AfterDawn: IT-alan uutiset

TV-maksun odotetaan nousevan merkittävästi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.9.2010 16:21 Kommentteja (52)

TV-maksun odotetaan nousevan merkittävästi Verkkouutiset kertoo, että Yleisradion hallintoneuvosto olisi päättämässä huomenna merkittävästä korotuksesta tv-maksuun. Tv-maksua on korotettu viimeksi tämän vuoden alussa, kun se nousi 231,05 euroon.
Suunnitellun korotuksen tasosta ei ole tietoa, mutta esimerkiksi kahdeksan prosentin korotus kasvattaisi maksun määrän 250 euroon ensi vuoden alusta alkaen.

Huomenna tehtävä Yleisradion hallintoneuvoston esitys tv-maksun korottamisesta menee seuraavaksi liikene- ja viestintäministeriön käsittelyyn, jonka jälkeen siihen vaaditaan vielä valtioneuvoston sinetti. Tietojen mukaan maksun korotuksesta on olemassa poliittinen yhteisymmärrys ja päätöksen odotetaan syntyvän vielä syyskuun aikana.

Tv-maksun tason päättäminen on Yleisradion ensi vuoden budjetin kannalta äärimmäisen kiireellistä. Yle on joutunut lykkäämään päätöksiä ensi vuoden ohjelmaprojekteista ja hankinnoista rahoituksen määrän ollessa auki. Monet pienemmät suomalaiset tuotantoyhtiöt käytännössä elävät Yleisradion tilaustöillä, joten rahoituksen epävarmuus haittaa epäsuorasti myös niiden toimintaa.

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) keskeytti viime maaliskuussa Yleisradion rahoitukseen kaavaillun mediamaksun valmisteluprosessin ja lopulliset päätökset Ylen rahoituksesta on tarkoitus siirtää ensi kevääseen seuraavalle hallitukselle. Mediamaksun suuruudeksi on kaavailtu noin 195 euroa.

Edellinen Seuraava  

52 kommenttia

16.9.2010 16:47

*chokes* ..viiden vuoden päästä ollaan 500:ssa eurossa

26.9.2010 16:57

Juu ja täältä sanotaan lupalappu irti ja siirrytään nettitv:n puolelle...


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

36.9.2010 16:58

Ei voi oikein muuta sanoa kuin "vittu mitä paskaa".

Ylellä pitäisi alkaa karsia menojaan eikä nyhtää lisää rahaa kansalta.

46.9.2010 17:00

Kokoomus on tosissaan ajamassa Yle:ä alas, näyttä sen verran hurjaa tämä meininki. Ja tämän hallituksen jälkeen ei voida puhua etteikö myöskään Ylen toimintaan voitaisi puuttua myöskään vaikka Yle:ä ei rahoiteta budjetistä.

Kyllä voidaan näin on tapahtunut pitkin vaalikautta ja johdonmukaisesti. Ollaan koko ajan potkittu ja savustettu toimittajia ja muuta väkeä ulos yhtiöstä ja asialla on ollut vahva kokoomuslainen politiikka.

56.9.2010 17:03

Eipä taida olla tavallisella tossunkuluttajalla olla paljoa vaihtoehtoja.


iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

66.9.2010 17:11

Veikkaan että niiden määrä, jotka eivät maksa, nousee myös merkittävästi :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2010 @ 17:42

76.9.2010 17:29

Kyllä tuo ylen rahoitus pitäisi mennä valtion kassasta, eli veroissa tuo tulisi maksaa.

86.9.2010 17:33

itse sijotin ton rahan mielummin canal+ pakettiin, en oo katunu


HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

96.9.2010 18:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
itse sijotin ton rahan mielummin canal+ pakettiin, en oo katunu
Minulla kanssa on Canal mutta pitää se lupa joka tapauksessa maksaa...v***u mitä touhua, kannatan edelleen yleä maksulliseksi kortiksi tosin yle lakkaisi olemasta kun kukaaan ei sitä ostaisi. Eli sitten veroissa vaikka 0.07% jokaisesta taloudesta niin silloin isotuloiset maksaisivat enemmän kuin pienituloiset reilua eikö.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2010 @ 18:30

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

106.9.2010 19:47

Ei se nouse kun 6% eli 14eur vuodessa. Eipä tuo nyt paljoa ole, mutta kyllä tv-lupa on se joka nousee joka vuosi eniten.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2010 @ 19:47

116.9.2010 22:59

On tää kyllä oikeen Suomi suatana! Niistä kanavista maksetaan, joita ei katsota!

Kyllä se pitäis munki mielestä verorahoitteinen olla!

Suatana, että itkettää.


AMD Phenom II X2 555 (X4 B55 ACC) | Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 | AsRock 870 Extreme3 | Kingston HyperX Blu 1600MHZ DDR3 2GB x2 | HDD yht. 1.5TB | Cooler Master Centurion 5 II | Nexus Value 430 | Nexus Real Silent AXM-8200 | Windows 7 Ultimate 64-Bit | BenQ BL2400PT | HTC Desire | Canon EOS 550D | PS3 80GB | Sony MDR-V6

127.9.2010 7:40

YLE:n pitäisi ilman muuta olla verorahotteinen. Kysymys on vain siitä, ettei hallitus halua niskoilleen 300M€:n lisäkulua, jonka takia pitäisi nostaa veroprosenttia. Siksi jatketaan nykyisellä mallilla.

Puhutaan siitä, että ylen pitäisi karsia menojaan ja sitähän yle toki tekeekin, mutta samalla kun menoja karsitaan tulot putoavat jatkuvasti kun osa kansasta jättää lupamaksun maksamatta. Tämä johtaa taas kierteeseen missä lupamaksua korotetaan, ettei YLE:n rahoitus laskisi, mikä taas johtaa siihen, että osa jättää maksamatta... Ymmärtänette yskän.


Veritas Aequitas

137.9.2010 8:43

Digita tahkoaa 40% voittoja vuosittain.
Ei tässä ylen taloutta olla paikkaamassa,vaan digitan optioihin
ne lupamaksuvarat menevät.

Tuolla lisää vuosien varrelta.

http://spamforum.elfcentral.net/fin/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=48

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 08:44

147.9.2010 9:00

Sehän on jokaisen oma valinta - jos et omista digiboksia, niin ei tarvitse maksaa tälläisiä typeriä maksuja. Eiköhän veroja tässä maassa makseta jo nyt tarpeeksi, joten ei tuota verorahotteiseksi pidä muuttaa.

Etenkin nyt digiaikana on helppoa kun pelkän TV:n ilman digiboksia saa ihan laillisesti omistaa muuhun käyttötarkoitukseen...

157.9.2010 9:09

Kai se on silti pakko maksaa ku en kestä niitä tv lupatarkastajia.

167.9.2010 9:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aba120:
Digita tahkoaa 40% voittoja vuosittain.
Ei tässä ylen taloutta olla paikkaamassa,vaan digitan optioihin
ne lupamaksuvarat menevät.

Tuolla lisää vuosien varrelta.

http://spamforum.elfcentral.net/fin/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=48
Näinhän se on. Varsin suuri osa ylen varoista menee Digitalle. Tästähän yle oli napit vastakkain Digitan kanssa hiljattain. Aiemminhan yle omisti itse linkit, mutta jossain vaiheessa tehtiin hieno mulkkaus, jossa toiminta yksityistettiin ja yle järjesti itsensä löysään hirteen. Mutta olen erimieltä kanssasi tuossa, etteikö tässä olla paikkaamassa ylen taloitta. Niinhän se nimenomaan on, kun Digita vaatii yleltä poskettomia hintoja lähettämisestä ja ne maksaakseen on rahan jostain tultava. Koska raha ei edelleenkään kasva puussa tai tule seinästä, eikä sitä voi tehdä itse (toisin kuin jenkit), on jotain muuta keksittävä.

Veritas Aequitas

177.9.2010 11:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vanadium:

Puhutaan siitä, että ylen pitäisi karsia menojaan ja sitähän yle toki tekeekin, mutta samalla kun menoja karsitaan tulot putoavat jatkuvasti kun osa kansasta jättää lupamaksun maksamatta. Tämä johtaa taas kierteeseen missä lupamaksua korotetaan, ettei YLE:n rahoitus laskisi, mikä taas johtaa siihen, että osa jättää maksamatta... Ymmärtänette yskän.

Maksavien asiakkaiden määrä oli todella pitkän ajan nousussa ja siltikin yle nosti maksun määrää kokoajan. Mitään säästöjä ei tehty ja hommaa paisutettiin kokoajan. Yle on pidemmän aikaa kilpaillut suoraan maksukanavia vastaan haalimalla kalliita ohjelmia yms. mitkä mainoskanavat olisivat ilomielin ottaneet itselleen. Ylen alkuperäinen tarkoitus on siis rahan ja katsojien himossa unohtunut.

Nyt kun sitten lupamaksut on nousseet pilviin ja lama tullut niin yle onkin kusessa kun ei saa rahaa pohjattomaan kaivoonsa. Ihmisten rahoille kun on parempaakin käyttöä kun rahoittaa kaikkia turhanpäiväisyyksiä.

Jotain pieniä säästöjä on tehty mutta hyvin kaukana ollaan siitä mihin voitaisiin palata ennen suuruudenhulluutta. Supistetaan tarjonta kahteen kanavaan ja turhat nettipalvelut pois niin alkaa säästöjä tulemaan. Tippuu tv-maksut taas sille tasolle että ihmiset haluaa ne maksaakkin.

Tässä hyvä esimerkki ylen "säästöistä".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010050311586526_uu.shtml

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

187.9.2010 11:30

YLE:n kanavat tv:ssä ja radiossa voittaa kyllä kaikki kaupalliset kanavat, JOS järkeviä ohjelmia seuraa (kotikatsomot, kotikatu ja kaikki muut YLEn kotimaiset sarjat).

Joten minusta tuon voi kyllä hyvin maksaa. Vielä kun monet maksavat jostain Anal+:sta tuplahinnan vuodessa, ja tarjonta on täyttä paskaa (2 v. vanhoja Amerikkalaisia toiminta leffoja ja sarjoja jotka voi ihan hyvin vaikka warettaa netistä).

Ja onhan YLEllä hienot nettipalvelutkin kuten Elävä Arkisto ja Areena. Ja kun ei ole edes niitä saatanan mainoksia missään.


Laatu maksaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 11:31

197.9.2010 13:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juuSOS:
YLE:n kanavat tv:ssä ja radiossa voittaa kyllä kaikki kaupalliset kanavat, JOS järkeviä ohjelmia seuraa (kotikatsomot, kotikatu ja kaikki muut YLEn kotimaiset sarjat).

Joten minusta tuon voi kyllä hyvin maksaa. Vielä kun monet maksavat jostain Anal+:sta tuplahinnan vuodessa, ja tarjonta on täyttä paskaa (2 v. vanhoja Amerikkalaisia toiminta leffoja ja sarjoja jotka voi ihan hyvin vaikka warettaa netistä).

Ja onhan YLEllä hienot nettipalvelutkin kuten Elävä Arkisto ja Areena. Ja kun ei ole edes niitä saatanan mainoksia missään.

Laatu maksaa.

Mistä päästäänkin siihen että koska ihmiset maksavat kaksi kertaa enemmän paskasta niin ylellä ei ole mitään hätää jos se laitetaan maksukortin taakse. Käy minulle :)

Typerää on luokitella erikseen "laatuohjelmat" ja "huonot ohjelmat". Mielestäni kotikatu on yksi maailman turhimmista sarjoista ja kotikatsomo ollut täyttä tuubaa joka kerta kun sitä on erehtynyt katsomaan. Sitten kun mietitään kumpi on oikeassa niin vastaus on että molemmat ovat yhtä oikeassa. Kyse on pelkästä mielipiteestä.

Sama asia kun alettaisiin väittelemään kumpi on parempi? Mansikka vai mustikka...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 13:14

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

207.9.2010 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juuSOS:
YLE:n kanavat tv:ssä ja radiossa voittaa kyllä kaikki kaupalliset kanavat, JOS järkeviä ohjelmia seuraa (kotikatsomot, kotikatu ja kaikki muut YLEn kotimaiset sarjat).

Joten minusta tuon voi kyllä hyvin maksaa. Vielä kun monet maksavat jostain Anal+:sta tuplahinnan vuodessa, ja tarjonta on täyttä paskaa (2 v. vanhoja Amerikkalaisia toiminta leffoja ja sarjoja jotka voi ihan hyvin vaikka warettaa netistä).

Ja onhan YLEllä hienot nettipalvelutkin kuten Elävä Arkisto ja Areena. Ja kun ei ole edes niitä saatanan mainoksia missään.


Laatu maksaa.
Näinhän se on. YLE:n tarjonta on kyllä laadullisesti aivan eri planeetalta kuin maksukanavien. Tämähän on aika yleinen trendi muutoinkin myös esimerkiksi Britannian "YLE" BBC on takana erittäin laadukkaissa ohjelmissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Tässä hyvä esimerkki ylen "säästöistä".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010050311586526_uu.shtml


Tuo on kyllä totta ja se onkin, mielestäni aivan oikeutetusti, aiheuttanut ihmetystä.

Veritas Aequitas

217.9.2010 14:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juuSOS:
YLE:n kanavat tv:ssä ja radiossa voittaa kyllä kaikki kaupalliset kanavat, JOS järkeviä ohjelmia seuraa (kotikatsomot, kotikatu ja kaikki muut YLEn kotimaiset sarjat).

Joten minusta tuon voi kyllä hyvin maksaa. Vielä kun monet maksavat jostain Anal+:sta tuplahinnan vuodessa, ja tarjonta on täyttä paskaa (2 v. vanhoja Amerikkalaisia toiminta leffoja ja sarjoja jotka voi ihan hyvin vaikka warettaa netistä).

Ja onhan YLEllä hienot nettipalvelutkin kuten Elävä Arkisto ja Areena. Ja kun ei ole edes niitä saatanan mainoksia missään.


Laatu maksaa.
Juu,,,maksaa kyllä mutta kotikadusta ? Kiss my ass !. Oikeastaan suomalaisia kunnon sarjoja ei ole kuin Palmu. Ja Yle hommasi HBO-sarjat ja kas tulee Mafia-sarja Sopranos joka nähty moneen kertaan ja voit waretella sen netistä etc...eli maksat uusinnasta !

Kyllä ylellä on hyvääkin uutiset.Niin ja se nettipalvelu on käytössä monella muullakin kanavalla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 16:35

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

227.9.2010 16:44
Asentaja123
Vahvistamaton

Joten mikä on esteenä, ettei YLE:n kanavat voi olla kortin takana ja TV-lupamaksu (19,95€/kk)kortin hintana.
YLE1+:n taajuuden voisi jättää ilmaiseksi uutiskanavaksi jossa lähetetään mahdolliset hätätiedotteet.

237.9.2010 17:02

En ole maksanut ja järetöntä ainakin omasta mielestä maksaa nyttenkään. Tv:tä katson tunnin/kaksi viikossa.. Nyt en katso sitäkään kun koira söi töissä ollessani tv:n ja digiboksin kaukosäätimet.. :)

Ei muuta kun korotuksia vaan tuohon turhaan maksuun! Maksajat vähenevät ja maksu nousee.. niinhän se menee... :)


Bazinga!

ASRock 890GX Pro 3 / Phenom II X4 955 @3,7Ghz / Arctic Cooling Freezer 13 Pro / 2x4GB G.Skill 1333Mhz / AMD Radeon HD 6870/1x2TB 2x1TB 1x640GB

247.9.2010 17:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juuSOS:
YLE:n kanavat tv:ssä ja radiossa voittaa kyllä kaikki kaupalliset kanavat, JOS järkeviä ohjelmia seuraa (kotikatsomot, kotikatu ja kaikki muut YLEn kotimaiset sarjat).

Joten minusta tuon voi kyllä hyvin maksaa. Vielä kun monet maksavat jostain Anal+:sta tuplahinnan vuodessa, ja tarjonta on täyttä paskaa (2 v. vanhoja Amerikkalaisia toiminta leffoja ja sarjoja jotka voi ihan hyvin vaikka warettaa netistä).

Ja onhan YLEllä hienot nettipalvelutkin kuten Elävä Arkisto ja Areena. Ja kun ei ole edes niitä saatanan mainoksia missään.


Laatu maksaa.
lol, hyviä esimerkkejä ylen tarjonnasta, katoin eka että hyvää sarkasmia mut tais ollakkin tosissaan? Anal+ ei maksa lähellekkään tuplasti mitä TV-maksu, ja saa aika perhanasti enemmän vastinetta rahoille kun yleltä. 350 ensi-iltaa vuodessa + vanhoja leffoja, jalkapallo ja muu urheilu, uusimmat sarjat, HD-kanava...joo leffat kiertää loopilla aika paljon mutta silti sata kertaa parempaa tarjontaa kun ylellä. Aika helppo valita kumpaan laittaa rahat. Tietty voi laittaa vaikka molempiin jos on ylimäärästä
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 17:09

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

257.9.2010 18:15

Lainaus:
YLE:n tarjonta on kyllä laadullisesti aivan eri planeetalta kuin maksukanavien. Tämähän on aika yleinen trendi muutoinkin myös esimerkiksi Britannian "YLE" BBC on takana erittäin laadukkaissa ohjelmissa.

Millä perustelet tämän? Onko esim. Pekko ja tellus-tietovisa laatua?
BBC ja YLE vertaus laadullisesti ei oikein toimi kun noita kansainvälisiä menestystarinoita ei ole juurikaan YLE:ltä lähtenyt. Toisin on BBC:n tuotannossa.

Huomioitavaa on myös se että BBC:n budjetti on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti pienempi kuin YLE:n vastaava...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

267.9.2010 18:26

jartar mitä pointtia tossa sun kommentissa on? Jos meilläkin olis tollanen 50 miljoonaa asukasta olis toi tv-lupamaksukin halvempi ja uskoisin väittää että bbc:n budjetilla Ylekin tekis näitä maailmanlaajuisia "menestystarinoita".

Tosta tietovisa hässäkästä vielä sellasta että siinä vaiheessa kun muu maailma lähetti testikuvaa niin suomessa värkkäiltiin interaktiivisia ohjelmia noihin taukopaikoille. Siinäkin on ylellä taatusti ollut sormet pelissä ainakin tilaajana.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 18:50

277.9.2010 20:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
jartar mitä pointtia tossa sun kommentissa on? Jos meilläkin olis tollanen 50 miljoonaa asukasta olis toi tv-lupamaksukin halvempi ja uskoisin väittää että bbc:n budjetilla Ylekin tekis näitä maailmanlaajuisia "menestystarinoita".

Tosta tietovisa hässäkästä vielä sellasta että siinä vaiheessa kun muu maailma lähetti testikuvaa niin suomessa värkkäiltiin interaktiivisia ohjelmia noihin taukopaikoille. Siinäkin on ylellä taatusti ollut sormet pelissä ainakin tilaajana.
Laatu ei ole sitä että on 100 miljonaa asukasta? Pointti? Maksajia enemmän...? Hyvä ei välttämättä maksa liikaa vai onko pointtisi se että rahalla saa hyvää? Ei aina Avatar hyvä esimerkki hasattiin rahaa helvetisti ja mitä saatiin? Teknologia demo...BBC:llä tulee todellakin laatua mutta se ei välttämättä ole kiinni siitä rahasta, tosin helpottaa kummasti. Yle=yrjöt levis eteiseen....

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

287.9.2010 22:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juuSOS:
YLE:n kanavat tv:ssä ja radiossa voittaa kyllä kaikki kaupalliset kanavat, JOS järkeviä ohjelmia seuraa (kotikatsomot, kotikatu ja kaikki muut YLEn kotimaiset sarjat).

Joten minusta tuon voi kyllä hyvin maksaa. Vielä kun monet maksavat jostain Anal+:sta tuplahinnan vuodessa, ja tarjonta on täyttä paskaa (2 v. vanhoja Amerikkalaisia toiminta leffoja ja sarjoja jotka voi ihan hyvin vaikka warettaa netistä).

Ja onhan YLEllä hienot nettipalvelutkin kuten Elävä Arkisto ja Areena. Ja kun ei ole edes niitä saatanan mainoksia missään.


Laatu maksaa.

Varoitus mielipiteitä edessä päin
Ensinnäkin Kotikatu EI ole järkevä sarja sen enempää kuin salatut elämätkään, en ymmärrä kuka helvetti sellaista paskaa katsoo.
Mielipiteet päättyvät tähän
Sen lisäksi tuo laatu maksaa jutusta voitaisiinkin puhua hieman. Ja okei myönnän että tykkään YLE:llä noin yhdestä tai kahdesta ohjelmasta kuten uutisvuoto, kaikki muu on joko uusintoja tai muuten vaan tylsää katsottavaa. Joka tapauksessa en halua pakosti maksaa noin 2:sta ohjelmasta 250€
Itse ehdottaisin parhaaksi ratkaisuksi että YLE alkaisi näyttämään mainoksia ja pitäisi ne ahneet kätensä muualla.
Kyllä olisi ärsyttäviä mainoksia siellä täällä mutta hei, olisi ilmasta TV:tä luvassa laillisesti kaikille. Toisaalta mikäli Ylen ohjelma tarjonta pysyisi samana olettaisin Ylen menevän nurin todella nopeasti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2010 @ 22:06

Rape is never funny. Unless its a clown.

298.9.2010 0:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
jartar mitä pointtia tossa sun kommentissa on? Jos meilläkin olis tollanen 50 miljoonaa asukasta olis toi tv-lupamaksukin halvempi ja uskoisin väittää että bbc:n budjetilla Ylekin tekis näitä maailmanlaajuisia "menestystarinoita".

Tosta tietovisa hässäkästä vielä sellasta että siinä vaiheessa kun muu maailma lähetti testikuvaa niin suomessa värkkäiltiin interaktiivisia ohjelmia noihin taukopaikoille. Siinäkin on ylellä taatusti ollut sormet pelissä ainakin tilaajana.

Ensimmäinen pointti oli että BBC:tä ja YLE:ä ei voi verrata koska niiden ohjelmien taso on ihan eri luokkaa.

Tämän lisäksi hyvän idean avulla jopa yle pystyisi tekemään menestystarinan. Väkiluku ei voi olla syy korkeaan TV-maksuun. YLE:n pitäisi huomioida väkiluku ja tehdä budjetti sen mukaan. Ihan normaalikäytäntö yritysmaailmasta.

YLE kuitenkin vastustaa normaalia järjen käyttöä minkä kerkeää. YLE muka säästää kokoajan ja siltikin TV-maksua nostettiin. Samalla kerrottiin että tämänkään jälkeen rahat eivät tule riittämään vaan maksua joudutaan nostamaan lähitulevaisuudessa.

Mitä ihmeen säästöä on sellainen että rahan tarve lisääntyy kokoajan?

Niin ja kyllä noista poliitikkojen kommenteista oli selvästi havaittavissa miksi tv-maksun keräämis tapaa ollaan muuttamassa. Eivät itsekkään usko että kansa on niin tyhmää että hyväksyvät jatkuvat korotukset...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

308.9.2010 2:16

Taloudessamme kaiketi maksetaan TV-lupa, (minä en sitä maksa), joten asia on siltä osin ok. Itse olen tulevaisuudessa ajatellut kiertää TV-luvan yksinkertaisesti olemalla ostamatta koko televisiota. Radiovastaanotin riittää hienosti. TV'stä tulee niin tolkuton määrä tuubaa, että ei jaksa kiinnostaa. Kaikki palvelut, mitä Yleltä kaipaan, löytyvät netistä ja koen, että niistä ei pidä maksaa, koska ei muutkaan peri nettipalveluista maksua. En edes muista, koska viimeksi olisi tullut mentyä TV'n ääreen sillä mielellä, että "nyt sieltä tulee jotain tärkeää, mikä pitää nähdä."


Musiikkia ja teknologiaa käsittelevä blogi osoitteessa
musatekniikka.blogspot.fi

318.9.2010 10:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
jartar mitä pointtia tossa sun kommentissa on? Jos meilläkin olis tollanen 50 miljoonaa asukasta olis toi tv-lupamaksukin halvempi ja uskoisin väittää että bbc:n budjetilla Ylekin tekis näitä maailmanlaajuisia "menestystarinoita".

Tosta tietovisa hässäkästä vielä sellasta että siinä vaiheessa kun muu maailma lähetti testikuvaa niin suomessa värkkäiltiin interaktiivisia ohjelmia noihin taukopaikoille. Siinäkin on ylellä taatusti ollut sormet pelissä ainakin tilaajana.

Ensimmäinen pointti oli että BBC:tä ja YLE:ä ei voi verrata koska niiden ohjelmien taso on ihan eri luokkaa.

Tämän lisäksi hyvän idean avulla jopa yle pystyisi tekemään menestystarinan. Väkiluku ei voi olla syy korkeaan TV-maksuun. YLE:n pitäisi huomioida väkiluku ja tehdä budjetti sen mukaan. Ihan normaalikäytäntö yritysmaailmasta.

YLE kuitenkin vastustaa normaalia järjen käyttöä minkä kerkeää. YLE muka säästää kokoajan ja siltikin TV-maksua nostettiin. Samalla kerrottiin että tämänkään jälkeen rahat eivät tule riittämään vaan maksua joudutaan nostamaan lähitulevaisuudessa.

Mitä ihmeen säästöä on sellainen että rahan tarve lisääntyy kokoajan?

Niin ja kyllä noista poliitikkojen kommenteista oli selvästi havaittavissa miksi tv-maksun keräämis tapaa ollaan muuttamassa. Eivät itsekkään usko että kansa on niin tyhmää että hyväksyvät jatkuvat korotukset...
Niin millä tuota ohjelmien tasoa sitten verrataan? Omalla mielipiteellä vai budjeteilla vai millä? Kyllä mäkin diggaan BBC:n ohjelmista mutta Yle pärjää omalla suomalaisella tasolla helkutin hyvin. Vai onko suomessa vastaavia tekijöitä jotka siihen kykenevät?

Syy miksi ihmiset nupisee tv-lupien noususta on se että sieltä tulee konkreettisesti lasku kotiin. Mutta jos katsotaan ihan mitä tahansa verorahoitteista tahoa niin niillähän on ihan täysin samat ongelmat kuin ylellä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.9.2010 @ 10:52

328.9.2010 14:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
]Niin millä tuota ohjelmien tasoa sitten verrataan? Omalla mielipiteellä vai budjeteilla vai millä? Kyllä mäkin diggaan BBC:n ohjelmista mutta Yle pärjää omalla suomalaisella tasolla helkutin hyvin. Vai onko suomessa vastaavia tekijöitä jotka siihen kykenevät?

Syy miksi ihmiset nupisee tv-lupien noususta on se että sieltä tulee konkreettisesti lasku kotiin. Mutta jos katsotaan ihan mitä tahansa verorahoitteista tahoa niin niillähän on ihan täysin samat ongelmat kuin ylellä.

Ei se budjetti liity yhtään tähän. BBC:llä vaikka kuinka paljon kansainvälisiä menestystarinoita. YLE:llä ei juuri mitään. Eiköhän tässä ole täysin selvä tasoero.

Yle pärjää liiankin hyvin kun se laajentaa toimintaansa kokoajan ja "säätöistä" huolimatta rahan tarve kasvaa kokoajan. Ihan oikeasti tälle pelleilylle pitäisi pistää loppu.

Edelleenkin, yle pystyisi säästämään jolloin maksu ei nousisi. Tällöin kansan ei tarvitsisi suuttua jatkuvista hinnan nousuista...Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

339.9.2010 23:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti T/D/F:
Taloudessamme kaiketi maksetaan TV-lupa, (minä en sitä maksa), joten asia on siltä osin ok. Itse olen tulevaisuudessa ajatellut kiertää TV-luvan yksinkertaisesti olemalla ostamatta koko televisiota. Radiovastaanotin riittää hienosti. TV'stä tulee niin tolkuton määrä tuubaa, että ei jaksa kiinnostaa. Kaikki palvelut, mitä Yleltä kaipaan, löytyvät netistä ja koen, että niistä ei pidä maksaa, koska ei muutkaan peri nettipalveluista maksua. En edes muista, koska viimeksi olisi tullut mentyä TV'n ääreen sillä mielellä, että "nyt sieltä tulee jotain tärkeää, mikä pitää nähdä."
Itse asiassa Ylen lähetyksiä voit vastaanottaa mm. puhelimella, radiolla, televisiolla, tietokoneella... Ylen lähetyksiä on radiossa, eli jos sinulla on matkaradio, joudut "tv-lupaa" maksamaan. Jos sinulla on puhelimessa radio, joudut lupaa maksamaan. Jos sinulla on tietokoneessa netti, joudut lupaa maksamaan. Hyvä kun eivät pakota kaikkia maksamaan koska ohimennen joskus saattaa joutua kuulemaan/näkemään jotain YLEn lähetystä.

Nimim. kasvata karjaa ja muuta Siperiaan=vältyt tv-maksuilta.

3410.9.2010 0:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti necq:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti T/D/F:
Taloudessamme kaiketi maksetaan TV-lupa, (minä en sitä maksa), joten asia on siltä osin ok. Itse olen tulevaisuudessa ajatellut kiertää TV-luvan yksinkertaisesti olemalla ostamatta koko televisiota. Radiovastaanotin riittää hienosti. TV'stä tulee niin tolkuton määrä tuubaa, että ei jaksa kiinnostaa. Kaikki palvelut, mitä Yleltä kaipaan, löytyvät netistä ja koen, että niistä ei pidä maksaa, koska ei muutkaan peri nettipalveluista maksua. En edes muista, koska viimeksi olisi tullut mentyä TV'n ääreen sillä mielellä, että "nyt sieltä tulee jotain tärkeää, mikä pitää nähdä."
Itse asiassa Ylen lähetyksiä voit vastaanottaa mm. puhelimella, radiolla, televisiolla, tietokoneella... Ylen lähetyksiä on radiossa, eli jos sinulla on matkaradio, joudut "tv-lupaa" maksamaan. Jos sinulla on puhelimessa radio, joudut lupaa maksamaan. Jos sinulla on tietokoneessa netti, joudut lupaa maksamaan. Hyvä kun eivät pakota kaikkia maksamaan koska ohimennen joskus saattaa joutua kuulemaan/näkemään jotain YLEn lähetystä.

Nimim. kasvata karjaa ja muuta Siperiaan=vältyt tv-maksuilta.
TV-maksu.fi -sivulta: "Analogiset televisiolähetykset päättyivät antennitalouksissa 31.8.2007 ja kaapeliverkossa 29.2.2008. Tv-maksuvelvollisuus jatkuu tämän jälkeen, jos seuraa televisiolähetyksiä esimerkiksi:

* digitelevisiolla tai televisiolla johon on liitetty digisovitin
* satelliittivastaanottimella
* kännykkätelevisiolla (DVB-H)
* tietokoneella, esimerkiksi IPTV:n kautta."

Eli en ole velvollinen maksamaan maksua niin kauan, kun en osta kännykkää, jossa ei ole TV-viritintä, enkä hanki tietokoneeseen viritinkorttia tai IPTV-palvelua. (esm. tvkaista.) TV-lupaa ei tarvitse maksaa radiosta, vaikka siellä YLEn kanavat kuuluukin.

"Tv-maksua on myös maksettava, jos internetin kautta pystyy vastaanottamaan reaaliaikaisia tv-lähetyksiä (IPTV). Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Elisa Viihde ja Soneran Koti TV. Palvelut sisältävät riittävän nopean (8 Mbit/s tai enemmän) laajakaistayhteyden, jotta häiriötön tv-kuva saadaan vastaanottimelle.

Myös osa tallennuspalveluna internetin kautta vastaanotettavista televisio-ohjelmista vaatii tv-maksun. Esimerkiksi tvkaista.fi on palvelu, joka välittää kansallisten pääkanavien koko ohjelmatarjonnan tilaajilleen. Tällöinkin tv-maksu vaaditaan vain, jos laajakaistan siirtonopeus on vähintään 8 Mbit/s." - tvmaksu.fi

Lisää lainausta tuolta sivulta. Ilman televisiota ja iptv-palveluita välttää tvmaksun kätevästi. Ne rahat voi tuhlata vaikka radiolähettimeen ja Ficoran myöntämään radiolupaan, niin saa pystyttää oman pikku paikallisradionsa. :D

Musiikkia ja teknologiaa käsittelevä blogi osoitteessa
musatekniikka.blogspot.fi

3510.9.2010 16:24

Lisättäköön vielä että kun aina monet valittavat mainoskanavien ohjelmia laaduttomuudesta niin...
Kansainvälisillä menestystarinoilla kuten helppo elämä, Kill Arman, Duudsonit ja Madventures ei ole mitään tekemistä Yle:n kanssa.


Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

3610.9.2010 19:41


3712.9.2010 0:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
itse sijotin ton rahan mielummin canal+ pakettiin, en oo katunu
Minulla kanssa on Canal mutta pitää se lupa joka tapauksessa maksaa...v***u mitä touhua, kannatan edelleen yleä maksulliseksi kortiksi tosin yle lakkaisi olemasta kun kukaaan ei sitä ostaisi. Eli sitten veroissa vaikka 0.07% jokaisesta taloudesta niin silloin isotuloiset maksaisivat enemmän kuin pienituloiset reilua eikö.
Tasaveroako haluat? Progressiivinen verotus se olla pitää jos verotuksen halutaan toimivan. Oletko samaa mieltä kaikista veroista? Prosentuaalisesti kaikki maksavat saman verran mutta käytännössä köyhät enemmän ja rikkaat vähemmän ja tarpeeksi rahaa ei saada kuitenkaan.

Verotuksella, sellaisella kuin verotus on olen valmis tv-maksun hyväksymään.

Ja tv-maksu nyt, jos sitä veroksi haluaa kutsua on nimenomaan tasavero jota kaipaat - oikea suomen lain määrittelemä vero se tosin ei ole koska Suomesa on progressiivinen vero.
Jos et tasaveron ongelmaa tajunnut niin lue vaikka wikipediasta tasaverosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2010 @ 00:53

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

3812.9.2010 0:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Ei se nouse kun 6% eli 14eur vuodessa. Eipä tuo nyt paljoa ole, mutta kyllä tv-lupa on se joka nousee joka vuosi eniten.
Sitä vain saamme maksaa me kaikki ja hintaa vielä vähitellen korotetaan (aivan kuten joukkoliikenne taksat ovat tasaisesti nousseet, mutta oli TV tai ei niin maksat - ennen sentään oli tv lupamaksu, nyt on TV-maksu. Haisee huijaukselta ja rahastukselta + ylen aamut ja yöt on täynnä muuten mainoksesta meneviä mutta rahankeruu ohjelmia kun ennen aamulla tuli ennen laadukasta ohjelmaa. Tästä pitäisi maksaa, oli tv tahi ei!

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

3912.9.2010 1:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti GLSii:
Sehän on jokaisen oma valinta - jos et omista digiboksia, niin ei tarvitse maksaa tälläisiä typeriä maksuja. Eiköhän veroja tässä maassa makseta jo nyt tarpeeksi, joten ei tuota verorahotteiseksi pidä muuttaa.

Etenkin nyt digiaikana on helppoa kun pelkän TV:n ilman digiboksia saa ihan laillisesti omistaa muuhun käyttötarkoitukseen...
Älä nyt lööperiä puhu, juurihan siitä tuli tasavero kaikille. Ennen jopa kuusnepaa pysty pelaan tai videoo kattomaan jos tv:stä oli viritin poistettu mutta kun toi tv-maksu on nyt talouskohtainen ja IHAN SAMA onko MITÄÄN vastaanotinta. tasavero koko kansalle.

Ei tuu tarkastajia enää, koita siinä laskulle selittää ettei sulla oo boksia.

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

4012.9.2010 1:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stalacave:
Kai se on silti pakko maksaa ku en kestä niitä tv lupatarkastajia.
Niille voi seurauksetta sulkea oven nenän edestä ilman seurauksia jos niitä nyt enää on.Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

4112.9.2010 12:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:

Tasaveroako haluat? Progressiivinen verotus se olla pitää jos verotuksen halutaan toimivan. Oletko samaa mieltä kaikista veroista? Prosentuaalisesti kaikki maksavat saman verran mutta käytännössä köyhät enemmän ja rikkaat vähemmän ja tarpeeksi rahaa ei saada kuitenkaan.


Nykyinen systeemi on vielä epäreilumpi. Johtajat ja työttömät maksaa saman verran.
Lainaus:
Ja tv-maksu nyt, jos sitä veroksi haluaa kutsua on nimenomaan tasavero jota kaipaat - oikea suomen lain määrittelemä vero se tosin ei ole koska Suomesa on progressiivinen vero.

Tasavero on ihan yleinen suomessa. Mieti vaikka polttoaine veroa, tupakkaveroa tai arvonlisäveroa...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

4212.9.2010 12:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stalacave:
Kai se on silti pakko maksaa ku en kestä niitä tv lupatarkastajia.
Niille voi seurauksetta sulkea oven nenän edestä ilman seurauksia jos niitä nyt enää on.


paitsi että sulla on selontekovelvollisuus jos tarkastaja epäilee että asunnossa on TV. Jos pistät oven nenän edestä kiinni, tulee maksulappu postiluukusta, ja ainoo keino välttää maksamasta on viedä asia oikeuteen. Kuinkahan moni siihen viitsii ryhtyä?

Eli ei kannata avata ovea ollenkaan.

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

4312.9.2010 12:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että sulla on selontekovelvollisuus jos tarkastaja epäilee että asunnossa on TV. Jos pistät oven nenän edestä kiinni, tulee maksulappu postiluukusta, ja ainoo keino välttää maksamasta on viedä asia oikeuteen. Kuinkahan moni siihen viitsii ryhtyä?

Eli ei kannata avata ovea ollenkaan.

Ihan yhtä paljon sun tarvitsee selvittää asioita kun naapurin kyylälle joka tulee kyselemään sulta minkä värisiä alusvaatteita käytät.

Eikä suomessa voi antaa maksuja epäilyn perusteella. Sama asia kun poliisit antaisi ylinopeus sakkoja pärstäkertoimen mukaan. Todisteet on löydyttävä.

Koti on yksityisalue ja siellä asuvan oikeuksia on turha vähätellä. Edes poliisia ei tarvitse päästä sinne ilman kotietsintälupaa...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2010 @ 12:58

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

4412.9.2010 13:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että sulla on selontekovelvollisuus jos tarkastaja epäilee että asunnossa on TV. Jos pistät oven nenän edestä kiinni, tulee maksulappu postiluukusta, ja ainoo keino välttää maksamasta on viedä asia oikeuteen. Kuinkahan moni siihen viitsii ryhtyä?

Eli ei kannata avata ovea ollenkaan.

Ihan yhtä paljon sun tarvitsee selvittää asioita kun naapurin kyylälle joka tulee kyselemään sulta minkä värisiä alusvaatteita käytät.

Eikä suomessa voi antaa maksuja epäilyn perusteella. Sama asia kun poliisit antaisi ylinopeus sakkoja pärstäkertoimen mukaan. Todisteet on löydyttävä.

Koti on yksityisalue ja siellä asuvan oikeuksia on turha vähätellä. Edes poliisia ei tarvitse päästä sinne ilman kotietsintälupaa...
paitsi että selontekovelvollisuus tässä tapauksessa on ihan laissa määritetty, toisin kuin naapurin kyylän tapauksessa. Tarkastajan epäilys riittää jollet toisin suostu todistamaan

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

4512.9.2010 14:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:

Tasaveroako haluat? Progressiivinen verotus se olla pitää jos verotuksen halutaan toimivan. Oletko samaa mieltä kaikista veroista? Prosentuaalisesti kaikki maksavat saman verran mutta käytännössä köyhät enemmän ja rikkaat vähemmän ja tarpeeksi rahaa ei saada kuitenkaan.


Nykyinen systeemi on vielä epäreilumpi. Johtajat ja työttömät maksaa saman verran.
Lainaus:
Ja tv-maksu nyt, jos sitä veroksi haluaa kutsua on nimenomaan tasavero jota kaipaat - oikea suomen lain määrittelemä vero se tosin ei ole koska Suomesa on progressiivinen vero.

Tasavero on ihan yleinen suomessa. Mieti vaikka polttoaine veroa, tupakkaveroa tai arvonlisäveroa...
Juuri näin, ongelma on itse suomi ja sen lain säätäjät. No itsehän ne olemme äänestäneet. Kuten kerroin yle:n rahoitus joko korttimaksuksi tai veroluonteiseksi oli se tapa nyt miten vaan..yle-kotti olisi siinä suhteessa hyvä että ihan kongreetisesti nähtäisiin kuka haluaa maksaa ylen-kortista ja kuka ei, voisin väittä että aika harva. Eli oikestaan jää jäljelle se vero...kun tämä nykyinen lupa järjestelmä on perseestä. Verolla saataisiin edes jotenkin sitä ns "tasa-arvoa" tehtyä kuin nyt..pomo (lue tienaa 10.000 /kk) ja maksaa saman kuin mummo (lue saa eläkeyyä 650/kk). Eli veroissa se suhde olisi isompi kuin nyt. Jos sillä pomolla on vero % 20 niin maksaa suhteessa enemmän kuin mummo jolla %16...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2010 @ 14:05

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

4612.9.2010 14:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että selontekovelvollisuus tässä tapauksessa on ihan laissa määritetty, toisin kuin naapurin kyylän tapauksessa. Tarkastajan epäilys riittää jollet toisin suostu todistamaan

Älä puhu paskaa. Jos tarkastajan epäilys riittää niin automaattisesti voi laittaa laskut kaikille joilla ei ole tv-lupaa. TV-luvan tarkastajalle ei tarvitse todistella yhtään mitään eikä tarvitse puhua mitään. Voit vaikka käskeä sen painua kuuseen jos se tulee sun ovikelloa soittaa.

Suomen käytäntö on edelleenkin syytön kunnes toisin todistetaan. Epäilys ei riitä syyksi. Ei sullekkaan voida antaa ylinopeussakkoa pelkän epäilyn perusteella.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

4712.9.2010 18:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että selontekovelvollisuus tässä tapauksessa on ihan laissa määritetty, toisin kuin naapurin kyylän tapauksessa. Tarkastajan epäilys riittää jollet toisin suostu todistamaan

Älä puhu paskaa. Jos tarkastajan epäilys riittää niin automaattisesti voi laittaa laskut kaikille joilla ei ole tv-lupaa. TV-luvan tarkastajalle ei tarvitse todistella yhtään mitään eikä tarvitse puhua mitään. Voit vaikka käskeä sen painua kuuseen jos se tulee sun ovikelloa soittaa.

Suomen käytäntö on edelleenkin syytön kunnes toisin todistetaan. Epäilys ei riitä syyksi. Ei sullekkaan voida antaa ylinopeussakkoa pelkän epäilyn perusteella.
näin se kuitenkin käytännössä menee vaikka kuinka väittäisit vastaan. Se että tarkastaja on kuullut asunnosta kauniiden ja rohkeiden alkutunnarin sillä hetkellä kun tv-opas sanoo että telkkarista tulee kauniit ja rohkeat, riittää perusteeksi, ja lasku tulee, ja menee perintään jollet sitä maksa tai todista ettei sulla ole telkkaria
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2010 @ 19:01

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

4812.9.2010 19:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

näin se kuitenkin käytännössä menee vaikka kuinka väittäisit vastaan. Se että tarkastaja on kuullut asunnosta kauniiden ja rohkeiden alkutunnarin sillä hetkellä kun tv-opas sanoo että telkkarista tulee kauniit ja rohkeat, riittää perusteeksi, ja lasku tulee, ja menee perintään jollet sitä maksa tai todista ettei sulla ole telkkaria

Esimerkkisi liittyy ihan eri asiaan sillä nyt puhut tilanteesta jossa tarkastaja tietää että sinulla on telkari. Jos tarkastaja tekee sen virhee että kuulee sen tunnarin vaikka kuuntelemalla korva kiinni ovessa niin salakuuntelusta on syytteessä ja todiste mitätöityy.

Jos sulla telkkari pauhaa täysillä kun avaat tarkastajalle oven niin vaikea on sanoa että onnistuuko telkkarin kieltäminen. Voihan niitä kauniita ja rohkeita kuitenkin katsoa vaikka dvd:ltä ilman digiboksia tai sitten ääni kuuluu naapurista.

Kuitenkin urbaania legendaa on tarkastajien "oikeudet". Näillä vaan pyritään pelottelemaan ihmisiä jotta maksaisivat tv-luvan suosiolla. Itsekkin tiedän lukuisia tapauksia missä tarkastaja on tyhjin käsin lähtenyt ovelta kun on vaan sanonut ettei telkkaria ole. Jos sitäkään ei jaksa sanoa niin voi kertoa ettei rupea juttelemaan epäilyttävien henkilöiden kanssa :)

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

4912.9.2010 19:38

joo totta voi hyvinkin mitätöityä, tai ei kai se enää salakuuntelua sillon ole kun avaat oven? no mut vaatii just sen että viet asian oikeuteen, mainitsin sen jo tossa alussa, mutta kuka oikeesti viitsii lähtee siihen

no, itse ainakin jätän suosiolla oven vaan avaamatta

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2010 @ 19:42

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

5012.9.2010 22:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
joo totta voi hyvinkin mitätöityä, tai ei kai se enää salakuuntelua sillon ole kun avaat oven?

Ei ole salakuuntelua silloin kun oven avaa.
Lainaus:
no mut vaatii just sen että viet asian oikeuteen, mainitsin sen jo tossa alussa, mutta kuka oikeesti viitsii lähtee siihen

Vaikea sanoa että pystyykö tuon noin selvässäkin tapauksessa kiistämään. En tunne ketään kenellä olisi ollut tarpeeksi pokkaa tuossa vaiheessa lähteä väittämään ettei ole telkkaria kun ääni kuuluu ovelle.
Lainaus:
no, itse ainakin jätän suosiolla oven vaan avaamatta

Varmin keino. Ovilsilmä on paljon halvempi kuin tv-lupa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

5113.9.2010 4:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stalacave:
Kai se on silti pakko maksaa ku en kestä niitä tv lupatarkastajia.
Niille voi seurauksetta sulkea oven nenän edestä ilman seurauksia jos niitä nyt enää on.


paitsi että sulla on selontekovelvollisuus jos tarkastaja epäilee että asunnossa on TV. Jos pistät oven nenän edestä kiinni, tulee maksulappu postiluukusta, ja ainoo keino välttää maksamasta on viedä asia oikeuteen. Kuinkahan moni siihen viitsii ryhtyä?

Eli ei kannata avata ovea ollenkaan.
Eikä ole, poikkeuksena ehkä jos tv:n ääni selkeästi kuuluu huoneesta. Faijakin aikoinaan kertoi tv-tarkastajan tulevan poliisin kanssa kun ei päästänyt sisään. Ei tullut kun ei ylittänyt kynnystä jossa poliisi saa tehdä kotietsinnän.

Sen kun sanot että ei ole tv:tä ja lyöt oven kiinni.

TOSIN nykyään tasaveron joka tulee laskuna jokaiselle aikana ei tv-tarkastajia ilmaannu. Sitä vaan tulee lasku jonka joko maksat tai menee ulosottoon (joka nykyään julkisillakin on yksityistetty perintäfirmoille, mikä olisi ok yksityisten tehdä mutta julkisilta tahoilta yksityistämistä joka ei suomen sosialismin osaan systeemistä sovi (ja ei, en yritä vääntää että Suomi on sosialistinen valtio, mutta tällainen yksityistäminen on vähän kuin postin - jo tapahtunut - tai terveydenhuollon - julkisen, suunnitelmia on tuotu esille.

Selontekovelvollisuutta ei ollut vanhassa systeemissä, todistustaakka kun oli tarkastajalla - ja näin faijalla ei käynyt enää tarkastaja, saati naurettavan uhkauksensa kanssa poliisin kera.

Nykyään se vaan on niin että tulee simppelisti lasku. No, ainakaan niiden jotka luulevat että tarkastajalla joku erityinen auktoriteetti oli on nyt helpompaa, mutta onko se niillekään kivaa, lasku tulee tasaverona jokaiselle.

Ja muuten se että on muitakin tasaveroja ei tee niistä hyväksyttäviä.

Ja se nyt on ihan sama mitä tarkastaja epäili ennen nykyistä systeemiä - ainahan ne epäili, en ole tapauksesta kuullut jossa tarkastaja ei olisi välillä suorastaan tuohtuneena mesonnut että varmaan on tv.

Eikä helpolla esim. C-64 fani todistanut että viritin on poistettu jollei ollut liikkeessä käynyt sitä poistattamassa ja muistanut pyytää lapun siitä. Ja tällaisestakin on epäilty että olisiko hämäys ja eri telkkari ja laittomasti yritetty saada tarkistaa.

For the record, minä en tv-maksua maksa, voisin maksaa dvb-t kortistani mutta nykymaksulla tv:ttömät kyllä hoitavat osuuteni.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

5213.9.2010 4:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

paitsi että sulla on selontekovelvollisuus jos tarkastaja epäilee että asunnossa on TV. Jos pistät oven nenän edestä kiinni, tulee maksulappu postiluukusta, ja ainoo keino välttää maksamasta on viedä asia oikeuteen. Kuinkahan moni siihen viitsii ryhtyä?

Eli ei kannata avata ovea ollenkaan.

Ihan yhtä paljon sun tarvitsee selvittää asioita kun naapurin kyylälle joka tulee kyselemään sulta minkä värisiä alusvaatteita käytät.

Eikä suomessa voi antaa maksuja epäilyn perusteella. Sama asia kun poliisit antaisi ylinopeus sakkoja pärstäkertoimen mukaan. Todisteet on löydyttävä.

Koti on yksityisalue ja siellä asuvan oikeuksia on turha vähätellä. Edes poliisia ei tarvitse päästä sinne ilman kotietsintälupaa...
paitsi että selontekovelvollisuus tässä tapauksessa on ihan laissa määritetty, toisin kuin naapurin kyylän tapauksessa. Tarkastajan epäilys riittää jollet toisin suostu todistamaan
[citation needed]

Todistetta on päinvastaisesta, ei tosin julkista vaan perheen sisäistä.

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto