AfterDawn: IT-alan uutiset

Japanin Yahoo ottaa käyttönsä Googlen haut ja mainokset

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.7.2010 12:58

Japanin Yahoo ottaa käyttönsä Googlen haut ja mainokset Hakujätti Yahoo kertoi tänään yllättäviä uutisia, kun yrityksen Japanin toimipiste kertoi siirtyvänsä Googlen tarjoamiin hakutuloksiin.
Japanissa Yahoo on maansa suurin hakuportaali, ja yhteistyön myötä Googlen hakumoottori palvelee jatkossa yli 90 prosenttia maassa tehtävistä internet-hauista. Mobiilipuolella Googlen osuus nousee myös yli 50 prosenttiin, ja suurista matkapuhelinoperaattoreista ainoastaan NTT DoCoMo käyttää jotain muuta kuin Googlen tarjoamaa hakumoottoria.

Hakutuloksien yhteydessä näytetään Googlen tarjoamia mainoksia, joista saatavat tulot yritykset jakavat keskenään.

Yhdysvalloissa Yahoon haut tapahtuvat Microsoftin Bing-hakukoneen kautta, joten Yahoon eri toimipisteet eivät toimi samalla tavalla. Syynä näille eroille ovat omistajuussuhteet, sillä Japanin Yahoon osakkeita eniten omistaa Softbank-yritys, jonka hallussa on 34 prosentin siivu osakkeista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto