AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokian toimitusjohtaja sai lähtöpassit

Kirjoittaja Jari Ketola @ 10.9.2010 08:59 Kommentteja (41)

Nokian toimitusjohtaja sai lähtöpassit Nokian hallitus tiedotti tänään toimitusjohtajan vaihtumisesta. Olli-Pekka Kallasvuon saappaisiin hyppää kanadalainen Stephen Elop, joka johtaa tällä hetkellä Microsoftin yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä. Elop aloittaa uudessa tehtävässään 21. päivä syyskuuta. Hän on suorittanut tietotekniikan ja -hallinnon tutkinnon McMasterin yliopistossa Hamiltonissa kotimaassaan Kanadassa.
Stephen Elop toteaa uudesta tehtävästään:
Olen erittäin innoissani, että minusta tulee jäsen tiimiin, jonka tavoitteena on entisestään vahvistaa Nokian kiistatonta asemaa mobiilin viestintäteollisuuden johtajana ja jonka herpaantumattomana tehtävänä on asiakastarpeisiin ja -odotuksiin vastaaminen. Nokian globaali asema on ainutlaatuinen, ja yhtiöllä on upea brändi, jonka varaan voimme rakentaa. Nokiassa on erittäin lahjakkaita ja omistautuneita ihmisiä, ja olen vakuuttunut, että yhdessä toimien voimme jatkaa kuluttajien odotukset täyttävien innovatiivisten tuotteiden luomista. Nokian slogan ilmaisee selvästi avaintavoitteemme:Connecting People saa uusia ulottuvuuksia, kun kehitämme tuote-, ratkaisu-, ja palveluvalikoimaamme.

Nykyinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo jättää tehtävänsä 20.9.2010 ja jäsenyytensä Nokian hallituksessa välittömästi. Hän jatkaa Nokia Siemens Networksin hallituksessa sen puheenjohtajana. Toimisopimuksensa ehtojen mukaisesti Kallasvuo on sopimuksen päättymisen yhteydessä oikeutettu saamaan yhteensä noin 4,6 miljoonan euron korvauksen, joka vastaa 18 kuukauden peruspalkkaa ja tavoitebonusta.

Kallasvuo on Nokian toimitusjohtajana ollessaan ollut ajoittain ankarankin kritiikin kohteena. Yhtiö ei ole hänen johdollaan onnistunut pysyttelemään älypuhelinmarkkinoiden terävimmässä kärjessä. Nähtäväksi jää, palauttaako uusi toimitusjohtaja ja positiivista väreilyä aiheuttanut Nokia N8 -puhelin markkinoiden uskon Nokiaan.

Edellinen Seuraava  

41 kommenttia

110.9.2010 9:14

No vihdoinkin jotain hyvää, paitsi, että ollaan me juntit suomalaiset aika tyhmiä, kun pitää palkata johtajatkin ulkomailta.

210.9.2010 9:22

Amerikan valloitus voi alkaa kun yhtiö sai toimitusjohtajan, jonka puheista amerikkalaiset saavat selvää :)

Saa nähdä mitä kontaktit Microsoftiin päin tuovat tullessaan Nokian puhelimiin.

310.9.2010 9:40

Aina saa moittia kapteenia mutta ei laivaa voi kääntää yhdessä yössä. Ja mokia on tehty kaikilla tasolla ei vain ylimmässä johdossa. Toivottavasti tämä ei lisää M$ pohjautuvia laitteita vaan nokia pysyisi Meegossa ja Symbianissä

410.9.2010 9:50
spam
Vahvistamaton

1@
>No vihdoinkin jotain hyvää,

Suomessa ulkolaista Tjtä on pelätty, eli kotiin (Suomeen) päinvetaminen saattaa vähentyä.

2@
>Saa nähdä mitä kontaktit Microsoftiin päin tuovat tullessaan Nokian
>puhelimiin.

Voi olla että tulee mieleen suhteiden viileneminen jos yhteistyökumppanilta kaapataa johtaja. Mutta voi se olla myös aivan päivnvaston ja lähentävä tekijä, Nokia Yahoo on kimpassa, ja Yahoolle on siirtynyt Nokialaisia, MS ja Yahoo myös pelaavat peliään.
Jos siirtyminen ei aiheuta kielteisiä juttuja niin tutut kontaktit helpottaa.

Valinnan vauhdittaja varmaan se että ko nimi on kiertänyt(tuntee) monia Jenkkiyhtiöitä.

510.9.2010 9:51
spam
Vahvistamaton

Moni on odottanut tätä hetkeä jo pitkään kun Kallasvuo on luotsannut Nokiaa kyvyttömästi! Tosin pidemmällä tähtäimellä ja yhteistyön lisääntyessä Microsoftin kanssa tämä saattaa tietää sitä, että Nokian puhelimiin tulee Windows-alusta. Ojasta allikkoon!

610.9.2010 9:57

Hei älkää maalailko piruja seinille, minulla menee ruokahalu tuollaisesta. Aika karmee skenaario toi että tulis MS kännyköihin.

710.9.2010 9:59

Olllilan Jomppe keskustelee Olli-Pekan kanssa nyt, kun N8 on saatu vihdoin valmiiksi:

http://www.youtube.com/watch?v=vn8Ew-gJgwk

810.9.2010 10:01
Juuso Puustinen
Vahvistamaton

Edellisten kirjoittajien on hyvä muistaa, ettei TJ voi tehdä päätöksiä itsenäisesti vaan strategiset päätökset (kuten puhelimien OS) pitänee hyväksyttää myös yhtiön hallituksessa. MS tuominen puhelimiin ei olisi läpihuutojuttu!

910.9.2010 10:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nilux:
Hei älkää maalailko piruja seinille, minulla menee ruokahalu tuollaisesta. Aika karmee skenaario toi että tulis MS kännyköihin.
Tuota...Windowshan on ollut puhelimissa jo iät ja ajat. Microsoft puuhaa parhaillaan Windows Phone 7:ää, joka sekin on jo lähes julkaisukelpoinen.
Kännyköitähän siis valmistaa muutkin, kuin Nokia...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.9.2010 @ 10:20

1010.9.2010 10:41

opk teki varmasti parhaansa... kyvyt/halut eivät vaan riittäneet alaisten johtamiseen. nokian johdossa sai muutama tollo häärätä liian itsenäisesti/itsepäisesti jopa nokian etujen vastaisesti.

tämä oli vasta alkua. seuraavaksi nokiasta lähtee pari muutakin johtajaa... onneksi!

jään odottamaan nimien julkaisua.

t. osakkeenomistaja

1110.9.2010 10:51

Itse en näkisi siinä mitään pahaa, että Nokia suunnittelisi rikkaille business ihmisille oikean älypuhelimen MS Windows Phone 7 alustalle, kate olisi korkea ja varmasti löytyy ihmisiä yritysmaailmasta, jotka haluavat puhelimen ja tietokoneen sulautuvan entistä paremmin.

Enkä myöskään nää mitään pahaa hyvissä suhteissa Yahooseen enkä Microsoftiin, yhteistyö on kultaa, eikä yksikään pärjää yksinään, ei edes nimeltämainitsematon iFirma.


Nyt Nokia tarvitsisi vain laadukkaita tuotteita korvaamaan nykyiset numerot aakkosilla =)


_

Apua saa pyytämättäkin =)

1210.9.2010 11:21

Varmaan olis taas tuolle 4,6 miljoonan kädenpuristuksellekin löytyny parempiakin sijoituskohteita.... Ihan käsittämättömiä nämä erorahat. Eihän se toki ole tyhmä joka pyytää...

1310.9.2010 11:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:
Varmaan olis taas tuolle 4,6 miljoonan kädenpuristuksellekin löytyny parempiakin sijoituskohteita.... Ihan käsittämättömiä nämä erorahat. Eihän se toki ole tyhmä joka pyytää...
Ja tohon kultaiseen 4,6 milj € kädenpuristukseen
lisätään vielä noi osakkeista tulevat optiot + osingot.
Että hyvin menee,mutta menköön.

1410.9.2010 11:53
spam
Vahvistamaton

11@
> Nokia suunnittelisi rikkaille business ihmisille oikean
> älypuhelimen MS Windows Phone 7 alustalle, kate olisi korkea ja
> varmasti löytyy ihmisiä yritysmaailmasta

XBOX yritysmailmaan ? Microsoftilla on eri tuotteet yritysmailmaan, siinä touhussa on Nokiakin mukana omilla alustoillaan yhteistyössä Microsoftin kanssa.

Jos WP7 ei lähdevetämään niin XBOX suunnalta voisi löytyä jotain yhteisiä etuja.

1510.9.2010 12:38

Järjestelmäkamerat taisi jäädä syrjäyttämättä ennen monon kuvaa persuuksissa.

1610.9.2010 13:05

Kyllä Nokialta löytyy pelisilmää. Ei ole millään tavalla sattumaa, että Nokia vaihtaa johtajaa juuri silloin, kun uusi toivo puhelimissa symppari^3 N8 tulee markkinoille. Juuri kun suuri kohu TJ:n ja hallituksen vaihtamisen ympärillä on laantunut.

Aamulehtikin kirjoitti tämänpäiväisessä lehdessään, että kohu Kallasvuon ympärillä on laantunut ja vaihtoa tuskin tulee.

Nokia kerää lisämainosta toiminnallaan ja saa kerättyä luottamusta. Jään odottamaan mitä Nokia Word -tapahtumassa tuo tullessaan.


-Plasticman- | PhenomII 940BE, M3A78-Pro, HD4850, 4 Gb, R3, 450 W, 2,04 TB, 2x22", HD 555
IBM ThinkPad T40p | PS3 | N9 | Elisa Viihde ADSL

1710.9.2010 13:19

Henkilökohtaisesti en alkuunkaan usko tällä olevan mitään vaikutusta Nokian puhelinten alustoihin. Nokian alustoina älypuhelimissa tulee jatkossakin olemaan Symbian ja MeeGo, sekä peruspuhelimissa Series40. Itse en usko Nokian tuovan markkinoille Windows Phone 7 pohjaisia puhelimia.

Se mikä vaikutus tällä todennäköisesti on, on se että Nokian ja MicroSoftin välinen yhteistyö tiivistyy entisestään, mikä taas johtaa entistä laajemopaan tukeen MicroSoftin tuotteille Nokian älypuhelimissa. Nokia ja MicroSoft on olut yhteuistyökumpopaneita tähänkin asti, joten ne suhteet todennäköisesti vahvistuu.

1810.9.2010 13:56

Noksu heti nousussa :p

Tuskin tää käyttiksii vaikuttaa tai kauheen näkyvästi oikeestaa mihkää. Ainoo on sitten ku MeeGo tulee ja sitä kehitaan ja Symbian^4 onkin hyvä, niin uus jannu nostaa ne boonukset ja kerää median ylistykset ilmiömäisestä noususta vain yhdessä vuodessa.

1910.9.2010 16:11

Eniten tässä valinnassa on ilmeisesti painanut uskottavuus Yhdysvaltain markkinoilla. Hyvää on siis se, että johtoon saadaan ihminen jolla on omakohtaista kokemusta USA:n markkinoista, mutta on silti ei-amerikkalainen. Kanadalaisethan eroavat täysin "typeristä jenkeistä", ainakin omasta mielestään. :)

Ja vaikka miehen taustat ovat Microsoftilla, ei tämä välttämättä tarkoita yhtiöiden lähentymistä nykyistä enempää.

2010.9.2010 19:50

Olihan tämä odotettavissa, mielstäni OPK ei ollut johtajana huono vaan saisimme myös syyttää hallitusta mutta hänen imagonsa osin kielitaidon ja huonon menestyksen takia oli pohjissa.

Hyvä että saatiin natiivi-englanninpuhuja niin ei tarvi hävetä esittelytilaisuuksia, odotan Elopilta lisää räväkkyyttä ja mahdollista Windows 7 tuomista MUKAAN käyttäreihin mutta MeeGo pysyisi highend tuotteissa jos hyväksi osoittautuu, mutta kävi miten kävi Symbian jatkaa halvemmissa puhelimissa..

2110.9.2010 20:05

Muuten varmasti loistava juttu, mutta tämä on taas askel Nokian siirtymisestä pois Suomesta, tai koko Euroopasta. Rupeaa syyt ostaa Nokian puhelin käymään aika vähiin ;)

2210.9.2010 21:20

@21

Milläö ihmeen operusteella muka? Pörssiyhtiöt on yleensä kansainväöklisiä, etenkin noin isot. Ei tuo kuitenkaan millään tvalla viittaa mihinkään suomesta lähtemiseen. Sitäpaitsi uusi toimitusjohtajakin tulee muuttamaan Suomeen ja käymään töissä Espoon keilaniemessä.

2310.9.2010 21:24

@20

> mutta kävi miten kävi Symbian jatkaa halvemmissa puhelimissa..

Su,bian on älypuhelinten käyttöjärjestelmä ja se jatkaa niiden käyttiksenä. Halvoissa peruspuhelimissa jatkaa Series40 jolla ei ole mitään tekemistä Symbianin kanssa.

Ja kuten sanottua itse en usko alkuunkaan siihen, että Nokia ottaisi Windows Phone 7:aa edes mukaan kolmanneksi älypuhelinten alustaksi.

2410.9.2010 21:29

@20

> mutta kävi miten kävi Symbian jatkaa halvemmissa puhelimissa..

Symbian on älypuhelinten käyttöjärjestelmä ja se jatkaa niiden käyttiksenä. Halvoissa peruspuhelimissa jatkaa Series40 jolla ei ole mitään tekemistä Symbianin kanssa.

Ja kuten sanottua itse en usko alkuunkaan siihen, että Nokia ottaisi Windows Phone 7:aa edes mukaan kolmanneksi älypuhelinten alustaksi.

2510.9.2010 21:46

@21
Ei se yks mies vielä laivaa pois Suomesta vie.
Ja jos on Jormaa uskominen, niin näin ei myöskään tule tapahtumaan.
...paitsi tietenkin joskus, mahdollisesti. Mutta en itsekään usko, että lähitulevaisuudessa ainakaan.

2610.9.2010 23:00
jackofff
Vahvistamaton

kunhan nyt tämä tyyppi uskaltaisi vetää kunnon rohkeita linjan vetoja ja kuopata symbianin kerta istumalta.

2710.9.2010 23:36

Nokian hallitus joka toimitusjohtajan työtä ohjaa, on ollut kansainvälinen jo pitkään (aivan kuten kaikissa tämäntyyppisissä yrityksissä maailmalla). Eikä Nokia ole mihinkään lähtenyt.

Noksu ja MS:hän ilmoittivat isosta yhteistyöstä jo viime vuonna. Silloin luvattiin muistaakseni tälle vuodelle MS Office Symbianiin ja MS SCCM -hallinta Symbianiin vähän myöhemmin.

Windows Mobilen markkinaosuus on niin pieni, että viimeisimmät positiiviset kommentit 7 -versiosta eivtä Noksuun vaikuta. Uusi toimitusjohtaja muuttanee Nokiaa eniten sisältäpäin organisaationa.

2810.9.2010 23:40

miksuh2
laita nyt hyvä mies jo linkki sinun koodauksen antiin.. kirjoitus asusta tietokone.fi:n sivuille ei voi erehtyä. xd

2911.9.2010 0:04

@26

Symbianin kuoppaaminen olisi järjettömyyden huippu. Tuollasia ehdottelee vain ihmiset jotka ei yhtään tiedä mistä puhuu.

Symbian on edelleen kaikkein kehittynein älypuhelinten mobiilialusta, sillä on ylivoimainen markkinaosuus ja se skaalautuu parhaiten erilaisiin laitteisiin kalliimmista älypuhelimista keskihintaisiin älypuhelimiin. Sitäpaitsi Symbian ja MeeGo tukevat ja täydentävät toisiaan hienosti. yhdessä ne tulee olemaan pirun kova pari.Qt yhteensopivuus noiden kahden alustan välillä tulee myös olemaan kova juttu kunhan sovelluskehitys pääsee kunnolla vauhtiin laitteiden ilmestyessö markkinoille. Ei ole mitään järkeä tappaa toista tuosta kaksikosta, koska se heijastuisi negatiivisesti myös jäljelle jäävään.

3011.9.2010 0:13

> miksuh2
> laita nyt hyvä mies jo linkki sinun koodauksen antiin.. kirjoitus asusta
> tietokone.fi:n sivuille ei voi erehtyä. xd

Öö? Häh? Siis mitä sinä nyt hourit? mitä tekemistä tällä uutisella on minun oghjelmointini kanssa tekemistä? ja yhtälailla mitä tekemistä Tietokone.fi sivustolle kirjoitettujen tekstien kansa on tän kanssa tekemistä? Ebnkä edes tiedä mitä kirjottamista tarkotat.

Asiahan ei nyt sulle mitenkään kuulu, mutta itse aloitin ohjelmoinin jo 80-luvulla, olen sekä opiskellut, harrastanut että tehnyt ihan ammattimaisesti koodausta. Mitään velvolisuutta minulla ei ole sulle mitään linkkejä jne jakaa, koska asia ei sinulle kuulu. Ylipäätänsä tomoselle älyttömälle riidanhaastajalle en muutenkaan antaisi mitään tietoja yhtään mistään.

3111.9.2010 0:16

damn, tulipa vähän outoja lauseita, bisse alkaa vaikuttaa :)

3211.9.2010 0:34

..sepä se . sano se

3411.9.2010 3:24

Juoppokin vielä. Eivaan miksuh2 puhuu ihan asiaa, joten ne keillä ei ole mitään järkevää sanottavaa voivat olla hiljaa... Tai eivät...

3511.9.2010 6:00

@33

Edelleenkin, miten toi nyt tähän uutisen liittyy? Miksi sä otit koko jutun puheeksi?

Niin ja ei minulla ole mitään erityistä kiinnostusta Androidille ohjelmointiin, joten kiitos vaan mutta ei kiitos.

Toki voi olla, että jonakin päivänä tulee jotain työtehtäviä missä pitää koodata Androidille. Se on sitten sen ajan murhe. Sitten opetellaan Android-ohjelmointia. Nykyisellään en kuitenkan aio siihen panostaa.

Itse olen huomattavasti kiinnostuneempi Qt-yhteensopivista alustoista ja etenkin MeeGosta ja Symbianista. Niihin siis myös meinaan panostaa jatkossakin. Qt on hyvin suuniteltujen ohjelmointirajapintojen lisäksi siitä kiva, että samaa koodia voi käyttää sovelluksen kännykkäversion lisäksi sovelluksen työpöytäsoversiossakin niin Linuxissa, Windowsissa kuin MacOS X:ssakin.

Esim jos sovelluksen tarvitsee vaikkapa reagoida ajastimiin, eri tapahtumiin sekä käyttäjän syötteisiin, käsitellä tiedostoja ja hakemistoja, käyttää leikepöytää, tuottaa 2D ja 3D grafiikkaa, käyttää säikeitä, parseroida XML-dokumentteja, luoda animaatioita, käyttää tietokantoja, käyttää verkkoyhteyttä, käyttää GPS-paikannusta, käyttää kameraa, käyttää kalenteria ja yhteystietoja jne jne jne jne jne, niin sama Qt:lla tehty sovellusohjelmakoodi toimii niin Symbianissa, MeeGossa, Linuxissa, Windowsissa kuin MacOS X;ssakin. Kyse ei siis ole pelkästään käyttöliittymästä, vaan käytännössä koko sovelluksen voi tehdä Qt:lla, jollon syntyy alustariippumatonta koodia, jiota eui tarvitse kirjottaa uudekseen eri alustoille.

Saman sovelluksen kännykkäversion ja työpöytäversion käyttöliittymä toki yleensä eroaa selvästi ja tottakai se pitää ottaa Qt:ta käytettäessäkin huomioon mikäli saman sovelluksen halutaan toimivan käytettävästi esim sekä Symbianissa, että Windowsissa, Hyvällä suunnittelulla ja erottamalla käyttöliittymä sovelluslogiikasta päästään kuitenkin tilanteesen, missä vähintäänkin suurin osa koodista on täysin alustariippumatonta ja eri alustatyypeille sovelluksen sovittaminen ei joko vaadi muutoksia koodiin lainkaan tai vaatii vain vähän muutoksia.

Esimerkiksi Androidille ohjelmoitaesa taas.. no siinä ohjelmoidaan sitten vaan androdille ja jos haluat portata sovelluksesi toiselle alustalle joudut tekemään sovelluksen kokonaan uudestaan käyttäen sen toisen alustan ohjelmointirajapintoja. Lisäksi joudut ylläpitämään useaa toisistaan erillistä ohjelmakoodia mikä vaikeuttaa eri alustojen ohjelmaversioiden ylläpitämistä, jatkokehittäömistä ja bukikorjausta. ja yksinkertasesti sanottuna lisää työtä merkittävästi.

3611.9.2010 7:54

Tää on täysin offtopikkia tässä ketjussa. mut jatketan nyt tämän viestin verran viel kun kerran tuli puheksi.

Otetaanpa vaikkapa esimerkiksi se, että sovellus haluaa tallettaa asetuksensa tietyllä tavalla riippuen siitä millä alustalla sovellusta ajetaan. Halutaan, että asetukset tallennetaan siten kuin alustalla yleensä on tapana. Eli:

* Windowsissa asetukset pistetään registryyn.
* Linuxissa asetukset talletetaan tekstimuotoiseen asetustiedostoon
* MacOS X:ssä asetukset tallennetaan CFPreferences API:a käyttäen

No miten toi tehdään? Tietty on mahdollista koodata sovellukseen kullekin alustalle oma asetusten tallennusrutiini, mutta siitä syntyy alustariippuvaista koodia, esim registryn käyttäminen on puhtaasti Windows-kohtaista ja siihen käytetään Windowsin Registry API:a. Eli ei hyvä ratkasu.

Qt:ta käyttäen homma hoidetaan alustariippumattomasti esim näin:
...
QSettings settings("MunFirma", "Mun Softa");
settings.setValue("foobar", 10);
...
Ja se siitä, homma hoidettu. Toi tekee juuri sen mitä edellä vaadittiin. Ja toi koodi on siis täysin alustariippumaton. Sama koodi toimii joka alustalla kuten tarkotus oli. Asetuksen foobar arvoksi tallentui arvo 10. Jos sovellusta ajetaan Windowsissa, niin arvo menee registryyn, jos taas sovellusta ajetaan Linuxissa niin tekstimuotoiseen fileeseen jne.

3711.9.2010 8:46

@miksuh2:

Jos sun koodi rönsyää yhtä paljon kuin tuo sanallinen tuotos (alkuperäisen scopen ulkopuolelle) ei softan tilaaja välttämättä ole kovin happy.

Äläkä nyt vaan vastaa tähän kertomalla jotain koodamisestasi ;-)

3811.9.2010 9:50

OPK puhuu hyvää englantia, verrattuna japanilaisiin tai korealasiin kollegoihinsa.

TJ:n englanninkielen taidolla ei ole juuri mitään merkitystä puhelimien myyntiin.

3911.9.2010 18:46

Minusta pelot/toiveet siitä, että uusi toimitusjohtaja jotaisi Nokian WP7 -puhelimiin on suorastaan typerä. Ensinnäkin Nokian hallitus pistäisi hanttiin oikein kunnolla, samoin muun pomot. En todellakaan usko, että esim. Vanjoki on kovin helpolla päästämässä WP7:aa "omalle tontilleen".

En usko, että Nokia toisi WP7 -puhelimia edes Amerikan markkinoille. Yksinkertaisesti siitä syystä, että se ei ole lainkaan tarpeen. Älkää unohtako, että MeeGossa on mukana myös Intel, jolla saadaan aivan tarpeeksi tuotua Amerikkalaisuutta ko. käyttikseen. Ja kun yhdistetään Nokian ja Intelin yhteistyö MeeGossa Amerikkalaiseen (Kanadakin on Amerikkaa) johtajaan, on Nokialla jo paljon paremmat mahdollisuudet menestykseen niillä markkinoilla. Ei se tietenkään takaa kaikkea, mutta oikeanlaiseen tuotepalettiin yhdistettynä helpottaa asioita kummasti.

4011.9.2010 20:43

@37

> Äläkä nyt vaan vastaa tähän kertomalla jotain koodamisestasi ;-)

No minä en ollut se, joka koko asian otti puheeksi. Ja minähän ihmettelin itse että mitä tekemistä koko jutulla on tän uutisen kanssa.

4111.9.2010 23:19

Remu Aaltonen päässy tj:ksi.


Asus P5QL-PRO | Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2,5GHz | 6GB DDR2-800 | Asus EAH5770 CuCore | Samsung Spinpoint F1 500GB | Corsair CX400W | Compucase 6C29 :D
Läppäri: Intel Celeron M @ 1,3GHz | 512MB DDR-266 | Intel 852GM | Seagate Momentus ST94011A 40GB | WinXP/(Xubuntu)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto