AfterDawn: IT-alan uutiset

USA haluaa kansallisen nettiliikenteen salakuuntelun helpommaksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.9.2010 08:38 Kommentteja (10)

USA haluaa kansallisen nettiliikenteen salakuuntelun helpommaksi New York Times -lehden verkkosivuilla uutisoidaan Yhdysvalloissa valmistelussa olevasta lakiehdotuksesta, joka mahdollistaisi kaikenlaisen verkkoliikenteen salakuuntelemisen Yhdysvaltain hallinnon alaisille organisaatioille. Tällä hetkellä puhelinliikenteen salakuuntelusta on tehty Yhdysvalloissa helppoa, mutta pelko puheluiden siirtymisestä verkkoo esimerkiksi Skypen ansiosta on saanut lainsäätäjät takajaloilleen. Lakiehdotus esitellään ensi vuoden aikana.
Lain voiman saadessaan ehdotus pakottaisi netin viestipalvelut järjestämään salakuuntelumahdollisuudet Yhdysvaltain hallinnolle. Ulkomaisten palveluiden tulisi ehkä myös perustaa erillinen konttori Yhdysvaltoihin, minkä kautta viestiliikenne saadaan kierrätettyä salakuuntelun mahdollistamiseksi.

Ongelmina ovat salakuuntelumahdollisuuden järjestämisestä aiheutuvat lisäkulut ja yksityisyyden suojaan liittyvät kysymykset. Lisäksi P2P-viestintäohjelmistot tulisi kehittää uudelleen niin, että viestimisen salakuuntelu on mahdollista. Edellä mainittu Skype on yksi suosituimmista P2P-teknologiaa hyödyntävistä viestintäohjelmista.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

129.9.2010 8:56

Niin

miten USA voisi pakottaa irc gallerian perustamaan oman toimiston USAn vain sen takia että sitä olisi helpompi salakuunnella? Ja kun se voi ja tekee sitä tälläkin hetkellä netissä helpommin?

Siis ihan oikeasti, kuka haluaa käyttää tämän jälkeen esim Skypeä joka on suljettu ohjelmisto ja jonka salakuuntelu olisi helppoa? Toisaaĺta kyllähän näitä salakuunnellaan rautavalmistajien toimesta ja avustuksella tälläkin hetkellä joten siinä ei ole mitään uutta.

229.9.2010 11:08

Sen jälkeen lisään jokaiseen skypepuheluun jotain "Fuck USA" -kommentteja

329.9.2010 11:51

Hyvin on sikäläinen teosto lobannut, uusi lomamökki luvattu kongresissa? Hei helv...


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

429.9.2010 12:05

Voisiko tuota sitten kiertää esimerkiksi salatuilla VPN yhteyksillä. Siis ei minulla niin väliä jos joku kuuntelisi meikäläisen skype-keskusteluja, mutta onnistuisiko tuo käytännössä jos hankkisin IPREDATOR-palvelun kaltaisen VPN tilin.

529.9.2010 12:40

@4 Onnistuisi kai jos salakuuntelumahdollisuudet olisi kerran rakennettava palveluihin itseensä eikä esim. ISP-tasolle. VPN ei moiselta suojaa. Tuskin tämä nyt kuitenkaan tulee toteutumaan. Aikamoista '84-meininkiä.

629.9.2010 19:00

@Alexi
VPN:stä on tosi vähän hyötyä Skypessä, sillä tässä tilanteessa Jenkit kuuntelisivat puheluita. IP:n piilottamisella ei ole hirveästi merkitystä.

@Liejupiru
ISP ei hirveämmin hyödy kryptatusta liikenteestä, jota se ei pysty lukemaan selväkielisenä.

Yleisesti. Tuostakaan ole mitään hyötyä, kun ihmiset vaihtavat vapaisiin ohjelmistoihin. Diaspora on hyvä esimerkki siitä mihin sosiaaliset mediat saattavat tulevaisuudessa mennä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.9.2010 @ 19:00

729.9.2010 19:12
Tnoi
Inactive

Jenkeillä taas foliohatut vähän tiukalla. Ne ei näköjään vaan osaa ymmärtää että 99,999999 prosenttia maailman väestöstä ei uhkaa niiden uljasta valtiota millään tavalla. Ja jos niitä skypejä yms. aletaan salakuunnella niin kaikki siitä kuitenkin saavat tietää ja kukaan oikeasti uhkaava/rikollinen taho ei niitä enää sen jälkeen käytä. Joten USA aikoo siis taas kuluttaa miljoonia johonkin täysin turhaan.

829.9.2010 21:40

@6 En niin väittänytkään, vaan juurikin päin vastoin. Eli VPN ei suojaa palveluihin tieten tahtoen tehdyiltä rei'iltä, mutta ISP:ltä kyllä.

930.9.2010 16:30

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää että millä oikeudella USA pystyy pakottamaan jonkin yrityksen perustamaan konttorin USA:han tai antamaan työkalut salakuunnella liikennettä vaikka kyseinen yritys ei edes toimisi USA:ssa?


https://ragequiit.wordpress.com/

"Hyvä pointti. Joo aivan totta. Tuo on kyllä hyvä näkökulma asiaan. Ite olin kyllä vähän muuta ajatellu, mutta tosi hyvä vastaus kyllä."

102.10.2010 1:45

Jenkit näemmä havittelee korean touhuja mutta yhtälö ei vaan tue nyt sitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto