AfterDawn: IT-alan uutiset

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.5.2010 21:56 Kommentteja (5)

Anvia haluaa HD3-kanavanippuun SD-sisältöä Kuten arvata saattoi, eivät Suomessa jaetut digitaalisten televisiolähetysten kanavanippusäännöt ole vieläkään kaikkien mieleen, ja tällä kertaa muutosta lupaehtoihin on hakenut Anvia Oyj.
Anvia sai kaksi verkkotoimilupaa F- ja HD3-kanavanipuille huhtikuun alussa. Nähtävästi HD3-kanavan rajoittaminen pelkkiin teräväpiirtolähetyksiin ei ole Anvian mielestä kohtuullista, jonka takia yritys on lähettänyt asian tiimoilta muutoshakemuksen (PDF).

Anvian tarkoitus on saada HD3-kanavanippuun myös tavallisen resoluution sisältöä. Nykyisillä DVB-T-digibokseilla nämä lähetykset eivät kuitenkaan näkyisi, koska HD3-kanavanipun lähetyksissä käytetään uutta DVB-T2-standardia.

Perusteluissa mainitaan mm. DNA:n ja Digitan aiemmin tekemät muutoshakemukset, joilla kyseiset yritykset yrittävät myös saada SD-sisältöä DVB-T2-tekniikan kanavanippuihin. DNA ja Digita perustelivat omia hakemuksiaan Anvian F-kanavanipulla, jossa saa lähettää sekaisin sekä HD- että SD-lähetyksiä, ja myös Anvia vetoaa HD3-kanavanipun osalta samaan asiaan.

Jos verkkotoimilupiin ei myönnetä muutoksia, saa Anvia pienen etulyöntiaseman muihin toimijoihin verrattuna F-kanavanippunsa myötä. Jos kaikkien toimijoiden muutoshakemukset hyväksytään, on DVB-T2-verkossa pian tilaa kymmenille SD-kanaville.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

119.5.2010 8:47

Yksikään yritys ei koskaan tajua tosi faktaa! Ei se määrä, vaan se laatu!

219.5.2010 10:38

Oikea kusipääfirma

319.5.2010 14:36

Ainakaan kuluttajaa tuossa ei palvella, kun kanava vaatii joka tapauksessa uuden digiboksin (DVB-T2), oli se kuva sitten HD:ta tai SD:tä. Ahneus, pitää tunkea mahdollisimman paljon kanavia nippuun laadusta välittämättä. Olisi toivonut, että LVM olisi lätkäissyt samalla maksimikanavamäärän per nippu, niin mitään kikkailua ei olisi voinut edes ehdottaa. Nyt käy pahimmillaan niin, että kaikki kanavat tulevat olemaan HD:na, mutta bitrate lasketaan niin alas, että kunnollinen SD-kanavakin hakkaa sen laadussa.

419.5.2010 20:52

....eli DVB-T standardilla ja olemassa olevilla vastaanottimilla olisi pärjätty. Nyt sitten pistetään kanavatolkulla scheissea ilmoille ja kalusto uusiksi. Ei järjen häiväää.

524.5.2010 12:00

Jättää tommosten mulkeroitten kanavat kattomatta ja kattoo hd kanavia muilta..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto