AfterDawn: IT-alan uutiset

Hallitus muutti DVB-T2-toimilupia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.9.2010 19:50 Kommentteja (3)

Hallitus muutti DVB-T2-toimilupia Suomessa näkyy tulevien vuosien aikana runsaasti DVB-T2:n avulla lähetettävää sisältöä, sillä hallitus on hyväksynyt muutokset Digitan, Anvian ja DNA:n televisioverkkotoimilupiin.
Muutosten myötä DNA saa lähettää tavallisen resoluution sisältöä HD1- ja HD2-kanavanipuissaan sekä Anvia saa vastaavan luvan HD3-kanavanippuun. Täten alun perin pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin suunnatut kanavaniput voidaan tarvittaessa täyttää tavallisen resoluution lähetyksillä.

Digitan osalta muutokset koskevat jo käytössä olevaa E-kanavanippua, jossa voidaan vuoden 2013 alusta alkaen lähettää myös DVB-T2-lähetyksiä. Nykyisellään E-kanava on pyhitetty DVB-T-lähetyksille, joita ei voida ajaa verkosta väkisin pois, vaan DVB-T2:n käyttöönotto vaatii hyväksynnän kanavanipun nykyisiltä ohjelmistoluvan haltijoilta.

Digita haki vastaavaa muutosta myös C- ja D-kanavanippuihin, mutta tähän hallitus ei suostunut. Digitan liiketoimintajohtaja Jaakko Harno kommentoi tätä päätöstä Prosessori-lehdelle seuraavasti: "Digita haki toimilupamuutosta C-, D- ja E-kanavanippuihin. Muutos olisi tuonut lisämahdollisuuksia DVB-T2-lähetystekniikan avulla erityisesti teräväpiirtopalvelujen tarjontaan. Nyt valtioneuvoston tekemä päätös oli pettymys meille. Mielestämme teknologianeutraalius, taajuuksien tehokas käyttö ja monipuolinen verkkotarjonta palvelisivat kuluttajaa paremmin".

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

110.9.2010 1:28

Ettei vaan takapakkia tulisi? Mikä idea on sallia std kanavat nimenomaan HD:lle tarkoitetussa nipussa.

213.9.2010 22:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
Ettei vaan takapakkia tulisi? Mikä idea on sallia std kanavat nimenomaan HD:lle tarkoitetussa nipussa.
Kai tää on tätä vellomista edestakas, eli jossei hd-kanavat saakkaan tuulta purjeisiin, palataan toki takaisin vanhaan (kivikautiseen) digitekniikkaamme.

Käy tutustumassa www.digipikseli.fi

314.9.2010 0:09

tekijänoikeusjärjestöjen syytähän se on että HD-kanavat ei yleisty


HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto