AfterDawn: IT-alan uutiset

Tuleeko PlayStation 2 -yhteensopivuus takaisin PS3:lle?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.9.2010 13:03 Kommentteja (8)

Tuleeko PlayStation 2 -yhteensopivuus takaisin PS3:lle? Sony on hakenut patenttia tekniikalle, jonka avulla nykyisillä PS3-versioilla voisi pelata PS2-pelejä. Pelkkä patenttihakemus ei vielä todista Sonyn aikeista toteuttaa patentin mukaisia laitteita, mutta ainakin sitä on yhtiössä harkittu.
Hakemuksessa kuvaillaan adapteria, joka voitaisiin kiinnittää PS3-konsoliin USB-liitännän kautta. Tietojen mukaan adapteri sisältäisi oman prosessorin, grafiikkaprosessorin, äänipiirin ja emuloidun DVD-purkuohjelman. Adapterin avulla olisi mahdollista pelata lähes kaikkia PS2-alustalle tehtyjä pelejä.

Alkuperäisen julkistuksen yhteydessä PS3-konsolit olivat laitetasolla yhteensopivia vanhemman sukupolven kanssa. Seuraavassa versiossa Sony poisti laitetason tuen ja korvasi yhteensopivuuden emulaattorilla kustannussyistä. Tiputtaakseen valmistuskustannuksia vielä alemmas, Sony poisti myös emulaatiomahdollisuuden

Useiden arvioiden mukaan PS2-pelaajia löytyy vielä maailmalta runsaasti ja Sonyn tarkoituksena saattaakin olla tehdä päivityksestä uudempaan sukupolveen houkuttelevampi vanhaa tekniikkaa tukemalla.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

116.9.2010 13:28
Kimble82
Vahvistamaton

Hyvä tapa rahastaa jo kyllä kalliilla konsolilla :)

216.9.2010 13:50
AfterDawn Addict

Miten niin kallis? Saman hintainen kuin muutkin! Just oli gigantissakin 269€:lla tarjouksessa316.9.2010 15:02

Niin,tai sitten julkaisevat jonkun "slim" ruiskuversion jossa on yhteensopivuus ps2 peleille.. :(
olisihan aikas reilumeininki suoda tuo vanhojenkin pelien pelailu konsolilla.

Lainaus:
Hyvä tapa rahastaa jo kyllä kalliilla konsolilla :)
Niin aika suhteellinen käsitys kun ps3 kolmonen kuitenkin ajaa täysin myös blueray soittimen asian..
jos pölynimuri tai kahvinkeitin on samassa hintaluokassa onko se niin kallis? :)

416.9.2010 16:05

poistetaan, lisätään, karsitaan, kursitaan... Ei näin. Hienoa että karsivat ominaisuuksia, niin ei minunkaan tarvitse masiinaan sortua. Ei sillä, onhan tuo GT5 vihdoin ja viimein tulossa pleikalle, ehkä sitten on pakko muuttaa näkemyksiä. Itselleni viimeinen pisara osto aikeille oli Linux tuen lopettaminen, ei sillä sitä varten on tietokone, mutta olisi tuolla ollut enemmänkin tekemistä. Toki pelikone on pelikone. Mutta kerran multimedia laitteeksi mainostettu, niin multimedia laite se silloin pitäisi ollakkin.

Sitä en sano, tarjoaa hienot peli elämykset (niin tosin tarjoaa PC:kin) ja ripsakasti pelittävän bluray soittimen, mutta hifi hyllyyn tuo ei kyllä ulkonäkönsä puolesta istu sitten millään. Maksimissaan tummenetun lasihyllyn taakse.. Eipä silti, eipä teek boxitkaan tässä asiassa poikkeusta. Blaah, taidan vain olla hieman liian kyyninen. Pelikone villitys meni wanhan Xboxin myötä, jollaisen meinaan seuraavasta tilistä mennä ostamaan ihan vaan media boxisiksi, jonka piilotan syvimpään kaappiin:)


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

516.9.2010 18:13

Seuraavaksi julkaisevat systeemin (edelleen USB-väylään), jolla Playstationiin voi asentaa Linuxin. Siinä on erillinen x86-suoritin ja omaa muistia. ;)

617.9.2010 12:57

Eikö USB-väylä ole tuollaiselle liian hidas? Digitalfoundryn mukaan kyseinen värkki liitettäisiin ennemminkin Ethernet-porttiin: http://www.eurogamer.net/articles/digita...tent-blog-entry

717.9.2010 13:13

He he, se olisi jo tämän rahastuspolitiikan huipentuma.

817.9.2010 14:23

Ja tuotako ei voi toteuttaa softalla? Ei kai se voi niin paljon tehoa viedä? Sony väsäämään emun ja ps-storeen myyntiin kympillä ja kauppa käy.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto