AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK: Varoituskirjeiden lisäksi tarvitaan kovempia otteita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.6.2010 11:20 Kommentteja (25)

TTVK: Varoituskirjeiden lisäksi tarvitaan kovempia otteita Suomessa työstetään parhaillaan keinoja, joiden avulla tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta nettijakelua saataisiin vähennettyä. Yhtenä keinona opetus- ja kulttuuriministeriössä on mietitty varoituskirjeiden lähettämistä luvattomilla lataajille, mutta tekijänoikeuksia puolustavan TTVK:n (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus) julkaiseman tiedotteen mukaan pelkät varoituskirjeet eivät kuitenkaan ole riittävän tehokas keino luvattomien latausten hillitsemiseen.
TTVK ei ole mielipiteensä kanssa yksin, sillä tässä kuussa tehdyn kyselyn mukaan 58 prosenttia suomalaisista pitää pelkkää varoituskirjemallia melko tai täysin tehottomana. Luvatonta lataamista harrastavien kuluttajien osalta vastaava prosenttiluku oli 72. Taloustutkimus Oy:n tekemän kyselyn perusteella tehokkaampi keino olisi rikkeiden kirjaaminen ylös, jolloin luvatonta lataamista varoituksista huolimatta jatkavia kuluttajia voitaisiin rangaista esim. sakoilla, internet-yhteyden määräaikaisella katkaisemisella ja vahingonkorvauksilla.

Tämä ankarampi seuranta- ja rangaistusmenetelmä olisi 82 prosentin mukaan erittäin tai melko tehokas luvattoman lataamisen vähentämiseen. Luvattomien lataajien keskuudessa vastaava prosenttiluku oli 91, joten kyselyn perusteella luvaton lataamista saadaan vähennettyä ainakin tällaisilla keinoilla.

TTVK:n toimintaa johtava Antti Kotilainen kommentoi kyselyn tuloksia seuraavasti: "Tutkimus vahvistaa, että nyt esillä oleva pelkkä ilmoitusmalli ei johda tuloksiin. Esitys on tällaisenaan riittämätön. Tällä mallilla ei laiteta kuntoon luovien sisältöjen sähköisen kaupankäynnin edellytyksiä Suomessa".

Luvattomien lataajien ja tekijänoikeusjärjestöjen lisäksi mahdolliset lainsäädännön muutokset vaikuttavat myös internet-operaattoreihin, joiden olisi ohjattava tekijänoikeusjärjestöiltä ja mediajäteiltä tulleita varoitusviestejä asiakkailleen sekä mahdollisesti pidettävä kirjaa niistä asiakkaista, jotka ovat saaneet varoituskirjeitä. Teleoperaattoreita edustavan Ficom ry:n toimitusjohtaja Reijo Svento kertoi kuitenkin Tietokone-lehdelle, ettei operaattoreita voida vaatia kiistan osapuoleksi oikeudenhaltijoiden ja kuluttajien väliin.

Sventon mukaan operaattorit eivät halua ylläpitää tietokantoja tekijänoikeuksia rikkovista asiakkaista, eivätkä he halua myöskään maksaa mahdollisten varoitusviestien ohjaamisista tulevia kustannuksia, vaan kaikki kulut pitäisi maksaa oikeudenhaltijoiden toimesta.

Edellinen Seuraava  

25 kommenttia

122.6.2010 11:37

On se kumma, että edelleenkin TTVK:n kaltaiset organisaatiot käsittelevät luvatonta lataamista ongelmana eikä mahdollisuutena. Jos luvaton lataaminen vähenee, ei se tarkoita sitä, että tulot lisääntyvät - pikemminkin päinvastoin, kun räikeään mainstream-mainontaan kyllästyneet ihmiset eivät jaksa etsiä tai kykene löytämään uusia laatutuotoksia niin helposti kuin vapaan tiedostonjaon aikakaudella.

Kontrollifriikit pitäisi laittaa johonkin kurssille, jossa opetettaisiin nykyaikaisten markkinointikeinojen lisäksi moraalifilosofiaa.

222.6.2010 11:49

Muutama fakta mikä on syytä ottaa huomioon tämän TTVK kovanaama Antti Kotilaisen.

Ensinnäkin Suomesta ei koskaan voi tulla samanlainen valtio kuin kommunistisesta Kiinan tasavallasta jossa poljetaan ihmisoikeuksia eli kansalaista vakoillaan ja seurataan netti tekemisiä. Suunnitelma on eri kuin realistisuus. Antti Kotilaiselta puuttuu realistisuus mitä voi tehdä mitä ei valvonnan suhteen.

Toinen asia mikä tulee vastaan erilaisten suunnitelmien toteutuksessa on kansalaisen tietosuoja. Miten huolehditaan epäiltyjen tekijänoikeuksia rikkovien kansalaisten tietokannan turvallisuus. Miten varmistetaan ettei tule "oikeusmurhia". Siis vääriä hälytyksiä.

Kolmanneksi pelottava visio on kustannuksia moninkertaistuminen. Miten suuri koneisto tähän kaikkeen tarvitaan pyörittämään. Nouseeko nettiliittymien hinnat kuinka paljon. Haluaako todella operaattorit toimia omia asiakkaitaan vastaan? Siinä samalla sahataan omaa nilkkaa tavallaan. Tuleeko kustannukset maksamaan moninkertaisesti hyötyyn verrattuna?

Peräänkuulutan järjenkäyttöä. En itse henkilökohtaisesti halua tästä Suomesta totalitääristä poliisivaltiota. Näin tulee olemaan jos tekijänoikeusjärjestöjen valta kasvaa. Onko tekijänoikeusjärjestöillä enää myös puhtaat jauhot pussissa vai ovatko he yhdysvaltalaisten monikansallisten mediayrityksien juoksupoikia? Tietääkseni Eduskunta ja hallitus kuitenkin sanevat lait ja määräykset. Eivät kenties korruptoituneet tekijänoikeusjärjestöt tarkoitushakuisine tutkimustuloksineen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 12:24

322.6.2010 11:51

Tuosta asiasta olen Sventon kanssa samaa mieltä, että tekijänoikeuksien haltijoiden pitäisi huolehtia kuluista. Ihmetyttää, kun haltijat valittavat asioista ja samalla lykkäävät vastuun ja kustannukset muille.

Euphemos: Totta puhut ja tutkimuksetkin on samaa osoittaneet.

422.6.2010 12:17

TTVK on rummuttanut kolmesta poikki järjestelmän puolesta jo kauan, joten tämä uutinen ei yllätä minua ollenkaan. Ei ole mitenkään sattumaa, että näitä etujärjestöjen omia tutkimuksia rahoitetaan juuri nyt, kun kulttuuriministeri on luvannut muutoksia. Yleisesti kovemmat keinot eivät ole saaneet kannatusta, mutta eihän näistä näädistä ja niiden keinoista koskaan tiedä.

Huomatkaa vielä, että TTVK haluaa rankaista tunnistamiaan ihmisiä automaattisesti ilman oikeusprosessia. Tässä törmätään juuri siihen, että tekijänoikeuksien ajajat pyrkivät aktiivisesti heikentämään ihmisten oikeusturvaa ja yksityisyyttä. Sananvapaudenkin voisi jo vetää keskusteluun mukaan nyt kun ihmisiä halutaan eristää digitaalisesta mutta sitäkin tärkeämmästä ympäristöstä. Juuri tämän takia ihmiset ovat alkaneet puhua TO-mafioista ja vastaavista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 12:53

522.6.2010 12:30

Kannattaisikohan energia ja rahat näillä huuhaajärjestöillä ja massatuottajilla suunnata ennemminkin sen selvittelyyn MIKSI kansa warettaa?

622.6.2010 12:32

Samaa mieltä kane_k:n kanssa, monessa asiassa, kuten waretuksessa ja ryyppämisessä, olisi syytä pohtia miksi?!

722.6.2010 12:41

Laiton lataaminen on muuten pirun helppo lopettaa sillä että tehdään siitä aktiviteetistä laillista. Tämän jälkeen yksikään ei lataa mitään laittomasti sillä sitä ei ole missään kielletty.

Ongelma todellakin on, että rahaa tuhlataan ihmisten kiusaamiseen eikä yritetä kääntää mitenkään omaksi eduksi. Ja on todellakin ihme ja kumma ettei nykyinen laki riitä, sillä kyllä mielestäni rikoksen paljastamiseen pitää olla jonkinlainen kynnys, ettei ihan poliisivaltioksi ryhdytä. Kukaan ei ole edes käsittääkseni vielä kiistattomasti todistanut että vahinkoa on syntynyt silloin kun tiedostoja on jaettu/ladattu. Toki tekijänoikeusjärjestöt sanovat että miljoonavahingot on syntynyt kun tiedosto on kopioitunut, ja niin voi jokainen toki sanoa, mutta huolestuttavaa on se, että oikeuslaitos vielä uskoo asian.

Oma mielipide on se, että hyvää musiikkia ei ensinnäkään oikein kuule mistään, ja kaupassa levyt maksaa turhan paljon siihen nähden että niitä viitsisi ostaa ilman ennakkokuuntelua. 3€/levy niin ei harmittaisi juurikaan vaikka ostos menisi pieleen. Levykaupasta sitten tulisi helposti ostettua se 3-6 levyä, jolloin taas jaksaisi vaivautua myös itse levykauppaan asti, kun sielä ei tarvitsisi jokaisen levyn kohdalla jahkailla että ottaako tämän vai tuon, kun voi ottaa molemmat.

No sellaista se on, kun tekijänoikeudet antaa oikeuden haltijoille(ei siis tekijöille) monopoliaseman tuotteeseen puoleksi vuosisadaksi. Hinta ei vastaa sitä mitä kuluttajat haluaisi maksaa, mutta monopolin ansiosta toinen firma ei voi myydä vastaavaa tuotetta hinnalla jonka kuluttaja hyväksyy.

822.6.2010 12:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ergopad:
Samaa mieltä kane_k:n kanssa, monessa asiassa, kuten waretuksessa ja ryyppämisessä, olisi syytä pohtia miksi?!
Minun mielestäni tätä on turha pohtia. Ihmiset warettavat, koska he voivat - koska se on mahdollista. Syyt tähän käyttäytymiseen lienevät, että jakaminen on vain osa ihmisluontoa. Ihmiset vain pitävät siitä ja tämä halu ei tukahdu kielloilla. Kaiken tämän kielto- ja rangaistusperseilyn sijaan ne varat voisi todellakin käyttää palveluiden merkittävään kehittämiseen. Tällä olisi paljon parempi warettamista laannuttava vaikutus, sillä uudet antipiraattien keinot johtavat vain kehittyneempiin tiedostojen jakomuotoihin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 12:45

922.6.2010 15:54

Minustakin pitäisi etsiä syitä moiseen touhuun...

No asian voisi vaikka käsitellä näin: 1 varoitus sitten 2. sakko ja 1 kk katkaisu ja se 3. Katkaisu 1 vuodeksi ja korvaukset. Tuo haastaminen on älytöntä kun kuitenkin to-mafialta olisi juuri se viimeinen keino, mutta se tulisi AINOSTAAN JA VAIN poliisin tutkimusten jälkeen koska teostolla ja etc järjestöillä ei ole mitään yksityiseen koneeseen tai kotiin.

Mietittäisiin kuitenkin ensin mitä vaikutuksia yhteiskunnallisesti ko asilla on ja miten se vaikuttaa vaikka niihin lataajiin jotka toden näköisesti ovat 13-18 vuotiaita...no aika näyttää.

1022.6.2010 17:52

Ja Lex Karpelan piti ratkaista kaikki ongelmat.

Jos nuo vaatimukset saadaan läpi, niin kohta ollaan taas lobbaamassa kovempia lakeja, kun huomataan ettei se warettaminen loppunutkaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 17:59

1122.6.2010 18:14

Täytyy muistaa, että to-mafia maksoi kyseisen tutkimuksen ja se ei todellakaan ole luotettava. Yhtä luotettava tutkimus, kuin tupakkayhtiön rahoittama tutkimus, jossa tupakointi parantaa terveyttä ja pidentää elinikää. Olipa eräs to-mafian maksama tutkimus sellainen, että nettipiraatit haluaisivat vankilaan 5-vuodeksi enemmin kuin maksaa korvauksia to-mafialle. Kyseisen tutkimuksen perusteella Kotilainen yritti nostaa to-rikoksista saatavia tuomioita 4-6- vuoden vankeustuomioiksi, nykyisen 2-vuoden sijaan. Yritys, kun ei onnistunut ja eduskunta ei sitä hyväksynyt oli to-mafia hyvin hyvin pettynyt ja uhkaili, että kulttuurin tekeminen loppuu Suomessa.

Asian tärkein pointti oli kuitenkin tässä.

Lainaus:

Sventon mukaan operaattorit eivät halua ylläpitää tietokantoja tekijänoikeuksia rikkovista asiakkaista, eivätkä he halua myöskään maksaa mahdollisten varoitusviestien ohjaamisista tulevia kustannuksia, vaan kaikki kulut pitäisi maksaa oikeudenhaltijoiden toimesta.
Kotilaisen mallissa myös ohitetaan oikeuslaitos ja syytön kunnes toisin todistetaan muuttuu syyllinen kunnes toisin todistetaan. Kyseinen järjettömyys, johtaa oikeusvaltion rappioon "syyllinen kunnes toisin todistetaan". Ei ole mitenkään hyväksyttävissä missään oikeusvaltiossa. Myös kustannuksien siirtäminen kuluttajien ja operaatoreiden maksettavaksi ei ole mitenkään hyväksyttävissä. Olen puhunut monesti, kuinka to-mafia siirtää kaikki kulut muiden maksettaviksi ja to-mafia ei luonnollisesti maksa mitään itse. Tämä to-mafia loinen tulee todella kalliiksi yhteiskunnalle ja veronmaksajille, jota tämä loinen kuppaa entistä suuremmilla maksuilla ja järjettömillä keinoilla.

EU on todennut, että internet-yhteys on jokaisen kansalaisen perusoikeus, jota ei voida katkaista keveillä perusteilla, kuten tekijänoikeusrikos. Nyt TTVK joka on siis vain RY eli rekisteröity yhdistys on kävelemässä ja muuttamassa Suomen lakeja ja ohittaa EU:n päätökset. On aivan käsittämätöntä miten Suomen kaltaisessa maassa rekisteröity yhdistys voi sanella ja määrätä mitä lakeja ja minkälaisia niistä tulee. TTVK ry on jo Suomessa Jumalan asemassa se on poliisi, oikeuslaitos, tuomari ja lainsäätäjä. Miten tämä on mahdollista, että rekisteröidyllä yhdistyksellä on näin paljon valtaa ja se vain saa sitä lisää. Munattomat ja tyhmät päättäjät eduskunnassa sallivat tämän fiaskon jatkua vuodesta toiseen. TTVK muuttaa varoituskirjeet kiristyskirjeiksi maksa 5000 euroa tai joudut oikeuteen ja joudut maksamaan 15000 euroa. Suomen laillistettu mafia on TTVK sen ovat kansa ja päättäjät hyväksyvät yksimielisesti?

On myös erittäin outoa, että TTVK propaganda tiedotteet tai lausunnot julkaistaan aina ilman kyseenalaistamista mediassa. Sehän tarkoittaa vain sitä, että Suomessa on vain yksi oikea totuus ja se on TTVK sanoma propaganda totuus, jonka kaikki hyväksyvät. Sieg Heil TTVK ja kansa hyväksyy, kun TTVK muuttaa Suomen poliisivaltioksi.

Onneksi Kotilaisen ehdottoman todella epätoivoisen keinon voi todella helposti ja nopeasti tehdä täysin hyödyttömäksi useilla eri keinoilla.

Six Ways File-Sharers Will Neutralize 3 Strikes

http://torrentfreak.com/six-ways-file-sh...strikes-100102/

How File-Sharers Will Bypass UK’s Anti-Piracy Act

http://torrentfreak.com/how-file-sharers...acy-act-100412/

Suomenettuna muutama maksullinen keino VPN-palveluiden käyttö, rapidshare kaltaisten palveluiden käyttö, Newsgroups käyttö jne...

Muutama ilmainen keino.

1.
Lainaus:
A Simple Trick

For those who use BitTorrent to share files, there is one really simple trick to avoid being tracked by many copyright holders. Since all of the tracking software we’re aware of today use BitTorrent trackers to gather data, one can simply remove the tracker(s) before downloading and rely on DHT and PEX instead.


2. MP3 Search Engines
3. Direct Downloads
4. Streaming Music and Video

Eli nuo edellä mainitut keinot tekevät Kotilaisen epätoivoisesta yrityksestä täysin hyödyttömän. Ei vähennä yhtään nettipiratismia. Mitä Kotilainen keksii seuraavaksi alkaa ukko olla jo todella epätoivoinen samoin to-mafia. Epätoivo ei pelastusta tuo vaan johtaa suurempaan epätoivoon ja entistä epävoisimpiin tekoihin, joita tulemme näkemään to-mafian toimesta :). Ehkäpä to-mafia tulevaisuudessa laittaa kaikki nettipiraatit vankilaan ja sulkee koko netin :) No koko netin sulkemisella pääsisi kyllä heti nettipiratismista eroon kannattaa ehdottaa Kotilaiselle :) TTVK = Toivottomat Tunarit Valehtelu Keskus hallitsee Suomea :(
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 18:58

1222.6.2010 19:22

Nettipiratismi aiheuttaa Suomessa eri laskelmien mukaan jopa yli miljardin euron menetykset vuosittain tekijänoikeusjärjestöille. Rahallisesti laskettuna nettipiratismi on vahingollisin ja pahin rikollisuuden muoto Suomessa. Suomen lain mukaan nettipiraatti on rikollinen ja nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sen voi jokainen tarkistaa http://www.finlex.fi/fi/

Eduskunta ja siellä olevat kansanedustajat ovat valinneet Suomen kansa. Eduskunta on hyväksynyt jatkuvasti kovempia lakeja tekijänoikeusrikollisuuden hillitsemiseen. Kansan enemistö ei hyväksy nettipiratismia, joten kovempia keinoja nettipiratismin lopettamiseksi käytetään ja vielä kovempia keinoja on tulossa. Ranskassa ja muutamassa muussa maassa kolmesta poikki järjestelmä on jo käytössä. Suomeen tulossa oleva kolmesta poikki järjestelmä tulee myöhässä. Suomen tulisi olla ensimmäisiä maita ja esimerkkinä kaikille muille maille siitä, että täällä taistellaan nettipiratismia vastaan kaikin keinoin.

Japanissa voi saada tekijänoikeusrikoksesta jopa 10-vuotta vankeutta, kun taas Suomessa luku on vain 2-vuotta. Kyseessä on selkeä epäkohta, joka tulisi korjata mahdollisimman pian nostamalla tuomiota vähintään 6-vuoteen vankeutta. Nettipiratismi on erittäin vakava ongelma, johon päättäjät ovat reagoineent liian hitaasti mistä johtuu, että muissa maissa tekijänoikeuslait ovat paljon parempia, kuin Suomessa. Onneksi kuitenkin Suomenkin lait ovat muuttumassa samanlaisiksi, kuin muissa maissa jo on. Esimerkkinä kolmesta poikki ja 5-10-vuoden vankeustuomiot nettipiratismista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 19:22

1322.6.2010 19:36

hahaa lukekaa alla oleva lainaus todella tarkasti. Eli levittäminen on laitonta mutta lataaminen on vain moitittavaa toimintaa eikä tuomittavaa-->

Lainaus:
Järjestö haluaa puuttua nimenomaan tiedostojen jakamiseen, koska se on tekijänoikeuslain mukaan rangaistavaa.

Suomen tekijänoikeuslain mukaan laiton levittäminen on rangaistava teko, ja siitä voidaan tuomita sakkoihin tai vankeuteen sekä korvaamaan vahingot.

Laittomasta lähteestä kopiointi on sen sijaan vain moitittavaa, eikä siis rangaistavaa. Siitäkin voi seurata vahinkojen hyvitysvelvollisuus.
http://www.tietokone.fi/uutiset/ttvk_vaa...istan_katkaisua

Kuinka moni väittikään lataamisen olevan laitonta, koska se ei ole koskaan ollut laitonta. Ei edes Lex Karpelan jälkeen. Lataaminen on moitittavaa mutta ei tuomittavaa toimintaa ja sen jopa TTVK vahvistaa. Lisäksi TTVK jahtaa vain levittäjiä ei lataajia!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2010 @ 19:39

1423.6.2010 16:46
Moraliti3s
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nettipiratismi aiheuttaa Suomessa eri laskelmien mukaan jopa yli miljardin euron menetykset vuosittain tekijänoikeusjärjestöille. Rahallisesti laskettuna nettipiratismi on vahingollisin ja pahin rikollisuuden muoto Suomessa. Suomen lain mukaan nettipiraatti on rikollinen ja nettipiratismi on rikollista toimintaa ja sen voi jokainen tarkistaa http://www.finlex.fi/fi/

Eduskunta ja siellä olevat kansanedustajat ovat valinneet Suomen kansa. Eduskunta on hyväksynyt jatkuvasti kovempia lakeja tekijänoikeusrikollisuuden hillitsemiseen. Kansan enemistö ei hyväksy nettipiratismia, joten kovempia keinoja nettipiratismin lopettamiseksi käytetään ja vielä kovempia keinoja on tulossa. Ranskassa ja muutamassa muussa maassa kolmesta poikki järjestelmä on jo käytössä. Suomeen tulossa oleva kolmesta poikki järjestelmä tulee myöhässä. Suomen tulisi olla ensimmäisiä maita ja esimerkkinä kaikille muille maille siitä, että täällä taistellaan nettipiratismia vastaan kaikin keinoin.

Japanissa voi saada tekijänoikeusrikoksesta jopa 10-vuotta vankeutta, kun taas Suomessa luku on vain 2-vuotta. Kyseessä on selkeä epäkohta, joka tulisi korjata mahdollisimman pian nostamalla tuomiota vähintään 6-vuoteen vankeutta. Nettipiratismi on erittäin vakava ongelma, johon päättäjät ovat reagoineent liian hitaasti mistä johtuu, että muissa maissa tekijänoikeuslait ovat paljon parempia, kuin Suomessa. Onneksi kuitenkin Suomenkin lait ovat muuttumassa samanlaisiksi, kuin muissa maissa jo on. Esimerkkinä kolmesta poikki ja 5-10-vuoden vankeustuomiot nettipiratismista.
Taas Nupilta neuraalia asiaa, kunnes hän alkoi puhumaan monien vuosien vankeusrangaistuksilta...Kumma että ihmisiä saa raiskata ja saa korkeintaan muutamien vuosien rangaistuksia mutta heti jos kyse on rahasta pitäisi tulla yhtä kovia rangaistuksia kuin murhista.
Naurettaavaa, siksi onkin pakko kysyä, Nuppi, eikö teillä TO-järjestöjen ihmisillä ole minkäänlaista moraalitajua? Että raha on tärkeämpää kuin ihmisen elämä? (Kuulostaa ihan kommunistin puheelta)? Noh nämä Nupin kommentit voi jokainen jättää omaan arvoonsa.

Ai niin, Nuppi, onko sinusta hyvä asia, että puolesta tavallisesta koulua käyvästä 13-18 vuotiaasta lapsesta, jotka eivät elämässään ole tehneet mitään pahaa paitsi ladanneet muutaman musiikkikappleen, tehdään suur-rikollisia? Minusta ei ole kovinkaan järkevä ajatus, noh mutta turha sinulta kysyä koska haluaisit varmaan heille kuolemanrangaistuksen että järjestösi ei vaan menetä lisää rahaa (koska raha on tärkeämpää kuin elämä).

Ja mistä repäisit luvut, että yli puolet suomalaisista vastustavat luvatonta lataamista, siitäkö että siksi lakeja on tiukennettu? Aika huono esimerkki, sillä TO-mafiat ovat lobanneet nuo lait, niillä ei ole mitään tekemistä kansan mielipiteen kanssa.
On huomioitavaa myös että kansalaisia sekoitetaan nimikkeellä piratismi, koska monet ymmärtävät piratismin kaupalliseen tarkoitukseen liittyväksi rikollisuudeksi (jota itsekin vastustan, ja on vähäisempi asia), eikä omaan käyttöön lataamiseksi (jota huomattava,osa kansalaisista harrastaa) nimike pitäisikin selventää kansalaisille.

1523.6.2010 19:19

@Moraliti3s

Lainaus:
Suomalaiset eivät hyväksy laitonta verkkolataamista

Kolme neljäsosaa suomalaisista ei pidä musiikin, elokuvien ja pelien laitonta lataamista hyväksyttävänä.

http://www.antipiracy.fi/ajankohtaista/?id=191

Se, että lataaminen on vain moitittavaa toimintaa nykylain mukaan on myös suuri epäkohta, joka tulisi muuttaa tekijänoikeurikokseksi, kuten laiton jakaminen on jo. Onneksi ministerit kuten OKM - Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ovat ymmärtäneet, että valtion on kovennettava merkittävästi tekijänoikeuslakeja tulevina vuosina. Nettipiratismi on varastamista.

Lainaus:
‘Piracy Is Theft, Clean and Simple’ US Vice President Says

Vice President Joe Biden introduced the Joint Strategic Plan to combat intellectual property theft today. In his speech Biden declared war on ‘pirate’ websites, both foreign and domestic, arguing that piracy is theft and a potential threat to national security.

“Piracy hurts, it hurts our economy,” was one of the first lines Vice President Joe Biden spoke today, setting the tone for his grim speech. According to the new plan, piracy is a major threat to the US economy and a global crackdown is needed to save businesses from going bankrupt.

http://www.whitehouse.gov/blog/2010/06/2...-property-theft

http://ca.news.yahoo.com/s/afp/100622/usa/us_copyright_trade


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2010 @ 19:38

1623.6.2010 19:45

Lainaus:
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus haluaa eroon asiakkaista.

Tekijänoikeusjärjestöt vaativat lakiin jälleen kiristyksiä jo ennen kuin edes koko floppia on säädetty. Ministeri Wallin on selkeän yksipuolisella näkemyksellä lähtenyt runnomaan läpi lakiesitystä, joka pilkkaa yksityisyydensuojaa ja on kuitenkin toiminnaltaan täysin tehoton ja vailla tarkoitusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee lakia, joka oikeuttaisi varoituskirjeiden lähettämisen tekijänoikeuksien loukkaamiseen syyllistyville internetoperaattoreiden asiakkaille. Käytännössä tämä siis tarkoittaisi oikeutusta lähettää vähintään joka neljänteen kotiin ilmoituksia luvattoman kopioinnin harrastamisesta.
http://palmulehto.blogit.uusisuomi.fi/20...on-asiakkaista/

Nupilta tyypillistä to-mafian propagandaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2010 @ 19:45

1723.6.2010 19:54

Jos ne saa iipeen selville niin miten ne saa selville lataanko wowin 30 päivän ilmaista demoa vai crysistä laittomasti ? Olis aika hölmöä saada varoituskirjeitä laittomasta lataamisesta jos vaikka lataan ilmaisia pelidemoja monien gigojen edestä...

1823.6.2010 20:31

Lainaus:
Nettipiratismi aiheuttaa Suomessa eri laskelmien mukaan jopa yli miljardin euron menetykset vuosittain tekijänoikeusjärjestöille.

Eli ilman nettipiratismia jokainen suomalainen rahoittaisi vuosittain tekijänoikeusjärjestöjä n.190€ suuremmalla summalla kuin nykyään. Koskee siis kaikkia suomalaisia iästä riippumatta. Aprillipäivä meni jo ohitse.
Lainaus:
Suomalaiset eivät hyväksy laitonta verkkolataamista

Kolme neljäsosaa suomalaisista ei pidä musiikin, elokuvien ja pelien laitonta lataamista hyväksyttävänä.

http://www.antipiracy.fi/ajankohtaista/?id=191

Vale, emävale, tilasto. Oikeilla muotoiluilla ja tavoilla saadaan juuri sellainen tulos kuin halutaan.

Kun otetaan oikeasti summassa kyselyyn henkilöt ja tehdään se täysin anonyymisti niin tulos on varmasti ihan erilainen...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.6.2010 @ 15:13

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1923.6.2010 22:36

Lainaus:
TTVK: Kiinni jääneet piraatit sopuisia

Suomessa on yli 100 000 aktiivipiraattia, laskeskelee TTVK (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus). Se kertoo vuosikatsauksessaan saaneensa laittomuuksista kiinni entistä enemmän ihmisiä. Oikeutta ei ole kovinkaan usein jouduttu käymään, lähes aina sopu sorvataan oikeussalin ulkopuolella.

Tänä vuonna löytyy tuomarin nuijallekin töitä. Oikeudenhaltijoiden etujärjestö ja lakinyrkki TTVK arvioi, että vuoden aikana useat poliisitutkinnassa valmistuneet isot tapaukset käynnistyvät käräjäoikeuksissa.

”Viime vuonna saatiin ensimmäinen langettava rikostuomio dc-hubin ylläpidosta Seinäjoen käräjäoikeudesta. Tänä vuonna vastaavantyyppisiä tapauksia odotetaan lisää tuomioistuimiin”, toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kertoo.

TTVK on voinut muutaman vuoden ajan käyttänyt työkalunaan niin sanottua tiedonsaantihakemusta. Siinä tuomioistuimelta pyydetään operaattorille määräys, jotta tältä saadaan laittomaan toimintaan käytetyn ip-osoitteen haltijan henkilöllisyys ja yhteystiedot.

Tätä keinoa on käytetty vuosi vuodelta enemmän, viime vuonna 82 kertaa.

”Pyrimme aina ensisijaisesti sopimaan asian tekijänoikeuden loukkaajan kanssa. Jos asiassa ei päästä sopimukseen, viedään tapaus poliisitutkintaan tai siviilioikeudellisena riita-asiana tuomioistuimeen. Tähän mennessä lähes kaikki tapaukset on sovittu”, Kotilainen kertoo.

TTVK:n hoitamissa jutuissa annettiin viime vuonna kahdeksan tuomiota. Tänä keväänä odotetaan korkeimman oikeuden päätöstä vuodesta 2004 puidussa Finreactor-jutussa.

http://www.tietokone.fi/uutiset/ttvk_kii...raatit_sopuisia


2024.6.2010 0:20
Moraliti3s
Vahvistamaton

[b]@Nuppi 19[/b]

En kyllä ihmettele kun uhataan tuhansien eurojen vahingon korvauksilla.
Mielestäni tapausten tulisi mennä suoraan oikeuteen, joka edistäisi kansalaisten oikeusturvaa.

Nuppi, olisi kiinnostava tietää, mitä mieltä TO-järjestöt ovat uusimmasta tekniikasta mm. VPN-yhteyksistä tai darkneteistä, luulevatko ne tosissaan kitkevänsä piratismin vain lobbaamalla kovempia lakeja?
Eikö ole edes keskusteltu, siitä että sisältöä pitäisi ennemmin parantaa tai kehittää uusia tuotteita, joita myydä kuluttajille?

Muuten, pieni ajatusleikki: Suomessa noin 200 000 lataajaan, oletetaan että ne kaikki maksaisivat 2000€(tai vähemmän) korvaukset vaikka TEOSTOlle.
Summan maksettuaan he eivät enää osta mitään tuotteita, koska inhoavat yhä enemmän teostoa maksettuaan korvaukset.
Näin sisällöntuottajat menettävät kaikki 200 000 tulevaa asiakastaan, joista suurin osa on ennen ostaneet edes jotain hyviä tuotteita ja maksanut niistä esim 100-200€ vuodessa per nenä.
Eikö olisi ollut parempi tässä tapauksessa kehittää parempia tuotteita,koska tuskin 2000€ on sama asia kun monen kymmenen vuoden hankinnat?

2124.6.2010 12:13

ANONYMISOINTI käyttöön P2P:ssä niin ei operaattorinkaan tarvitse huolestua tekijänoikeusfasismin pelinappulaksi joutumisen vaarasta...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.6.2010 @ 12:13

2224.6.2010 13:32

Nuppiko oli tosissaan...? Luulin ettei tuon selkeämpää trollia tai kieli poskessa kirjoittelua olisikaan...

2325.6.2010 2:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Jos ne saa iipeen selville niin miten ne saa selville lataanko wowin 30 päivän ilmaista demoa vai crysistä laittomasti ? Olis aika hölmöä saada varoituskirjeitä laittomasta lataamisesta jos vaikka lataan ilmaisia pelidemoja monien gigojen edestä...
Mitä jos lataan Age of Conan trialin? Kaippa 30 Gigan tiedoston siirron voi kuvitella jo piratismiksi! Ja siihen päälle vielä 2-4 Gigan päivitykset...

2425.6.2010 10:31

Lainaus:
Nettipiratismi aiheuttaa Suomessa eri laskelmien mukaan jopa yli miljardin euron menetykset vuosittain tekijänoikeusjärjestöille

Siis miljardi tekijäinoikeusjärjestöiltä, josko jakaneet vaikka 80% tekijöille / haltioille.
Siis viisi miljardia euroa jää Suomen markkinoilta pois, laittoman jakelun vuoksi.
Vai miten se oli, vai mikä oli, vai mitenköhän.

2511.7.2010 16:14
harri 63
Vahvistamaton

ai jaa jaa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto