AfterDawn: IT-alan uutiset

KKO lätkäisi huimat rangaistukset tiedostonjaosta

Kirjoittaja Jari Ketola @ 30.6.2010 11:50 Kommentteja (57)

KKO lätkäisi huimat rangaistukset tiedostonjaosta Korkein oikeus (KKO) on katsonut Finreactor-tiedostojenjakoverkon ylläpitäjien syyllistyneen tekijänoikeusrikkomukseen ja olevan velvollisia maksamaan tekijänoikeuden loukkausten perusteella hyvitystä Teosto ry:lle sekä 52 muulle asianomistajalle. Käräjäoikeus ja hovioikeus olivat aikaisemmin olleet samalla kannalla. Korvaussummat nousevat yhteensä yli 650 tuhanteen euroon.
Finreactor-juttu käynnistyi jouluna 2004 Keskusrikospoliisin suoritettua kotietsintöjä eri puolella Suomea. Ensimmäiset käräjäoikeuksien tuomiot jutussa saatiin kesällä 2006, ja hovioikeuden tuomio kesällä 2008.

Verkon ylläpitäjät vaativat syytteiden hylkäämistä mm. sen nojalla, etteivät he olleet pitäneet yksittäisiä tiedostoja hallussaan eivätkä osallistuneet niiden jakamis- ja kopiointitapahtumiin. KKO kuitenkin katsoi verkon toiminnan olleen suunnitelmallista ja perustuneen selkeään työnjakoon, ja katsoi siis ylläpitäjien syyllistyneen tekijänoikeusrikkomukseen.

Korkein oikeus korotti ylläpitäjien maksettavia hyvityksiä hovioikeuden päätöksestä. KKO:sta muutosta hakeneille asianomaisille kertyy yli 420 000 euron hyvitykset, minkä lisäksi ylläpitäjien maksettaviksi jäivät yhteensä noin 260 000 euron määräiset hyvitykset hovioikeuden tuomioon tyytyneille asianomistajille. KKO piti lisäksi ennallaan tuomion, jossa Finreactor-palveluun Torrent-tiedoston ladannut käyttäjä tuomittiin 30 euron päiväsakkoihin.

Perusteluissaan Korkein oikeus on lähtenyt suuren maailman vahingonkorvauslinjalle:
Tässä tapauksessa tekijänoikeuksia loukkaava toiminta on ollut laajaa, ja se on pyritty kohdistamaan käyttäjien haluamiin teoksiin, mikä on ollut omiaan aiheuttamaan merkittävää vahinkoa tekijänoikeuksien haltijoille. Suuri osa teoksista on luvattoman jakelun ja kopioimisen jälkeen päätynyt oletettavasti verkon käyttäjäkunnan käyttöön, minkä vuoksi teosten luvaton käyttö on vähentänyt niiden kappaleiden menekkiä laillisessa kaupassa. Tämä ja myös seuraamusjärjestelmän tehokkuus edellyttävät, että hyvitys on määrältään tuntuva.

Ylläpitäjiä edustaneen Turre Legalin Herkko Hietanen toteaa blogikirjoituksessaan KKO:n linjauksesta:
Korkein oikeus on melkoisesti poikennut laista jossa puhutaan kohtuullisesta hyvitysmaksusta ja on luomassa doktriinia jossa kohtuulliset hyvitysmaksut ovat nyt siis “tuntuvat hyvitykset”.

Ilmeisesti Korkein oikeus on nimenomaan katsonut tehtäväkseen ajaa tekijänoikeusjärjestöjen etua huimilla korvaussumilla pelottelemalla.

Edellinen Seuraava  

57 kommenttia

130.6.2010 12:56

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2014 @ 23:13

230.6.2010 12:59

Kauan kesti tuokin oikeusjuttu ja melko huimat ja kohtuuttomat on korvaukset.

330.6.2010 13:04

Kiinnostanee se moniko heistä sitoutuu maksamaan noin suuria summia. Ainakin itsellä menisi halu ja kiinnostus täysin työtä kohtaan jos puolet palkasta menisi seuraavan 20 vuoden ajan johonkin korvauksiin.

430.6.2010 13:26

"Ilmeisesti Korkein oikeus on nimenomaan katsonut tehtäväkseen ajaa tekijänoikeusjärjestöjen etua huimilla korvaussumilla pelottelemalla."

Fair and Balanced, vai miten se meni?

Afterdawn - Suomen oma Fox.

530.6.2010 13:32

Mafia ja korruptoituneet tuomarit <3

630.6.2010 13:34


Afterdawn - Suomen oma Fox.

Uutisoi puolueettomasti tekijänoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä olematta kulttuurin jakamisvastainen.

730.6.2010 13:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Planetary:
Kiinnostanee se moniko heistä sitoutuu maksamaan noin suuria summia. Ainakin itsellä menisi halu ja kiinnostus täysin työtä kohtaan jos puolet palkasta menisi seuraavan 20 vuoden ajan johonkin korvauksiin.
Ainoa realistinen vaihtoehto elämän palauttamisesksi lienee muuttaa sellaiseen maahan jossa velka ei seuraa perässä. Ymmärrän kyllä tuomion perustelut, mutta on täysin naurettavaa pyrkiä mestaamaan muutama ihminen koko kansan edessä keksittyjen tappioiden perusteella. Onhan se muutenkin kohtuutonta antaa muutamalle oikein urakalla turpaan siitä mitä kaikki harrastavat.

830.6.2010 14:36

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2014 @ 23:13

930.6.2010 15:27

Lainaus:
KKO lätkäisi huimat rangaistukset tiedostonjaosta

Pakko kommentoida hieman otsikkoa. Jutussahan ei edes kerrotta mitään rangaistuksista (paisi erään käyttäjän 30e päiväsakosta...), vaan tuo 650000 euroa on vain hyvitystä mediayhtiöiden menetyksistä.


1030.6.2010 15:45

Löytyykö tätä laskentatapaa jostaki millä nuo korvaussummat on laskettu? Ihan mielenkiinnosta vaan että onko laskettu että jokanen ladattu tiedosto on aiheuttanut jonkiverran tappiota vai onko joka toinen/viides/kymmenes aiheuttanut tietyn verran tappiota?

1130.6.2010 16:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti parazitez:

Afterdawn - Suomen oma Fox.

Uutisoi puolueettomasti tekijänoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä olematta kulttuurin jakamisvastainen.
Ei tämä ole uutinen vaan mielipide. Luin aiheesta aikaisemmin jo monelta muulta sivustolta ja AD:n uutisointi poikkesi täysin niistä.

Täysin? Tuskin sentään? Uutisoinnin sävy ja lähestymiskulma ovat kenties erilaiset kuin esim. talouslehdillä, mutta sisältö on lienee sama?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:

Ihan oikeasti... mikä heitto tämä on?
Lainaus:
"Ilmeisesti Korkein oikeus on nimenomaan katsonut tehtäväkseen ajaa tekijänoikeusjärjestöjen etua huimilla korvaussumilla pelottelemalla."


Tarkoituksella kärjistetty toteamus, mutta jonka uskon pitävän paikkansa. Miksi nimenomaaan tässä tapauksessa olisi muutoin ollut tarvetta "edellyttää määrältään tuntuvia hyvityksiä"?

Itse tuomio on hyvinkin "mielenkiintoinen". Käytännössä ylläpitäjien hartioille asetetaan sellainen vastuutaakka, että heikompia hirvittää. Pitäisikö esimerkiksi meidän alkaa ruotimaan käyttäjien allekirjoituksista pois tekijänoikeuksia rikkovia kuvia?

1230.6.2010 16:32

Alkaa näköjään Suomikin pikkuhiljaa ottamaan Ameriikan mallia näissä korvaus hommissa. Aika älytön tuo summa on kyllä maksettavaksi.

1330.6.2010 17:35

Suomen mittakaavaan ihan älytön korvaus summa ! No tietysti he ovat "kait" jotain tehneet...mutta yhä edelleen kritisoin tuollisia summia. Tuskin ne lataajat ainakaan kaikki olisivat ne ostaneet. V**** mediamafia on oikea mätäpaise. Sillä mitään että tehdystä työstä pitää saada korvaus mutta tuo on jo ihan älytöntä.

Pitääkin ruveta pyytään 2 h työstä muutama tonni ja jos ei tipu niin oikeuteen vaan.......

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2010 @ 17:36

1430.6.2010 17:56

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2014 @ 23:13

1530.6.2010 18:09
MinähänTäs
Vahvistamaton

Jaa-a... Mitähän nämäki päättäjät sitte tekevät, jos kaverit päättäävät päättää omat päivänsä, koska heillä ei (kait) ole mitään tapaa maksaa velkaa, paitsi lottovoitto.

1630.6.2010 18:09

Paljonhan oikeudenkäynti kulut teki? Eikö ole mahdollista valittaa juttua enää mihinkään eu tuomio istuimeen tässä tapauksessa?

1730.6.2010 18:37

Lainaus:
Korvaussummat nousevat yhteensä yli 650 tuhanteen euroon.
Järkyttävä ja kohtuuton summa. Ei vain mene millään normaalin ihmisen moraalin mukaan nyt oikein tämä, pitäisi olla kaiken järjen mukaan laiton tuomio.

Luulin Suomessa järjen voittavan, ja tottakai jokin korvaus oli tulossa, mutta tälläinen!

Lainaus:
Korkein oikeus on melkoisesti poikennut laista jossa puhutaan kohtuullisesta hyvitysmaksusta ja on luomassa doktriinia jossa kohtuulliset hyvitysmaksut ovat nyt siis “tuntuvat hyvitykset”.

Laiton päätös Suomessa?

1830.6.2010 19:39

Kunkin ylläpitäjän henkilökohtaisesti suoritettava määrä on kuitenkin enintään yksi kymmenesosa (1/10) yhteisvastuullisista määristä. Silti iso summa kenelle tahansa maksettavaksi. Johan oli aikakin saada tämä keissi käsiteltyä, rangaistukset pysyivät siitä piste KKO:lle.

1930.6.2010 21:17

No HUHHUH,
Mennään kuin ameerikoissa, mutta veikkaan, että tästä puhutaan vielä. 650 000 euroa... kyllä.

Varmaan antaa voimia ajaa uusia syytteitä mistä ikinä keksitään. Kuten Ketolakin viittasi jo tuossa aikaisemmin, siis esim. AD:n komiat allekirjoitukset.

2030.6.2010 21:21

Jes, taas saadaan lisää sosiaalipummeja maahan. Töitähän noiden tuomittujen ei kannata enää ikinä tehdä. Ja jos oikein muistan niin vastapuoli oli vielä oikeudessa vaatinut korvaussumman suurentamista

2130.6.2010 21:44

Tämä päätös on täyttä fasismia. Tämä vain osoittaa miten suuri valta teosto järjestöillä on. En voinut uskoa että tuomareita voi ostaa mutta näköjään tämä mafia järjestö on ulottanut lonkeronsa joka puolelle Suomalaista vallanjakojärjestelmää.

Tällä päätöksellä KKO vei pohjan niin monelta palvelulta Suomesta nyt ja tulevaisuudessa. Sääli sinänsä koska tämä ala olisi työllistänyt niin monia mutta nyt annettiin Teosto järjestöille semmoinen kuritus työkalua jonka avulla voidaan kuihduttaa monta palvelua markkinoilta. 'Piratismiin' tällä ei ole suurta vaikutusta, aiheuttaa vain sen että hajautetut ja salaiset bittorrent järjestelmät valtaavat markkinat.

Laista on tulossa väline jolla yritykset pitävät valtaa kansalaisten yli.

2230.6.2010 22:01

Kysymyksessä on oikeusmurha. Tällainen korvausten määrääminen mafian matematiikan perusteella ei kerta kaikkiaan voi olla oikein. Miten KO voi olla niin umpisokea, että uskoo mafian selitykset "tappioista", joita tällaisen palvelun pyörittäminen aiheuttaa? Minua itkettää, ahdistus on suunnaton. Minkäänlaista luottamusta maamme oikeuslaitoksen puolueettomuuteen ei jää jäljelle. En kehtaa enää maailmalla sanoa olevani Suomesta, hävettää sanoinkuvaamottomasti. Tähän asti on voinut aina kuittailla jenkeille heidän "reilusta" oikeuslaitoksestaan, tämä tuomio muuttaa kaiken. Olemme samalla viivalla jenkkejen kanssa nyt. Yhteiskunta vailla puolueetonta oikeusistuinta, rahan vallan alaisina. Se kenellä on rahaa saa "oikeutta".

Niin, sitten mikä olisi oikea tuomio. Mitään korvauksia ei lainkaan, ei mitään oikeasti osoitettavaa haittaa ole kenellekään tullut. Sakkoja, no jos laki on naurettava niinkuin nyt, niin kai ne muutamat päiväsakot pitää sen mukaan antaa. Mutta edelleen huomatkaa, mikään laki ei pakota noita korvauksia määräämään nytkään. Oikeuslaitoksemme on mafian käsikassara. Ei muuta.

2330.6.2010 22:27

Terveisiä Snake mannille Juve Rehabiin. HO: Näillä perusteilla hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota siten, että A:lle tuomittu ehdollinen rangaistus alennettiin 3 kuukaudeksi vankeutta. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan. KKO: Adobe Systems Incorporated 28 440 markkaa - Autodesk Incorporated 342 710 markkaa - Bentley Systems Incorporated 17 625 markkaa - Corel Corporation 9 600 markkaa - Lotus Development Corporation 38 275 markkaa - Microsoft Corporation 162 214 markkaa - Novell Incorporated 40 515 markkaa - Santa Cruz Operation 4 040 markkaa - Symantec Corporation 33 525 markkaa. Muilta osin hovioikeuden tuomion lopputulosta ei muuteta. --- Eli tulikohan toi 676 944 mummoa ~ (eli ~110 000e yksinään) + tietenkin korot ikinä maksettua. No yksittäisen warettajan enkat on hallussa edelleen.

2430.6.2010 22:43

Odotettu ja oikea päätös. Nyt korkein oikeus vahvisti sen, että jokainen ladattu teos on poissa myynnistä, jokainen jaettu tiedosto on poissa myynnistä. Menetykset myös lasketaan tuolla perusteella. KKO myös vahvisti, että ylläpitäjät ovat vastuussa käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista. Myös vankeustuomiot ovat nyt mahdollisia.

Nyt seuraavaksi mennään muiden suomalaisten torrent-sivustojen kimppuun, sekä dc-hubien ylläpitäjien. KKO antaman ennakkopäätöksen perusteella tiedossa on kovia korvauksia ja tuomioita ylläpitäjille. Tarkoitus on saada torrent-sivustot ja dc-hubit pois Suomesta kokonaan. Kuten olen monesti sanonut kannattaa lopettaa laiton toiminta tai joutua kärsimään kovat seuraukset.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2010 @ 22:47

2530.6.2010 23:33

Tekijänoikeusmafia saa rahat mutta eivät tekijät. Kannattaa lukea alla oleva tuomio ja huomata kenelle rahat menevät to-mafialle ja monikansallisille levy/elokuva-yhtöille ja muille suurille yrityksille. Ne, jotka haluavat tukea finreactorilaisia tai pitävät tuomiota vääränä. Heidän kannattaa lopettaa kaiken kulttuurin (elokuvat, pelit, tv-sarjat, ohjelmat,musiikki) ostaminen seuraaviksi 10-vuodeksi ja se boikotti kannattaa aloittaa heti.

Lainaus:
Kalle H:n, Manu H:n, Marko L:n, Arto L:n, Toni M:n, Urho N:n, Jani R:n ja Jarkko V:n yhteisvastuullisesti suoritettava tekijänoikeuslain 57 §:n 1 momentissa (442/1984) tarkoitettu hyvitys alla mainituille asianomistajille korotetaan seuraaviksi rahamääriksi käräjäoikeuden tuomitsemine korkoineen:

– Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry:lle 74 034 euroa,

– Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:lle edustaen seuraavia yhtiöitä

– Oy Bonnier Amigo Music Finland Ab

– Edel Records Finland Oy

– Oy EMI Finland Ab

– Playground Music Scandinavia AB

– Poko Records Oy

– Rubato Music Oy

– Siboney Oy

Sony BMG Music Entertainment Finland Oy

– Spin-Farm Oy

– Universal Music Oy

– Warner Music Finland Oy

yhteensä 145 423 euroa,

– Columbia Pictures Industries, Inc:lle 1 156 euroa,
– Disney Enterprises Inc:lle 21 902 euroa,
– Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc:lle 6 593 euroa,
– Paramount Pictures Corporationille 8 995 euroa,
– Universal City Studios LLLP:lle ja Universal City Studios Productions LLLP:lle yhteisesti 17 678 euroa
– TriStar Pictures Inc:lle 5 euroa,
– Twentieth Century Fox Film Corporationille 31 301 euroa,
– Warner Bros. Entertainment Inc:lle 26 014 euroa,
– Eero Waltarille 1 976 euroa,
– Ere Kokkonen Oy:lle 6 246 euroa,
– Kopiosto r.y:lle 1 075 euroa,
– Finnkino Oy:lle 584 euroa,
– MTV Oy:lle 2 605 euroa,
– Petelius Oy:lle 240 euroa,
– Porkkana Ryhmä Oy:lle 2 764 euroa,

– Suomen Audiovisuaalisen Alan Tuottajat - Satu ry:lle edustaen seuraavia yhtiöitä

– Moskito Television Oy

– Production House Oy Finland

– Oy Rabbit Films LTD

yhteensä 4 590 euroa,

– Suomen Elokuvatuottajien Keskusliitto - Centralförbundet För Finlands Filmproducenter Ry:lle edustaen seuraavia yhtiöitä

– Artista Filmi Oy

– Blind Spot Pictures Oy

– Fennada-Filmi Oy

– Helsinki-filmi Oy

– Kinoproduction Oy

– Kinotar Oy

– Lasihelmi Filmi Oy

– Matila Röhr Nordisk Oy

– Solar Films Inc Oy

– Tuotanto Oy Säihky

yhteensä 10 228 euroa,

– Yleisradio Oy:lle 246 euroa,
– Åke Lindman Film-Production Oy:lle 951 euroa,
– Activision Publishing, Inc:lle 7 689 euroa,
– Atari Nordic AB:lle 5 467 euroa,
Nokia Corporationille 576 euroa,
– Sony Computer Entertainment Europe Limitedille 277 euroa
– Vivendi Universal Games Nordic AB:lle 5 535 euroa sekä
– Electronic Arts, Inc:lle 37 680 euroa.
http://www.kko.fi/tulostus/51265.htm

http://www.kko.fi/tulostus/51256.htm

http://www.kko.fi/tulostus/51271.htm
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2010 @ 23:50

261.7.2010 0:07

Kenelläkään finreactor tuomituista ei ole varaa maksaa korvauksia, joten to-mafia ja korvauksien saajat eivät tule saamaan edes yhtä euroa keneltäkään tuomituista. Myös oikeudenkäyntikulut maksaa valtio koska lähes kaikki finreactor tuomituista ovat varattomia. Töitä ei kannata tehdä 20-vuoteen onneksi uusi ulosottolaki päästää velkavankeudesta 20-vuoden päästä. Rikoksesta tuomitun ulosottovelka vanhenee 20-vuodessa tuomiosta ja muissa veloissa 15-vuodessa, jonka jälkeen velkaa ei voidä enään periä millään keinoilla. Elinikäistä velkavankeutta ei ole enään Suomessa olemassa uuden lain myötä.

http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kul...-vanhentuminen/

Uusi ulosottolaki tuli voimaan jo 2008.

Lainaus:

Velka vanhenee lopullisesti yleensä 15 vuodessa

Vuoden 2008 alusta astuivat voimaan säädökset velkojen lopullisesta vanhentumisesta.

Säädökset koskevat yritysten kuluttajilta perimiä velkoja, joista on olemassa ulosottoperuste (tuomio), jolla maksuvelvollisuus on vahvistettu. Nämä velat vanhentuvat lopullisesti

* 15 vuodessa ulosottoperusteen antamisesta
* 20 vuodessa, jos ulosottoperusteessa tarkoitettu velkoja on yksityishenkilö

Tuomioistuin voi antaa päätöksen määräajan pidentämisestä 10 vuodella, jos velallinen on olennaisesti vaikeuttanut velkomista (esim. kätkenyt tai lahjoittanut omaisuuttaan tai salannut tietoja tai antanut vääriä tai harhaanjohtavia tietoja taloudellisesta asemastaan). Määräajan jatkamiskanne tulee nostaa 2 vuoden kuluessa alkuperäisen määräajan päättymisestä
Lopullisen vanhentumisen määräajan laskeminen

Velan lopullisen vanhentumisen määräaika lasketaan tuomion tai yksipuolisen tuomion tai muun ulosottoperusteen antamisesta. Jos velkoja ei siis ole hakenut velkaan ulosottoperustetta, lopullinen 15 vuoden vanhentumisaika ei ole alkanut kulua.

Määräajat tulevat osittain taannehtivasti voimaan siten, että

* jos velkaa koskeva ulosottoperuste (tuomio) on annettu ennen 1.3.1993, kuluttajasaatava vanhentuu 1.3.2008
* Jos ulosottoperuste on annettu 1.3.1993 tai sen jälkeen, määräaika lasketaan lopullisen tuomion antopäivästä.
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kul...-vanhentuminen/

http://www.oikeus.fi/41302.htm
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2010 @ 00:14

271.7.2010 0:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Jes, taas saadaan lisää sosiaalipummeja maahan. Töitähän noiden tuomittujen ei kannata enää ikinä tehdä.
Aivan.

Mukavasti siinä menee loppuelämä noiltakin piloille. Vain sen takia kun joitain virtuaalibittejä kulkee koneelta toiselle internetin välityksellä. Jehna. On niitä pahempiakin rikoksia.

Esimerkiksi tämä http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710276772408_uu.shtml

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, korvaukset 10 000e,
Vuosi ehdollista

Sitten kun ylläpidetään tiedostojenjakopalvelua niin eiköhän korvaukset nouse satoihin tuhansiin!

Kumpi näistä kahdesta tapauksesta olisi enemmän ansainnut maksettavakseen nämä jättikorvaukset?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2010 @ 00:20

281.7.2010 0:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Planetary:
Kiinnostanee se moniko heistä sitoutuu maksamaan noin suuria summia. Ainakin itsellä menisi halu ja kiinnostus täysin työtä kohtaan jos puolet palkasta menisi seuraavan 20 vuoden ajan johonkin korvauksiin.
Ainoa realistinen vaihtoehto elämän palauttamisesksi lienee muuttaa sellaiseen maahan jossa velka ei seuraa perässä. Ymmärrän kyllä tuomion perustelut, mutta on täysin naurettavaa pyrkiä mestaamaan muutama ihminen koko kansan edessä keksittyjen tappioiden perusteella. Onhan se muutenkin kohtuutonta antaa muutamalle oikein urakalla turpaan siitä mitä kaikki harrastavat.

Se on demokratiaa.

291.7.2010 0:32

@p2pman

Loppuelämä ei mene pilalle 2008 voimaan tulleen uuden ulosottolain ansiosta.
http://www.oikeus.fi/41302.htm

Toki 20-vuotta voi kestää mutta se ei ole loppuelämä eikä velka ole ikuista. Jos olisin finreactor tuomittu en ikinä enään ostaisi yhtään mitään kulttuuria (elokuvat, pelit, tv-sarjat, ohjelmat,musiikki). En myöskään vuokraisi yhtään mitään kulttuuria, enkä kävisi elokuvissa. En myöskään tekisi yhtään mitään töitä. Tämä kaikki siis jos olisin finreactor tuomittu. Eli loppujen lopuksi to-mafialle tulee paljon kalliimmaksi tuomita ihmisiä ja samoin valtiolle to-mafian takia.

Oikea sana kuvaamaan tuomiota on oikeusmurha.

Toisaalta jokaisella on aina mahdollista jättää Suomi ja velat ja muuttaa toisiin maihin ja siellä voi tienata niin paljon, kuin huvittaa ilman, että ulosottoon menisi yhtään mitään. Myös Suomen kansalaisuuden hylkääminen auttaa asiaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2010 @ 08:28

301.7.2010 0:38

Finreactorilla oli sulkemisen aikoihin kaiketi n.12000 käyttäjää. Jos jaetaan tuo 650000 sillä, niin korvaus summa ei näytäkään enään niin suurelta...54 euroa ja rapiat päälle. Poliisin oli siis pitänyt jäljittää kaikki käyttäjät ja raahata heidät oikeuteen. Nyt muutama ylläpitäjä maksaa loppuelämänsä(?) muittenkin synneistä.
Itse voin hyvin tunnustaa että olen tuottanut elokuvateollisuudelle enemmänkin tappiota viime vuosina (siis enemmän kuin tuo 54e), vaikka en edes hirveästi netistä mitään imuttelekaan. Ennen tuli vuokrattua elokuvia ainakin pari kertaa kuussa. Nykyään ei kertaakaan. Jos lasketaan että yhden vuokran hinta on 4e, niin vuodessa vuoraamot/elokuva-yhtiöt menettävät vähintään 96e minun rahojani.

311.7.2010 2:39


Se on demokratiaa.

Miten tälläinen esimerkkien tekeminen eli hirtetään muutama torilla muille viestiksi on demokratiaa, eikö se ole esimerkkien tekemistä jotka ovat käyttäneet kaikki valtiojärjestelmät.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2010 @ 02:39

321.7.2010 11:40

On tosiaankin kohtuuttomat korvausvaatimukset, mutta täytyy nyt kuitenkin muistaa, että kaverit tiesivät rikkovansa lakia.
Jokainen meistä jotakin lataa, joten ei siinä mitään, mutta koitetaan muistaa että siitä voi tulla seurauksia.

331.7.2010 12:42

Jos itselle tollaset korvausvaatimukset laitettaisiin, eipä töissä enää tulisi käytyä.

341.7.2010 12:45

Lainaus:
Tekijänoikeusmafia saa rahat mutta eivät tekijät. Kannattaa lukea alla oleva tuomio ja huomata kenelle rahat menevät to-mafialle ja monikansallisille levy/elokuva-yhtöille ja muille suurille yrityksille.
Ööh kenellehän rahat olisi sitten pitänyt tuomita? Lähestulkoon kaikki pelit/leffat/musiikit/ohjelmistot olivat monikansallisten yhtiöiden tuotoksia... Teostohan saa prosentuaalisesti suurimman osan rahoista, teosto jakaa rahat musiikin tekijöille/oikeuksien omistajille... Mielestäni rahat menevät juuri oikeaan osoitteeseen.

351.7.2010 13:21

Isoja levy-yhtiöitä tuskin tälläiset summat kauheasti kiinnostavat, mutta esim. Teostolle ja muille TO-järjestöille nämä rahat voivat olla iso juttu. Milloin tälläisten järjestöjen rahankeruu taiteilijoiden nimissä lopetetaan? Ei ole mielestäni oikein että Teosto pystyy keräämään rahaa yksityishenkilöiltä pelkän arvion perusteella siitä mitä on menetetty.

Pääasia taitaa olla raha eikä taiteellisen sisällön levikki. Taiteilijaa kohtaa on tietysti väärin että ei saa korvausta teoksestaan, mutta teos on voinut laittomasti levitettynä saavuttaa huomattavasti suuremman yleisön verrattuna laillisiin jakelukanaviin. Ja eikös taiteilijoiden tulot perustu myös siihen kuinka suosittuja he ovat ja se perustuu taas näkyvyyteen? Tätä kautta tulee suoria tuloja artistille, ei ehkä levymyynnistä mutta keikkapalkkioista yms.

Laiton lataaminen on väärin, mutta jos mietitään taiteilijoita ja heidän saamaa korvausta työstään, se on yksi pienimmistä ongelmista.

361.7.2010 13:26
EiNä1n123
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti p2pman:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Jes, taas saadaan lisää sosiaalipummeja maahan. Töitähän noiden tuomittujen ei kannata enää ikinä tehdä.
Aivan.

Mukavasti siinä menee loppuelämä noiltakin piloille. Vain sen takia kun joitain virtuaalibittejä kulkee koneelta toiselle internetin välityksellä. Jehna. On niitä pahempiakin rikoksia.

Esimerkiksi tämä http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710276772408_uu.shtml

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, korvaukset 10 000e,
Vuosi ehdollista

Sitten kun ylläpidetään tiedostojenjakopalvelua niin eiköhän korvaukset nouse satoihin tuhansiin!

Kumpi näistä kahdesta tapauksesta olisi enemmän ansainnut maksettavakseen nämä jättikorvaukset?
Tuosta olen jo kauan saarnannut täällä...nyt vasta joku muukin on humannut oikeusjärjestelmämme mätäpaiseen.
Talousrikokset ovat ilmeisesti paljon vakavampia kuin henkirikokset.
En välittäisi niin hirvesti näistäkään korvauksista, jos pedofiliasta saisi miljoonakorvaukset ja 20-40 vuotta vankeutta ja murhasta se oikea elinkautinen eli loppuelämä vankilassa.
Kyllä on Suomen oikeusjärjestelmän moraalitaju kauniisti sanottuna ihan perseestä!

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Odotettu ja oikea päätös. Nyt korkein oikeus vahvisti sen, että jokainen ladattu teos on poissa myynnistä, jokainen jaettu tiedosto on poissa myynnistä. Menetykset myös lasketaan tuolla perusteella. KKO myös vahvisti, että ylläpitäjät ovat vastuussa käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista. Myös vankeustuomiot ovat nyt mahdollisia.

Nyt seuraavaksi mennään muiden suomalaisten torrent-sivustojen kimppuun, sekä dc-hubien ylläpitäjien. KKO antaman ennakkopäätöksen perusteella tiedossa on kovia korvauksia ja tuomioita ylläpitäjille. Tarkoitus on saada torrent-sivustot ja dc-hubit pois Suomesta kokonaan. Kuten olen monesti sanonut kannattaa lopettaa laiton toiminta tai joutua kärsimään kovat seuraukset.
Hehe aikas hyvää trollausta täällä, ja vaikka olisitkin oikeasti Teoston työntekijä, luuletko tosiaan, että saat noilla kommenteillasi ketään muuttamaan mielipidettään lataamisesta, tuskimpa vaan.
Ennemmin kuolen kun ostan enää mitään, missä vähänkin on enää mukana Teosto, tätä varmaan olet hakenutkin, yrität karkoittaa kaikki asiakkaat pelottelemalla, mutta tulitko ajatelleeksi, että vaikka ihmiset lataavat, he myös ostavat hyviä tuotteita, mutta jos he joutuvat joskus maksamaan korvauksia, takaan etteivät he enää osta mitään, ja pidemmän päälle Teosto kaivaa omaa kuoppaansa HA HA HA

PS. VPN VPN VPN VPN RULEEESSS!!!!

371.7.2010 14:10

Paketti postiin ja lippu maailmalle.
Onneksi en ole tämän oikeusmurhan uhri, menisi täydellisesti usko tästä lintukodosta, nytkin aika kintaalla.

Teosto
Posti- ja käyntiosoite
Lauttasaarentie 1, 00200 Helsinki

381.7.2010 15:21
WumWum
Inactive

Erässä tunnetussa tavaratalosta Suomessa juuri tuli raportti jonka näin, että ikinä ei ole myyty niin paljon levyjä kuin viimeisen vuoden aikana.
Ei tämä warettaminen nyt ihan huonosti mielestäni levyfirmoille ole käynyt.

391.7.2010 17:23

Turha tuntea mitään sääliä Finreactorin ylläpitäjiä kohtaan. Hehän olivat itse vastuussa sivustosta, tiesivät riskit, eikä kukaan pakottanut heitä ylläpitämään sivustoa..

401.7.2010 22:32

Millä perusteilla Teosto jakaa rahat sitten artisteille?

411.7.2010 23:48

@kasber

Lainaus:
MISTÄ TEOSTO TIETÄÄ, KENEN TEOKSIA ON ESITETTY JA PYSTYY MAKSAMAAN KORVAUKSET HEILLE?
Teosto saa radio- ja tv-yhtiöiltä sekä orkestereilta ja muilta elävän musiikin esittäjiltä tarkat tiedot esitetystä musiikista. Näiden ns. ohjelmailmoitusten perusteella Teosto pystyy ohjaamaan kerätyt korvaukset esitettyjen teosten tekijöille.

Ravintoloiden, myymälöiden jne. yritysten taustamusiikin käytöstä ei ole kustannus- eikä muista syistä mielekästä kerätä esitystietoja. Siksi Teosto teettää säännöllisesti taustamusiikin käytön lähteitä selvittäviä tutkimuksia, joiden perusteella taustamusiikin käytöstä kerätyt korvaukset ohjataan oikeudenomistajille.
http://www.teosto.fi/teosto/websivut.nsf...0KENEN%20TEOKSI

@Nettipiraateille ja torrent-sivustojen ylläpitäjille, sekä dc-hubien ylläpitäjille alla oleva teksti. Nettipiraatit ja dc/torrent-sivustojen ylläpitäjät teidän kannattaa nyt lopettaa laiton ja rikollinen toimintanne ja sulkea hubit ja torrent-sivustot tai oikeudessa tavataan ja teidät tuomitaan. Teillä on nyt mahdollisuus valita helppo keino ja lopettaa laiton ja rikollinen toiminta heti. Tai mennä vaikeimman kautta oikeuteen makselemaan erittäin kovia korvauksia ja pilata koko elämänsä.

Lainaus:
TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen on tyytyväinen korkeimman oikeuden ennakkopäätökseen. "Korkeimman oikeuden ratkaisu vahvistaa lopullisesti sen tärkeän periaatteen, että piraattipalvelun ylläpitäjät ovat sekä rikosoikeudellisessa että korvausvastuussa kaikesta palvelua hyväksikäyttäen tapahtuneesta luvattomasta jakelusta. Tuomio on merkittävä voitto koko luovan työn kentälle eikä jätä tilaa piraattien tekniselle jossittelulle. Nyt on myös selvää, että laittomaan toimintaan aktiivisesti osallistuva henkilö ei voi vedota tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta annetun lain mahdollisiin vastuuvapaussäännöksiin", toteaa Kotilainen.

"Suomen tuomioistuinlaitos on ensimmäisenä Euroopassa vahvistanut piraattipalvelun tarjoamisen rangaistavaksi kaikissa oikeusasteissa. Korkeimman oikeuden tämänpäiväinen tuomio on erityisesti vastuukysymyksen osalta tärkeä ennakkopäätös, ja meillä on kaikki syy uskoa, että myös ensi syksyn Ruotsin Pirate Bay-hovioikeuskäsittelyssä päädytään vastaavaan lopputulokseen", arvioi Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Lauri Rechardt.

Suomen Elokuvatuottajien Keskusliitto ry:n toiminnanjohtaja Nina Laurio on erityisen tyytyväinen siihen, että KKO vahvisti nyt myös pienten kotimaisten elokuvatuottajien oikeuden saada kohtuullinen hyvityskorvaus Finreactorissa jaossa olleista elokuvista. "Fakta on, että juuri kotimaisten elokuvien ja musiikin laiton jakaminen teki palvelusta suositun", toteaa Laurio.

KKO vahvisti: myös loppukäyttäjät vastuussa toimistaan

Ylläpitäjien vastuuta koskevan tuomion lisäksi KKO käsitteli kahden yksittäisen tapauksen osalta palvelun käyttäjien vastuuta. Molemmissa tapauksissa kysymys oli siitä, olivatko kuvaustiedostoja (ns. torrent) palvelimelle ladanneet henkilöt syyllistyneet asiassa tekijänoikeusrikkomukseen ja olivatko he vastuussa kuvaustiedoston avulla tapahtuneista teosten luvattomista latauksista.

Korkeimman oikeuden mukaan yksilöityjä sisältötiedostoja koskevat kuvaustiedostot ovat välttämättömiä sisältötiedostojen yleisön saataviin saattamisen kannalta, ja näin ollen kuvaustiedoston verkkoon toimittamista on pidettävä tekijänoikeudellisesti merkityksellisenä toimena. KKO toteaa, että "rikosoikeudellista vastuuta ei poista yksin se, että tiedostojenjakoverkon teknisen toteuttamistavan vuoksi tekijän välitön osallistuminen sisältötiedostojen jakamis- ja kopiointitapahtumiin ei ole ollut tarpeen." Toisin sanoen vastuuta teosten levittämisestä ei voi välttää vetoamalla teknisiin seikkoihin; tarkoitus ja lopputulos ovat ratkaisevia.

http://www.antipiracy.fi/ajankohtaista/?id=194
Tekijänoikeusjärjestön työntekijänä suosittelen nettipiraatteja sekä dc/torrent ylläpitäjiä miettimään kannattaako koko elämänsä pilata, kuten tuomitut finreactorilaiset tekivät. On paljon helpompaa ja nopeampaa lopettaa rikollinen ja laiton toiminta, eikä tarvitse pilata koko omaa elämäänsä. Teidän kannattaa oman itsennekin takia lopettaa rikollinen ja laiton toimintanne, koska ei ole mitään järkeä teidän kannaltanne, että pilaatte koko elämänne. Jos ette lopeta voin luvata teille, että oikeudessa tavataan jälleen kerran ja teidät tuomitaan, kuten finreactorilaiset ja muut tekijänoikeusrikolliset on tuomittu.

Teidän kannattaa lopettaa laiton ja rikollinen toimintanne heti. Jos asia menisi perille ja suurin osa tai kaikki nettipiraatit lopettaisivat rikollisen ja laittoman toimintansa. Ei näitä oikeudenkäyntejä tarvittaisi mutta niin kauan, kun nettipiraatit jatkavat laitonta ja rikollista toimintaansa niin kauan tulee oikeudenkäyntejä. Uskon, että suurin osa nettipiraateista on fiksuja ja järkeviä ja ymmärtävät viimeistään nyt lopettaa. Teidän kannattaa miettiä asiaa kannattaako pilata oma elämänsä vai ei. Vaikka ulosottolaki on muuttunut on silti 15-20 vuotta pitkä aika pilata oma elämä. Zya on siinä oikeassa, että elinikäistä "velkavankeutta" ei lain mukaan ole 2008 vuoden jälkeen ole ollut olemassa enään http://www.oikeus.fi/41302.htm
On olemassa 15-20 vuoden "velkavankeus", joka sekin on kuitenkin pitkä aika.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2010 @ 00:28

422.7.2010 3:02

"Yksi jakeluverkko alas, kolme ylös."


650 donitsia on aivan absurdi summa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2010 @ 03:02

432.7.2010 4:09

Lainaus:
Millä perusteilla Teosto jakaa rahat sitten artisteille?

Vastaus löytyypi teoston nettisivuilta, ehkä kymmenessä sekunnissa... -->
http://www.teosto.fi/

Lainaus:
Erässä tunnetussa tavaratalosta Suomessa juuri tuli raportti jonka näin, että ikinä ei ole myyty niin paljon levyjä kuin viimeisen vuoden aikana.
Ei tämä warettaminen nyt ihan huonosti mielestäni levyfirmoille ole käynyt.

Tovi sitten jenkit myösi vi*usti asuntolainoja subprime korolla köyhille ja hyvin meni pitkään...Ei se lainan myöntäminen pers'aukisille ollut huono idea...vai oliko...?

Lainaus:
mutta tulitko ajatelleeksi, että vaikka ihmiset lataavat, he myös ostavat hyviä tuotteita, mutta jos he joutuvat joskus maksamaan korvauksia, takaan etteivät he enää osta mitään, ja pidemmän päälle Teosto kaivaa omaa kuoppaansa HA HA HA

PS. VPN VPN VPN VPN RULEEESSS!!!!
Itse ainakin siirryn maksavaksi asiakkaaksi jos joskun joudun laittomasta kopioinnista korvauksia maksamaan. Suomessa pitää olla ihan vitun palikka jos tarvitsee VPN yhteyttä warettamiseen...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2010 @ 13:19

442.7.2010 7:43

Lainaus:
Itse ainakin siirryn maksavaksi asiakkaaksi jos joskun joudun laittomasta kopioinnista korvauksia maksamaan. Suomessa pitää olla ihan vitun palikka jos tarvitsee VPN yhteyttä warettamiseen, palikoiksi lasken myös alle 12 vuotiaat(sinut?)...
En tiennytkään sinun olevan susityhmä. Warettamisessa on hiton monta eri puolta kuin vain hakea Britneyn uusin hittibiisi LimeWiresträ. Joillekin se VPN vain sopii ja sillä sipuli.

Maksamisessa ei ole toki mitään vikaa jos on niin rikas, että pystyy satojen tuhansien donitsien jälkeen vielä maksamaan hitosti kultuurista.

452.7.2010 11:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus:
Itse ainakin siirryn maksavaksi asiakkaaksi jos joskun joudun laittomasta kopioinnista korvauksia maksamaan. Suomessa pitää olla ihan vitun palikka jos tarvitsee VPN yhteyttä warettamiseen, palikoiksi lasken myös alle 12 vuotiaat(sinut?)...
En tiennytkään sinun olevan susityhmä. Warettamisessa on hiton monta eri puolta kuin vain hakea Britneyn uusin hittibiisi LimeWiresträ. Joillekin se VPN vain sopii ja sillä sipuli.

Maksamisessa ei ole toki mitään vikaa jos on niin rikas, että pystyy satojen tuhansien donitsien jälkeen vielä maksamaan hitosti kultuurista.
VPN on varmaan helpoin tapa warettaa huolettomasti, mutta kyllä niitä ilmaisiakin tapoja löytyy kun vain osaa järkeä käyttää.

462.7.2010 13:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


Maksamisessa ei ole toki mitään vikaa jos on niin rikas, että pystyy satojen tuhansien donitsien jälkeen vielä maksamaan hitosti kultuurista.

Lainaus:

VPN on varmaan helpoin tapa warettaa huolettomasti, mutta kyllä niitä ilmaisiakin tapoja löytyy kun vain osaa järkeä käyttää.
Kyse onkin osaksi siitä, että jotkut ihmiset haluavat oikeasti jakaa. VPN on tähän tarkoitukseen yksi parhaimmista ratkaisuista, etenkin jos toimii julkaisujana tai palvelun ylläpitäjänä.

Edit: Seedbox on ehkä jopa parempi, mutta näillä tapaa olla sitä hintaakin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2010 @ 13:44

472.7.2010 14:37

Ainakin tietää ketä äänestää ensi eduskuntavaaleissa (köhPiraattipuolueköh). Tärkein tavoite on että saataisiin lopetettua Teosto sekä sun muut suojatyöpaikkayhdistykset.

e. eivät myöskään tajua sitä, että tällainen vain kehittää vpn:nää paremmaksi, jolloin porukka warettaa huoletta ilman pelkoa kiinnijäämisestä. No käyhän se näinkin ;)

e2. nupille tiedoksi. Finreactorin ratsaamisesta on jo kulunut 5.5 vuotta ennenkuin saivat lopullisen tuomion. Tähän vielä se, että porukka yhä suuremmassa mittakaavassa ryhtyy käyttämään vpn:nää, niin luuletko todellakin että poliisi rupeaa käyttämään jo nytkin helkkarin vähäisiä voimavaroja näiden "rikollisten" jahtaamiseen? :)

On myös todella surullista että kukaan ei halua panostaa palvelujen parantamiseen, vaan ainut asia joka yhtiöitä kiinnostaa on pitäytyä vanhoissa ja toimimattomissa toimintatavoissa samalla rangaisten ja uhkaillen muita potentiaalisia asiakkaita. Ei siinä mitään jos idiootti haluaa hakata päätään seinään mutta ei siitä kyllä muita saa rangaista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2010 @ 14:45

482.7.2010 22:37
EiNä1n123
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus:
Itse ainakin siirryn maksavaksi asiakkaaksi jos joskun joudun laittomasta kopioinnista korvauksia maksamaan. Suomessa pitää olla ihan vitun palikka jos tarvitsee VPN yhteyttä warettamiseen, palikoiksi lasken myös alle 12 vuotiaat(sinut?)...
En tiennytkään sinun olevan susityhmä. Warettamisessa on hiton monta eri puolta kuin vain hakea Britneyn uusin hittibiisi LimeWiresträ. Joillekin se VPN vain sopii ja sillä sipuli.

Maksamisessa ei ole toki mitään vikaa jos on niin rikas, että pystyy satojen tuhansien donitsien jälkeen vielä maksamaan hitosti kultuurista.
Nyt ymmärsit väärin, en todellakaan käytä mitään VPN yhteyksiä, lisäsin tuon kommentin vain siksi, että eräät TO-työntekijä-trollaajat (Nuppi) tajuaisivat, että jos lataajia aletaan todella jahtaamaan, aina löytyy keino olla jäämättä kiinni.

Pointtini: Turha ainakaan normi lataajia (joita suomessa useita satoja tuhansia) alkaa jahtaamaan,(koska se on aivan turhaa, aina löytyy uusi keino ladata),vaan pitäisi kehittää sisältöä ja panostaa laatuun, josta ihmiset todella haluavat maksaa ja näin tukea laatu tuote-yrityksiä... Köh "RockstarGames" Köh...

493.7.2010 14:47

edit. sekoilua. My bad.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.7.2010 @ 14:48

504.7.2010 16:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti parazitez:

Afterdawn - Suomen oma Fox.

Uutisoi puolueettomasti tekijänoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä olematta kulttuurin jakamisvastainen.
Ei tämä ole uutinen vaan mielipide. Luin aiheesta aikaisemmin jo monelta muulta sivustolta ja AD:n uutisointi poikkesi täysin niistä.
Joo, poikkesi varmasti - ja voisin arvata että on perustellumpaa sanoa että niissä uutisissa on paistanut kirjoittajan mielipide läpi enemmän kuin tässä.

Poikkeavuus muiden tahojen uutisoinnista ei ole peruste väittää ettei tämä ollut uutinen - ja mielipiteeksi uutisen sijaan sanominen vaatii jo aikamoista pokkaa (tai yksinkertaisuutta, en tiedä kummasta on kyse). Mikä tässä on se asia joka muuttaa tämän uutisesta mielipiteeksi, tai oliko tässä edes mitään minkä voi selvästi osoittaa mielipiteeksi uutisoinnin keskellä? Sellainen ehkä voisi löytyä vaikka en huomannut kun luin viestisi takia varmuudeksi toiseen kertaan, mutta koko uutisen nullifioiminen vaikuttaa jo niin trollilta että taisin tehdä virheen aloittaessani ruokki... err, vastaamaan ja jatkan virhettä viemällä vastauksen loppuun asti ja lähettämällä sen.

Lainaus:
Ihan oikeasti... mikä heitto tämä on?
Lainaus:Tuo lainauksesi tuossa näyttäisi kommentilta ja spekuloinnilta - analyysiltä jos haluat - koskien lainausta sen yläpuolella, siis:

Lainaus:
Ylläpitäjiä edustaneen Turre Legalin Herkko Hietanen toteaa blogikirjoituksessaan KKO:n linjauksesta:

Lainaus:
Korkein oikeus on melkoisesti poikennut laista jossa puhutaan kohtuullisesta hyvitysmaksusta ja on luomassa doktriinia jossa kohtuulliset hyvitysmaksut ovat nyt siis “tuntuvat hyvitykset”.
"Ilmeisesti Korkein oikeus on nimenomaan katsonut tehtäväkseen ajaa tekijänoikeusjärjestöjen etua huimilla korvaussumilla pelottelemalla."

Niin, ilmeisesti - kyllä tällaista päättelyä ja spekulointia löytyy ihan mistä tahansa uutisia toimittavasta tahosta. Kun todellisuuden sisältöä muutetaan valheelliseksi (sisältää vääristelyn) niin kyse ei ole uutisesta, eikä täysin myöskään jos tuo olisi esitetty asiaa koskevana selvänä faktana.

Jos kyseessä oli vain trolli niin olit yhtä hyvä kuin kuka tahansa, eli surkea tapaus. Jos taas to-mafian puolustajan vastaisku niin yritä kirjoittaa niin että väittämäsi on vähemmän helppo nullifoida.

514.7.2010 16:47

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/?id=177 ,,, juu :) siinäs bustaat ihan vapaa$ti, you only live once.

524.7.2010 20:51

Ah niitä aikoja kun "kaksipesäsellä" mankalla voisit kopioida itsellesi uuden musiikkikasetin tai Commadore 64 pelin, eikä ollut huolta tuhansien markkojen korvauksista...

537.7.2010 2:38

Oikeasti hei, onko näissä korvauksissa mitään järkeä?

Harva kansalainen pystyy koskaan maksamaan tämän luokan korvauksia. Sinänsä oikein, että rikoksesta saa rangaistuksen, mutta jos murhaajat/raiskaajat selviävät monta kertaa (monta kymmentä?) pienemmillä korvauksilla, niin onhan tässä nyt jotain hämärää. Tässäkään tapauksessa kun ei ole koskettu kehenkään henkilöön, vaan pelkästään materiaaliin.

547.7.2010 3:25

Lainaus:
Harva kansalainen pystyy koskaan maksamaan tämän luokan korvauksia. Sinänsä oikein, että rikoksesta saa rangaistuksen, mutta jos murhaajat/raiskaajat selviävät monta kertaa (monta kymmentä?) pienemmillä korvauksilla...

Noissa suurissa summissahan ei ole kyse rangaistuksesta vaan vahingonkorvauksesta. Oikeuden mielestä to-haltijat ovat kärsineet rahallista vahinkoa, joka syyllisten on korvattava, periaatteessa kai täysimääräisenä. Itse rangaistus teosta taisi olla aika mitätön, sakkoa tai ehdollista.

Jos joku tulee ja polttaa parin sadantonnin kämppäsi, lienee normaalia vaatia vahingonkorvausta asunnon arvon mukaan, eikä jotain pikkusummaa, jonka keskiverto kansalainenkin pystyisi maksamaan. Vahingonkorvaushan on siis korvaus vahingoitetusta omaisuudesta vahingon kärsineelle. Valtion määräämä rangaistus murhapoltosta tulee sitten siihen päälle.

Ongelma tässä on lähinnä se, millä perusteella jonkun jaetun tai ladatun kappaleen, elokuvan tai ohjelman arvo määritellään, kun kyse ei ole mistään selkeästä materiasta. Nythän mitään ei ole mistään tuhottu, tekijät eivät suoraan ole menettäneet mitään. Kuitenkin jakaminen on mitä ilmeisimmin vaikuttanut tuotteiden myyntiiin ja siten oikeuden mielestä vähentänyt tekijöiden saamaa rahamäärää.

557.7.2010 3:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Lainaus:
Harva kansalainen pystyy koskaan maksamaan tämän luokan korvauksia. Sinänsä oikein, että rikoksesta saa rangaistuksen, mutta jos murhaajat/raiskaajat selviävät monta kertaa (monta kymmentä?) pienemmillä korvauksilla...

Noissa suurissa summissahan ei ole kyse rangaistuksesta vaan vahingonkorvauksesta. Oikeuden mielestä to-haltijat ovat kärsineet rahallista vahinkoa, joka syyllisten on korvattava, periaatteessa kai täysimääräisenä. Itse rangaistus teosta taisi olla aika mitätön, sakkoa tai ehdollista.

Jos joku tulee ja polttaa parin sadantonnin kämppäsi, lienee normaalia vaatia vahingonkorvausta asunnon arvon mukaan, eikä jotain pikkusummaa, jonka keskiverto kansalainenkin pystyisi maksamaan. Vahingonkorvaushan on siis korvaus vahingoitetusta omaisuudesta vahingon kärsineelle. Valtion määräämä rangaistus murhapoltosta tulee sitten siihen päälle.

Ongelma tässä on lähinnä se, millä perusteella jonkun jaetun tai ladatun kappaleen, elokuvan tai ohjelman arvo määritellään, kun kyse ei ole mistään selkeästä materiasta. Nythän mitään ei ole mistään tuhottu, tekijät eivät suoraan ole menettäneet mitään. Kuitenkin jakaminen on mitä ilmeisimmin vaikuttanut tuotteiden myyntiiin ja siten oikeuden mielestä vähentänyt tekijöiden saamaa rahamäärää.

Oli kuse vahingonkorvauksesta tai rangaistuksesta, niin täysin kohtuutonta minun mielestäni.

Koska kyse on sähköisestä materiaalista, niin minusta on turha vetää mukaan oikeata materiaalia (talo). Jos joku polttaa talon, niin siitä koituu huomattavaa vahinkoa asianomaisille, kun taas jos joku lataa biisin netistä, niin siitä ei koidu varsinaisesti haittaa kenellekkään. Tietenkin tekijänoikeuspalkkio jää saamatta, mutta konkreettista haittaa siitä ei synny. Lisäksi jos joku polttaa satojen tuhansien arvoisen talon, niin vakuutus korvaa sen. Nettilataamisessa ei tunneta vakuutuksia.

Mutta kuten sanoit, niin ongelma on siinä kuinka jonkin biisin/elokuvan/ohjelman arvo määritellään.

Siitäkin on tehty erilaisia tutkimuksia, ettei nettilataaminen vähennä tuotteitten myyntiä. Mutta kun teosto ja tekijänoikeusjärjestöt vetävät näitä hommia oikeuteen, niin ei siinä mitään tutkimuksia kuunnella.

Oli kyse rangaistuksesta, tai korvauksesta, niin täysin järjetöntä minusta. Jos joku olisi varastanut tuhansia fyysisiä tallenteita, niin silloin asían voisi ymmärtää.
En kuitenkaan kehoita ketään lataamaan netistä materiaalia, tai suosittele sitä, mutta en myöskään ymmärrä tämän luokan korvauksia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.7.2010 @ 03:56

569.7.2010 15:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti apek:

Ongelma tässä on lähinnä se, millä perusteella jonkun jaetun tai ladatun kappaleen, elokuvan tai ohjelman arvo määritellään, kun kyse ei ole mistään selkeästä materiasta.
Se määritellään sen mukaan paljonko teoksen levittäminen maksaisi, jos sitä ei tehtäisi luvatta. TTVK on itsekin sanonut, ettei sen tarvitse todistella mitään, koska luvut tulevat yllä mainituista tappioista, eivät oikeista tappioista (joita on lähes mahdoton osoittaa).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.7.2010 @ 15:47

579.7.2010 22:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Odotettu ja oikea päätös. Nyt korkein oikeus vahvisti sen, että jokainen ladattu teos on poissa myynnistä, jokainen jaettu tiedosto on poissa myynnistä. Menetykset myös lasketaan tuolla perusteella. KKO myös vahvisti, että ylläpitäjät ovat vastuussa käyttäjien tekemistä tekijänoikeusrikoksista. Myös vankeustuomiot ovat nyt mahdollisia.

Nyt seuraavaksi mennään muiden suomalaisten torrent-sivustojen kimppuun, sekä dc-hubien ylläpitäjien. KKO antaman ennakkopäätöksen perusteella tiedossa on kovia korvauksia ja tuomioita ylläpitäjille. Tarkoitus on saada torrent-sivustot ja dc-hubit pois Suomesta kokonaan. Kuten olen monesti sanonut kannattaa lopettaa laiton toiminta tai joutua kärsimään kovat seuraukset.

Eli siis silkkaa idiotismia. Jokainen järkevä ihminen ymmärtää, että jokainen ladattu teos ei ole pois myynnistä. Väistämättä näyttää siltä, että KKO ei ole puolueeton, vaan on "jostain" syystä asettunut tekijänoikeusjärjestöjen puolelle. Joku voisi jopa ajatella, että kyse olisi lahjonnasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto