AfterDawn: IT-alan uutiset

E3: Sony vahvisti Moven hinnan, Plus-verkkopalvelun sekä esitteli 3D-pelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.6.2010 23:52 Kommentteja (3)

E3: Sony vahvisti Moven hinnan, Plus-verkkopalvelun sekä esitteli 3D-pelejä Suurista konsolijäteistä viimeisenä oman E3-esityksensä piti Sony, jonka tilaisuuden avasi yrityksen pelitoimintoja Yhdysvalloissa johtava Jack Tretton. Tretton lupasi Sonyn tuovan viihdettä jatkossakin koko perheelle ja erityisesti hän painotti Sonyn yksinoikeuspelejä, kuten God of War, Heavy Rain ja SoCOM, joita ei nähdä muilla konsoleilla.
Trettonin jälkeen lavalle nousi Sonyn pelitoimintojen johdossa toimiva Kazuo Hirai esitellen PS3:n 3D-tukea. Ensi vuonna 3D-elämyksen tarjoavia pelejä on luvassa ainakin 20 kappaletta, ja paikalla olleille esiteltiin Killzone 3 -peliä 3D-lasien avulla (pelissä on myös PlayStation Move -tuki).

Hirain mukaan PlayStation Move + 3D -yhdistelmää hyödyntäviä pelejä on tulossa enemmänkin, ja niiden joukkoon kuuluvat mm. MLB 10:The Show ja uusi EyePet.

3D:n jälkeen huomio siirrettiin PlayStation Moveen, jonka hyviä puolia kertoi Sonyn Yhdysvaltojen johtajistoon kuuluva Peter Dille. Dillen mukaan Moven liiketunnistuksen tarkkuus on omaa luokkaansa, ja sitä käytetään Casual-pelien lisäksi myös vaativimmissa peleissä. Move-yhteensopivia pelejä kehitetään tällä hetkellä yli 40 pelitalon toimesta.

Ohjaimen toimintaa esiteltiin Harry Potterin seikkailuja muistuttavan Sorcery-pelin avulla, jossa Moven avulla ohjaillaan nuoren velhon taikasauvaa ja sen avulla kohdistetaan loitsuja vihollisia kohti. Pelin on tarkoitus tulla myyntiin ensi keväänä.

Sonyn lisäksi Move kiinnostaa ainakin EA Sportsia, joka esitteli tilaisuudessa Tiger Woods PGA Tour -golfpeliä. Tulevista Move-peleistä esiteltiin lisäksi Heros on the Movea, jossa pelaajat pääsevät ohjaamaan tuttuja Ratchet-, Jak-, Daxter-, Bently-, Clank- ja Sly Cooper -hahmoja ensimmäistä kertaa samassa pelissä.

Myyntiin Move tulee Euroopassa syyskuun 15. päivä. Move-ohjaimen suositushinta on 50 dollaria ja apuohjaimen 30 dollaria. Lisäksi mukaan tarvitaan markkinoilta jo löytyvä PlayStation Eye -kamera.

PSP:n osalta Sony esitteli uutta mainoskampanjaa, jonka on tarkoitus parantaa laitteen heikentyneitä myyntilukuja mm. tuomalla myyntiin uusia bundle-paketteja. PSP:n pelitarjontaa parannetaan mm. God of War: Ghost of Spartan ja Invizimalsin avulla.

PSN-verkon suosiota mainostettiin 50 miljoonan käyttäjätilin merkkipaalulla. PS3:n omistajat voivat myös tutustua E3-messujen tarjontaan virtuaalisen messutilan kautta, joka löytyy PlayStation Home -virtuaalimaailmasta.

Peliesittelyjä jatkettiin omien pelien luomisen mahdollistavalla LittleBigPlanet 2:lla. Pelin avulla on luotu mm. auto ja strategiapelejä, joten muokattavuus on konsolipelien historiassa tältä osin ainutlaatuista.

PSN-verkkopalvelun maksullinen versio on PlayStation Plus. Kuten huhut kertoivat aiemmin, saa kuukausimaksua vastaan itselleen ilmaisia pelejä (kuten Wipeout HD:n), ennakkopääsyn demoihin ja muuta sisältö. Sisällön käyttöoikeus on sidottu kuukausimaksuun, joten Plus-tilauksen lopettaminen poistaa Plus-sisällön käyttöoikeudet. Kolmen kuukauden Plus-paketti maksaa 18 dollaria ja yhden vuoden tilaus 50 dollaria.

Tämän jälkeen esiteltiin lokakuussa julkaistavan Medal of Honor -räiskintäpelin demoa. Kyseisestä pelistä julkaistaan lisäksi erikoispainos, jossa on mukana uusittu versio Medal of Honor Frontline -pelistä. Toinen EA:n peli oli Dead Space 2, josta julkaistaan PS3:lle oma erikoisjulkaisu.

Seuraavana lavalla kävi hieman yllättäen Valven johtaja Gabe Newell, joka kertoi Portal 2:n tulevan PS3:lle yhdessä Steam Cloud -pilvipalvelun myötä ensi vuoden aikana. Newellin mukaan pelin PS3-versio on paras konsoleille julkaistava Portal 2.

Mafia 2:n ja Assassin's Creed Brotherhoodin PS3-versioiden ostajille on puolestaan luvassa vain PS3:lla nähtävää lisäsisältöä.

Viimeiseksi tilaisuudessa esiteltiin aiempien vuosien E3-messujen tavoin Gran Turismo 5 -peliä, jonka julkaisupäiväksi vahvistettiin marraskuun 2. päivä sekä uutta Twisted Metal -sarjan peliä PS3:lle.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

116.6.2010 12:35

Joko nyt se Gran Turismo 5 tulisi ihan varmasti tolloin :D Onhan sitä jo odoteltukin...

216.6.2010 12:35

Joko nyt se Gran Turismo 5 tulisi ihan varmasti tolloin :D Onhan sitä jo odoteltukin...

316.6.2010 15:14

No eihän tosta oo kauaa kun ladiesman kerto kuinka ne ei todellakaan aio kehittää PS3 pelejä. Jos tuolla on jotain tekemistä Steam Cloudin kanssa niin voisiko olla että jonain päivänä PS3, XBOX, PC ja MAC pelaajat voisivat pelata samassa pelissä? :P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto