AfterDawn: IT-alan uutiset

download.fi kaipaa ideoitasi!

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.10.2010 14:14 Kommentteja (17)

download.fi kaipaa ideoitasi! Sisarsivustomme, Suomen suurin ohjelmien latauspalvelu, download.fi, uudistui täydellisesti viime vuoden kesäkuussa ja sen jälkeen kehitystyötä on tehty lähinnä ohjelmien määrän kasvattamiseksi, mutta muutoin ei niinkään.
Nyt kun tuotevertailumme kehitysprojekti on saatu potkaistua käyntiin, onkin aika kerätä ideoita siitä, miten download.fi:tä tulisi kehittää. Ohjelmia sivuille lisätään toki jatkuvasti, mutta kehitysideat sivuston rakenteen, käytettävyyden, jne suhteen ovat tervetulleita.

Eli, kerro meille, miten download.fi:tä tulisi kehittää. Tai kerro vaikka se, miksi käytät jotain muita softasivustoja, vaikka kansainvälisiä, etkä download.fi:tä. Onko softien löytäminen vaikeaa? Entäs ohjelmien arvosteleminen? Pitäisikö joku "ylimääräinen" sivu olla, joka listaisi softia jollain muulla tavalla kuin nykyisin? jne...

Sana on vapaa ja kaikista ideoista kasataan jonkinlainen suunnitelma talveksi, jona aikana download.fi:n käytettävyyttä, jne tullaan hieromaan eteenpäin.

-Petteri Pyyny, webmaster
AfterDawn

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

110.10.2010 14:40

Itselläni ei ole tuollaiselle hirveästi käyttöä, koska olen Linux-käyttäjä ja useimmissa suosituissa jakeluissa tulee mukana pakettivarastot, joista löytyy kaikki tarvittava ja niitä varastoja voi fiksusti hallita pakettienhallinalla.

Asiaan. Jos jotain voisi parantaa, vaikken tuota palvelua ole itse juurikaan käyttänyt, niin jonkin näköinen oma suosikkilista (/"ostoskori") voisi olla hyvä. Saisi valittua Windowsissa tarvitsemansa softat ja sitten ladattua ne melko helposti uudestaan ja uudestaan uudelleen asennuksien yhteydessä. Se lista voisi säilyttää aina uusimman version ohjelmista. Mukavaa olisi tietysti myös, jos voisi ladata useamman sovelluksen yhdellä klikkauksella, mutta se taitaa olla vaikeaa.

Itse laittaisin tuollaiseen listaan Operan, (Firefoxin), Comodon, Imgburnin, VLC:n, 7zipin, Pythonin (sekä OpenOfficen, Geanyn ja GIMPin/Paint.NETin, jos en käyttäisi koneella myös esim. Ubuntua) ja mahdollisesti muitakin ohjelmia.

210.10.2010 18:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomppa12:
Asiaan. Jos jotain voisi parantaa, vaikken tuota palvelua ole itse juurikaan käyttänyt, niin jonkin näköinen oma suosikkilista (/"ostoskori") voisi olla hyvä. Saisi valittua Windowsissa tarvitsemansa softat ja sitten ladattua ne melko helposti uudestaan ja uudestaan uudelleen asennuksien yhteydessä. Se lista voisi säilyttää aina uusimman version ohjelmista.
Kyseinen ehdotus saa paljon kannatusta myös täältä suunnalta. Monesti kun esimerkiksi omaa tai kavereiden koneita uudelleen asentelee, ainut homma mikä ainakin itseäni ketuttaa, että joka kerta joutuu hakemaan kaikki ohjelmat erikseen. Eikä niitä ohjelmia kannata säilöä, kun uusia versioita tulee yhtenään. Aina tietysti mukavampi jos kaikki saisi samassa paketissa kerralaan ladattua, mutta ei se maailmaa kaataisi jos ei onnistu kunhan vain aina olisi se itse hyväksi toteama lista käytössä, uusimmilla versioilla tietysti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.10.2010 @ 18:42

310.10.2010 18:59

hyvä idea, mutta voisi olla hyvä että saisi saman muille järjestelmille mac jne...

410.10.2010 20:16

Mielestäni tuota sivua ei kovinpaljoa tarvitsisi muutella kun täs-
sä juuri on oppinut käyttämään sitä.
Ja opetellut ulkoa eri aihealueet, että muistaa missä mikin on.
Joo toi listahomma se on todella älykäs oivallus.

510.10.2010 21:16

Tuo kaikki kerralla lataus olisi todella hieno homma, enkä usko että toteutus olisi ongelma kun olen vastaavaa nähnyt parissa kuvapalvelussa.

Tarkennettu haku linkki voisi olla suoraan etusivulla kun sitä oikeasti tarvitaan.

Myös ohjelmien esittelysivulla voisi olla jossakin kohtaa listattuna kyseiselle ohjelmalle tehdyt ohjeet käyttäjien antaman arvostelun mukaan järjestettynä tai ehkä 5 parasta ohjetta näytettäisiin tai jotain.

Myös mainosten sijoittelu voisi olla niin että sivu on 100% leveä ja mainokset oikeassa reunassa niin etteivät ne häiritse aivan järjettömästi sivun käyttöä, tai sitten kuten tuo mainospalkki linkkipalkin alla. Mainokset voisivat myös olla hiukan pienempiä.

Että tämmöstä ajatuksenjuoksua tällä kertaa.

610.10.2010 22:32

Tuohon listajuttuun meillä on ollut kauan tarkoitus tehdä sellainen "uuden tietokoneen starttipaketti"-tyylinen sivu, jossa listattaisiin esim. seuraavat kamat yhdellä sivulla:

Virustorjunta (alla esim. 3 suosituinta viimeisen vkon ajalta)

Palomuuri (sama homma)

Selain (Chrome, FF)

Selainlisukkeet (Flash, Adobe Reader/Foxit - varsinaisia add-onejahan meillä ei ole juurikaan)

Toimisto-ohjelma (OOO)

Sähköpostiohjelma (Thunderbird)

Graffakortin ajurit (uusimmat, ATI ja NVIDIA)

Videotoisto (vaihtoehtona esim. VLC ja MPC + FFDSHOW -paketti)

Pakkausohjelmat (7-Zip, WinRAR)

Sit jonku "lisäkamat"-napin takaa vähemmän yleiset, esim.

Pikaviestin
CD/DVD/Blu-ray -poltto
Kuvien katselu
Kuvankäsittely
P2P ;-)

...ja siinä olisi kunkin softan vieressä suoraan se donausnappi, kuten se listoissakin meillä on, mutta siten, että kukin donaus aukeaisi oman tabiinsa/ikkunaan.

Toki tuollainen "oma lista"-juttu on mahdollinen, mutta tuleeko sitä sitten käytettyä? Vai riittäisikö tuollainen koottu "starttipakettisivu"? Ja se "yhdellä donauksella kaikki valitut" idea on sinänsä toteutettavissa sekin, uskoisin ainakin.

Ja ihan offtopiccina, mitä sellaista softaa on, jota yleensä uuteen Windowsiin asennatte, mutta jota joutuu download.fi:n ulkopuolelta hakemaan? Varmaan tiettyjen härveleiden ajurit ainakin?


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

711.10.2010 0:56

64 bittinen Windows 7 on jo nyt tulevaisuutta, joten se tulisi huomioida Download.comia paremmin. Nyt muodostuu turhaa vaivaa penkoa 64 bittisiä versioita ohjelmien suhteellisen sekavilta kotisivuilta.

Suosikkilistaa kannatan myös.

Softasurffaaminen olisi huomattavasti mielekkäämpää, jos voisi ihan ensimmäiseksi klikata käyttisvalikosta mieleisensä. Käyttöjärjestelmien kirjo eri (bitti)versioineen on todella runsas tänä päivänä.

811.10.2010 2:06

Asia mikä piti jo kirjoittaa laitevertailun kyselyyn, mutta kirjoitetaan nyt sitten tähän. Olisiko aika luopua jostainkin? Afterdawnin perusidea tuntuu nyt rönsyilevän sinne tänne. Erillaiset sivustot ovat tavallaan kaikki afterdawn.com sivuston alaisuudessa, mutta tavallaan taas erillisä kokonaisuuksia. Rajaveto on niin häilyvä että käyttäjänä menen tästä oikeastaan vain hämilleen.

Suoria ehdotuksia:
- Luopukaa Puhelinvertailu.comista. Uutiset afterdawnin omien uutisten joukkoon ja puhelinvertailu liitettään laitevertailuun (jossa se näyttääkin jo olevan).

- Luopukaa testit osiosta, nytkin uusipana on testinä turkulainen piraatti. Testejä toki saa jatkossakin tulla, mutta ne voidaan yhdistää uutisiin ja vaikka sivuelementtiin bannerit uusimpiin testaihin.

- Luopukaa käyttäjien omista sivuista, viimeisen kuukauden aikana kolme merkintää sinne.

- Sanasto on ihan ok, mutta ei se ansaitse paikkaa tuolla ylärivillä. Johonkin piilotettuna ja juuri keskustelualueella siihen linkkaukset ovat hyvä lisä.

- Keskustelu ja vastaukset vie nyt vähän huomioita toisilta ja hämmentää. Vastaukset ovat kyllä hyvin lähtenyt liikkeelle, joten en osaa sanoa mikä tähän olisi järkevä ratkaisu.

- Tuotevertailusta itse joko luopuisin tai panostaisin siihen kunnolla. Tällä hetkellä se ei ole suomen paras, joten se jää ainakin itseltäni käyttämättä. Siihen rutkasti lisää käyttömukavuutta niin ollaan oikeilla jäljillä.

Nyt kun nuo muutokset on tehty niin päästään itse aiheeseen eli download.fi sivuston kehittämiseen. Palvelu kun on erillisessä domainissä, niin ehdottomasti myös oma ulkoasu hardware.fi:n tyyliin.

Itselläni tulisi ylempänä mainittua omaa listaa ainakin käytettyä. Erityisesti jos ohjelmista voisi ladata uusimmat versiot yhteen zippiin paketoituna. Taas tuota starttipakettia ei varmankaan tulisi käytettyä, kun olen ajansaatossa päätynyt käyttämiini ohjelmiin ihan kokemuksen pohjalta niin siinä tuskin olisi minulle sopivia ohjelmia.

Yksi lisäys voisi olla, että kirjautuneet käyttäjät valitsevat oman käyttöjärjestelmänsä, jolloin sivusto ehdottaa vain sille koneelle sopivia ohjelmia ja niiden versioita. Toki tuo oma lista päivittyisi myös tämän tiedon avulla.

Pidän Ilmaisohjelmat.fi sivun ohjelmalistauksesta, joten lähtisin siitä ottamaan mallia. http://www.ilmaisohjelmat.fi/ohjelmat

Vielä loppuun lukemista luopumisen tueksi:
http://pollitasta.fi/2009/03/11/strategia-on-luopumista-osa-1/
http://pollitasta.fi/2009/03/14/strategia-on-luopumista-osa-2/
http://pollitasta.fi/2009/03/21/strategia-on-luopumista-osa-3/
http://pollitasta.fi/2009/03/25/strategia-on-luopumista-osa-4/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.10.2010 @ 02:16

911.10.2010 9:18

Yhdyn noihin kahteen ehdotuksee. Se suosikki lista olisi tosi kätevä ni ei tosiaan tarvitsisi ettiä aina uudestaa ja uudestaa niitä samoja ohjelmia. Ja sitte toi 64-bittisen windows 7:an huomioiminen download.fi:ssä olis myös tosi hyvä juttu. Ku itekki kyseistä käytän.

1011.10.2010 10:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hiioppia:
64 bittinen Windows 7 on jo nyt tulevaisuutta, joten se tulisi huomioida Download.comia paremmin. Nyt muodostuu turhaa vaivaa penkoa 64 bittisiä versioita ohjelmien suhteellisen sekavilta kotisivuilta.
Toisaalta valtaosa softista on saatavilla ainoastaan 32-bittisenä, joka tekee tuosta vähän ongelmallista (ja valtaosalle softista on toisaalta "melkein se ja sama" ovatko ne 32- vai 64-bittisiä eli niistä tuskin koskaan tuleekaan 64-bittisiä versioita). Tuon suhteen ollaan pyritty siihen, että softien kuvauksen yhteydessä on aina linkit "muut editiot", jos ohjelmasta on useampi eri "editio", esim. juuri erillinen 64-bittinen versio. Ja lisäksi sivupalkkiin lisättiin (tosin ei kovin näkyvälle paikalle) linkki tuohon meidän artikkeliimme softien yhteensopivuuksista neuvoa antamaan.

Tietty jos joku kertoo sen, miten tuota 64-bittisyyttä pitäisi huomioida paremmin, niin mehän tehdään :-)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Samakot:
Asia mikä piti jo kirjoittaa laitevertailun kyselyyn, mutta kirjoitetaan nyt sitten tähän. Olisiko aika luopua jostainkin? Afterdawnin perusidea tuntuu nyt rönsyilevän sinne tänne. Erillaiset sivustot ovat tavallaan kaikki afterdawn.com sivuston alaisuudessa, mutta tavallaan taas erillisä kokonaisuuksia. Rajaveto on niin häilyvä että käyttäjänä menen tästä oikeastaan vain hämilleen.
Kenties. Toisaalta meillä on ollut ideana sellainen "täyden palvelun IT-sivusto", josta löytyy "kaikki mahdollinen" tekniikkaan liittyvä saman katon alta. Harvinainen konsepti sinänsä, myönnän, lähinnä CNET taitaa olla ainoa, joka tuohon pyrkii.

Lainaus:
Suoria ehdotuksia:
- Luopukaa Puhelinvertailu.comista. Uutiset afterdawnin omien uutisten joukkoon ja puhelinvertailu liitettään laitevertailuun (jossa se näyttääkin jo olevan).
Puhelinten vertailu voitaisiin kyllä "tappaa" ja siirtää se aD:n tuotevertailuun pidemmällä aikajänteellä, mutta erillisen kännyköistä uutisoivan saitin tappaminen.. Jaa-a. Pitää miettiä, saitti on kuitenkin onnistunut profiloitumaan aika hyvin omaksi palvelukseen, jolla on oma "fanikuntansa".

Lainaus:
- Luopukaa testit osiosta, nytkin uusipana on testinä turkulainen piraatti. Testejä toki saa jatkossakin tulla, mutta ne voidaan yhdistää uutisiin ja vaikka sivuelementtiin bannerit uusimpiin testaihin.
Testit -osiohan on ihan vain lista testeistä, kun niille ei aiemmin sellaista ollut. Tehtiin lähinnä testien löytämistä varten. Tuo, miksi siellä on näköjään kaksi uutista, on hyvä kysymys, pitää poistaa.. Mutta jos tuo lista poistetaan, ei taaskaan löydetä testejä enää mistään, vaan ne hukkuvat normiuutisten sekaan.

Lainaus:
Luopukaa käyttäjien omista sivuista, viimeisen kuukauden aikana kolme merkintää sinne.
Juu, tälle ollaan tekemässä "jotain" toivottavasti jo talven mittaan. Idea on muuttaa se ehkä enemmänkin "käyttäjätietokeskukseksi", josta näkee mitä käyttäjä on saitilla tehnyt, kronologisesti.

Lainaus:
Keskustelu ja vastaukset vie nyt vähän huomioita toisilta ja hämmentää. Vastaukset ovat kyllä hyvin lähtenyt liikkeelle, joten en osaa sanoa mikä tähän olisi järkevä ratkaisu.
Kysy/vastaa -alueen toiminnallisuus tulee muuttumaan lähemmäs wikianswersia, pöllien pari ideaa muista q/a-saiteista, joka toivottavasti selkeyttää tuota keskustelualueiden ja q/a -alueen välistä eroa.

Lainaus:
Tuotevertailusta itse joko luopuisin tai panostaisin siihen kunnolla. Tällä hetkellä se ei ole suomen paras, joten se jää ainakin itseltäni käyttämättä. Siihen rutkasti lisää käyttömukavuutta niin ollaan oikeilla jäljillä.
Käyttömukavuus, kerro. Miten? Se on se mitä ollaan yritetty udella jengiltä, että mitä siellä pitäisi muuttaa, että se olisi "paras"..

Härveleitä ja hintoja tulee ihan pirusti lisää lähiviikkoina, kunhan kaikki hommat saadaan napsahtamaan kohdalleen.

Lainaus:
Nyt kun nuo muutokset on tehty niin päästään itse aiheeseen eli download.fi sivuston kehittämiseen. Palvelu kun on erillisessä domainissä, niin ehdottomasti myös oma ulkoasu hardware.fi:n tyyliin.
Leiskan yhtenäistäminen AfterDawnin omistamien palveluiden välillä johtui oikeastaan kahdesta syystä:

-cross-linkkaamme rankasti saittien välillä, joten leiskan tulisi olla pitkälti sama, imo.

-Karu tosiasia: raha. TNS Metrix vaatii saiteilta tietyn yhtenevän teeman, ennenkuin ne voidaan mitata yhtenä pakettina ja yhtenä pakettina mittaaminen on meille aika oleellinen juttu, että voidaan iskeä mahdollisimman hyvät luvut mainostajien eteen.

Lainaus:
Itselläni tulisi ylempänä mainittua omaa listaa ainakin käytettyä. Erityisesti jos ohjelmista voisi ladata uusimmat versiot yhteen zippiin paketoituna. Taas tuota starttipakettia ei varmankaan tulisi käytettyä, kun olen ajansaatossa päätynyt käyttämiini ohjelmiin ihan kokemuksen pohjalta niin siinä tuskin olisi minulle sopivia ohjelmia.
Okei, eli yksi plussa lisää. Pitää funtsia vähän miten tuon toteuttaisi parhaiten. Muistelen Betanewsin käyttävän jotain vastaavaa, pitänee varastaa sieltä..

Lainaus:
Yksi lisäys voisi olla, että kirjautuneet käyttäjät valitsevat oman käyttöjärjestelmänsä, jolloin sivusto ehdottaa vain sille koneelle sopivia ohjelmia ja niiden versioita. Toki tuo oma lista päivittyisi myös tämän tiedon avulla.
Teknisesti todella helppo tehdä, mutta käyttöliittymän kannalta (eli miten tuosta saa tehtyä idioottivarman/-helpon käyttää) hankala/hko. Pitää funtsia.

Lainaus:
Pidän Ilmaisohjelmat.fi sivun ohjelmalistauksesta, joten lähtisin siitä ottamaan mallia. http://www.ilmaisohjelmat.fi/ohjelmat
Ihan kiva, esim:

http://www.ilmaisohjelmat.fi/audiomuuntimet

Mutta kun softia on yhdessä kategoriassa esim. 275, menee ehkä hieman pitkäksi?

Lainaus:
Vielä loppuun lukemista luopumisen tueksi:
http://pollitasta.fi/2009/03/11/strategia-on-luopumista-osa-1/
http://pollitasta.fi/2009/03/14/strategia-on-luopumista-osa-2/
http://pollitasta.fi/2009/03/21/strategia-on-luopumista-osa-3/
http://pollitasta.fi/2009/03/25/strategia-on-luopumista-osa-4/
Tuttua kamaa, projekteja on oikeasti tapettu tässä vuosien mittaan aika montakin. Blasteroidsiin tuli pistettyä parin vuosipalkan verran rahaa, mutta se on nykyisin kuollut projekti, joka todnäk haudataan domaininakin lähikuukausina. MP3Lizard sätkii vielä, mutta meidän käsissämme se ei ole kyllä kehittynyt enää vuosikausiin. Vaihtoehtoina on mietitty saitin tappamista, myymistä olemassaoleville vastaaville palveluille tai sit sen spinnaamista omaksi projektikseen ja siihen vapaaehtoisten/uusien omistajien etsimistä.

Eli joo, luopumisen tuska on tuttua ja huteja tulee aika usein. "My" on yksi esimerkki hutista, josta kuviteltiin tulevan iso juttu, mutta joka ei koskaan sellaiseksi muodostunut. Mutta monta osumaakin on, tuotevertailu pakotti muutkin suomalaiset vertailupalvelut tuomaan tuotetiedot, jne näkyviin. Ja tuotevertailu on edelleen ylivoimaisesti suurin käyttäjäarvioiden koottu paikka Suomessa. Q/A lähti aika hyvin lentoon vuodessa, Puhelinvertailussa löydettiin oikea sapluuna vuoden kokeilun ja hieromisen jälkeen (sen jälkeen siis kun ostimme saitin). Jne.

Mutta thanks, hyvää ruokaa ajatuksille taas.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.10.2010 @ 10:55

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1112.10.2010 14:18

Tuo omaan profiiliin liitetty ostoslista kuulostaa hyvältä, kun ei tarvitse tosiaan aina etsiä uusiksi ohjelmia. Siihen vielä lisäehdotus.

Profiili pitäisi muistissa minkä version olen mistäkin listallani olevasta ohjelmasta viimeksi ladannut. Sitten kun tulen omalle ostoskori sivulleni siellä vain nappi "lataa päivitykset" ja tadaa alkaisi valumaan vain ne, joista on viime latausten jälkeen tullut uudet versiot. Säännöllinen katsotaanpa mitä ohjelmia on päivitetty rumba lyhenisi tunneista kolmeen sekunttiin ja joisin onnellisena latauksen edetessä kahvikuppia tehden jotain kivaa :)

1212.10.2010 16:50

Monet noista ehdotuksista tuovat mieleeni monista Linux-jakeluista tutut pakettivarastot ja pakettienhallinan, josta voi asentaa lähes kaikki tarvittavat sovellukset ja se myös päivittää ne automaattisesti. Ehkä joskus voisi tehdä download.fi-pakettienhallinnan Windowsille. :)

1313.10.2010 10:46

No jos Download.fi tekisi Appstoreen tai Androidille oman uutisotsikko-ohjelman joka ilmoittelisi kansainvälisiä uutisia vaikka päivittäin älypuhelimiin, kun niiden käyttäjiä on koko ajan enemmän ja enemmän. Kansainvälistä näkyvyyttä ja monipuolista uutisointia nyky-nörteille! :)

1416.10.2010 9:09
Croft
Inactive

Onhan tuo ihan kelpo palvelu ollut muun osalta paitsi ohjelmien ajantasaisuuden. Hyvin paljon — aivan liikaa — teillä tarjotaan vanhoja versioita tutuistakin ohjelmista vaikka uusia versioita on tullut jo joissain tapauksissa yhden lisäksi useampiakin, niin täysiä versioita kuin Beetojakin...

Pikaisen selailun tulos: Google Earth, Malwarebyte's Anti-Malware, AI RoboForm, ObjectDock, Internet Explorer, Java, Silverlight, IntelliType Pro, .NET Framework, Adobe AIR, NVIDIA ForceWare, VistaGlazz, AutoGK, Eusing Free Registry Cleaner...

Teillä tarjotaan noita vanhoja, vai onko tarkoituksella jätetty päivittämättä? Miten se systeemi toimii teillä, tarkistetaanko päivityksiä käsin vai ihan automaattisesti?

EDIT: Käytän ja olen jo pidemmän aikaan käyttänyt FileHippoa, sieltä kun löytyy monet omista ohjelmista ja aina ajantasalla, ohjelmia päivitetään kerran päivässä ja Update Checker on kätevä työkalu tarkistaa omat vanhat versiot useimmista ohjelmista. ;)

AfterDawn voisi tutustua nykyaikaisiin useisiin latauspalveluihin vasta äskettäin yleistyneisiin Update Checkereihin, ne on oikeasti tooodella käteviä ja sopisi teillekin sellainen kiva palvelu. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.10.2010 @ 09:35

1516.10.2010 11:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Croft:
Onhan tuo ihan kelpo palvelu ollut muun osalta paitsi ohjelmien ajantasaisuuden. Hyvin paljon — aivan liikaa — teillä tarjotaan vanhoja versioita tutuistakin ohjelmista vaikka uusia versioita on tullut jo joissain tapauksissa yhden lisäksi useampiakin, niin täysiä versioita kuin Beetojakin...

Pikaisen selailun tulos: Google Earth, Malwarebyte's Anti-Malware, AI RoboForm, ObjectDock, Internet Explorer, Java, Silverlight, IntelliType Pro, .NET Framework, Adobe AIR, NVIDIA ForceWare, VistaGlazz, AutoGK, Eusing Free Registry Cleaner...

Teillä tarjotaan noita vanhoja, vai onko tarkoituksella jätetty päivittämättä? Miten se systeemi toimii teillä, tarkistetaanko päivityksiä käsin vai ihan automaattisesti?
Mjoo, näyttäisi osa mainitsemistasi softista olevan, syystä tai toisesta jäänyt päivittämättä uuteen / uusimpaan versioon. Potkin jengiä hieman hoitamaan nuo kuntoon. Tarkoituksellista tuo ei ole, vaan softia päivitetään 7krt viikossa kahden miehen voimin ja päivityksiä tulee kaikenkaikkiaan 150-500 viikkotasolla. Mutta ainahan on parannettavaa -- nopeasti vilkaisin, niin esim. Filehipossa on etusivulla 5 softaa, jotka ovat vanhempia kuin meillä :-) Samoin Softonic on aika usein "jäljessä" päivän pari. Tavallaan kilpajuoksua aikaa vastaanhan tämä kaikille softasaiteille on, jos valikoima on laaja (meilläkin 3000 ohjelman rajapyykki lähenee).

Lainaus:
EDIT: Käytän ja olen jo pidemmän aikaan käyttänyt FileHippoa, sieltä kun löytyy monet omista ohjelmista ja aina ajantasalla, ohjelmia päivitetään kerran päivässä ja Update Checker on kätevä työkalu tarkistaa omat vanhat versiot useimmista ohjelmista. ;)

AfterDawn voisi tutustua nykyaikaisiin useisiin latauspalveluihin vasta äskettäin yleistyneisiin Update Checkereihin, ne on oikeasti tooodella käteviä ja sopisi teillekin sellainen kiva palvelu. :)
Update Checker ja vastaavat ovat kyllä käteviä, BrotherSofthan (maailman suurin softasaitti, btw.) tuon konseptin toi laajemmalti käyttöön tuossa nelisen vuotta takaperin. Pitää tutkia, Filehiponkaan softa ei näyttäisi olevan heidän itsensä tekemä, vaan kolmannen osapuolen, joka helpottaisi elämää aika paljon, varsinaisten työpöytäsoftien tekeminen kun ei ole meillä firman sisällä ihan ydinosaamista. Mutta thanks, hyvä idea.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1616.10.2010 11:19

Aiheeseen liittyen, vaikka download.fi:n "isompaa kehitysrepäisyä" ei ole vielä aloitettu, on tässä viime viikon aikana parannettu mm. sivuston sisäistä hakukonetta askel -- toivottavasti -- parempaan suuntaan, lähinnä analysoimalla hakuja, jotka eivät tuota toivottuja tuloksia ja viilaamalla systeemiä sen pohjalta eteenpäin.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1720.10.2010 9:47

Blasteroidsin suurin ongelma on siinä ettei sivu ole saanut "mainosta" ja nimi ei ole suomalaisille kovinkaan itsestään kertova.

Itselleni ainakin heräsi kysymys "mikä ihmeen Blasteroids?", tuosta olisi voinut olla paljonkin iloa kun olisi vain muistanut sen olemasssaolon.

Olisi ihan kätevää jos download.fi saisi rekistöröityneen käyttäjän softalistan ja mahdollisuuden upata listalle muitakin kuin download.fi:stä suoraan löytyviä ohjelmia ja tiedostoja.

Reaaliaikainen chatti tuohon reunaan voisi olla kanssa jännä. Vaikka taitaapa afterdawnilla olla se irc kanavansakin.


Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto