AfterDawn: IT-alan uutiset

E3: Sony vahvisti Moven hinnan, Plus-verkkopalvelun sekä esitteli 3D-pelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.6.2010 23:52 Kommentteja (3)

E3: Sony vahvisti Moven hinnan, Plus-verkkopalvelun sekä esitteli 3D-pelejä Suurista konsolijäteistä viimeisenä oman E3-esityksensä piti Sony, jonka tilaisuuden avasi yrityksen pelitoimintoja Yhdysvalloissa johtava Jack Tretton. Tretton lupasi Sonyn tuovan viihdettä jatkossakin koko perheelle ja erityisesti hän painotti Sonyn yksinoikeuspelejä, kuten God of War, Heavy Rain ja SoCOM, joita ei nähdä muilla konsoleilla.
Trettonin jälkeen lavalle nousi Sonyn pelitoimintojen johdossa toimiva Kazuo Hirai esitellen PS3:n 3D-tukea. Ensi vuonna 3D-elämyksen tarjoavia pelejä on luvassa ainakin 20 kappaletta, ja paikalla olleille esiteltiin Killzone 3 -peliä 3D-lasien avulla (pelissä on myös PlayStation Move -tuki).

Hirain mukaan PlayStation Move + 3D -yhdistelmää hyödyntäviä pelejä on tulossa enemmänkin, ja niiden joukkoon kuuluvat mm. MLB 10:The Show ja uusi EyePet.

3D:n jälkeen huomio siirrettiin PlayStation Moveen, jonka hyviä puolia kertoi Sonyn Yhdysvaltojen johtajistoon kuuluva Peter Dille. Dillen mukaan Moven liiketunnistuksen tarkkuus on omaa luokkaansa, ja sitä käytetään Casual-pelien lisäksi myös vaativimmissa peleissä. Move-yhteensopivia pelejä kehitetään tällä hetkellä yli 40 pelitalon toimesta.

Ohjaimen toimintaa esiteltiin Harry Potterin seikkailuja muistuttavan Sorcery-pelin avulla, jossa Moven avulla ohjaillaan nuoren velhon taikasauvaa ja sen avulla kohdistetaan loitsuja vihollisia kohti. Pelin on tarkoitus tulla myyntiin ensi keväänä.

Sonyn lisäksi Move kiinnostaa ainakin EA Sportsia, joka esitteli tilaisuudessa Tiger Woods PGA Tour -golfpeliä. Tulevista Move-peleistä esiteltiin lisäksi Heros on the Movea, jossa pelaajat pääsevät ohjaamaan tuttuja Ratchet-, Jak-, Daxter-, Bently-, Clank- ja Sly Cooper -hahmoja ensimmäistä kertaa samassa pelissä.

Myyntiin Move tulee Euroopassa syyskuun 15. päivä. Move-ohjaimen suositushinta on 50 dollaria ja apuohjaimen 30 dollaria. Lisäksi mukaan tarvitaan markkinoilta jo löytyvä PlayStation Eye -kamera.

PSP:n osalta Sony esitteli uutta mainoskampanjaa, jonka on tarkoitus parantaa laitteen heikentyneitä myyntilukuja mm. tuomalla myyntiin uusia bundle-paketteja. PSP:n pelitarjontaa parannetaan mm. God of War: Ghost of Spartan ja Invizimalsin avulla.

PSN-verkon suosiota mainostettiin 50 miljoonan käyttäjätilin merkkipaalulla. PS3:n omistajat voivat myös tutustua E3-messujen tarjontaan virtuaalisen messutilan kautta, joka löytyy PlayStation Home -virtuaalimaailmasta.

Peliesittelyjä jatkettiin omien pelien luomisen mahdollistavalla LittleBigPlanet 2:lla. Pelin avulla on luotu mm. auto ja strategiapelejä, joten muokattavuus on konsolipelien historiassa tältä osin ainutlaatuista.

PSN-verkkopalvelun maksullinen versio on PlayStation Plus. Kuten huhut kertoivat aiemmin, saa kuukausimaksua vastaan itselleen ilmaisia pelejä (kuten Wipeout HD:n), ennakkopääsyn demoihin ja muuta sisältö. Sisällön käyttöoikeus on sidottu kuukausimaksuun, joten Plus-tilauksen lopettaminen poistaa Plus-sisällön käyttöoikeudet. Kolmen kuukauden Plus-paketti maksaa 18 dollaria ja yhden vuoden tilaus 50 dollaria.

Tämän jälkeen esiteltiin lokakuussa julkaistavan Medal of Honor -räiskintäpelin demoa. Kyseisestä pelistä julkaistaan lisäksi erikoispainos, jossa on mukana uusittu versio Medal of Honor Frontline -pelistä. Toinen EA:n peli oli Dead Space 2, josta julkaistaan PS3:lle oma erikoisjulkaisu.

Seuraavana lavalla kävi hieman yllättäen Valven johtaja Gabe Newell, joka kertoi Portal 2:n tulevan PS3:lle yhdessä Steam Cloud -pilvipalvelun myötä ensi vuoden aikana. Newellin mukaan pelin PS3-versio on paras konsoleille julkaistava Portal 2.

Mafia 2:n ja Assassin's Creed Brotherhoodin PS3-versioiden ostajille on puolestaan luvassa vain PS3:lla nähtävää lisäsisältöä.

Viimeiseksi tilaisuudessa esiteltiin aiempien vuosien E3-messujen tavoin Gran Turismo 5 -peliä, jonka julkaisupäiväksi vahvistettiin marraskuun 2. päivä sekä uutta Twisted Metal -sarjan peliä PS3:lle.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

116.6.2010 12:35

Joko nyt se Gran Turismo 5 tulisi ihan varmasti tolloin :D Onhan sitä jo odoteltukin...

216.6.2010 12:35

Joko nyt se Gran Turismo 5 tulisi ihan varmasti tolloin :D Onhan sitä jo odoteltukin...

316.6.2010 15:14

No eihän tosta oo kauaa kun ladiesman kerto kuinka ne ei todellakaan aio kehittää PS3 pelejä. Jos tuolla on jotain tekemistä Steam Cloudin kanssa niin voisiko olla että jonain päivänä PS3, XBOX, PC ja MAC pelaajat voisivat pelata samassa pelissä? :P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto