AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bayn oikeudenkäynti jatkuu tänään

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.9.2010 14:19 Kommentteja (3)

The Pirate Bayn oikeudenkäynti jatkuu tänään Ruotsin hovioikeus aloittaa tänään The Pirate Bay -jutun valitusten käsittelyn. Käräjäoikeus tuomitsi viime vuonna Fredrik Neijn, Gottfrid Svartholmin, Peter Sunden ja Carl Lundströmin vuodeksi vankeuteen sekä 30 miljoonan kruunun (2,7 miljoonan euron) vahingonkorvauksiin.
Sekä kanteen nostaneet levy- ja elokuvayhtiöt että syytetyt valittivat käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Kanteen nostaneiden yritysten mielestä käräjäoikeuden määräämät 30 miljoonan kruunun korvaukset eivät riittä kattamaan kaikkia toiminnasta aiheutuneita vahinkoja.

Syyttäjän mukaan neljä syytettyä ylläpitivät ja kehittivät palvelua ja täten mahdollistivat muiden ihmisten tekijänoikeusrikosten tekemisen. Syyte koski alunperin 34 eri väitettyä tekijänoikeusrikkomusta, joista 21 liittyi musiikkikappeiden levitykseen, 9 elokuviin ja 4 peleihin. Muutama artisti kuitenkin vetäytyi jutusta sillä perusteella, että levy-yhtiöt olivat nostaneet kanteita kysymättä artistilta, jolla ei välttämättä edes ollut periaatteellista ongelmaa yksityiseen käyttöön tapahtuvan tiedostonjaon kanssa.

Hovioikeuden käsittelyn piti alkaa jo viime vuoden marraskuussa. Kahta käräjäoikeuden tuomaria kuitenkin epäiltiin jääveiksi käsittelemään asiaa, sillä tuomarit olivat tai olivat olleet jäseninä tekijänoikeusjärjestöissä. Ruotsin korkein oikeus päätyi näkemykseen, että jäsenyyksistään huolimatta tuomarit eivät olleet esteellisiä käsittelemään tapausta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

128.9.2010 14:32

Oikeudenkäynti on poliittinen ja lopputulos ainakin hovin osalta selvä. Tämä on selvää sen takia että hovin käsittely on siirretty Ruotsin vaalien jälkeiseen aikaan. Sieltä tulee langettava tuomio. Todennäköisesti langettava tuomio tulee myös Ruotsin korkeimmasta oikeudesta mutta tähän sitten ajan myötä. Mutta nämä tuomiot ei oikeastaan muuta mitään kuin välimatka kansalaisten ja vallanpitäjien välillä kasvaa ja se on huono asia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.9.2010 @ 14:32

228.9.2010 15:13

"Niin turhaa, niin turhaa."

Turhaa. Luulevat siellä oikeudessa varmaankin pysäyttävänsä laittoman tiedonsiirron, kun ei vaan pysäytä. Heti jos tai kun TPB (ThePirateBay) joskus kaatuu, ihan takulla jokin uusi hirmu tulee ja perustaa uuden ihan samanlaisen laittoman saitin ja tilanne on taas täysin sama. Ainut asia mitä toi oikeus tekee on se että ihmiset rupeavat pelkäämään enemmän kiinnijäämistä...

Niinkuin sanottu: niin turhaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.9.2010 @ 15:13

328.9.2010 17:28

Lainaus:
Ruotsin korkein oikeus päätyi näkemykseen, että jäsenyyksistään huolimatta tuomarit eivät olleet esteellisiä käsittelemään tapausta.

Ketähän siellä korkeimmassa oikeudessa on?

Ja miksei AfterDawn uutisoi?
http://torrentfreak.com/ddos-takes-down-...er-sites-100928

Edit:
Hyökkäyksiä suunnitteleva sivusto: http://www.tieve.tk/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.9.2010 @ 17:59

Power corrupts

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto