AfterDawn: IT-alan uutiset

Fin-tv-sivustosta ei ole tehty tutkintapyyntöä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.8.2010 13:21 Kommentteja (10)

Fin-tv-sivustosta ei ole tehty tutkintapyyntöä Kerroimme huhtikuussa kuinka Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) kertoi Fin-tv.com-sivuston esittävän luvatta tekijänoikeudella suojattuja elokuvia. Tuolloin TTVK kertoi ottaneensa yhteyttä sivuston ylläpitäjään ja Yhdysvalloissa tekijänoikeuksia valvovaan Motion Picture Association of Americaan (MPAA), mutta nähtävästi mitään konkreettista ei ole tapahtunut sivuston sulkemisen suhteen, sillä sivusto on edelleen toiminnassa ja poliisille ei ole edes tehty sivustosta tutkintapyyntöä.
Fin-tv.com pomppasi nyt otsikoihin uudestaan, sillä sivuston avulla on mahdollista katsella 46 minuutin mittaista tynkäversiota Reindeerspotting-elokuvasta. Kyseistä pätkää on katsottu palvelun kautta tuhansia kertoja, ja tuotantoyhtiö Bronson Clubin mukaan se merkitsee yhtiölle noin 150 000 euron taloudellisia menetyksiä tekijänoikeuskorvauksien muodossa.

Fin-tv.com-sivuston kautta katseltavissa olevat videot sijaitsevat kolmansien osapuolien palveluissa, kuten MovShare ja Megavideo, joiden avulla myös monet muut internetin videosivustot tarjoavat elokuvia ja TV-sarjojen jaksoja kuluttajille. Fin-tv.com ei ota vastuuta palvelussa esiintyvästä sisällöstä, mutta ylläpitäjät ovat aiemmin luvanneet poistaa palvelusta kotimaiset elokuvat. Lupauksesta huolimatta palvelusta löytyy edelleen kotimaisia elokuvia.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen pitää kuitenkin sivuston ylläpitäjiä vastuussa sivuston tarjoamasta sisällöstä, sillä hänen mukaansa vastuu ei poistu, vaikka videosisältö tulee toisesta palvelusta.

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat sulkeneet useita tällaisia Fin-tv.comin kaltaisia palveluita, mutta Suomessa lainsäädäntö ei näytä taipuvan samaan, koska tekijänoikeuksien haltijat eivät ole edes jättäneet poliisille tutkintapyyntöä sivustosta. Rikostarkastaja Erkki Rossi kertoi STT:lle, että tekijänoikeusrikoksen tunnusmerkit saattavat täyttyä, koska Fin-tv.com ansaitsee rahaa sivustolla näkyvillä mainoksilla ja VIP-jäsenyyksillä, mutta selvityksiä ei tehdä ilman tutkintapyyntöä.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

15.8.2010 14:49

Lainaus:
jotkut kommentoivat meille että ne on maksanut vipin mutta ei toimii vieläkää mutta ne tekevät tahallaa että me olisimme huijareita teijän silmissä ja me aktoivoimme ketkä on ostanut vipin mutta lukekaa sääntöjä ennnen kuin ostatte vipin ja jos ette lukenut sääntöjä älkää maksako mitään teimme semmosen jutun että ei teidän tarvitse maksaa kun kerran ja lopullisesti ja se maksaa vain 5€ semmosen sopiva maksu mutta silti jotkut haukkuvat meille 5 € takii huijariksi kusettajaksi me käytämme koko ajamme täälle sivulle ja me sitä saamme vipin kautta koska joka sivu ei pärjää ilman rahaa ja sen takia toivomme että tajuutte meitä ja 5 € takia älkää meitä panetelkaa!

Mietityttää vähän että millaista porukkaa tuota sivuakin pyörittää... Lainaus on siis sivuston ylläpidon blogista.

25.8.2010 15:02

IMO tuo sivusto on aivan perseestä. Parempiakin löytyy. Kuvan laatu tuolla on aivan hirveä ja tekstityksien kanssa on usein ongelmia. Ylläpitäjät on ihme porukkaa ja se on tullut todettua. Rahaa en sentään ikinä tuommoisesta maksa mutta toivon että ylläpitäjät saavat suuret laskut niskoihinsa. Ylläpitäjät ovat todennäköisesti ulkomaalaisia kun puhuu niin huonoa suomea.

35.8.2010 15:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:
Lainaus:
jotkut kommentoivat meille että ne on maksanut vipin mutta ei toimii vieläkää mutta ne tekevät tahallaa että me olisimme huijareita teijän silmissä ja me aktoivoimme ketkä on ostanut vipin mutta lukekaa sääntöjä ennnen kuin ostatte vipin ja jos ette lukenut sääntöjä älkää maksako mitään teimme semmosen jutun että ei teidän tarvitse maksaa kun kerran ja lopullisesti ja se maksaa vain 5€ semmosen sopiva maksu mutta silti jotkut haukkuvat meille 5 € takii huijariksi kusettajaksi me käytämme koko ajamme täälle sivulle ja me sitä saamme vipin kautta koska joka sivu ei pärjää ilman rahaa ja sen takia toivomme että tajuutte meitä ja 5 € takia älkää meitä panetelkaa!

Mietityttää vähän että millaista porukkaa tuota sivuakin pyörittää... Lainaus on siis sivuston ylläpidon blogista.

14-15v koulupojat.. siisus onko toi ajettu jonkun korsoraattorin läpi :)

45.8.2010 17:44

hoono soomi :D mii nou habla finska :D

55.8.2010 18:54

Lainaus:
Kyseistä pätkää on katsottu palvelun kautta tuhansia kertoja, ja tuotantoyhtiö Bronson Clubin mukaan se merkitsee yhtiölle noin 150 000 euron taloudellisia menetyksiä tekijänoikeuskorvauksien muodossa.
Mulla ei ole tarkkaa tietoa kuinka suuren osuuden tuotantoyhtiö saa leffasta, mutta lasketaan vaikka melko mehukkaan 25% mukaan. Tällöin 150000 euron tuloihin päästäkseen leffaa olisi pitänyt myydä leffaa 600000 euron edestä (kaupassa/elokuvissa).

Jos perus leffalipun hinta on 10e luokkaa (ja ajatellaan että samaan hintaan myydään myös kaupassa koska se ei muuten varmasti mene kaupaksi), tulisi katsojia ja ostajia olla 60000 kappaletta.

Jihuu, paitsi että esimerkiksi Suomen elokuvasäätiön tilastojen mukaan kotimaiset dokumentit ovat viime vuosina saavuttaneet tyypillisesti luokkaa 200-2000 katsojaa, poikkeuksena Katastrofin Aineksia (2008), 12 683 katsojaa. Jää silti melko paksu siivu saavutettavaksi...

Mutta nämähän ovat vain arvioita ja kun en kerta leffan oikeasta myynnistä ja tuottojakaumasta mitään tiiä, en voi väittää tuotantoyhtiön edustajan jauhavan niinsanotusti puuppaa. Mieli kyllä tekisi.


66.8.2010 6:53

DVD levityksestä en tiedä, mutta voin sanoa kokemuksesta että leffateatterilevityksestä ei jää edes tuota 25% tuottajalle.

76.8.2010 9:52

@1: Tietääkseni fin-tv.comin ylläpitäjä on turkkilainen. Ylläpitää vissiin myös muita samankaltaisia sivustoja.

86.8.2010 12:54

Lainaus:
Tuolloin TTVK kertoi ottaneensa yhteyttä sivuston ylläpitäjään ja Yhdysvalloissa tekijänoikeuksia valvovaan Motion Picture Association of Americaan (MPAA)..
Suomi, Euroopan amerikkalaisin maa..

96.8.2010 14:33

Mamuilta kannattaa hakea korvauksia :p
Mahtaa TTVK:ta syödä.

108.8.2010 18:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
@1: Tietääkseni fin-tv.comin ylläpitäjä on turkkilainen. Ylläpitää vissiin myös muita samankaltaisia sivustoja.
No tämähän selittää sen miksi uhkailusta on luovuttu. Rasismisyytöksen pelko on vahva suomalaisessa "oikeus"laitoksessa. Kuka uskaltaisi haastaa poikkeavannäköisen ihmisen suomessa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto