AfterDawn: IT-alan uutiset

The Hurt Locker -haasteita ainakin 5 000 lataajalle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.5.2010 22:39 Kommentteja (8)

The Hurt Locker -haasteita ainakin 5 000 lataajalle Pari viikkoa sitten The Hurt Locker -elokuvan tuottaneen Voltage Pictures -studion ja tekijänoikeuksia puolustavan US Copyright Group -yrityksen arveltiin pian haastavan luvattomia lataajia oikeuteen, ja näin on myös käynyt, kun Yhdysvalloissa haastettiin tällä viikolla 5 000 ihmistä oikeuteen Hurt Lockerin luvattomasta nettijakelusta.
Oikeudelle jätettyjen papereiden mukaan Hurt Lockerin luvaton nettijakelu aiheuttaa studiolle valtaisat taloudelliset menetykset, jonka takia oikeuden pitää estää elokuvan luvaton nettilevitys. Voltage Pictures haluaa oikeudelta päätöksen, joka pakottaisi Hurt Lockerin luvatta ladanneet tahot poistamaan elokuvan tietokoneeltaan ja muilta elektronisilta laitteilta, jonne elokuva on kopioitu. Lisäksi tuomituilta halutaan taloudellisia korvauksia, joiden suuruutta ei kuitenkaan paljastettu.

Haasteet ovat nimettömiä ja koskevat tiettyjä BitTorrent-ohjelmaa käyttäneitä henkilöitä, jotka ovat studion mukaan sekä ladanneet että jakaneet elokuvaa luvatta. Koska studiolla on hallussaan ainoastaan näiden henkilöiden IP-osoitteet, pitää oikeuden antaa aluksi tiedonluovutusmääräys lataajien internet-operaattoreille, jotta luvattomien lataajien henkilöllisyydet saadaan selville.

Jos studio saa näitä tietoja haltuunsa, on se valmis sopimaan asian jokaisen lataajan kanssa oikeuden ulkopuolella. Yksittäinen lataaja voi siis painaa asian villaisella, kunhan hän suostuu maksamaan elokuvastudiolle tietyn korvaussumman, joka oli US Copyright Groupin aiemmassa Far Cry -jutussa 1 500 dollaria.

Kuluttajien oikeuksia ja sananvapautta Yhdysvalloissa puolustava EFF (Electronic Frontier Foundation) ei pidä studion toimintaa järkevänä, vaan tekijänoikeuden avulla elantonsa ansaitsevien tahojen pitäisi järjestön mielestä kehittää uusia liiketoimintamalleja oikeustaistelujen käynnistämiseen sijaan.

EFF:in mukaan nimettömät massahaasteet aiheuttavat ongelmia mm. internet-operaattoreille suuren työmäärän takia, jonka lisäksi haasteita saavat todennäköisesti myös syyttömät henkilöt, johtuen tunnistustekniikoiden virhealttiudesta ja internet-yhteyksien luvattomista käyttöhetkistä.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

131.5.2010 3:57

"Lisäksi tuomituilta halutaan taloudellisia korvauksia, joiden suuruutta ei kuitenkaan paljastettu."

Kaikki aktiivisesti uutisia täällä seuranneet voivat hyvin arvailla mitä luokkaa korvausvaatimukset tulevat olemaan kun jenkeissä ollaan. Mukavasti siinä menee tavallisten tallaajien loppuelämiä piloille kun saavat maksella järjettömän suuria korvauksia.

Darknettien yleistymistä odotellessa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.5.2010 @ 04:00

231.5.2010 7:30

Miksi haasteita, Leffahan oli ihan paska :D Ymmärtäisin jos Avatarin lataajat haastettaisiin, heh.

331.5.2010 7:44

@2 Niin oli :D Myös avatar on ;P Nämä tietysti omia mielipiteitä.

431.5.2010 9:37

to-mafia kiristää ja uhkailee ihmisiä ei hyvä.

p2pman
VPN ajaa saman asian, kuin darknet ja on yhtä anonyymi, jos logitiedostoja ei tallenneta ja ainakin piratebayn ipredator link ja torrentfreedom link ei tallenna logitiedostoja. Logitiedostojen puutteesta ja tallentamatta jättämämisestä on ruotsin poliisi todennut, että käyttäjiä on sen takia mahdoton saada kiinni.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.5.2010 @ 09:49

531.5.2010 11:08
alwaysaproblem
Inactive

mitenkäs vain ip-osoitten avulla saa selville kuka on ladannut noita elokuvia. Oot vaikka mökillä vkl ja sillä välin roisto iskee ja murtautuu kotiin ja lataa elokuvan itselleen ja sitten toisia aiheetta syytetään. Mitenkäs siinä puolustaudut, törkeää sanon minä ;)

631.5.2010 12:34

Tai suojaamaton wlan ...

731.5.2010 16:44

Harvinaisen paska leffa oli. En suosittele katsomaan tai edes lataamaan. Ei ollut mikään.

Saisi tuo studia vähän nyt miettiä mitä oikein tekee. Onko nykyään jenkeissä oiekasti rahat nuin lopussa, mitäpä tekee paskoja leffoja?

831.5.2010 19:50

Ihan hyvä leffa.

En kyllä maksaisi jos tulisi kirje kotiin että: "Maksa 1500$ nyt tai maksat sitten 2500$ myöhemmin, jos et maksa, niin maksat sitten 150000$ oikeudessa + kaikkien lakimiesten palkkiot!"

Jotenkin vastenmielistä kiristystä koko touhu, onneksi ihmisiä kannustetaan olemaan maksamatta sillä oikeuteen ei ole ketään kirjeen saanutta viety viimeisen kolmen vuoden aikana. edit: siis ei koskaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.5.2010 @ 19:51

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotifyn ilmaisversio uudistui – Ilmaiskäyttäjät saavat makua Premium-tilauksesta Spotifyn ilmaisversio uudistui – Ilmaiskäyttäjät saavat makua Premium-tilauksesta (24.4.2018 17:44)
Spotify paljasti tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uudistetun version suoratoistopalvelun ilmaisesta mobiilikokemuksesta. Nyt ympäri maailman saataville tulevan päivityksen ....
Chromen ulkoasu uudistuu – Tällaista on luvassa Chromen ulkoasu uudistuu – Tällaista on luvassa (24.4.2018 14:25)
Googlen Chrome-verkkoselain oli aikoinaan tiennäyttäjän asemassa, kun selaimet siirtyivät nykyisenlaiseen pelkistettyyn käyttöliittymään, jossa käyttöliittymän elementit on yritetty häivyttää ....
Oletko asentanut jonkun näistä mainosestäjistä? Ne vakoilevat sinun toimintaasi Oletko asentanut jonkun näistä mainosestäjistä? Ne vakoilevat sinun toimintaasi (24.4.2018 10:29)
Google sai aikoinaan paljon lokaa niskaan Google Play -sovelluskaupan leväperäisestä modernoinnista, minkä seurauksena Android-puhelimien omistajat saattoivat asentaa laitteisiinsa epämääräisiä ....
Amazonin varastorobotit tulevat ihmisten koteihin ensi vuonna? Amazonin varastorobotit tulevat ihmisten koteihin ensi vuonna? (24.4.2018 09:42)
Verkkokauppajätti Amazon on menestyvä pilvipalvelutarjoaja, mutta tulevaisuudessa siitä saattaa kuoriutua myös robottiyhtiö. Jo nyt Amazon käyttää varastoissaan robotteja, mutta sen lisäksi ....
EU ei päästä Applea helpolla – Aikoo tutkia perinpohjaisesti Shazam-kaupan EU ei päästä Applea helpolla – Aikoo tutkia perinpohjaisesti Shazam-kaupan (24.4.2018 09:24)
Euroopan unioni aikoo jatkaa syyskuun 4. päivään saakka Applen Shazam-yritysoston tutkintaa. Kilpailuviranomaiset haluavat tarkennetun tutkinnan myötä selvittää, pääseekö Apple käsiksi sellaiseen ....

Uutisarkisto