AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple blokkaa tunnettujen studionimien käytön iMovie-trailereissa

Kirjoittaja Panu Roivas (Google+) @ 22.10.2010 15:15 Kommentteja (2)

Apple blokkaa tunnettujen studionimien käytön iMovie-trailereissa Apple julkisti vastikään iLife '11 -ohjelmistopakettinsa, johon kuuluu muun muassa iMovie '11, helppokäyttöinen videoeditointityökalu. iMovien uutena ominaisuutena on valmiisiin pohjiin luotavat trailerit, joiden avulla käyttäjä voi luoda Hollywood-leffojen kaltaisia trailereita omista videoistaan.
Ilmeisesti Apple uskoo uuden traileriominaisuuden olevan jopa niin uskottava, että se on päätynyt estämään tunnettujen studionimien käytön traileripohjissaan. It-sivusto Engadgetin mukaan iMoviesta löytyy muun muassa Paramountin vuorimaisemaa ja Universal Studiosin maapalloa apinoivat mallipohjat, mutta jos studion nimeksi annettaan Paramount tai Universal, ne korvataan armotta väliviivoilla.Traileripohjien lisäksi uusi iMovie '11 tarjoaa entistä kehittyneempää audioeditointia, kuten aaltomuotojen muokkausta ja efektejä. Myös videonkäsittelyyn on lisätty instant replay ja flash step -efektit. iMovien helppokäyttöisyyttä on myös pyritty lisäämään People Finder -tominnolla, joka tunnistaa raakavideosta eri henkilöt ja kuvakulmat, ja tarjoaa niitä asianmukaisesti oikeassa kohdassa iMovien traileripohjaa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.10.2010 16:05

Lainaus:
Ilmeisesti Apple uskoo uuden traileriominaisuuden olevan jopa niin uskottava, että se on päätynyt estämään tunnettujen studionimien käytön traileripohjissaan.
Luulen kuitenkin, että kyseessä on joku tekijänoikeusprobleema. Kuka tahansa voi kuitenkin vaikka leikata jostain elokuvasta tuon aidon intron, jos haluaa leikkiä elokuvayhtiötä.
Ihan hauska idea tuo trailerigeneraattori, mutta harvemmin kotivideoita tehdessä trailereita tarvitsee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.10.2010 @ 16:05

222.10.2010 21:33

Näimpä. Harvemmin tosiaan trailereita omista "leffoista" tehdään. Ja kun tehdään - ei takuulla ole iMovie käytössä, vaan jo vähän ammattimaisemmat vehkeet.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.10.2010 @ 21:34

i7 980X, R9 290, 24GB, Win10

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto