AfterDawn: IT-alan uutiset

LG:n 31 tuuman OLED-TV esillä IFA-messuilla - hinta 6 000 puntaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.9.2010 10:20 Kommentteja (5)

LG:n 31 tuuman OLED-TV esillä IFA-messuilla - hinta 6 000 puntaa OLED-näyttöjen ja -televisioiden markkinoilla ei ole ruuhkaa, sillä toistaiseksi vain muutamat valmistajat ovat esitelleet omia tuotteitaan. OLED-tekniikan kehityksen seuraava merkkipaalu esiteltiin tällä viikolla Saksassa IFA-messuilla, kun LG toi lupausten mukaisesti paikalle 31 tuuman OLED-TV:n.
Kuluttajamarkkinoille kyseinen tuote on tarkoitus tuoda ensi vuoden maaliskuussa 6 000 punnan eli noin 7 200 euron hintaan. Tällä summalla saa itselleen 1920x1080-resoluutiolla varustetun television, joka toistaa myös 3D-videota sopivien katselulasien kanssa. Paksuutta näyttöosalla on vain 2,9 mm, mutta TV:n jalustana toimiva keskusyksikkö estää ainakin alkuun erikoisimpien sijoituspaikkojen käytön.

LG:n mukaan kyseinen näyttö tarjoaa todella tarkan mustien värisävyjen toiston ja myös kontrastisuhteen luvataan olevan lähes ääretön, joten kuvanlaadun osalta tuote on ainakin markkinointilupausten mukaan lähes täydellinen. Värien lisäksi myös katselukulmat ovat lupausten mukaan erinomaiset, joten kuvaan ei tule värivääristymiä, vaikka näyttöä katsoisi huonosta katselukulmasta.

Valitettavasti LG ei ole maininnut mitään kyseisen tuotteen odotetusta eliniästä, joten kunnollinen käyttöikä saattaa olla vain muutamia tuhansia tunteja. Sony kertoi aiemmin tänä vuonna kehittäneensä uuden OLED-valmistustekniikan, joka ei kärsi elinikäongelmasta samassa määrin, vaan uudella tekniikalla valmistetut laitteet kestävät normaalissa käytössä noin kymmenen vuoden verran.

Alla lyhyt esittelyvideo LG:n uutukaisesta

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

14.9.2010 10:57

Muistan, kun joskus muutama vuosi sitten meillä oli putki-tv, mikäs niiden odotettu elinikä oli? 100 vuotta? Vähän sama, kun oli Upo pesukone vuodelta 70 ja se toimii vieläkin, mutta nykyiset pesukoneet hajoaa jo 2 vuodessa. Tai paras, Nokian ensimmäiset puhelimet, jotka voi vieläkin olla toimivia, mutta nykyiset hajoaa takuuajan jälkeisenä päivänä. Mitä tuo alle 3mm paksuus vaikuttaa, jos näytön alareunassa on yli 2 senttinen liitinpaneeli, vaikuttaa turhalta rehentelyltä toistaikseksi.


_

Apua saa pyytämättäkin =)

24.9.2010 11:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Mitä tuo alle 3mm paksuus vaikuttaa, jos näytön alareunassa on yli 2 senttinen liitinpaneeli, vaikuttaa turhalta rehentelyltä toistaikseksi.

Liitinpaikat kyllä näyttävät olevan jalustassa. Näkyy videossa.

Todella hienoltahan tuommoinen paperinohut telkkari näyttää. Kelpaisi kyllä kunhan hinta olisi järkevä...
Lainaus:
Muistan, kun joskus muutama vuosi sitten meillä oli putki-tv, mikäs niiden odotettu elinikä oli? 100 vuotta?

No ei sinne päinkään. 10 vuoden molemmin puolin on realistinen arvio. Vanhoissa kuvaputkimalleissa on vielä palamisvaara jos niistä ei pölyjä puhdistella.

Tekniikka ei ole vielä valmista joten huonon eliniän voi ymmärtää. Tekniikka kehittyy ja elinikä sen mukana. Jotenkin tuntuu että normi tallaajia ei tuo ongelma tule koskettamaan. Yli 6000 punnan hinta pitää siitä huolen...
Lainaus:
Tai paras, Nokian ensimmäiset puhelimet, jotka voi vieläkin olla toimivia, mutta nykyiset hajoaa takuuajan jälkeisenä päivänä.

Ekoissa GSM kännyissä ei edes tekstiviestin mahdollisuutta, kentät tippui todella helposti ja häiriötä otti kaikesta. Ääni särisevä ja pätkivä. Paino ja koko omaa luokkaansa. Ei tuu ikävä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2010 @ 11:50

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

34.9.2010 13:27

Heh, kaikkea sä keksitkin, kuin ammattilainen =) Siinä kuvassa se olikin telineen kiinnityspaikka, joka on paksu. Luultavasti se on kuitenkin pakollinen, jos johdot liikkuu sisällä. Ja noista Nokioista tarkoitinkin näitä ensimmäisiä kunnollisia GSM-puhelimia, jotka kestää isältä pojalle, vaikka asfalttien kautta. Ja putki-tv:t kestää ihan mielettömiä aikoja, meilläkin kesti 30 vuotta ilman mitään ongelmia.

44.9.2010 17:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Ja noista Nokioista tarkoitinkin näitä ensimmäisiä kunnollisia GSM-puhelimia, jotka kestää isältä pojalle, vaikka asfalttien kautta. Ja putki-tv:t kestää ihan mielettömiä aikoja, meilläkin kesti 30 vuotta ilman mitään ongelmia.

Peruskännyt ovat vieläkin hyvin kestäviä ja niitä saa ensimmäisten GSM-kännyjen hinnalla vähintään 6-10 kappaletta.

30 vuotta vanha kuvaputki saattoi maksaa nykyrahaan muutettuna sen 4000€. Aika monta telkkaria saa nykyään samaan hintaan. Lisäksi noin vanhoja telkkareita en tiedä että kenelläkään olisi hengissä joten erittäin harvinainen tapaus. Vanhemmillani olleita kaikkia kuvaputkitelkkareita on huollettu ainakin kerran. Oma kuvaputkitelkkari kesti 3 vuotta ennen ekaa huoltoa. Se niistä mielettömistä kestoista...

Mutta itse aiheeseen. Tekniikka kehittyy ja kestävyys tulee paranemaan. Kestävyydellä on vasta sitten merkitystä kun hinnat sillä tasolla että normaali kuluttaja pystyy noita ostamaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2010 @ 17:24

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

54.9.2010 17:22

Hyvin on pelinnyt wanha 14" väri putki (ikää arviolta 28v) on ollut alusta asti eri pelikoneiden näyttönä (NES, MD, SNES ja C64), nykyisin ollaan pyhitetty C64:lle.

Toinen telkkari joka on itselläni päivittäisessä käytössä on myös jo ihan hyvin iällään, tosin ei nuin vanha (ostettu joskus 2001) Philipsin kuvaputki, nicam äänet ja 2 scartia + pelikone liitäntä kyljessä, radiokin telkusta löytyy ja sille oma antenni pistokkeensa..
Itse en ainakaan mielelläni ostelisi 3 vuoden välein telkkaria, joten siksi tuo Philipsi saa tuossa olla tasan niin kauan kunnes leviää.
Sama juttu puhelimien kanssa, tuolla laatikossa on edelleen täysin toimiva (jopa akku on loistokunnossa) Nokian 6120 sekä hieman vanhempi (toimiva sekin) Ericsson GH388. Kaksi viimeisintä (SE) kännyä ovat kestäneet kaksi ja toinen nyt lähes viidettä vuotta (K550i ja K750i). Eli kyllä noita laadukkaitakin laitteita on ollut, ja varmaan tehdään vieläkin.


Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto