AfterDawn: IT-alan uutiset

Opera 10.60 Alpha 1 ladattavissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.6.2010 12:37 Kommentteja (10)

Opera 10.60 Alpha 1 ladattavissa Selainkisassa ei nähtävästi pidetä kesälomia, sillä Opera Software on nyt esitellyt ensimmäistä julkista testiversiota yrityksen tulevasta Opera 10.60 -selaimesta. Kehitysblogin perusteella Opera 10.60 tarjoaa nopeamman ja vakaamman selaimen, jossa on myös tapahtunut uudistuksia käyttöliittymän osalta.
Suorituskyvyn osalta Opera 10.60 Alpha 1 on tällä hetkellä maailman nopein selain, jos suorituskykyä mitataan Peacekeeper-testin avulla. Download Squad -sivuston tekemien testien perusteella Opera 10.60 Alpha 1 päihittää aiemmin nopeusvaltikkaa pitäneen Chrome-selaimen jopa 25 prosentin erolla.

Käyttöliittymän osalta O-valikko on uudelleennimetty Menu-valikoksi ja välilehtien esikatselua on hieman parannettu. Mac OS X -käyttöjärjestelmän osalta käyttöliittymän pitäisi olla aiempaa vauhdikkaampi, koska monia Carbon-rajapinnan avulla toteutettuja ominaisuuksia on kirjoitettu uudelleen Cocoa-rajapinnan avulla.

Linux- ja Unix-käyttäjille Opera kertoi ikävämpiä uutisia, sillä 10.5x-julkaisua ei nähdä lainkaan kyseisillä käyttöjärjestelmillä, vaan kuluttajien on hypättävä suoraan 10.60-versioon, jonka Opera lupaa julkaista samanaikaisesti kaikille käyttöjärjestelmille.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

11.6.2010 12:44

Kyllä aivan huikeata nopeuskehitystä tapahtuu selaimissa, kun aina päihitetään nopein selain useilla kymmenillä prosenteilla. Kilpailu on kovaa, mutta se myös ajaa asioita eteenpäin.

21.6.2010 12:56

Niin JavaScript-testeissä. Oikeassa selailussa en huomaa mitään eroa 10.54:n snapshoteihin.

31.6.2010 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:
Niin JavaScript-testeissä
Netti "javascriptistyy", kun enemmän ja enemmän sivuston toiminnallisuutta siirretään selaimelle (ja samalla luodaan ei-webbiin-normaalisti-liitetty "jatkuva yhteys" sivun ja selaimen välille) - ja toisaalta kuluttajat haluavat sitä; Google Docs, Facebook, jne palvelut, jotka eivät enää "toimi niinkuin perinteinen nettisivu toimii", ovat vuosi vuodelta suositumpia. Evoluutiota, jossa selainten pitääkin kehittyä.

Nyt kun vielä SPDY tai vastaava saataisiin HTTP:n tilalle...

41.6.2010 13:28

On tuo Opera kohta niin houkutteleva vaihtoehto kaikille selaimille, että mietin jo selaimen vaihto Chromesta Operaan. Ihan vielä en sitä tee, koska mietinnän alla on myös Firefox. Ootan Firefoxin 4.0 versiota kiimasena ku kani pupujahdissa :D Myös tuo Operan tuleva versio kiinnostaa siis. Ei nykyinen niin paljoa. On se vaikeeta valita kolmesta hyvästä paras =) Se ketä ensimmäisenä tuo näytönohjain kiihdytyksen ja erilliset prosessit kaikille välilehdille, niin sen varmaan hankin (Ei ekana voi tulla kuitenkaan IE9, eihän?).

51.6.2010 14:15

Kokeilin tätä versiota ja täytyy kyllä sanoa, että on vielä aika buginen versio, mutta hyvältä näyttää silti.

61.6.2010 17:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:
Niin JavaScript-testeissä
Netti "javascriptistyy", kun enemmän ja enemmän sivuston toiminnallisuutta siirretään selaimelle (ja samalla luodaan ei-webbiin-normaalisti-liitetty "jatkuva yhteys" sivun ja selaimen välille) - ja toisaalta kuluttajat haluavat sitä; Google Docs, Facebook, jne palvelut, jotka eivät enää "toimi niinkuin perinteinen nettisivu toimii", ovat vuosi vuodelta suositumpia. Evoluutiota, jossa selainten pitääkin kehittyä.

Nyt kun vielä SPDY tai vastaava saataisiin HTTP:n tilalle...
Juu, toki. Tämä on seurausta siitä, ettei html5:sta ole saatu ulos millään konstilla, eikä kehittäjille ole oikeastaan jäänyt muita vaihtoehtoja. Mielenkiintoiseksi tekeekin nyt lopultakin julkaistavan html5:n ja sen paraneva tuki.

71.6.2010 18:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:
Niin JavaScript-testeissä

Netti "javascriptistyy", kun enemmän ja enemmän sivuston toiminnallisuutta siirretään selaimelle
Silti. Vai tunnetko sinä eroa esim. 10.54 versioihin käytännössä?

81.6.2010 18:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:
Niin JavaScript-testeissä

Netti "javascriptistyy", kun enemmän ja enemmän sivuston toiminnallisuutta siirretään selaimelle
Silti. Vai tunnetko sinä eroa esim. 10.54 versioihin käytännössä?

91.6.2010 23:07

Saattaa olla hyväkin vaihtoehto. Mutta minun mielestäni melkoisen
sekava, voi johtua myös siitä että vähäisen käytön takia tuntuu
oudolta. Kaverit kysyi onko suomalaista versiota? en tiedä!
Onko edes Norjalaista? Hehehee....

102.6.2010 13:52

On siinä suomenkieliset käännökset.

Minusta Opera on selaimista miellyttävin käyttää ainakin oletusasetuksilla ja olenkin käyttänyt sitä periaatteessa niin kauan kuin meillä on ollut laajakaista. Pikavalinnat, hiirieleet ja Opera Link ovat hyviä. Varsinkin kun Link toimii Opera Minin kanssa.

En ole vielä 10.60 kokeillut, mutta nyt on käytössä 10.54 Linuxilla (snapshot-versio) ja vähän on virhettä ollut, mutta kyseessä onkin snapshot ja bugitkin voi raportoida Opera Softwarelle. Minua ei haittaa se, että jättivät 10.54:n Linuxille väliin, mutta se harmittaa, kun niin hitaasti sitä kehittivät (paljon jäljessä muita). Toivottavasti voivat pitää lupauksensa 10.60 kohdalla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.6.2010 @ 13:54

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto