AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo yrittää jälleen tappaa Wiin Homebrew-tukea

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.6.2010 16:21 Kommentteja (17)

Nintendo yrittää jälleen tappaa Wiin Homebrew-tukea Nintendon Wii-pelikonsoli sai tällä viikolla uuden ohjelmistopäivityksen, jonka tarkoituksena on vaikeuttaa homebrew-ohjelmien ajamista ja luvattomien pelikopioiden pelaamista.
Nintendo on julkaissut myös aiemmin samanlaisia päivityksiä, mutta hakkerit ovat aina löytäneet konsolin ohjelmistosta uusia tietoturva-aukkoja, joiden avulla he ovat voineet jatkaa konsolin ohjelmistopohjaisten kopiointisuojauksien kiertämisiä.

Nintendon mukaan tällaiset epäviralliset ohjelmat ja päivitykset voivat vahingoittaa konsolia, jonka takia myös uusin virallinen ohjelmistopäivitys yrittää poistaa konsolin muistista löytyviä epävirallisia lisäyksiä ja estää näiden ajamisen.

Hakkereiden mukaan Nintendon viimeisin isku keskittyy Bannerbomb-haavoittuvuuden poistamiseen. Bannerbombin avulla modaamattomilla Wii-konsoleilla voi ajaa homebrew-ohjelmia suoraan SD-muistikorteilta. Nintendo yritti tukkia tätä samaa aukkoa jo viime vuonna julkaistulla päivityksellä, mutta hakkerit löysivät pian keinon, jolla aukkoa pystyi jälleen hyödyntämään.

Tälläkin kertaa Nintendon paikkausyritykset jäivät hieman puolitiehen, sillä aiemmin julkaistut Smash Stack- ja Indiana Pwns -haavoittuvuudet toimivat edelleen.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

126.6.2010 18:05

Homebrew onkin varmaan yksi suurimmista syistä miksi Wii myy hyvin. Itse ainakin ostin sen juuri tämän takia. Käsittääkseni tuo smash stack on sen verran hankala paikattava että nintendo siihen edes tuskin pystyy.

226.6.2010 18:34

"Nintendon mukaan tällaiset epäviralliset ohjelmat ja päivitykset voivat vahingoittaa konsolia"

Että mitenkä, en ole vielä nähnyt vahingoittuneita tai loukkaantuneita konsoleita joten olisi ehkä hyvä jättä tämmöset asiat ihan vaan käyttäjien päätettäksi eikä kiusata turhaan.

Tekosyitä taas kerran.

326.6.2010 21:36

@1
Homebrewit ovat suurimmaksi osaksi warepelejä. Ainakaan itse en ketään Modatun wiin omistajaa tunne joka ei 100% käyttäisi sitä waretettujen pelien pelaamiseen.


@2
Tuo on tosiaan harvinaisen paskaa, mutta tekosyitä ne ei ole. Firmat haluaa maksimaallista voittoa joten he yrittää kaikin tavoin saada maksimaallista voittoa eli kaikkien pelien pitäisi olla myytyjä eikä waretettuja ja tietysti he yrittävät propagandan avulla saada jotkut epäilemään ja jättämään tuon homman tekemättä.

426.6.2010 22:14

#3,

kun Wii:n rauta elinkaari loppuu joskus pelien suhteen, niin homebrew tuen takia konsoleita voidaan käyttää muuhun toimintaan esim. dvd:n pyörittämiseen tai linux käyttämiseen. Voiko tämä olla väärin koska muuten hirveä määrää rautaa joutuu sitten roskiin taikka elektroniikkajätteenä jonnekin kolmanteen maailmaan? Oikeasti voisi olla jotakin muutakin käyttöä pelaamisen loputtua.

526.6.2010 22:39

@3: Homebrewit eivät itsessään ole varmuuskopioituja pelejä tai warettuja pelejä. Homebrewien ajo tosin mahdollstaa jonkinlaisten lataajien käyttämisen, jotka sitten ajavat sen pelin tikulta tai mistä lie.

Homebrewit ovat kyllä kivoja, mutta niiden myötä tulee lähes väistämättä tuo piraattipelien ajamisen mahdollisuus.

627.6.2010 9:09

@4

Nintendo on tosiaan palkittu ympäristölle haitallisimmaksi firmaksi joten heitä tuskin liikuttaa.

727.6.2010 13:58

Itse hankkisin Wii:n jurikin tuon "helpon" homebrew ajon takia. Sillä saa kyllä kivasti lisää elin ikää konsolille!

827.6.2010 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
#3,

kun Wii:n rauta elinkaari loppuu joskus pelien suhteen, niin homebrew tuen takia konsoleita voidaan käyttää muuhun toimintaan esim. dvd:n pyörittämiseen tai linux käyttämiseen. Voiko tämä olla väärin koska muuten hirveä määrää rautaa joutuu sitten roskiin taikka elektroniikkajätteenä jonnekin kolmanteen maailmaan? Oikeasti voisi olla jotakin muutakin käyttöä pelaamisen loputtua.
Sehän on nykyään trendi, eikä pelkästään Nintendolla. Mahdollisimman lyhyen ajan sisällä mahdollisimman paljon laitteita ulos... minkä jälkeen julkaistaan uusi laite.

Kuka tätä uutta laitetta ostaa, jos kaikki on tyytyväisiä vanhaan? Joten mitä enemmän rautaa menee roskiin, sen parempi firmoille. Yksinkertaista!


927.6.2010 15:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bodomed:
Itse hankkisin Wii:n jurikin tuon "helpon" homebrew ajon takia. Sillä saa kyllä kivasti lisää elin ikää konsolille!

Ihan mielenkiinnosta. Mitä hyötyä homebrewista on piraattipelien pelaamisen lisäksi.

Joku DVD tai mp3 soitin ei tee wiistä kyllä yhtään mielenkiintoisempaa...
Lainaus:
kun Wii:n rauta elinkaari loppuu joskus pelien suhteen, niin homebrew tuen takia konsoleita voidaan käyttää muuhun toimintaan esim. dvd:n pyörittämiseen tai linux käyttämiseen. Voiko tämä olla väärin koska muuten hirveä määrää rautaa joutuu sitten roskiin taikka elektroniikkajätteenä jonnekin kolmanteen maailmaan? Oikeasti voisi olla jotakin muutakin käyttöä pelaamisen loputtua.

Ehkä tuota asiaa voisi miettiä sitten kun wiin elinkaari on loppunut.
Lainaus:
Sehän on nykyään trendi, eikä pelkästään Nintendolla. Mahdollisimman lyhyen ajan sisällä mahdollisimman paljon laitteita ulos... minkä jälkeen julkaistaan uusi laite.

Kuka tätä uutta laitetta ostaa, jos kaikki on tyytyväisiä vanhaan? Joten mitä enemmän rautaa menee roskiin, sen parempi firmoille. Yksinkertaista!

Wii on julkaistu vuonna 2006 eikä uutta laitetta ole edes näköpiirissä. Eli mikä viestisi pointti oikein on?

Ajatuksesi ei toimi edes yleisellä tasolla kun konsoleista puhutaan. Voitot kun kerätään suurimmaksi osaksi pelimyynnillä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.6.2010 @ 15:39

1027.6.2010 15:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
@1
Homebrewit ovat suurimmaksi osaksi warepelejä. Ainakaan itse en ketään Modatun wiin omistajaa tunne joka ei 100% käyttäisi sitä waretettujen pelien pelaamiseen.


@2
Tuo on tosiaan harvinaisen paskaa, mutta tekosyitä ne ei ole. Firmat haluaa maksimaallista voittoa joten he yrittää kaikin tavoin saada maksimaallista voittoa eli kaikkien pelien pitäisi olla myytyjä eikä waretettuja ja tietysti he yrittävät propagandan avulla saada jotkut epäilemään ja jättämään tuon homman tekemättä.
En tiedä sinun kavereistasi, mutta ainakin itselleni hombrew teki wiistä mm. mediasoittimen joka soittaa DVD:tä, divx:iä, mp3:a, jne. Ja mikä parasta, mahdollisti ostettujen pelejen asentamisen ulkoiselle kovalevylle jonka etuja ei varmaan tarvitse edes alkaa listaamaan. Mukava lisä on myös vanhojen nes, snes ja megadrive pelejen emulointi(tästä nintendo ei tietysti tykkää kun myy muutamaa "classic" peliä sikahinnoilla).

1127.6.2010 16:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Wii on julkaistu vuonna 2006 eikä uutta laitetta ole edes näköpiirissä. Eli mikä viestisi pointti oikein on?

Ajatuksesi ei toimi edes yleisellä tasolla kun konsoleista puhutaan. Voitot kun kerätään suurimmaksi osaksi pelimyynnillä.
Se on kyllä totta, että suurimmat voitot revitään peleistä... minkäköhän takia aina kun tulee uusi konsoli (mm. PS, XBOX), vanhan konsolin päivitykset ja pelijulkaisut loppuu siihen?

Ei ne firmat huvin vuoksi niitä konsoleitaan kehitä. Ja mitä enemmän on käyttäjiä tietyllä konsolilla, sitä kattavampi on tarjonta, joten käyttäjien keskittäminen yhteen konsoliin on kannattavaa (tosin kun 1001 konsolin ylläpito).

Kaikilla konsoleilla on elinkaarensa (siellä on markkinointi-ihmisiä talo täynnä laskemassa näitä) eli heti kun myynnit alkaa hiipumaan, putkahtaa uusi. Ja kun uusi putkahtaa, niin kukaan ei ainakaan halua lisätä vanhan myyntiä... eli alkaa alasajo. Ja kun tämmönen alasajo alkaa, julkasija toivoo, että vanhat konsolit päätyvät sinne kaatopaikalle.

Nintendo on tosiaan pärjännyt melko pitkään vanhalla raudalla - hyvä pointti. Johtuu tosin pitkälti siitä, että pelimyynti perustuu oheislaitteisiin, eikä esim. pelien tekniseen toteutukseen (grafiikat, juoni jne.).


1227.6.2010 20:14

Minä olen yksi Wii:n käyttäjä (omistaja on veljeni), jonka Wii ajaa homebrewia (HBC, ei mitään IOS yms. juttuja) ja sillä ei ajeta Ware-pelejä jos emulaatoripelejä nyt ei semmoiseksi lasketa. Ostettuhja pelejäkin on enemmän kuin ikinä millekkään konsolille (tai edes tietokoneelle) on tullut hankittua, joten ei kyllä ole siitä homebrewistä ollut haittaa Nintendolle minun mielestäni.

Emulaattorien (en ole kyllä sitä käyttänyt vähään aikaan) lisäksi aktiivisessa käytössä on Geexbox, jolla voi katsoa videota. Lähinnä MythTV:n tekemiä tallennuksia, joten vielä kivempi olisi MythTV-Frontend, mutta sellaista ei taida saada Wille.

PS. Jos pitäisi ottaa kantaa siihen, onko Wii paras konsoli markkinoilla omasta mielestäni niin vastaisin luultavasti ei ole, mutta se on ainoa joka täältä löytyy ja kuvaputkitöllön (niitä on 3 kpl, ei taulutelkkareita ollenkaan) kanssa ei ole ihan hirveästi järkeä hankkiakaan mitään terväpiirtokonsolia.

1327.6.2010 21:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
En tiedä sinun kavereistasi, mutta ainakin itselleni hombrew teki wiistä mm. mediasoittimen joka soittaa DVD:tä, divx:iä, mp3:a, jne. Ja mikä parasta, mahdollisti ostettujen pelejen asentamisen ulkoiselle kovalevylle jonka etuja ei varmaan tarvitse edes alkaa listaamaan. Mukava lisä on myös vanhojen nes, snes ja megadrive pelejen emulointi(tästä nintendo ei tietysti tykkää kun myy muutamaa "classic" peliä sikahinnoilla).


Jos ei erillistä dvd-soitinta löydy niin kieltämättä nuo lisäävät wiin monikäyttöisyyttä.

Joskus miettinyt miksi wii on niin rajoitettu toiminnoiltaan mutta ehkä tarkoituksena on ollut että laitteen imago rakennetaan puhtaan pelilaitteen varaan. Tiedä sitten.

Aika harva laillisin keinoin omia levyjään laittelee kovalevylle sillä erittäin harvinaisia on asemat joilla wiin levyjä voi lukea. Hyödyllinen toiminto jokatapauksessa.

1427.6.2010 22:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Aika harva laillisin keinoin omia levyjään laittelee kovalevylle sillä erittäin harvinaisia on asemat joilla wiin levyjä voi lukea. Hyödyllinen toiminto jokatapauksessa.

Eiköhän kaikilla joilta wii-pelejä löytyy löydy myös laite jolla niitä voi lukea? Ei kai niitä nyt koristeeksi hankita? Eli peli vain konsoliin ja usb loaderista import nappulaa jonka jälkeen peli löytyy wiihin kytketyltä usb-kovalevyltä. Kansitaiteetkin hakeutuvat kätevästi itsestään netistä jonka jälkeen pelit ladataan kätevästi hienosta virtuaali-dvd-hyllystä. Näin jäävät historiaan naarmuuntuvat levyt, dvd-aseman meteli, kuluva lukupää, pitkät latausajat, aluekoodirajoitukset, lukuvirheet jne.

Laillinen keinohan tämä ei sinäänsä Nintendon silmissä ole, mutta muutakaan ei ole tarjolla.

edit: Ja mitä tuohon dvd-soittamiseen tulee, kukaan tuskin haluaa pitää ylimääräisiä laitteita kaukosäätimineen hyllyssään, eli kyllä tuota mielellään käyttää vaikka erillinen soitin löytyisikin. Ja dvd-soittimistahan ei yleensä löydy kovinkaan järkevää tapaa pyörittää videoita ja musiikkia esim. verkon yli tietokoneelta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.6.2010 @ 22:04

1528.6.2010 15:23
N1nt3nd0s
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Aika harva laillisin keinoin omia levyjään laittelee kovalevylle sillä erittäin harvinaisia on asemat joilla wiin levyjä voi lukea. Hyödyllinen toiminto jokatapauksessa.

Eiköhän kaikilla joilta wii-pelejä löytyy löydy myös laite jolla niitä voi lukea? Ei kai niitä nyt koristeeksi hankita? Eli peli vain konsoliin ja usb loaderista import nappulaa jonka jälkeen peli löytyy wiihin kytketyltä usb-kovalevyltä. Kansitaiteetkin hakeutuvat kätevästi itsestään netistä jonka jälkeen pelit ladataan kätevästi hienosta virtuaali-dvd-hyllystä. Näin jäävät historiaan naarmuuntuvat levyt, dvd-aseman meteli, kuluva lukupää, pitkät latausajat, aluekoodirajoitukset, lukuvirheet jne.

Laillinen keinohan tämä ei sinäänsä Nintendon silmissä ole, mutta muutakaan ei ole tarjolla.

edit: Ja mitä tuohon dvd-soittamiseen tulee, kukaan tuskin haluaa pitää ylimääräisiä laitteita kaukosäätimineen hyllyssään, eli kyllä tuota mielellään käyttää vaikka erillinen soitin löytyisikin. Ja dvd-soittimistahan ei yleensä löydy kovinkaan järkevää tapaa pyörittää videoita ja musiikkia esim. verkon yli tietokoneelta.
Jep, tutullani on HomeBrew-channel jolla pystyy lataamaan tiettyjä ohjelmia, joilla pystyy pelaamaan suoraan kovalevyltä, todella kätevää ja lyhyet latausajat.
Tutullani on myös ohjelma jolla pystyy katsomaan divx elokuvia (myös .sub ja .srt tekstitykset toimivat) suoraan ulk. kovalevyltä, jolloin Wii:stä tulee hyvä mediasoitin :D

1628.6.2010 19:34

Ihan oikeasti, wii on aikansa hauska pelikonsoli, mutta ilman homebrewiä se jää nopeasti pölyyntymään.

Sama juttu on toistunut aikoinaan ps2:sen ja xbox:in kanssa, ennenkuin modasin kumpaakaan.

1728.6.2010 19:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Eiköhän kaikilla joilta wii-pelejä löytyy löydy myös laite jolla niitä voi lukea? Ei kai niitä nyt koristeeksi hankita? Eli peli vain konsoliin ja usb loaderista import nappulaa jonka jälkeen peli löytyy wiihin kytketyltä usb-kovalevyltä. Kansitaiteetkin hakeutuvat kätevästi itsestään netistä jonka jälkeen pelit ladataan kätevästi hienosta virtuaali-dvd-hyllystä. Näin jäävät historiaan naarmuuntuvat levyt, dvd-aseman meteli, kuluva lukupää, pitkät latausajat, aluekoodirajoitukset, lukuvirheet jne.

Laillinen keinohan tämä ei sinäänsä Nintendon silmissä ole, mutta muutakaan ei ole tarjolla.

edit: Ja mitä tuohon dvd-soittamiseen tulee, kukaan tuskin haluaa pitää ylimääräisiä laitteita kaukosäätimineen hyllyssään, eli kyllä tuota mielellään käyttää vaikka erillinen soitin löytyisikin. Ja dvd-soittimistahan ei yleensä löydy kovinkaan järkevää tapaa pyörittää videoita ja musiikkia esim. verkon yli tietokoneelta.

Uutta tietoa että noiden levyjen kopiointi on nykyään noin helppoa. Olen näköjään tippunut kehityksen kelkasta.

Ja kyllä, mitä enemmän mietin noita sinun tekstejäsi miettii niin sitä paremmalta homebrew vaikuttaa. En vaan ole noin tarkkaan itse miettinyt aihetta...

Tiedätkö saako tuon dvd kuvan ulos minkätasoisena? Onnistuuko esim. komponenttivideon kautta progressiivinen PAL.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto