Intel uhkaa haastaa oikeuteen murretun HDCP-avaimen käyttäjät

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.9.2010 20:57 Kommentteja (8)

Intel uhkaa haastaa oikeuteen murretun HDCP-avaimen käyttäjät Verkkolehti Wiredin mukaan Intel on ilmoittanut ryhtyvänsä oikeustoimiin kaikkia tahoja vastaan, jotka uskaltautuvat jollain tapaa hyödyntämään viime viikolla aidoksi varmistettua HDCP-avainta.
DHCP-suojausta yrityksille lisensoivan yhtiön puhemies Tom Waldropin mielestä laki on yhtiön puolella.

"Lait suojaavat sekä kyseessä olevaa immateriaaliomaisuutta että sisältöjä, jotka ovat sisällöntuottajien omaisuutta. Jos joku yrittää rakentaa suojauksen kiertämisen mahdollistavan laitteen, me ja muut oikeuksien omistajat aiomme käyttää sopivaksi katsomiamme keinoja estääksemme sen."

Waldrop ei suostunut kommentoimaan onko yhtiö ilmoittanut liittovaltion viranomaisille mahdollisesta liikesalaisuuksien vuotamisesta. Intelillä ei kuitenkaan uskota, että avainta olisi vuodettu esimerkiksi työntekijöiden toimesta, sillä edes työntekijät eivät pääse näkemään sitä tuotantoprosessissa.

"Joku on onnistunut laskemaan avaimen matematiikan ja tietokoneiden avulla", epäilee Waldrop.Jo ennen avaimen julkaisemista on esitetty väitteitä, että vain 50 yksittäisen laiteavaimen tietäminen mahdollistaisi niiden luomisessa käytetyn yleisavaimen laskemisen.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

120.9.2010 21:42

Lait jotka on suuryritykset tehneet onko niillä nyt mitään painoarvoa?

Jos kiinalainen/taiwanilainen firma myy sopivaa rautaa tai jos jostain olisi saatavilla piirilevy teko ohjeet jossa olisi sopivat liittimet ja joilla joilla voitaisiin AVR laitteilla flashätä paikasta Z saatu ladata softa niin kenet Intel voi haastaa oikeuteen?

Ja näitä piirejä valmistavat ja käyttävät todennäköisesti vain ammattipiraatit joille ei nyt mahda juuri kukaan.

221.9.2010 03:05

Tuossa tuo DHCP kuitenkin varmana pitaisi olla HDCP

321.9.2010 06:21

Hyvähän se on ison firman uhkailla pienempiään. Se tosin on varmaa että Intel on hävinny tän pelin. Sitte vaan odotellaan että markkinoille alkaa tulla erilaisia salauksenpurkutoteutuksia.

421.9.2010 08:31

No tuo on tyypillistä supercorporaten toimintaa eli pienet lakaistaa maton alle ja jos vielä vikisee tapetaan se lopullisesti jos ei muuten niin omilla säännöillä...Itse olen poikotoinut inteliä jos 2001 vuodesta lähtien.

Omassa koneessa piirisarja AMD, läppärissä Via etc prossuina only AMD. Eli laittakaappas intel poikottiin.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

521.9.2010 13:07

Tämä menee kyllä liian pitkälle.

621.9.2010 13:12

no eihän tosta HDCP:stä enää mitää haittaa ole kun AACS on saatu jo murrettua, joten bluray kopioita voi tehä ihan ongelmitta. En siis keksi yhtäkään syytä miksi HDCP pitäisi yrittää purkaa (paitsi jos haluaa katsoa blurayta kivikautisella telkkarilla analogiliitännän kautta)


HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

723.9.2010 12:17

Kiinalainen firma voi valmistaa laillisesti täysin laillisen HDCP:tä käyttävän laitteen, mutta käyttäjä voikin sitten hakkeroida sen firmwarea (ja tarvittaessa hardwarea) paremmaksi.

Intelin uhittelut ovat yhtä tyhjän kanssa, sillä "näkymättömiä" käyttäjiä on mahdotonta syytellä. Mutta uhkailun kohteena ovatkin laillisten tallenteiden käyttäjät jotka mahdollisesti haluaisivat katsella HDCP yhteensopimattomilla laitteilla.

Piraattileffoissa kun ei HDCP-haitake riivaa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

823.9.2010 13:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
En siis keksi yhtäkään syytä miksi HDCP pitäisi yrittää purkaa (paitsi jos haluaa katsoa blurayta kivikautisella telkkarilla analogiliitännän kautta)

PS3:n pelikuvaa voi kaapata HDMI:n kautta, kun käyttäisi tuollaista HDCP-purkajaa. Nykyään tuo ei onnistu kuin devikonsoleiden kanssa. Lisäksi jotkin viritinvahvistimet eivät oikein toimi HDCP:n kanssa kunnolla, joten niiden osalta tuollainen halpa mokkula olisi kiva lisä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto