AfterDawn: IT-alan uutiset

E3: Microsoft virallisti Kinectin ja uudistetun Xbox 360 -konsolin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.6.2010 22:00 Kommentteja (15)

E3: Microsoft virallisti Kinectin ja uudistetun Xbox 360 -konsolin Pelinalan yksi suurimmista vuotuisista tapahtumista on E3, joka käynnistyy virallisesti huomenna. Microsoft otti kuitenkin pienen varaslähdön, kun se piti oman E3-pressitilaisuutensa tänään.
Microsoft paljasti jo eilen, että yrityksen videotunnistusta käyttävä Project Natal -ohjain tunnetaan jatkossa Kinect-nimellä. Casual-pelien kuten Track & Fieldin ja Yogan ohella Microsoft esitteli eilen lehdistölle myös haastavampaa pelattavaa uuden Star Wars -pelin muodossa, jossa Kinect mahdollistaa valosapelien heiluttelun.

Tilaisuuden aluksi paikalla pelattiin tänä vuonna julkaistavaa Call of Duty: Black Ops -peliä, jossa päästään ammuskelun ohella lentämään ainakin helikopterilla. Tämän jälkeen lavalla tuli Microsoftin Don Mattrick, joka kertoi Activisionin kanssa tehdystä sopimuksesta, jonka myötä Call of Duty -pelien tulevat lisälevyt ja karttapaketit julkaistaan aina ensin Xbox 360 -pelikonsolille.

Seuraavana lavalle nousi Metal Gear Solid -pelien isänä tunnettu Hideo Kojima, jonka ystävä Shigenobu Matsuyama esitteli tulevaa Metal Gear Solid Rising -peliä, jonka myyvin ominaisuus lienee silpomiseen kelpaava miekka, jonka lyöntikulmat saa valita kirurgisen tarkasti.

Tämän jälkeen Microsoft siirtyi esittelemään pelkästään Xbox 360:n tulevia yksinoikeuspelejä, joista ensimmäisenä esiteltiin veristä ja limaista Gears of War 3:sta. Seuraavana vuorossa oli Peter Molyneux, joka esitteli lokakuussa myyntiin tulevaa Fable 3 -peliä, jonka jälkeen esiteltiin Crytekin tulevaa Kingdoms-peliä lyhyellä videolla.

Peliesittelyt jatkuivat Bungien Halo Reachillä, jossa maataistelujen lisäksi nähdään avaruusalusten välistä kärhämöintiä. Itse peli tulee myyntiin syyskuussa.

Kinectiä demottiin livenä, ja esim. Xbox Liveen kirjautuminen onnistui vilkuttamalla ja videoiden kelaaminen kättä liikuttamalla. Puheentunnistuksen avulla konsolin valikoissa voi liikkua puhumalla, joka helpottaa erityisesti konsolin mediaominaisuuksien käyttöä ja lisäksi konsolia voi käskeä vaikkapa käynnistämään musiikin toistamisen.

Xbox Live laajentuu puolestaan kaikkiin niihin maihin, joissa Xbox 360 -konsolia myydään. Uutena Xbox Live -ominaisuutena esiteltiin Video Kinect -videopuheluita, joiden avulla Kinectin omistajat voivat katsella yhdessä mm. elokuvatrailereita ja lukea uutisia.

Videopalveluiden osalta mehusteltiin ESPN-kanavan kanssa tehtyä yksinoikeussopimusta, jonka myötä esim. Baseballia ja NBA:ta voi katsella teräväpiirtona internet-yhteyden ja Xbox 360:n avulla. Tarjolla on tuhansia urheilulähetyksiä Xbox Live Gold -jäsenille, joita ei kuitenkaan todennäköisesti nähdä koskaan Suomessa.

Pelien pariin palattiin tulevien Kinect-julkaisujen kanssa, jotka ovat eläimien hoivaamiseen keskittyvä Kinectimals, eri urheilulajeja (jalkapallo, keilaus, pöytätennis, nyrkkeily, lentopallo jne.) tarjoava Kinect Sports, kevyttä kaahailua esittelevä Kinect Joy Ride, koko kehon liikuntaa vaativa Kinect Adventures -liikuntaseikkailu, omaan kehoon mukautuva kuntoilupeli Your Shape: Fitness Evolved ja tanssipeli Dance Central.

Kinect tulee Yhdysvalloissa myyntiin marraskuun 4. päivä ja se on yhteensopiva kaikkien Xbox 360 -konsoleiden kanssa. Huhujen perusteella laitteella olisi hintaa noin 150 dollaria, mutta virallista suositushintaa Microsoft ei ole kertonut. Jo olemassa olevista peleistä ainakin Forza 3 on saamassa Kinect-yhteensopivuuden, joka mahdollistaa auton ohjaamisen käsiä kääntämällä ja katselukulman vaihtamisen päätä kääntämällä.

Tämän jälkeen esiteltiin uutta Xbox 360 -mallia, joka on pienempi kuin nykyiset mallit ja se sisältää 250 gigatavun kiintolevyn sekä sisäänrakennetun WLAN-sovittimen. Laitteiden myynti alkaa tällä viikolla ainakin Yhdysvalloissa ja paikalla olleet ihmiset saavat itselleen uuden konsolin ilmaiseksi. Kyseisistä muutoksista huolimatta uuden mallin suositushinta pysyy samana kuin nykyisen.

Euroopassa uudet Xbox 360:t tulevat myyntiin vasta ensi kuun 16. päivä.

Alla kuvia Kinectistä ja uudesta Xbox 360 -mallista

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

114.6.2010 22:32

On kyllä aika ruma kapistus. Glossy plastic on takuuvarma pölyn sekä sormenjälki-imuri. Toisaalta toi on mukavasti pienempi ja siinä on toi N-luokan wlan, joka on minun kohdallani hyvä ominaisuus. Ei tarvii enään pitkiä johtoja. Toivottavasti on myös hiljaisempi, ku aiemmat versiot. Näyttää siltä, että tossa ois sisäänrakennettu virta-adapteri. Sitten tossa on viel riittävästi liitäntöjä. Voi olla, että päätyy minun kotiini toisen 360 kaveriksi. Hinta ratkaisee loppupäätökseni.

214.6.2010 22:37

Se on ruma, mutta ILMAISEKSI!

314.6.2010 22:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dawn121:
Se on ruma, mutta ILMAISEKSI!

Paikallaolijoille...

414.6.2010 23:17

Eikö ne olis voinu laittaa sitä WGA liitintä tähän malliin? Se olis ollut niin hieno lisä muuten niin, hienon konsolin ominaisuuksiin nähden.. :P

515.6.2010 0:33

Jossain kehuivat tuon uuden XO-mallin äänettömyyttä ja jos tämä pitää paikkansa niin varmasti tulee hankittua kyseinen vempele. Lisäksi tuo on langattomuus on iso plussa. Pitänee seurailla tilannetta laitteen osalta tarkemmin.

615.6.2010 4:22

Olis nyt vaan tullu se WGA liitäntä

715.6.2010 6:33

Tjaa a.. ei vieläkään hardware päivitystä.. tolla ne myy vielä 2-3 vuotta ennen ku tulee uusia konsoleita siis?

815.6.2010 11:54

Olis voinu olla alumiinikoteloitu ja vähän isompi ja muutenkin mattavärillä jos väriä pinnassa pitää olla.

915.6.2010 16:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bodomed:
Eikö ne olis voinu laittaa sitä WGA liitintä tähän malliin? Se olis ollut niin hieno lisä muuten niin, hienon konsolin ominaisuuksiin nähden.. :P

Mikä on WGA-liitin?

1015.6.2010 21:55

Minullakin on hyllyssä se ens.suk.polv x360 ja tuon uutukaisen voisi ostaa jo ulkonäön perusteella sopisi hienosti tuon pianolakatun sampan kaveriksi (paremmin kuin tuo valkoinen)...juu ja hiljainen kuulemma pitäisi olla myös tuuletus on kuulemma paremmin hoidettu kuin tässä vanhassa versiossa.

1115.6.2010 22:02

Ei toi kyllä mikää ruman ainakaan mun mielestä oo, telkkariahan te kattelette ettekä sitä konsolia. Voisi kyllä olla jännä pelata tuota Forzaa tuolla Kinectillä :)

1216.6.2010 2:25

"Näyttää siltä, että tossa ois sisäänrakennettu virta-adapteri."
Ei ole sisäänrakennettu, aiempaa pienempi kylläkin.

1317.6.2010 13:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jesse_V_:
"Näyttää siltä, että tossa ois sisäänrakennettu virta-adapteri."
Ei ole sisäänrakennettu, aiempaa pienempi kylläkin.
Joo katsoin speksit vasta kirjoitukseni jälkeen ja huomasin, että siinä on ulkoinen virtalähde.

1417.6.2010 13:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jampt:
Ei toi kyllä mikää ruman ainakaan mun mielestä oo, telkkariahan te kattelette ettekä sitä konsolia. Voisi kyllä olla jännä pelata tuota Forzaa tuolla Kinectillä :)
Kun vertaan vanhan ja uuden konsolin ulkonäköä niin tuo vanha konsoli näyttää vanhanaikaiselta ja "rumalta". Kyllä tuo uusi konsoli esittää hyvin vuoden 2010 muotoilua. Täytyy hankkia....

1517.6.2010 19:27
jkstone
Inactive

Ulkonäkö on vähän outo, mutta eiköhän se päädy ostoslistalle


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto