AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n syyspäivitys tuo paremman äänenlaadun nettihaukkumisiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2010 13:03 Kommentteja (2)

Xbox 360:n syyspäivitys tuo paremman äänenlaadun nettihaukkumisiin Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin tulevan syyspäivityksen sisällöstä on saatu ensimmäisiä varmoja tietoja, kun Xbox Live Studiosin johdossa toimiva Jerry Johnson kertoi konsolin tulevan ohjelmistopäivityksen parantavan VOIP-toiminnon äänenlaatua.
Ominaisuutta käytetään nettipeleissä eniten vastapuolen haukkumiseen, joten jatkossa mm. munapää-, ääliö- ja ime lekaa -huudot toistuvat aiempaa tarkemmin. Johnsonin mukaan muutoksia tehdään sekä puheen pakkaamisen että verkkoinfrastruktuurin osalta, jotta pelaajille voidaan tarjota kunnolla toimiva ratkaisu.

Xbox Livessä nykyään käytössä oleva puheenpakkauskoodekki on pysynyt samana Xbox-pelikonsolin ajoista lähtien, ja se suunniteltiin 64 kbps -yhteyksiä ajatellen. Parantuneiden internet-yhteyksien, Xbox-konsolin Live-tuen päättymisen ja kasvaneen suoritintehon myötä tilannetta voidaan nyt kuitenkin parantaa.

Johnson ei kuitenkaan kertonut Eurogamer-verkkojulkaisulle tarkempia teknisiä yksityiskohtia, joten puhekoodekin nimeä tai tiedonsiirtokapasiteetin vaatimuksia ei ole vielä julkaistu.

Syyspäivitys julkaistaan todennäköisesti samoihin aikoihin Kinectin kanssa, joten päivitys saapunee ladattavaksi lokakuun lopulla tai marraskuun alussa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

127.8.2010 16:08

Mmmm.... Onneks sentää uutisointi oli asiallista.

227.8.2010 21:35
Asentaja123
Vahvistamaton

Onneksi täällä uutiset ei ole kuivaa luetavaa :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto