja etc eikä vaan huudella sinne googlen suuntaan. Toivonmukaan tämä lisää tietoisuutta langattoman verkon haavoittuvuudesta.
^ Harmi ettei Afterdawnissa ole mahdollisuutta painaa "Like" kommentin kohdalla.


623.10.2010 22:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oskariunit:
Kuka vaan saa nämä tiedot samallalailla kun googlen auto. Eli olisikohan aika tarkistaa niitä langattomia verkkoja etc eikä vaan huudella sinne googlen suuntaan. Toivonmukaan tämä lisää tietoisuutta langattoman verkon haavoittuvuudesta.
Suuressa osassa Suomea on kenen tahansa mahdollista mennä naapurin postilaatikolle, ottaa sieltä kirjepostit ja avata ne... voiko siis tällä perusteella sanoa että naapurin kirjeiden avaaminen on hyväksyttävää ja laillista koska se on mahdollista?

724.10.2010 0:44

Alkaa maistua vähän happamalta koko Google. Hakukone on jees mutta muuten suhtaudun varauksella kaikkiin firman palveluihin.


824.10.2010 0:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oskariunit:
Kuka vaan saa nämä tiedot samallalailla kun googlen auto. Eli olisikohan aika tarkistaa niitä langattomia verkkoja etc eikä vaan huudella sinne googlen suuntaan. Toivonmukaan tämä lisää tietoisuutta langattoman verkon haavoittuvuudesta.
Suuressa osassa Suomea on kenen tahansa mahdollista mennä naapurin postilaatikolle, ottaa sieltä kirjepostit ja avata ne... voiko siis tällä perusteella sanoa että naapurin kirjeiden avaaminen on hyväksyttävää ja laillista koska se on mahdollista?
Vertaukses oli kyl vähän huono. Parempi vertaus olis se, että kun kävelet toisen postilaatikon ohi, ne kirjeet roikkuu avattuna siinä ja sun ei tarvii kun kävellä lähelle ja alottaa lukeminen.


924.10.2010 9:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EET:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Suuressa osassa Suomea on kenen tahansa mahdollista mennä naapurin postilaatikolle, ottaa sieltä kirjepostit ja avata ne... voiko siis tällä perusteella sanoa että naapurin kirjeiden avaaminen on hyväksyttävää ja laillista koska se on mahdollista?
Vertaukses oli kyl vähän huono. Parempi vertaus olis se, että kun kävelet toisen postilaatikon ohi, ne kirjeet roikkuu avattuna siinä ja sun ei tarvii kun kävellä lähelle ja alottaa lukeminen.
Ai... en tiennytkään että nämä googlen keräämät tiedot on kaikkien ohikulkijoiden luettavissa, eikö niiden sieppaamiseen ja lukemiseen tarvitakkaan mitään tekniikkaa ja ohjelmistoa tietokoneelle?

ok, otetaan toinen vertaus... kävelet naapurin ohitse ja naapurin isäntä on siinä etupihalla leikkaamassa nurmikkoa, ääni ärsyttää joten otat ja kuristat naapurin... tokihan tämä on aivan hyväksyttävää kun naapuri ei kerta mitenkään ollut suojannut itseään?

olet siis sitä mieltä että mitä tahansa saa tehdä jollei sen tekemistä ole mitenkään estetty, eli laki ja moraali tai hyvien tapojen kunnioittaminen ei merkitse mitään?

1024.10.2010 13:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Ai... en tiennytkään että nämä googlen keräämät tiedot on kaikkien ohikulkijoiden luettavissa, eikö niiden sieppaamiseen ja lukemiseen tarvitakkaan mitään tekniikkaa ja ohjelmistoa tietokoneelle?


No kuvitellaan että ne kirjeet roikkuu siinä, mutta niissä on niin pieni fontti, että tarvitset suurennuslasia niiden lukemiseen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

ok, otetaan toinen vertaus... kävelet naapurin ohitse ja naapurin isäntä on siinä etupihalla leikkaamassa nurmikkoa, ääni ärsyttää joten otat ja kuristat naapurin... tokihan tämä on aivan hyväksyttävää kun naapuri ei kerta mitenkään ollut suojannut itseään?

...paitsi että pahoinpitely on laissa kiellettyä, ainakin kun viimeksi tarkistin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

olet siis sitä mieltä että mitä tahansa saa tehdä jollei sen tekemistä ole mitenkään estetty, eli laki ja moraali tai hyvien tapojen kunnioittaminen ei merkitse mitään?
Ainoa asia josta olen jotain mieltä, on se että ihmisten tulisi kiinnittää huomiota tietoturvaan ja varsinkin wlan-verkkojen suojauksiin.


1124.10.2010 19:52

Kannattais ihmisten oppia pistämään salaus langattomille verkoille.
Kuten quotesist kerran luin et oli joku pitäny kerrostalos verkkoa auki ja huomannu et oli naapuri yhdistäny kotiverkkonsa siihen. Goatsea naapurin printteristä niin kauan ku paperia riitti. Kuten huomaa, langattomat verkot on kivoja ja hyödyllisiä, mutta jos joku n00b sattuu olemaan niin mestari että jättää verkon auki tai yhdistää omat laitteensa auki olevaan verkkoon, niin voi syyttää vain itseään seuraamuksista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.10.2010 @ 19:53

YARR!

1224.10.2010 20:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Guarded:
Kannattais ihmisten oppia pistämään salaus langattomille verkoille.
Kuten quotesist kerran luin et oli joku pitäny kerrostalos verkkoa auki ja huomannu et oli naapuri yhdistäny kotiverkkonsa siihen. Goatsea naapurin printteristä niin kauan ku paperia riitti. Kuten huomaa, langattomat verkot on kivoja ja hyödyllisiä, mutta jos joku n00b sattuu olemaan niin mestari että jättää verkon auki tai yhdistää omat laitteensa auki olevaan verkkoon, niin voi syyttää vain itseään seuraamuksista.

Niin että jos naapuri sattuu unohtaa vaikka auton oven auki niin voin käydä vääntämässä tarpeeni auton penkille. Naapurin vikahan se on kun ei lukinnut ovia. Mut itse asiaan, tuosta kun jää kiinni ja poliisit tulee oven taakse niin ei hirveästi naurata.

Googlen pahoittelut ja uudet ohjeet eivät mitään auta. Kyllä google tiesi aivan tarkkaan mitä teki. Ajattelivat varmaan että eivät jää kiinni tai totesi että tuomiot niin pieniä että niillä ei merkitystä.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1330.10.2010 14:44
pernite
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EET:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aksuduud:
Oikeuteen kirjesalaisuuden rikkomisesta ja yksityihenkilöiden vakoiluista. Vielä mahdollisesti hyvin kamalasta torrent hakemistostaan!
Googlella on niin hyvin valtaa, että tuostakaan tuskin kummoisempia seuraamuksia tulee.
Näinhän se on koska kyseisen hakukoneen on nimellisesti perustanut kaksi jenkkikaveria mutta todellinen rahoittaja ja hakukoneen ylläpitäjä on CIA... Repikääs tuosta. Tuosta syystähän sitä ei teosto-mafia ynm. samnkaltaiset ei jahtaakkaan..

1431.10.2010 16:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pernite:
hakukoneen on nimellisesti perustanut kaksi jenkkikaveria mutta todellinen rahoittaja ja hakukoneen ylläpitäjä on CIA...
Mielenkiintoinen teoria. :D


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto