AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3 tuottaa vihdoin voittoa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2010 14:14 Kommentteja (9)

PS3 tuottaa vihdoin voittoa Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli tuli myyntiin vuoden 2006 loppupuolella, ja laitteen korkeiden komponenttikustannuksien takia Sony on myynyt konsolia tappiolla alusta alkaen, jotta laitteen liian suuri hinta ei pelottaisi kuluttajia. Nyt tämä tappioputki on kuitenkin päättynyt, sillä Sonyn virallisen tiedonannon mukaan Sony myy nyt PS3:sia voitolla.
Sonyn kannalta tilanne parani huomattavasti viime vuonna, kun PS3:sta julkaistiin uusi Slim-malli, jonka alhaisemmat komponenttikustannukset helpottivat Sonyn tilannetta. Sony ei kuitenkaan lopettanut kehitystyötä siihen, vaan muutoksia on tehty vielä lisää, jonka myötä Sony tekee nyt pientä voittoa jokaisesta myydystä PS3-konsolista. Sony ei kuitenkaan paljastanut kuinka paljon voittoa jokaisesta myydystä PS3-konsolista saadaan, mutta todennäköisesti summat ovat toistaiseksi muutamia euroja/dollareita.

Sonyn talouspuolesta vastaava Nobuyuki Oneda uskoo positiivisen kehityksen jatkuvan tämän vuoden aikana, ja jos Onedan ennustukset pitävät paikkaansa, palaa Sonyn koko peliosasto pian voitolliselle tielle.

PS3 on nykyään myyntimäärien osalta Sonyn eniten myydyin pelikonsoli, sillä viime vuoden aikana Sony on myynyt yhteensä 13 miljoonaa PS3:sta, kun PSP:n myynnit jäivät 9,9 miljoonaan ja PS2:n myynnit 7,3 miljoonaan. Tämän vuoden aikana Sonyn on tarkoitus myydä 15 miljoonaa PS3:sta, 8 miljoonaa PSP:tä ja 6 miljoonaa PS2:sta.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

115.5.2010 13:38

Ohho, aika paljon PS2:ta myydään vieläkin!

215.5.2010 20:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EET:
Ohho, aika paljon PS2:ta myydään vieläkin!
Kaikki eivät aina tarvitse hienointa ja parasta ;) Itselläni on X360, mutta silti kelpuuttaisin vieläkin pleikkari 2:n. Olihan/onhan sille jotain mahdottoman hyviä pelejä :)

315.5.2010 20:59

Eipä taida noi voitot tavallisen matti meikäläisen lompakossa näkyä.


iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

415.5.2010 21:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jampt:
Kaikki eivät aina tarvitse hienointa ja parasta ;) Itselläni on X360, mutta silti kelpuuttaisin vieläkin pleikkari 2:n. Olihan/onhan sille jotain mahdottoman hyviä pelejä :)
Noh, kyllähän PS2:sta muistoja irtoaa. Mutta on se kuitenkin jo niin vanha etten sitä lähtisi enää ostamaan, ainakaan uutena. X360:kin on jo niin edullinen, että sitä kannattaa harkita PS2:n sijaan.


516.5.2010 0:40

Suurimmat voitot taitavat tulla kumminkin kalliista peleistä, jotka maksavat >60e. Tiedä sitten mikä on Sonyn siivu niistä rahoista...

616.5.2010 23:45

Vihdoinkin ! =D

717.5.2010 9:13

Ihme että ps:kin myy noin paljon vielä!!
Voi tosin johtua tästä piratismin maailmasta, kun niin helposti saa ilmaisia pelejä..
Ps2 ei ihmekkään että myy noin paljon. Niin halpa hinta konsolilla+tarvikkeilla tätä nykyä. Lisäksi maailman suurin pelivalikoima(pelit erittäin halpoja) ja tässäkin kyllä useilla piratismi.

818.5.2010 9:49

Jos nyt laskeskelee, että Sony on tehnyt vaikka keskimäärin $100 euroa tappiota per myyty vehje (alussa tappiota tuli yli $200 per vehje), niin tappiolla on ehditty myymään 1,3 miljardin arvosta. Sitten kun vielä laskee päälle tuotekehityksen, markkinoinnin ja pelitalojen lahjomiseen ja pelien tekemiseen käytetyt pari miljardia dollaria, niin aika kauan saa myydä noita pleikkari kolmosia päästäkseen ikinä plussalle. Peleistä tulee rahaa noin 10 euroa per peli, joten pelejäkin pitäisi myydä satoja miljoonia saadakseen edes omansa pois. Ei kovin hyvää bisnestä :)

918.5.2010 10:36

kyllä meille tulee vielä ps2 kun poika vähän kasvaa. Lasten pelejä, suomeksi puhuttuina 10e kappale.Eipä taida löytyä muille konsoleille samalla hinta/laatusuhteella? Enkä oikein halua antaa pojalle vielä omaa ps3:sta resident evileineen käyttöön.

Eli kyllä vanhemmalla pleikalla on tilausta vielä pitkään nuorempien, aloittelevien pelaajien keskuudessa. Siinä missä vanhan mallisella kuvaputkitelevisiollakin. Ei 2-vuotias osaa vielä käsitellä tavaroita varoen.

PSP:n suosio kyllä yllättää, enpä tunne ketään joka sellaisen omistaisi vaikka myyntilukujen mukaan niitä on paljon. Tosin itse olen kolmekymppinen joten kohderyhmä taitaa olla melkoisen nuorta eikä siksi juuri kuulu kaveripiiriini.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto